به گزارش روابط عمومی بانک کشاورزی، در این نشست که شامگاه دوشنبه 24 آبان در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن پیش بینی پرداخت 160 هزار میلیارد ریال تسهیلات به صنایع کوچک و متوسط مشکل دار تا پایان امسال، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت این واحدها را که شمار آن ها نزدیک به هفت هزار واحد است شناسایی کرده وبانک مرکزی و سیستم بانکی همراهی بسیار خوبی در این طرح داشته اند .
بر اساس این گزارش، در این جلسه بانک کشاورزی با پرداخت 18000 میلیارد ریال معادل 70 درصد تسهیلات پرداختی، به عنوان بانک برتر در پرداخت اینگونه تسهیلات از نظر شمار و مبلغ تسهیلات اعلام شد و پس از آن بانک های ملی، سپه، صنعت و معدن، ملت، صادرات و تجارت در رتبه های بعدی قرار گرفتند. همچنین در این جلسه از نپرداختن تسهیلات به متقاضیان وام ها از سوی بانک های خصوصی انتقاد شد.
این گزارش می افزاید در این نشست عبدالمهدی بخشنده معاون وزیر جهاد کشاورزی از معرفی 18 هزار واحد تولیدی در بخش کشاورزی برای دریافت تسهیلات به بانکها خبرداد و گفت: این واحدها 26 هزار میلیارد ریال تسهیلات اخذ کردهاند.
وی با اشاره به اینکه 28.4 درصد تسهیلات گیرندگان مربوط به بخش کشاورزی بودهاند، بیان داشت: 18000 میلیارد ریال از تسهیلات پرداختی به متقاضیان این بخش از طریق بانک کشاورزی انجام شده و بقیه را سایر بانکها پرداخت کردهاند.
بخشنده افزود: از 57 هزار واحد تولیدی که برای دریافت تسهیلات طرح رونق تولید ثبت نام کردهاند 67 درصد آنها یعنی 38 هزار واحد متعلق به بخش کشاورزی بوده است.
در این نشست همچنین رضا رحمانی قائم مقام وزیر صنعت معدن و تجارت با بیان این که بانک کشاورزی به لحاظ تعداد بیش از 50 درصد پرداخت تسهیلات طرح رونق تولید به بنگاههای کوچک را انجام داده است اظهار داشت: بانکهای کشاورزی، ملی، سپه، صنعت و معدن، ملت، صادرات و تجارت ، 7 بانکی بودهاند که بیش از 95 درصد تسهیلات را به متقاضیان پرداخت کردهاند.
محسن صالحی نیا معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در این نشست با اعلام اینکه بزودی گزارشی از تاثیر پرداخت این تسهیلات به بنگاههای صنعتی در رونق تولید منتشر می شود، اظهار داشت: بانکها در پرداخت تسهیلات همکاری خوبی داشتهاند و حتی رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده که در صورت اتمام ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات اگر بنگاهی مانده باشد که تسهیلات دریافت نکرده باشد ،میزان پرداخت افزایش مییابد.
شایان ذکر است در اجرای طرح رونق تولید که برای کمک به بنگاه های کوچک و متوسط تولیدی مشکل دار طراحی شده است، این واحدها از طریق پایگاه اینترنتی «بهین یاب» تقاضای خود را برای دریافت تسهیلات اعلام می کنند تا تقاضای آن ها برای پرداخت تسهیلات مورد بررسی قرار گیرد.