دکتر احمد جلیلی، در آستانه برگزاری کنفرانس سرطان غرب آسیا در ارتباط با ارتباط اختلالات روانپزشکی و سرطان اظهارداشت: در سالهای گذشته موضوع ارتباط اختلالات روانپزشکی و سرطان در دنیا مطرح شده است و امروز این موضوع به صورت جدیتری مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: عوامل متعددی در بروز سرطان و ایجاد آن در جوامع مختلف نقش دارد و بیماریهای مربوط به روان و استرس نیز از جمله این موارد به شمار میرود.
رئیس سابق انجمن علمی روانپزشکان ایران به موضوع بروز اختلالات روانپزشکی پس از ابتلا افراد به سرطان اشاره کرد و گفت: فرد مبتلا به سرطان و خانواده آن نیز به دلیل بیماری سرطان به میزان زیادی احتمال اختلالات روانی در آنها وجود دارد بنابراین توجه به رفع مشکلات روانشناختی این افراد بسیار ضرورت دارد.
جلیلی اضافه کرد: در علم روانپزشکی اعتقاد بر اين است كه بين روان و جسم نوعي وحدت و ارتباط وجود دارد .بطـوري كـه عوامـل روانشناختی در پيدايش تمام بيماريهاي جسمي نقش بسزايي دارند .اين تاثير در ارتباط با انواع سرطانها نيز تـا حـدودي مـد نظـر قرار دارد.
وی گفت: استرس باعث افزایش ترشح استروئیدی بهنام کورتیزول رادر بدن میشود البته کورتیزول در کوتاه مدت برای بدن مفید است اما بالا بودن میزان آن در دراز مدت به بدن آسیب میرساند و باعث سرکوب سیستم دفاعی بدن میشود.
این روانپزشک تصریح کرد: سرکوب سیستم دفاعی بدن موجب اختلال در نابودی سلولهای سرطانی شده و خطر ابتلا به انواع سرطانها را افزایش میدهد. بنابراین استرس سطح ایمنی بدن را برای ابتلا به انواع بیماری از جمله سرطان پایین میآورد.
جلیلی خاطرنشان کرد: آلودگی هوا، پارازیت، ورود مواد سرطانزا به محیط زیست نیز از دیگر عوامل ابتلا به سرطان به شمار میرود و برای کاهش سرطان در کشور باید همه این عوامل را مدنظر قرار داشت.
کنفرانس بین المللی سرطان غرب آسیا به مدت سه روز در روزهای 9 الی 11 آذرماه با هدف تبادل آخرین اطلاعات در مورد پیشگیری و درمان سرطان با محوریت پیشگیری، علوم پایه، مدیریت درمانگاه های سرطان و تشخیص اولیه در برنامه های مختلفی همچون پنل های تخصصی، کارگاه های آموزشی و سخنرانی های کلیدی از اساتید مطرح داخلی و خارجی در هتل ارم تهران برگزار می شود.