کد خبر: ۳۴۳۱۴
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۸
این روزها شورای نگهبان هم با افرادی که مدعی بودند در انتخابات خرید و فروش رای می شود هم نظر شده است. به طوری که تا کنون دو عضو بلندپایه شورای نگهبان به این مسئله اشاره کرده اند؛ هم سخنگوی این شورا و هم دبیر آن هر دو از احتمال وقوع خرید و فروش رای ابراز نگرانی کرده اند.
 پایگاه اینترنتی فرارو نوشت: به عقیده ناظران و نامزدهای انتخاباتی خرید و فروش رای اشکال مختلفی دارد. از پرداخت وجه مستقیم به رای دهنده تا توزیع اقلام و... به نفع یک کاندیدا در مناطق محروم، همگی جزو ساده ترین اشکال خرید و فروش رای هستند که این روزهای صدای برخی نامزدهای شکست خورده مجلس و حتی نمایندگان پیروز را نیز درآورده است.
چه افرادی مستعد خرید و فروش رای هستند؟
هر خریدار و فروشنده ای انگیزه هایی از معامله خود دارد. در ماجرای رای هم همین اصل حاکم است. فروشندگان رای به احتمال زیادی از تنگدستی رنج می برند و یا به علت دانش و آگاهی پایین از نتایج احتمالی در اختیار گذاشتن رای خود بی اطلاع است. اما خریداران رای تمایل دارند به قدرت دست پیدا کنند و نکته مهم دیگر درباره آنها این است که این افراد به منابع مالی دسترسی دارند. منابع مالی ای که منشاء آن نامعلوم است و امکان ردیابی توسط قوای نظارتی وجود ندارد. منابع هنگفت پول که در هیچ جای مشخصی ثبت نشده اند اما وجود دارند.
ماجرای پرداخت پول توسط رحیمی به 170 نماینده
محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه، چندی پیش در رابطه با نامه آقای رحیمی گفته بود: «[آقای رحیمی در] نامه عنوان کرده بودند یک میلیارد و 200میلیون تومان به نمایندگان مجلس پرداخت شده است.» سخنگوی قوه قضاییه در آن گفتگوی خبری ادامه می دهد: «اسامی ارائه شده توسط آقای رحیمی شامل 170 اسم است که فلان مقدار مبلغ را فلان تاریخ به فلان فرد داده ام، پس از بررسی ها دیده شد که شمار زیادی از این اسامی نه نماینده بودند و حتی نامزد برای نمایندگی مجلس و برخی از آنان نیز یا نماینده دوره قبل بودند و یا نامزد نمایندگی.»
با این حال اسامی این نمایندگان یا نامزدها و دیگر افراد هیچگاه منتشر نشد. اما حقیقت آن است که این افراد به قصد ورود به انتخابات و تاثیر گذاری در انتخابات پول خرج کرده اند. نکته ای که مدت ها پیش گفته شده بود اما شورای نگهبان نسبت به آن عکس العملی نشان نداد و درباره صحت و سقم ادعا سخنی نگفت.
اما بار دیگر ادعای خیز بلند رحیمی برای دخالت در امور انتخابات خبری شد. در اظهار نظری، محمد بیاتیان نماینده مجلس نهم در بیجار، با ابراز نگرانی از ورود پول های کثیف به انتخابات، از مسئله ای پرده برداشت و گفت: «آقای رحیمی از داخل زندان یک لیست 70 نفره برای حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی تهیه کرده است.»
نمانیده مردم بیجار در مجلس نهم ادامه داد: «اغلب نامزدهای مورد حمایت آقای رحیمی از حوزه های انتخابیه و استان های غرب و شمال غرب کشور وارد رقابت شده و اکثراً تایید صلاحیت شده اند و امیدواریم تا پیش از برگزاری انتخابات وضعیت صلاحیت این افراد مورد بازنگری قرار گیرد.» این نماینده مجلس همچنین درباره نحوه تامین مالی این نامزدها یادآور شد: «نامزدهای مورد حمایت رحیمی از یک سو چراغ خاموش حرکت می کنند و به راحتی هم از فیلتر نهادهای نظارتی عبور کرده و از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت شده اند و از دیگر سو به پشتوانه حمایت مالی سنگین رحیمی، بر طبل تفرقه و دودستگی می کوبند.»
نوریان، عضو فراکسیون امید در مجلس دهم در پاسخ به سوالی درباره تهیه لیست انتخاباتی 70 نفره ازسوی معاون اول احمدی نژاد که از داخل زندان، برای حمایت از برخی نامزدهای انتخاباتی هزینه هایی انجام شده بود، می گوید: «صحبت هایی در این رابطه در جریان انتخابات در حوزه های انتخابیه غرب کشور مطرح بود اما این شورای نگهبان است که باید درباره صحت و سقم این مسئله، اظهار نظر کند.»
احتمال آلوده شدن انتخابات با پول های سرگردان
نزدیک دو سال پیش بود که جهانگیری معاون اول روحانی درباره پول های سرگردان که در اختیار بابک زنجانی است، گفته بود: «قرار نیست کلاه سر ما برود. دوستان دیگری به اسم فساد آدرس اشتباه به ما ندهند. ما به اشتباه جای دیگری نمی رویم تا از جاهایی که باید غافل شویم.» وی در بخش دیگری از صحبت هایش متذکر می شود: «سوال ما این است که با این پول چقدر می شود به سفر، عیش و نوش پرداخت.»
وزارت کشور نیز مدت ها پیش زنگ خطر آلوده شدن انتخابات به پول های کثیف را به صدا درآورده بود. رحمانی فضلی در گزارشی برای مجلسیان پیشین در ابتدای جلسه خواست تا جلسه غیرعلنی شود تا بهتر گزارش های خود را ارائه دهد. در هر حال وی در همان جلسه در اظهاراتی علنی می گوید: « اگر ما مراقب نباشیم قاچاقچیان و کسانی که به دنبال پول های کثیف هستند محتاج به حامی هستند و حامی خود را در حوزه قدرت جست وجو می کنند و اگر هوشیار نباشیم امکان دارد تا این افراد از طرق مختلف در حوزه سیاسی من جمله از طریق انتقاد قدرت که انتقال قدرت در قالب انتخابات صورت بگیرد اعمال نظر و اعمال نفوذ داشته باشند.»
رحمانی فضلی اما معتقد است این مسئله در رسانه ها بد جلوه داده شد و وی تنها هشدار داده بود.
با این وجود شورای نگهبان هنوز درباره منشاء پول هایی که می گوید در انتخابات مجلس با هدف تخلف و خرید و فروش رای وارد شده چیزی نگفته و حتی لیست و گزارش به نمایندگان مجلس نیز ارائه نداده است. در همین رابطه نوریان عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره آمار و ارقام خرید و فروش رای که به گفته سخنگوی شورای نگهبان موجود و در اختیار سازمان ها و نهادهای نظارتی قرار گرفته مدعی می شود: «آماری که آقای کدخدایی مطرح کردند، در اختیار نمایندگان قرار نگرفته است اما واقعیت این است که اصل موضوع از اعداد و ارقام و این که چه کسانی مرتکب این تخلف ها شده اند، مهم تر است.»
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار