کد خبر: ۳۲۹۱۱
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۲
مدیرعامل اتحادیه ماهیان گرم آبی:
مدیرعامل اتحادیه ماهیان گرم آبی با اشاره به مشکلات متعدد این بخش گفت: مشکلات متعددی همچون کمبود منابع آبی، افزایش بی رویه نهاده های کشاورزی و کارشکنی های سازمان شیلات در تولید موجب می شود که امسال به موقعیت مساعد تولید بعد از چند سال خشکسالی مداوم دست نیابیم.

حسن آقازاده مدیر عامل اتحادیه ماهیان گرم آبی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران ؛ با اشاره به وضعیت تولید اظهار داشت: سال گذشته حدود 145 هزار تن چهار گونه کپور ماهیان تولید شد که امسال با توجه به بارش های مستمر و مساعدت هوا راندمان تولید با افزایش 20 درصدی همراه خواهد بود.

وی ادامه داد: با نگاهی به کشورهای همچون هندوستان و چین در می یابیم که راندمان تولید ما در هکتار به نسبت این کشورها بسیار پایین است. چرا که تولیدماهیان گرم آبی در هند 16 الی 17 تن، چین 20 الی 22 تن در هکتار است و این درحالیست که کشو ما تنها 3.5 تن تولید دارد.

وی با اشاره به ظرفیت 4 الی 5 برابری تولید ماهیان گرم آبی بیش از ظرفیت فعلی بیان کرد: با وجود شرایط و امکانات تولید، متخصصان بخش و دانش تولید تنها 3.5 تن در هکتار تولید محقق می شود و این درحالیست که کشورهایی همچون هند 16 تن و چین 22 تن در هکتار تولید دارند.

مدیر عامل اتحادیه ماهیان گرم آبی در ادامه یادآور شد: چند سالی است که رسوبات انباشته در استخرها میزان تولید در واحد سطح را کاهش داده و این درحالیست که سازمان شیلات هیچ گونه تسهیلاتی را در اختیار تولید کنندگان این بخش برای رسوب زدایی استخرها به کار نگرفته است.

وی با اشاره به بزرگترین مشکل صنعت آبزی پروری بیان کرد: چرخه عمل آوری آبزیان در کشور ناقص است و همواره لازم است که در راستای تولید سنتی به سمت صنعتی تلاش کنیم.

آقازاده با بیان اینکه شیلات ایران ترمز توسعه صنعت آبزی پروی را کشیده گفت: با توجه به آنکه سرمایه گذاری تولید ماهیان گرم آبی توسط بخش خصوصی انجام می شود اما متاسفانه شیلات ایران سیاست گذاری های تولید و صادرات را انجام می دهد و این درحالیست که تنها بایستی بر تولید نظارت داشته باشد.

مدیر عامل اتحادیه ماهیان گرم آبی با اشاره به پتانسیل تولید ماهیان گرم آبی در قفس اظهار داشت: تولید ماهیان گرم آبی و سردآبی در قفس امکان پذیر است اما تنها می بایست در اقلیم و دمای خاص خود تولید شود.

وی با اشاره به کاهش صادرات ماهیان گرم آبی بیان کرد: صادرات ماهیان گرم آبی در سال 85 به عراق 25 هزار تن بوده که این رقم در سال گذشته به 18 هزار تن به سبب عدم رقابت با سایر رقبا در بازارهای هدف تقلیل یافته و این درحالیست که باید میزان صادرات به مرز 40 هزار تن افزایش می یافت.

نام:
ایمیل:
* نظر:
پرطرفدارترین عناوین