مدیر عامل شرکت نوونوردیسک پارس گفت : با توجه به پیشرفت های کشورمان در حوزه دارویی بویژه در حوزه انسولین و داروهای هموفیلی ، شرکت نوونوردیسک از جمله شرکت های معتبر دارویی جهان محسوب می شود .
وی افزود : این شرکت که یکی از قطب های تولید انسولین در جهان است ، براساس مطالعات فراوان و درک صحیح از توانمندی های دارویی ایران ، فعالیتی مشترکی را با بخش خصوصی کشورمان در زمینه تولید به روز ترین داروهای دیابت و هموفیلی آغاز کرده است .
قباد شهبازی افزود : با بهره گیری از تجهیزات که در این همکاری واردکشورمان می شود ، تولید داروهای اساسی در دستور کار این شرکت قرار گرفته است .
وی گفت : هم اکنون سهم ایران در بازار دارویی جهان حدود یک درصد است که با آغاز به کار این شرکت شاهد رشد چشمگیری در این بخش خواهیم بود .
مدیر عامل شرکت نوونوردیسک پارس گفت : هم اکنون این شرکت با ۱۷۰ نفر نیرو کار خود را شروع کرده است و با تکمیل مرحله نخست این طرح شاهد کارآفرینی برای ۴۰۰ نفر خواهیم بود .
در ادامه این مراسم سفیر دانمارک گفت :
ظرفیت های بالای ایران پس از برجام مورد توجه سرمایه گذاران کشورها قرار گرفته است سفیر دانمارک در ایران با تاکید بر اینکه شرکت های دانمارکی با سرمایه گذاری در ایران می توانند به رشد پایدار برسند، گفت: ایران ظرفیت های بالایی را برای جذب سرمایه گذاری کشورهای جهان دارد که پس از برجام بیش از پیش آشکار شده است. دنی عنان در آیین آغاز ساخت داروهای مدرن دیابت در ایران درشرکت توونوردیسک دانمارک در شهرک داروئی برکت ساوجبلاغ، افزود: مذاکرات هسته ای تاثیر زیادی در این مورد داشته است.
عنان یادآورشد که پس از برجام صادرکنندگان ایرانی بهتر از اروپا بعد از تحریم عمل کردند و نرخ متوسط صادرات ایران به اروپا دو برابر شده است، حتی سازمان های تجارت بین المللی نظر مثبتی در این زمینه نسبت به ایران دارد.
وی تصریح کرد: از سال 2014 و قبل از تحریم ها هیچ کس توقع نداشت صادرات ایران به این شکل تغییر کند، اما اکنون پس از گذشت یک سال موفقیت های بسیارخوبی به دست آمده است.
سفیر دانمارک گفت: این سرمایه گذاری شاهد خوبی برای این است که کشورهای دیگر نیز بدانند که ایران کشوری امن و با ثبات است و می توانند با آرامش در ایران سرمایه گذاری کنند.
وی تصریح کرد: من اعتقاد دارم که ایران توانایی جذب سرمایه گذاران دیگر را هم دارد و وجود شرکت توونوردیسک جلوه خوبی را برای رساندن ایران به این هدف رابه وجود می آورد.
عنان اضافه کرد: در50 سال گذشته بی سابقه بوده که دو وزیر دانمارکی و 25 مدیر کسب و کار وارد ایران شوند که موضوع برای ما موجب خرسندی است.
وی گفت: امیدواریم با تعامل دوسویه دوکشور همکاری خوبی درآینده انجام شود وقطعا نتایخ خوبی هم حاصل می شود.
سفیر دانمارک درادامه از همکاری دیگر با ایران در زمینه مسایل تاریخی و باستانی و جنگل خبرداد و گفت: مهمترین رابطه تجاری ما با ایران درسال 2016 بوده است.
وی گفت: بسیاری ازکارخانه ها با چالش روابط بانکی ضعیت در ایران مواجه هستند که ایران باید این مورد را به جد پیگیری و بهینه کند.
عنان افزود: انتظار سرمایه گذاری بیشتر خارجی در ایران داریم و اکنون رشد صادرات غیرنفتی ایران 5 دهم درصد است که این کافی نیست و باید به 3.5 درصد برسد.
وی بیان کرد : ایران خصوصی ترین اقتصاد را داشته که می تواند قوی ترین اقتصاد را هم داشته باشد و باید بداند کمک این شرکت می تواند در ارتباط با بیماری دیابت موثر باشد.
سفیر دانمارک همچنین گفت: امیدواریم روابط تجاری با ایران را با قوت بیشتر ادامه دهیم و همکاری های سیاسی را نیز گسترش دهیم. این سرمایه گذاری مربوط به بخش خصوصی دانمارک است اما نه تنها برای ایران بلکه برای کشور ما نیز منفعت دارد.