کد خبر: ۲۸۰۱۴
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۴
معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: برای تولید واکسن تب برفکی مورد نیاز کشور، برای نخستین بار دانش فنی آن برای تولید انبوه به بخش خصوصی واگذار شد.
به گزارش تجارت آنلاین ، اسکندر زند روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی افزود: از ابتدای سال 1394تاکنون 26 دستاورد بخش تحقیقات کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شده که مهمترین آن انتقال دانش فنی واکسن تب برفکی به یک شرکت بخش خصوصی در مهاباد کردستان است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه با این واگذاری قرار است تا پایان سال جاری 2.5 میلیون دز واکسن تب برفکی را بخش خصوصی تولید و به بازار عرضه کند، گفت: مقرر شده است از سال آینده بخش عمده تولید واکسن تب برفکی را این شرکت تامین کند.
وی ضمن اشاره به اینکه تاکنون دانش فنی تولید بذر به بخش خصوصی واگذار می شد، ابراز امیدواری کرد از این پس دانش فنی واکسن های موسسه سرم سازی رازی به بخش خصوصی انتقال یابد.

** بیابان های کشور 85 میلیون هکتار شد
معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: براساس آخرین آمار منتشره موسسه تحقیقات جنگل ایران، سطح بیابان های کشور به 85 میلیون هکتار رسیده، درحالی که در آمارهای گذشته این رقم 35 میلیون هکتار بوده است.
وی از تهیه اطلس جامع آویش ایران در موسسه جنگل ها و مراتع کشور خبر داد.

** تاکنون هیچ مجوزی برای تولید محصولات تراریخته صادر نشده است
زند افزود: براساس قانون، هیچ مانعی برای تولید محصولات تراریخته (تغییر شکل یافته ژنتیکی) در کشور به صورت آزمایشی وجود ندارد، اما اگر این محصولات بخواهد به شکل انبوه تولید شود، باید از کمیته صدور مجوز محصولات تراریخته مجوز دریافت کنند.
به گفته رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تولید محصولات تراریخته در کشور نیازمند کسب مجوز از کمیته صدور مجوز محصولات تراریخته وزارت جهاد کشاورزی است.
وی اظهار داشت: تاکنون هیچ مجوزی برای تولید انبوه محصولات تراریخته از جمله برنج و کلزا صادر نشده است.

** رشد 17 تا 37 درصدی تولید بذر نسبت به پارسال
زند درباره تولید بذر افزود: به طور میانگین تولید بذر و بذرهای گواهی شده در کل کشور بین 17 تا 37 درصد رشد داشته است.
وی با بیان این که در تولید بذر هسته اولیه در کشور خودکفا هستیم، گفت: هم اکنون تولید بذر گواهی شده در کشور حدود 30 درصد کل تولید است که در نظر داریم در برنامه پنجساله ششم توسعه کشور آن را به 60 درصد برسانیم.
وی ادامه داد: البته ما از واردات بذرهای خارجی استقبال می کنیم به طوری که سالیانه 52 رقم گندم در کشور کشت می شود که 48 رقم آن داخلی و چهار رقم خارجی است.

** گندم خوراکی مورد نیاز داخل تامین است
معاون وزیر جهادکشاورزی درباره تولید گندم کشور گفت: مجموع گندم مصرفی کشور 14 میلیون تن است که حدود 11 میلیون تن آن برای مصرف خوراکی، 1.5 تا 2 میلیون تن برای مصرف صنعتی و حدود یک میلیون تن آن برای تامین بذر مصرف می شود.
زند گفت: امسال 11.5 میلیون تن گندم مورد نیاز مصرف خوراکی کشور تامین شده است و تنها 3 میلیون تن گندم برای مصارف صنعتی و تامین بذر از خارج تامین می شود.
به گفته وی، پیش بینی می شود سال آینده حدود 12 میلیون تن گندم در کشور تولید شود.

** دستاوردهای تحقیقات در آبزی پروری
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: در بررسی های بعمل آمده در این سازمان در خصوص آبزی پروری این نتیجه حاصل شد که در مناطقی از کشور که امکان تامین آب شیرین وجود ندارد می توان به پرورش ماهی قزل آلا پرداخت و می توان با استفاده بهینه از اراضی شور در امر آبزی پروری همگام با توسعه این صنعت در مناطق مستعد کشور راهکاری مناسب برای تولید غذا و بستری مناسب برای اشتغال ایجاد کرد.
زند گفت: نسل سوم ماهی آزاد دریای خزر با عنوان F3 برای پرورش ماهی در قفس معرفی شد که 100 هزار بچه ماهی در سال تولید می شود.
وی درباره فیل ماهیان نیز گفت: ژن مخمر برای رشد سریع فیل ماهیان نیز معرفی شده است که این تکنولوژی افزایش تولید را در واحد سطح به همراه خواهد داشت.
وی ادامه داد: در سال های گذشته بیمارگرهای گیاهی از قبیل جاروک لیموترش، میوه سبز مرکبات و بیماری ویروسی تریستزای مرکبات به عوامل اصلی خسارت و کاهش میزان محصول در باغات کشور تبدیل شده است، بنابراین تشخیص و شناسایی دقیق نهال های آلوده در کنترل آلودگی و جلوگیری از انتشار آلودگی به سایر مناطق کشور بسیار مهم و تعیین کننده است.
معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: با استفاده از زیست فناوری و تولید پروتئین نوترکیب کیت شناسایی برخی از عوامل فوق تهیه و تولید شده که کاهش وابستگی کشور به منابع خارجی و جلوگیری از خروج ارز را برای تهیه کیت های شناسایی دنبال داشته است.

** راندمان مصرف آب کشاورزی 41 درصد است
زند از انتشار آمار راندمان مصرف آب در بخش کشاورزی توسط موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشور خبر داد و گفت: براساس این گزارش راندمان مصرف آب در بخش کشاورزی 41 درصد است.

** معرفی رقم برنج تلفیقی گیلانه در سال 95
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی درباره وضیت تولید برنج گفت: در حال حاضر 90 درصد برنج تولیدی استان گیلان بومی و دارای عملکرد پائین است که با کمک محققان این سازمان توانسته ایم با تلفیق برنج های بومی و پرمحصول به دانش فنی دو رقم جدید کیفی و پرمحصول گیلانه (تلفیق برنج آبجی بوجی و شیرودی) و برنج هاشمی و صالحی دست پیدا کنیم.
به گفته زند ارقام جدید برنج برای تولید در سال 1395، معرفی می شوند.

** دستیابی به اعتبار یک درصدی پژوهش
وی بودجه پژوهشی کشور را 48صدم درصد تولید ناخالص ملی برشمرد و گفت: این رقم به هیچ عنوان مناسب بخش پژوهش کشور نیست و به همین دلیل پس از ابلاغیه معاون رئیس جمهوری برای رساندن این اعتبار به یک درصد امیدواریم این موضوع هرچه سریعتر محقق شود.

** معرفی 15 آفت کش جدید کم خطر
معاون وزیر جهادکشاورزی افزود: برای مبارزه با آفات، بیماری ها و علف های هرز جدید 15 آفت کش جدید کم خطر به بخش کشاورزی معرفی شده است.

** معرفی 16 رقم جدید زراعی و باغی
به گفته زند، تاکنون 16 رقم جدید زراعی و باغی به کشاورزان معرفی شده است که تلاش داریم تا پایان سال تعداد ارقام معرفی شده را به 25 مورد برسانیم.

** بررسی آزمایشگاهی بیش از 3 هزار برند فرمول کود
وی ادامه داد: 3 هزار برند فرمول کود با هدف ساماندهی و استانداردسازی کود کشاورزی مورد آزمایش قرار گرفته که از این تعداد 1600 برند ثبت و 100 برند رد شده است.
نام:
ایمیل:
* نظر: