ابراهیم خلیلی در خصوص شرایط بازار سهام در هفته های پیش رو گفت: بنظر می رسد باید از مواردی همچون بازگشت نماد معاملاتی بانکها به تالار شیشهای، روی کار آمدن ترامپ و شفاف شدن موضع وی نسبت به برجام، تعادل و رشد قیمت جهانی نفت و انتشار گزارشات 9 ماهه شرکتها به عنوان عوامل تعیین کننده جهت بازار در روزها و هفته های آینده یاد کرد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: یکی از ابهامات و ریسکهای بازار از تیرماه گذشته تاکنون توقف طولانی مدت بانکهاست که موجب شده تا حجم بالایی از نقدینگی سهامداران در بورس حبس شده و نقدشوندگی بازار را تحت تاثیر قرار دهد.
وی با اشاره به این که توقف طولانی مدت نمادها یکی از دردهای کهنه بازار سرمایه طی سالهای گذشته بوده است اذعان داشت: بنظر می رسد رفته رفته شاهد بازگشت بانکها به تالار باشیم که این موضوع می تواند در روز بازگشایی موجب ایجاد جو روانی منفی و کوتاه مدت در بازار شود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: ابهام در موضوع گیریهای ترامپ پیش و پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یکی از عواملی است که در هفته های گذشته موجب افزایش ابهام در بازار سرمایه و در نتیجه افت معاملات شده که در چند روز آینده و پس از روی کار آمدن رسمی رئیس جمهور جدید این کشور، موضع وی در خصوص برجام مشخص خواهد شد و این موضوع می تواند در جهت دهی بازار طی روزهای آینده اثرگذار باشد.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر این روزها رفته رفته شاهد انتشار تدریجی صورتهای مالی شرکتها در بازار سهام هستیم که با توجه به پیش بینی تعدیلهای مثبت در بسیاری از صنایع کالایی می توان از این موضوع به عنوان یک عامل مثبت در معاملات روزها و هفته های آینده بازار یاد کرد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: از سوی دیگر تعادل و رشد قیمت جهانی نفت نیز موجب شده تا اقتصاد کشور به ثبات نسبی از لحاظ درآمدی برسد که این موضوع می تواند خبر خوبی برای کلیت بازار سرمایه باشد که پیش بینی می شود شرایط کنونی نفت در ماههای پیش رو نیز به همین منوال بر مدار تعادل و مثبت حرکت کند.
وی افزود: از سوی دیگر افزایش درآمدهای کشور در پی رشد قیمت جهانی نفت موجب رشد بودجه عمرانی کشور و افزایش ساخت و ساز پروژه ها می شود که این موضوع نیز می تواند به عنوان محرکی برای صنایع مختلف مطرح باشد که از این منظر نیز بازار سرمایه می تواند تاثیرپذیری مثبتی را به خود ببیند.
منبع: تسنیم