کد خبر: ۳۰۲۱۱
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۲
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: طرحی در این مجمع به تصویب رسیده است که درصورت اجرای آن شاهد ایجاد تمدنی جدید در خلیج فارس با محوریت نفت و گاز خواهیم بود.
به گزارش تجارت آنلاین پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس روز پنجشنبه به نقل از آیت الله هاشمی رفسنجانی در نشست با مدیران شرکت های مستقر در منطقه ویژه پارس و استاندار بوشهر با اشاره به موقعیت استراتژیک این منطقه عظیم اقتصادی و صنعتی در تحولات کشور و منطقه گفت: با تصویب طرح نظام آمایش سرزمینی برای سواحل جنوب با محوریت عسلویه ، طرحی نوشته ایم که تحقق آن بسیار آسان و عملیاتی است.
وی یادآورشد:روزی می رسد که اگر این طرح و سیاست ها را اجرایی کنیم شاهد رشد چمشگیر این مناطق خواهیم بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: با برنامه های دولت دکتر روحانی من امیدوارم با اجرای سیاست های مورد نظر چهره این منطقه آنچنان عوض شود که شاهد ایجاد یک تمدن جدید در خلیج فارس با محور انرژی ،نفت و گاز باشیم.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به داشتن مواداولیه ارزن، نیروی کار و بنادر آماده ارتباط با دنیا تاکید کردند: با توجه به اینکه می توان از محصولات صنایع موجود در این منطقه به عنوان مواد و خوراک اولیه ارزان قیمت بهره برداری های زیادی کرد و از آن هزاران محصول جدید تولید کرد، باید برای اجرای سیاست های کلی مجمع که به تایید رهبری نیز رسیده تلاش کرد.
وی اظهارامیدواری کرد، با اجرای این طرح از سواحل جنوب ( سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و بخشی از خوزستان) در این خصوص به بهترین شکل ممکن استفاده شود.
در ابتدای سخنان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ، استاندار، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی گزارش هایی در حوزه های مسئولیتی خود ارائه کردند.
بازدید از فازهای پارس جنوبی و فازهای پتروشیمی فعال در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و نشست با مدیران ارشد و اجرایی صنعت نفت از برنامه های سفر یک روزه آیت الله هاشمی رفسنجانی به عسلویه است.
میدان گازی پارس جنوبی،بزرگترین میدان گازی جهان است، که در خلیج فارس و در آبهای سرزمینی ایران و قطر واقع شده است.
این میدان گازی بین ایران و قطر مشترک است و در کشور قطر، میدان گازی گنبد شمالی نام دارد.
ایران و قطر از ابتدای برداشت از این میدان مشترک همواره در رقابت برای برتری در بهره برداری از منابع هیدروکربنی این میدان بودند.
مساحت این میدان 9هزارو 700 کیلومتر مربع است که سه هزارو 700 کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی ایران قرار دارد.
حجم گاز برداشت شدنی این میدان به همراه میعانات گازی، معادل 230 میلیارد بشکه نفت خام است.
میزان تولید گاز در کشور در سال 1394 رکورد جدیدی را کسب کرد و به ١٥٨ میلیارد مترمکعب رسید.
میزان تولید گاز کشور پس از بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی افزایش قابل توجهی یافته است.
پارسال فازهای 15 و 16 پارس جنوبی به طور کامل به بهره برداری رسیدند و بخش هایی از فازهای 17،18، 19، 20 و 21 نیز راه اندازی شدند.
نام:
ایمیل:
* نظر: