به گزارش
تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، این آژانس با اشاره به کاهش قیمت 34 دلاری هر بشکه نفت خام از اواسط ماه ژوئن و رسیدن آن به سطح 80.4 دلار در هر بشکه در هفته گذشته اعلام کرد که این امر باعث میشود که سرمایهگذاریها در حوزه بالادستی نفت خام در کشورهای تولیدکننده کاهش یابد.
این در حالی است که برای تامین تقاضای فزاینده نفت تا سال 2030 میلادی نیاز به 900 میلیارد دلار سرمایهگذاری جدید در این حوزه وجود دارد که در حال حاضر تحقق آن مورد تردید است.
بر اساس این گزارش بنا بر اعلام آژانس بین المللی انرژی تقاضای جهانی نفت خام در حال افزایش است و از 90 میلیون بشکه در روز در سال گذشته میلادی به حدود 104 میلیون بشکه در سال 2040 خواهد رسید.
البته این درحالی است که این رشد تقاضا به دلیل سیاستهای جدید کشورها برای کاهش مصرف فرآوردههای نفتی و جایگزینی آن با انرژیهای دیگر محدود شده است.
بنا بر این گزارش تولید نفت آمریکا از سال 2020 به بعد کاهش خواهد یافت و تحریم روسیه و مشکلات ناشی از آن در دستیابی به تکنولوژی و بازارهای سرمایهای این کشور در کنار چالشهای سیاسی و عدم امنیت موجود در عراق همگی از جمله عواملی هستند که سرمایهگذاری در حوزه بالادستی نفت خام را به کمتر از حد مورد نیاز کشانده است و این موضوع میتواند به عنوان تهدیدی مهم برای تامین انرژی جهانی به ویژه برای کشورهای آسیایی که وابستگی زیادی به بازار خاورمیانه دارند محسوب شود.
آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد که به ازای هر بشکه نفت که از مصرف کشورهای OECD کاسته می شود دو بشکه نفت به مصرف کشورهای غیر عضو OECD اضافه میشود.