به گزارش روزنامه تجارت به نقل از روابط عمومی بانک تجارت ، محمدابراهیم مقدم مدیرعامل این بانک در همایش سیاست های پولی و چالش های بانکداری و تولید گفت: بانکها دچار چالشهای ساختاری هستند و یکی از مهمترین این چالش ها ، چگونگی افزایش سرمایه است. وی افزود : یکی از روشهای متداول سالهای گذشته برای افزایش سرمایه بانکها ، تجدید ارزیابی دارایی ها بوده است ، در حالی که این روش منجر به درآمد زایی و افزایش توان تسهیلات دهی بانکها نمی شود .
وی با اشاره به اینکه رکود بازار مسکن در سالهای اخیر موجب شده تا فروش دارایی های تملیکی و نیز دارایی های مازاد بانکها با مشکل مواجه شود افزود: چالش دیگر نظام بانکی عدم بازپرداخت به موقع تسهیلات دریافتی و افزایش مطالبات معوق است، این امر ما را مجبور به استفاده از منابع بانک مرکزی می کند .
وی با اشاره به مشکل پرداخت بدهی بانکها از سوی دولت گفت: یکی از راه حل های مناسب برای چالش منابع مالی بانک ها ، از سرگیری و تسریع ارتباطات بین المللی با بانکهای دنیا است . این در حالی است که در گذشته با استفاده از منابع فاینانس، بانک ها تنها ۱۵ درصد تامین مالی را به صورت نقد پرداخت می کردند و اثر تورمی هم ایجاد نمی کرد . وی همچنین با اشاره به تاثیرات مثبت توافق هسته ای در تسهیل تبادلات مالی با بانکهای خارجی گفت : البته تمایل به استفاده از خدمات ارزی بانکها منوط به بهبود شرایط کلی اقتصاد کشور و افزایش رونق تولید و تجارت خارجی است .
گفتنی است همایش نظام بانکی و چالش های تولید روز سه شنبه چهارم بهمن ماه به میزبانی پژوهشده پولی و بانکی در محل موسسه عالی بانکداری ایران برگزار شد.