کد خبر: ۲۸۱
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۵
رئیس سازمان امور مالیاتی خبر داد:
رئیس سازمان امور مالیاتی از درآمد ۲۳ هزارمیلیارد تومانی دولت از محل مالیات در ۵ ماه نخست سال جاری خبر داد.
به گزارش تجارت آنلاین به نقل از فارس؛ علی عسکری امروز در نشستی خبری به مناسبت هفته دولت از درآمد 23 هزارمیلیارد تومانی دولت از محل مالیات در 5 ماه نخست سال جاری خبر داد و گفت: سال گذشته در همین مدت 15.6 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی محقق شده بود که امسال از رشد 48 درصدی برخوردار شده است.
 
رئیس سازمان امور مالیاتی اظهار داشت: درآمد مالیاتی دولت نسبت به پنج دوازدهم تکلیف بودجه 93 درصد تحقق داشته است.
 
عسکری ادامه داد: پیش‌نویس اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده نهایی شده و نظر استادان اقتصاد، فعالان بخش خصوصی و دانشگاهیان در این خصوص گرفته می‌شود و به زودی تقدیم دولت خواهد شد.
 
علی عسکری معاون وزیر رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در نشست خبری با بیان اینکه در سال‌های اخیر تحول گسترده در حوزه مالیات در حال ایجاد شدن است که باید همه مسائل را در آن ببینیم، اظهار داشت: باید ساختارها به اقتضای زمان اصلاح شود و خوشبختانه بخش اعظم اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم تا پایان سال 92 تمام شده و 8 بند آن در کمیسیون بررسی شده و امروز در دستور کار مجلس است.
 
وی افزود: تعیین ارزش معاملات عایدی سرمایه CGT به عنوان پایه مالیاتی اضافه خواهد شد و همچنین معافیت‌ها و مشوق‌های مربوط به آن پیش‌بینی شده است.
 
عسکری با تاکید بر اینکه دو مشوق در اصلاحیه قانون پیش‌بینی شده، گفت: در این اصلاحیه تخفیف مالیاتی در مناطق محروم از 10 تا 20 سال است و نیز برای افرادی که سرمایه‌گذاری در مناطق محروم و غیر محروم داشتند تا معادل سرمایه صرف شده از درآمد مشمول مالیات معاف خواهند بود و امروز مشوق‌های مالیاتی به سمت بخش‌های حمل نقل،‌ بیمارستان، هتل‌داری و گردشگری است.
 
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به مشوق‌های مالیاتی در بخش صادرات تصریح کرد: این مشوق‌ها تقویت شده و برای بخش‌های کشاورزی و دیگر بخش‌ها انجام خواهد شد، اما در بخش صادرات خام‌فروشی محدودیت ایجاد شده تا تولید داخل حمایت شود.
 
وی با بیان اینکه پیش‌نویس اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده هفته قبل پایان یافت، یادآور شد: این موضوع در کارگروه ارائه شده و با نظرخواهی و هماهنگی استادان دانشگاه، بخش خصوصی، اقتصاددانان و کارشناسان مالی نهایی خواهد شد و برای تصویب به دولت می‌رود.
 
رئیس سازمان امور مالیاتی افزود: در تقویت رسمی سیاستی خروج از رکود، بخشی از مباحث مربوط به معافیت‌های مالیاتی برنامه‌ریزی شده و امسال رشد منفی اقتصاد پشت سر خواهیم گذاشت.
 
عسکری با بیان اینکه در 5 ماه اول سال 23 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی داشتیم، تاکید کرد: سال گذشته در این مدت 15 هزار و 600 میلیارد تومان مالیات اخذ شد که امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 48 درصد رشد دارد و نیز نسبت به بودجه مصوب سال جاری 93 درصد درآمدها تحقق داشته است که در سال 92 در 5 ماهه 83 درصد تحقق یافته بود.
 
عسکری با اشاره به اینکه شفاف‌ترین ارتباط مالی را با بانک‌ها داریم، عنوان کرد: به دلیل نظام‌مند بودن حداقل مشکلات در این رابطه وجود دارد، اما مشکل این بخش مطالبات مشکوک‌الوصول بانک‌ها است که درست احصا نشده و به عنوان درآمد شناسایی می‌کنیم، چون آن را در مطالبات سوخت نشده قرار نداده‌اند.
 
به گفته عسکری یکی از بحث‌های مربوط به مالیات مربوط به فرهنگ‌سازی و آموزش‌ها بوده که اقدامات خوبی نسبت به اطلاع‌رسانی و تکالیف قانونی مردم ارائه شده همچنین مرکز فنی پاسخگویی ایجاد شده است و به دنبال نزدیک کردن رابطه سازمان با مؤدیان مالیاتی هستیم.
 
معاون وزیر در خصوص علت افزایش درآمدها در شرایط رکودی گفت: بخش تولید و فعالیت‌های تولیدی زمانی مالیات می‌دهند که به سود رسیده باشند، در غیر این صورت مالیات اخذ نمی‌شود، اقتصاد ما بزرگ است و بر اساس شاخص برابری قدرت خرید در شمار 20 کشور بزرگ دنیا هستیم و بسیاری از درآمدها مربوط به مؤدیانی است که شناسایی شده و یا تاکنون مالیات نداده است.
 
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه چه بخش‌هایی از مالیات ارزش افزایش بر اصلاحیه مالیات بر ارزش افزوده پیش‌بینی شده، گفت: بخش عمده زنجیره فعالیت‌های اقتصادی ارجاع شده و در حلقه‌های آخر با مشکل مواجه شدیم که در عمده‌فروشی‌ها و خرده‌فروشی با ممانعت روبرو هستیم و در اصلاح قانون تاکید داریم که حلقه‌های باقیمانده چگونه زیر چتر مالیات قرار بگیرد که خلأ‌های قانونی جبران شده است.
 
رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه در بسته خروج از رکود و نیز اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم مربوط به افزایش پایه حقوق‌بگیران، مربوط به بنگاه‌های دولتی و بخش خصوصی، یکسان سازی نرخ مالیاتی دولتی خصوصی و همچنین حذف مالیات تکلیفی، فعالیت پیمانکاری در آن پیش‌بینی شده است.
 
وی ادامه داد: کاهش نرخ مالیات اشخاص حقیقی و افزایش طبقات درآمدی آنها و نیز اصلاح ساختار مشوق مالیات تولیدی، هتل‌داری و حمل و نقل، حمایت از صادرات غیرنفتی و اصلاح ساختار معافیت‌ها، نرخ استهلاک و نیز تجدید ارزیابی دارایی‌ها در روز، ظرفیت‌های قانونی فراهم شده است.
 
وی ادامه داد:‌ بازارگردانی برای خرید و فروش سهام در زمان رکود نیز از جمله معافیت‌های مالیاتی است.
 
معاون وزیر اقتصاد در مورد اینکه گفته می‌شود که مالیات برخی اصناف رشد هزار درصدی داشته است، عنوان کرد: متوسط مالیات اصناف 34 درصد رشد داشته و معلوم نیست که چطور هزار درصد شده است و اگر چنین چیزی بوده، حتما وجود داشته است و باید مالیات سال‌های قبل برخی از این مؤدیان که امسال مالیاتشان هزار درصد رشد داشته اخذ شود، زیرا کم اظهاری و کتمان کرده‌اند. کل مالیات‌ها 48 درصد رشد داشته و اصناف هنوز به متوسط کشور نرسیده‌اند.
 
عسکری در مورد طلا فروشان نیز گفت: جلسه‌ای با طلافروشان دو ماه اخیر برگزار کرده‌ایم، فرض بر این بود که تحرک بیشتری در اجرای ارزش افزوده نشان دهند، اما هنوز راضی نیستیم و در این دو ماه پیشنهادی برای تغییرات در فاکتورها ارائه کرده‌اند و باید نسبت به قانون تمکین کرده و همگانی اجرا کنند.
 
رئیس سازمان امور مالیاتی افزود: البته رویکرد دوستان طلافروش هم حل مشکلات بوده، اما این نگاه باید به پیکره صنف طلافروشان تسری یابد.
 
وی در خصوص مالیات مسکن، گفت: در قانون مالیات مستقیم پیش‌بینی شده که 28 درصد از ارزش خالص مسکن را با احصاء تغییرات تورمی از املاک گرفته شود و در کشورهای دیگر مالیات بر عایدی سرمایه تا 70 درصد است.
 
وی بیان داشت: برخی مؤسسات پولی و مالی مالیات نپرداخته و حتی مجوز هم ندارند که برخی از آنها شناسایی شده و یک موسسه در سال 92 شناسایی شد و 35 میلیارد تومان مالیات از آن گرفتیم.
 
وی در مورد رابطه بدهکاران بانکی و مالیاتی عنوان کرد: یقین بدانید که بدهکاران مالیاتی و بیمه‌ای نیز هستند و رابطه مستقیمی میان آنها وجود دارد.
 
عسکری در پایان افزود: خبری از قرارداد سرمربی تیم فوتبال ایران ندارم، ولی می‌دانم که مالیات خوبی باید طبق این قرارداد پرداخت شود و همچنین فدراسیون فوتبال قول داده که قراردادهای واقعی بازیکنان را به سازمان ارائه دهد.
 
انتهای پیام/
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
پرطرفدارترین عناوین