کد خبر: ۵۲۰۶۹
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۷
نفس‌های صنعت طیور به شماره افتاد
دردسرهای مرغداران تمامی ندارد، چرا که طی یک ماه اخیر قیمت مرغ دستخوش تحولاتی شده که صنعت طیور را به شدت متضرر کرد.
شروع روند ورشکستگی سریالی مرغداری‌ها
انگار دردسرهای مرغداران تمامی ندارد،چرا که طی یک ماه اخیر قیمت مرغ دستخوش تحولاتی شده که  صنعت طیور را به شدت متضرر کرد.
با توجه به کاهش قدرت خرید خانوار و روند مناسب تولید بازار مرغ اشباع شده که با ادامه این روند شاهد تعطیلی یکی پس از دیگری مرغداری ها خواهیم بود.
براین اساس دو تشکل تولیدکننده مرغ کشور با ارسال نامه ای به وزیر جهاد کشاورزی درباره نحوه خرید مرغ مازاد مرغداران برای تنظیم بازار توسط شرکت پشتیبانی امور دام و قیمت کم این محصول در بازار گلایه های دارند.
رییس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی معتقد است که افزایش قیمت با واکنش شدید مسوولان تنظیم بازار روبرو می شود در حالیکه با افت قیمت کسی به فریاد مرغداران نمی رسد.
هفته گذشته ستاد تنظیم بازار نرخ هر کیلو مرغ در خرده فروشی ها را 7100 تا 7800 تومان اعلام کرد که با وجود نرخ فعلی قیمت مرغ در بازار انتظار می رود که به وضعیت کنونی رسیدگی شود.
 محمد علی کمالی سروستانی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، اظهار کرد: علی رغم وضعیت مناسب تولید، طبق روال همه ساله با کاهش قیمت مرغ در مهر ماه روبروهستیم که مرغداران نسبت به این امر گلایه هایی دارند.
وی با انتقاد از نحوه خرید مازاد مرغ مرغداران از سوی شرکت پشتیبانی امور دام افزود: نوع قرارداد شرکت پشتیبانی با اتحادیه ها و تشکل ها یک طرفه است، چرا که مرغداران علاوه بر تحویل مرغ مازاد باید ضمانت نامه بانکی پرداخت کنند که این امر عقلایی نیست.
کمالی سروستانی ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام 10 درصد پول مرغ را پس از فروش به مرغداران پرداخت می کند که درنهایت این امر در حفظ و افزایش قیمت تاثیری ندارد.
به گفته وی انعقاد قرارداد مستقیم شرکت پشتیبانی امور دام با کشتارگاه ها، کاهش بیش از حد قیمت مرغ زنده را به همراه دارد که این امر به نفع مرغداران نیست.
کمالی سروستانی با بیان اینکه ستاد تنظیم بازار نرخ هر کیلو مرغ آماده به طبخ را 7100 تا 7800 تومان مصوب کرده بود، گفت: با توجه به افزایش برخی اقلام نهاده های دامی و قیمت کنونی مرغ زنده، مرغداران متحمل ضرر و زیان هستند که انتظار می رود شرکت پشتیبانی با خرید مستقیم مرغ از تشکل ها از استمرار ضرر و زیان مرغداران جلوگیری کند.

*کسی به فریاد مرغداران نمی رسد
محمد یوسفی رییس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری به صورت نقدی 3 هزار و 500 تومان، مرغ آماده به طبخ میدان بهمن 5 هزار تومان و غرفه های میدان میوه و تره بار سطح شهر 5 هزار و 750 تومان است.
وی با اشاره به اینکه هر کیلو مرغ 2 هزارتومان کمتر از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار در بازار عرضه می شود، افزود: با استمرار این روند تمامی مرغداران ورشکسته خواهند شد که انتظار می رود پرورش دهندگان مرغ گوشتی در خرید جوجه و جوجه ریزی واحدهای خود تجدید نظر کنند.
یوسفی با اشاره به آخرین وضع صادرات مرغ بیان کرد: با توجه به آنکه بازارهای صادراتی خواهان مرغ با وزن پایین هستند از این رو توفیق چندانی در امر صادرات نداشتیم، چرا که مرغداران برای جبران هزینه های خود چاره ای جز افزایش وزن مرغ خود را ندارند.
به گفته این مقام مسوول پیش بینی می شود که وضعیت کنونی قیمت مرغ تا پایان آذر ماه در بازار ادامه یابد.
رییس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام برای خرید مرغ مازاد مرغداران تنها حاضر به خریداری مرغ با سایز های مخصوصی است که این امر در کنار دریافت ضمانت نامه بانکی و پرداخت 10 درصد پول مرغداران پس از فروش موجب شده که آنها تمایل چندانی به تحویل مرغ مازاد خود به پشتیبانی امور دام را نداشته باشند.
به گفته وی در صورت استمرار روند کاهش قیمت، مرغداران به صورت دسته جمعی خود را باید در دریا غرق کنند.
یوسفی با بیان اینکه مسوولان به فریاد مرغداران نمی رسند، تصریح کرد: افزایش قیمت مرغ با واکنش شدید مسوولان تنظیم بازار روبرو می شود در حالیکه با استمرار کاهش قیمت مرغ به مرز 5 هزار تومان در میدان بهمن کسی به فریاد مرغداران نمی رسد.

*محدودیتی در خرید مرغ مازاد مرغداران نیست
یوسف جلوخانی مدیر کل پشتیبانی امور دام استان تهران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی،  بیان کرد: شرکت پشتیبانی امور دام و آن اداره کل استان تهران به منظور تنظیم بازار و حمایت از تولیدکنندگان آمادگی خود جهت خرید مرغ مازاد مرغداران را اعلام کرده است.
وی افزود: با توجه به انعقاد قرارداد با زنجیره های تولید و تشکل های صنعتی انتظار می رود که طرف های قرارداد نسبت به تحویل مرغ مازاد خود اقدام کنند.
جلوخانی با اشاره به اینکه دریافت چندانی از سوی زنجیره ها نداشتیم، بیان کرد: این امر بدان معناست که نرخ مرغ در بازار آزاد برای زنجیره های تولید از صرفه اقتصادی بیشتری دارد.
این مقام مسوول ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام مرغ سایز با وزن یک کیلو و 200 تا 2 کیلو خط یک( مرغ در کشتارگاه به صورت دستی پاک شده) را 6 هزار و 600 تومان و خط دو( پاک شده مکانیزه) را 6 هزار و 950 تومان خریداری می کند.
به گفته وی علی رغم آنکه محدودیتی در تحویل مرغ مازاد مرغداران وجود ندارد اما تا کنون رقم تحویلی از تشکل ها چشمگیر نیست.


نام:
ایمیل:
* نظر: