کد خبر: ۳۳۳۵۵
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۲
سودجویانی که بازار را بحرانی به نمایش گذاشتند
عجب مملکتی داریم. تا دیروز دایم خبر از تعطیلی کارخانه های تصفیه شکر می دادیم، به نوعی که رییس انجمن کارخانه های تصفیه شکر اعلام می کرد کارخانه های بسیاری به دلیل نبود شکر خام در حال ورشکستگی است اما حالا شکر وارد شده خریدار ندارد
کورش شرفشاهی - عجب مملکتی داریم. تا دیروز دایم خبر از تعطیلی کارخانه های تصفیه شکر می دادیم، به نوعی که رییس انجمن کارخانه های تصفیه شکر اعلام می کرد کارخانه های بسیاری به دلیل نبود شکر خام در حال ورشکستگی است و بسیاری از کارخانه ها نیز تاکنون تعطیل شده اند. از سوی دیگر نمایندگان مجلس نیز فرصت را غنیمت شمرده و دایم از بحران یک کارخانه در حوزه انتخابیه شان خبر می دادند. همه این افراد با آمار و ارقام ثابت می کردند که اگر شکر خام وارد کشور شود، هم نیاز کارخانه های تصفیه تامین می شود، هم جلوی بیکاری و بحران کارخانه ها گرفته می شود، هم قیمت شکر گران نمی شود وهم رونق شکوفایی اقتصادی را خواهیم داشت. خلاصه اینکه چنان اخبار را تنظیم می کردیم که گویی بحرانی بزرگ را با واردات 300 هزار تن شکر می توان گرفت. حتی آقایان اعلام کرده بودند که با واردات 150 هزار تن شکر خام می توان بازار را تا حدودی سرپا نگه داشت. بالاخره شکر وارد شد اما یک باره معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: روزانه عرضه فراوان شکر در بازار توسط این شرکت صورت می گیرد و اکنون بازار اشباع شده و 40 درصد شکر عرضه شده مشتری ندارد .حسن عباسی معروفان با اشاره به نبود خریدار برای شکرهای عرضه شده، شایعات مربوط به کمبود و گرانی شکر در بازار را کذب دانست و افزود: عده ای سودجو و دلال با طرح اینگونه شایعات دروغین درصدد القای کمبود آن در بازار مصرف هستند، تا نسبت به دریافت مجوز برای واردات شکر اقدام کنند و موجب بالابردن قیمت در بازار شوند تا سودهای کلان را به جیب بزنند.

معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران ضمن نکوهش اقدام سودجویان برای بی ثبات جلوه دادن بازار کالاهای اساسی و پرمصرف کشور، گفت: سودجویان و دلالان به دنبال آشفته سازی بازار شکر هستند و از این طریق افزایش تصنعی قیمت بازار را دامن می زنند.وی ضمن تاکید بر توزیع شکر و برنج برای تنظیم بازار در طول سال توسط این شرکت، افزود: پس از عرضه شکر در ماه مبارک رمضان تحت عنوان 'طرح ضیافت رمضان'، بلافاصله عرضه شکر در بورس کالا توسط این شرکت و شرکتهای زیر مجموعه نیشکر جنوب ایران شدت گرفت و اکنون هیچ مشکلی در بازار شکر وجودندارد، زیرا موجودی این شرکت جوابگوی تقاضای بازار به هر میزان است.

وی اظهارداشت: شرکت بازرگانی دولتی ایران در ماه مبارک رمضان مقدار 31 هزار تن شکر را در 31 استان کشور تحت عنوان طرح 'ضیافت رمضان'، توسط فروشگاههای تعاونی و زنجیره ای برای تامین نیاز مردم توزیع کرده است.معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به افزایش مصرف شکر در ماه های گرم سال،افزود: همزمان با پایان ماه مبارک رمضان و فرارسیدن فصل تابستان، نیز توزیع شکر از ناحیه این شرکت به منظور تنظیم بازار در بیشترین مقدار در بورس کالا انجام گرفت و پاسخگوی نیاز مصرفی مردم، اصناف و صنعت کشور است.

وی اضافه کرد: طی 10 روز گذشته نیز حدود 65 هزارتن شکر در بورس کالا برای استفاده عموم متقاضیان به ویژه بخش صنف و صنعت عرضه شد، که فقط 60درصد آن فروش رفته و برای 40 درصد آن متقاضی و خریدار وجود ندارد.عباسی معروفان گفت: ذخایر و موجودی کالاهای اساسی کشور به ویژه شکر، بیشترین مقدار در انبارهای این شرکت ذخیره سازی شده و در گستره ی جغرافیایی کشور به میزان زیادی توزیع می شود.

به گفته وی، علاوه بر توزیع شکر در بورس، این شرکت، برای مصارف کارخانه ها بزرگ صنعتی کشور نیز عرضه شکر خارج از بورس را نیز در دستور کار دارد و پاسخگوی تمام نیازهای صنف و صنعت است.وی افزود: طی ماه های گذشته مقدار 120 هزار تن شکر توسط این شرکت توزیع شده و علاوه بر آن موجودی انبارهای شکر کشور به لحاظ ذخایر استراتژیک درشرایط بسیارمطلوب قرار دارد.معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران اضافه کرد: مردم و اصناف اطمینان داشته باشند که شرکت بازرگانی دولتی ایران با رصد بازار، وظیفه و ماموریت تنظیم بازار کالاهای اساسی و بخصوص شکر را به نحو مطلوب انجام می دهند و دولت هیچگونه مشکل و کمبودی در زمینه تأمین و عرضه شکر مورد نیاز بازار کشور ندارد.

ادغام کارخانه های قند با تصفیه شکر

در همین رابطه معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: تولید سالیانه شکر 1.5میلیون تن است و دولت به دنبال ادغام کارخانه های قند و شکر با واحد های تصفیه شکر برای حمایت از تولید داخل است تا واردات کاهش یابد. عباس کشاورز گفت: کارخانه های تصفیه شکر واحدهای صنعتی محسوب نمی شوند و بخش صنعت باید با برنامه ریزی کارخانه های تصفیه شکر را با کارخانه های قند و شکر ادغام کند تا مشکلات برطرف شود.وی افزود: کشور اکنون نیازمند شکل گیری صنعت چغندرقند است و باید اصلاحات لازم در این بخش انجام گیرد و کارخانه های تصفیه شکر به سمت تولید هدایت شوند.

به گفته وی، سال گذشته در مجموع دو میلیون و 100 هزارتن شکر که یک میلیون و 540 هزار تن آن از طریق تولید داخل و 580 هزارتن از طریق واردات تامین شد، دراختیار مصرف کنندگان قرار گرفت که پاسخگوی نیاز کل کشور بود و نیازی به واردات مازاد براین میزان نیست.کشاورز اظهار داشت: مشکلی در زمینه تامین شکر در کشور وجود ندارد، بلکه کمبودی در بازار نیست، به طوری که طی چند روز گذشته 9 هزار تن شکر سفید در بورس کالا عرضه شد که دو هزار تن از آن خریداری شد و این موضوع اثبات می کند که عرضه بیش از تقاضا است.وی با تاکید براین که بخش کشاورزی مراقب تولید است و با این هدف کارخانه های قند و شکر مورد حمایت ما هستند اضافه کرد:، طی دو سال گذشته 450 هزار تن به میزان تولید شکر داخلی اضافه شد و نیاز به واردات کاهش یافت، بنابراین برای صنایعی که نیاز خود را از واردات تامین می کردند، مشکلاتی پدید آمد.

به گزارش ایرنا، طی دو دهه گذشته همواره محصولات کشاورزی داخلی ارزان تر از قیمت وارداتی آن بوده در حالی که در 18 ماهه گذشته به دلیل سقوط قیمت های جهانی تا حدودی قیمت های وارداتی در مورد برخی کالاهای کشاورزی کمتر از قیمت داخلی آن شده که صاحبان صنعت این موضوع را تحمل نمی کنند.

میزان نیاز سالیانه کشور به شکر سفید دو میلیون و 200 هزار تن است که 50 درصد آن از تولیدات داخلی و 50 درصد از محل واردات شکرخام تامین می شود. درحالی که سال های گذشته 300 هزار تن شکر به منظور تامین ذخایر استراتژیک وارد کشور می شد، براساس دستور وزیر جهاد کشاورزی دولت یازدهم، این میزان به 150 هزار تن کاهش یافت .از سوی دیگر در شرایط فعلی سرانه مصرف شکر هر ایرانی بین 26 تا 30 کیلوگرم است.

برچسب ها: شکر ، عرضه فراوان ، واردات
نام:
ایمیل:
* نظر: