کد خبر: ۴۵۵۰۴
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۷
دکتر علی صالح آبادی: گسترش روابط کارگزاری بانکی در کشورهای هدف و در پی آن گشایش و ابلاغ ال سی در کشورها از برنامه های راهبردی بانک توسعه صادرات است.
دکتر علی صالح آبادی گفت: گسترش روابط کارگزاری بانکی در کشورهای هدف و در پی آن گشایش و ابلاغ ال سی در کشورها از برنامه های راهبردی بانک توسعه صادرات است. همچنین صدور ضمانت نامه ارزی برای صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ضروری است.
اولین همایش تقدیر از صادرکنندگان برتر تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق با مشارکت سندیکای برق ایران و انجمن صنفی شرکت های صنعت آی و فاضلاب در وزارت نیرو برگزار شد.
دکتر علی صالح آبادی نیز در حاشیه این همایش در گفتگو با اگزیم نیوز تسهیلات ارائه شده در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی را شرح داد و گفت: عمدتا شرکت های صادرکننده خدمات فنی و مهندسی در کشورهای هدف به یکی از این اشکال ضمانت نامه دریافت می کنند که شامل ضمانت نامه شرکت در مناقصه، ضمانت نامه حسن انجام کار و ضمانت نامه پیش پرداخت است. این سه ضمانت نامه ها از اهمیت به سزایی در پیبشبرد پروژه های خارج از کشور دارند.
وی در ادامه افزود: بعد از اجرایی شدن توافق هسته ای و توسعه روابط کارگزاری، عملا از یکسال قبل موضوع ارائه ضمانت نامه های بانک توسعه صادرات مطرح شد. چرا که تا قبل برجام امکان این کار نبود. بنابراین گسترش روابط کارگزاری در کشورهای هدف، ضمانت نامه های بانکی را نیز پوشش می دهد.
صالح آبادی خاطر نشان کرد: گسترش روابط کارگزاری بانکی در کشورهای هدف و در پی آن گشایش ال سی و ابلاغ ال سی های صادراتی از برنامه های راهبردی بانک توسعه صادرات است.
وی در ادامه گفت: ضمانت نامه بانکی به دو شکل صادر می شود با کارفرمای خارجی که معمولا دولت است مثل عمده پروژه های خدمات فنی و مهندسی که در کشورهایی مانند عراق، ارمنستان، افغانستان، ترکیه و پاکستان که دولت خارجی طرف حساب بانک هستند و مستقیما ضمانت نامه بانکی را می پذیرند و نیازی به بانک مرکزی نیست.
صالح آبادی اذعان داشت هدف ما نیز این است که با همکاری وزارت امور خارجه، دولتها را متقاعد کنیم تا ضمانت نامه های بانک ایرانی را مستقیم بپذیرد. در غیر اینصورت ما به بانک کارگزار خود در کشور هدف ضمانت نامه اعطا می کنیم و بانک کار گزار فوق به پشتوانه ضمانت نامه بانک توسعه صادرات به نفع کارفرمای خارجی ضمانت نامه صادر می کند.
مدیر عامل بانک توسعه صادرات گفت: در بعضی کشورها که به هیچکدام از دو طریق یاد شده( مستقیم و غیر مستقیم) ضمانت نامه بانک ایرانی را نمی پذیرند بنا داریم از طریق سپرده گذاری در یک کشور ثالث این امکان را فراهم بیاوریم که بانک ثالث به پشتوانه ضمانت ما به بانک کشور هدف ضمانت نامه اعطا کند و بانک کشور هدف به دولت و کارفرما ضمانت نامه بدهد. عملا با دو واسطه این اتفاق می افتد.
صالح آبادی خاطر نشان کرد: برخی شرکتهای ایرانی علاقه مندند که در کشورهایی مانند مراکش و الجزایر پروژه هایی اجرا کنند و برای دریافت تسهیلات و خدمات به ما مراجعه می کنند که بانک توسعه صادرات بنا دارد با هماهنگی بانک مرکزی کشور و بانکهای مرکزی کشور های یاد شده روابط بانکی و کارگزاری را برقرار کند تا بتوان برای این موارد نیز ضمانت نامه صادر کرد.

نام:
ایمیل:
* نظر: