وی با بیان اینکه این موفقیت به معنای این نیست که در کشور با مشکل اشتغال، رکود و معیشت مردم مواجه نیستیم افزود: با این وجود دولت تدبیر و امید علیرغم همه محدودیتهایی که همه از آن آگاه هستیم، بهترین عملکرد ممکن را داشته است.
این عضو کابینه با بیان اینکه تحریمها میتوانست هر دولتی را به زانو درآورد گفت: با وجود این نظام مقدس اسلامی و دولت یازدهم با اصرار بر حقوق ملت ایران و پایداری در مقابل قدرتها از حقوق ملت دفاع و آنها را وادار کرد که حقوق ملت بزرگ ایران را به رسمیت بشناسند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت تدبیر و امید کاهش تورم از ۴۳ به حدود ۹ درصد در شرایطی که نفت با کمترین قیمت ممکن عرضه میشد و کشور با رکود و تحریمها روبه رو بود را نتیجه درایت و برنامهریزی علمی دولت برشمرد و افزود: دولت تدبیر و امید توانست در اوج تحریمهای ظالمانه و در شرایطی که نفت بالای ۱۰۰ دلار تا ۲۰ دلار هم کاهش یافت و کشور با رکود و تورم دست به گریبان بود رشد اقتصادی کشور را مثبت و تورم را تک رقمی کند.
وی از سال ۱۳۹۴ به عنوان بدترین سال تاریخ ایران از نظر منابع اعتباری نام برد و ادامه داد: ایران در این دوران و در شرایطی که به ذخائر ارزی و اعتباری خود دسترسی نداشت، منابع خارجی مسدود بود و پول فروش نفت نیز بر نمیگشت دست به کاری بزرگ زد.
وی با بیان اینکه عربستان در دو سال اخیر و به دنباله تکانه بزرگ نفتی اخیر ۳۵۰ میلیارد دلار از ذخائر ارزی خود استفاده کرده و عراق و کویت بارها دست به استقراض از بانک های خارجی و جذب منابع خارجی زدند، افزود: ایران بدون امکان استفاده از این روشها توانست بهترین عملکرد اقتصادی جهان را در این تکانه نفتی داشته باشد.
امسال آثار مثبت اقدامات اقتصادی دولت در جامعه نمایان میشود
وزیر اقتصاد با بیان اینکه توفیق دولت یازدهم در این شرایط نشان داد که اگر اختلافات سیاسی و حزبی، نزاع بر سرقدرت، حاشیه و...بر اصل اصولی دفاع از منافع کشور در هر شراط غلبه نکند میتوانیم از هر شرایطی عبور کنیم گفت: با تلاشهایی که صورت گرفته از امسال آثار مثبت فعالیت ها و اقدامات اساسی دولت نمایان و محسوس میشود.
طیبنیا با بیان اینکه تا پایان سال به رشد اقتصادی ۵ درصد میرسیم، تصریح کرد: ارزیابیهای سه و شش ماهه از وضعیت اقتصادی کشور نویدبخش شرایط مساعدتری است.
وی به برنامهریزی برای تحقق اقتصاد مقاومتی در دولت اشاره و اضافه کرد: هدف اقتصاد مقاومتی مقابله با اقتصاد دولتی و نفتی است چیزی که ما در دوران تحریم و کاهش بهای نفت از آن ضربه خوردیم.
این عضو کابینه انحلال واحدهای فاقد قابلیت را نتیجه طبیعی اقتصاد پویا دانست و افزود: اگر واحدی به دلیل مشکلات مالیاتی، کمبود نقدینگی، تامین اجتماعی، نبود مواد اولیه و...تعطیل شده باشد حتما فعالسازی میشود.
وی ادامه داد: برخی واحدها اگر فعال شوند در آینده با حجم بالاتری از بدهی به تعطیلی دوباره ناگزیر میشوند، لذا باید ارزیابی ها کارشناسانه انجام شود.