به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از ایرنا؛معصومه ابتکار روز یکشنبه درجلسه ای با موضوع تشریح اقدامات انجام شده درخصوص رفع تصرف اراضی ملی در مناطق حفاظت شده و مقابله با زمین خواری اظهارکرد: این رفع تصرف ها بیشتر در استان های هرمزگان، فارس، گیلان و مازندران بوده و همچنان ادامه خواهد داشت.
وی با تاکید بر این که آزادسازی مناطق تصرف شده جزو برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست است، گفت: شورایی برای این موضوع با ریاست معاون اول رییس جمهور و با حضور قوای سه گانه ایجاد شده است و سازمان محیط زیست نیز گزارش های مبسوطی در زمینه زمین خواری و اقدامات انجام شده برای مقابله با این پدیده به این شورا ارائه کرده است.
ابتکار گفت: پرونده های زیادی از دولت قبل در زمینه تصرف اراضی حفاظت شده پیدا شده و سازمان ماموریت دارد نسبت به این پرونده ها رفع تصرف انجام دهد.
ابتکار با تاکید بر این که پدیده زمین خواری 8 تا 9 سال اخیر با گستردگی زیادی اتفاق افتاده است گفت: تا کنون 40 پرونده به پایان رسیده و 100 پرونده دیگر هم در دستور کار قرار دارد که برای رسیدگی به این پرونده همکاری لازم بین قوای سه گانه و دادگستری وجود دارد.
معاون رییس جمهوری تاکید کرد: مناطق حفاظت شده تحت هیچ شرایطی قابل واگذاری و تصرف نیست زیرا برخی از تغییر کاربری هایی که در این مناطق انجام می شود غیرقابل بازگشت و جبران است که خوشبختانه برای برطرف کردن این مساله نگاه مثبتی در دولت وجود دارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بسیاری از افراد بدون آگاهی و این که سندها جعلی است وارد عرصه تصرفات می شوند اما برخی با آگاهی و هدف سودجویانه این کار را انجام می دهند که با هر دو مورد قطعا مقابله خواهیم کرد و سازمان حفاظت محیط زیست، دولت و قوه قضاییه با جدیت در مقابل این متخلفان مقاومت می کند.
ابتکار اظهارداشت: تغییر کاربری و تصرفات غیرقانونی در برخی از استان ها به یک مساله جدی و بسیار نگران کننده تبدیل شده است البته برخی از این اراضی تحت حفاظت منابع طبیعی است که این سازمان نیز باید مساله را جدی بگیرد.
وی گفت: برای تمامی مناطق چهارگانه در دولت هفتم و هشتم مطالعات جدی و مدیریتی انجام شده بود که در آن حفاظت از تنوع زیستی گیاهی و جانوری موجود در این مناطق با استفاده از روش های موثر و به روز تاکید شده بود زیرا اکنون روش های سنتی جوابگو نیست.
ابتکار گفت: در این برنامه ها تمام تجربیات مجامع بین المللی مربوط به محیط زیست مطرح شد و استفاده از تجهیزات پیشرفته، دانش روز و به کارگیری ظرفیت جوامع محلی مدنظر قرار گرفته بود، اکنون این طرح های مدیریتی در مناطق حفاظت شده تکمیل شده و استان ها تک تک موظف شده اند طرح های مدیریتی مناطق خود را برای نهایی شدن بازنگری کنند.
معاون رییس جمهوری گفت: برای این منظور تفاهم نامه هایی بین سازمان حفاظت محیط زیست و استانداری ها به امضا رسیده است و برای اولین بار در بسیاری از استان ها ردیف اعتباری برای مدیریت مناطق حفاظت شده ایجاد شد، در این طرح مدیریتی زون های (نقاط) حفاظتی مشخص و در آن استفاده از امکان گردشگری طبیعی و پتانسیل جوامع محلی تایید شد.
ابتکار گفت: برای این منظور گروه تحقیقاتی متشکل از دانشگاهیان و مسوولان استانی و سازمان های مردم نهاد ایجاد شد و قرار است برای بهتر اجرا شدن این طرح شورای راهبری ایجاد شود.
وی گفت: آیین نامه جدیدی برای گردشگری در مناطق حفاظت شده با ضوابط بسیار سختگیرانه و استفاده از تجربه جهانی و کشور خودمان به زودی تهیه می شود و درصدد هستیم برای این منظور با سایر استانداری های کشور نیز تفاهم نامه امضا کنیم.
*اختصاص 55 میلیارد تومان اعتبار در بودجه سال 94 سازمان محیط زیست ابتکار درباره بودجه سال 94 سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به تمام مشکلات و کمبودهای موجود، اعتبار سازمان محیط زیست برای سال 94 افزایش خوبی داشته است.
وی با بیان اینکه در بخش هزینه ای و تملک دارایی به ترتیب 15 و 35 درصد افزایش اعتبار داشته ایم افزود: حدود 400 میلیارد تومان اعتبار برای سال 94 سازمان محیط زیست در نظر گرفته شده است که از این میزان 232 میلیارد تومان ملی و 170 میلیارد تومان برای استان ها تعیین شده است.
معاون رییس جمهوری ادامه داد: در اعتبارات سازمان حفاظت محیط زیست به مقوله مقابله با پدیده گرد و غبار و حفاظت و احیای تالاب های کشور ردیف اعتباری 55 میلیارد تومانی در بودجه 94 دیده شده است.
به گفته وی در این ردیف اعتباری احیای تالاب های استان فارس، هامون، انزلی و دریاچه ارومیه نام برده شده است.
وی تاکید کرد: بهینه سازی مصرف سوخت، کاهش آلودگی هوا ، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی ، احیای رودخانه ها و کاهش آلودگی و تامین حقابه آنها برخی موضوعاتی است که در بودجه سال 94 سازمان محیط زیست در نظر گرفته شده است.
*ایجاد ایستگاه های تحقیقاتی برای خرس سیاه و پلنگ رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ایستگاه تحقیقاتی یوزپلنگ آسیایی در تهران ایجاد شده است که بر این اساس دو یوزپلنگ نر ( کوشکی ) و ماده ( دلبر ) از مناطق حفاظت شده توران و پناهگاه حیات وحش میاندشت به آن منتقل شدند.
وی تاکید کرد: بعد از مدت ها مطالعه و کار کارشناسی ایجاد این مرکز تحقیقاتی و انتقال دو یوزپلنگ به این مرکز با نظارت مستقیم ' شان مک کوئن' متخصص بین المللی گربه سانان از ایرلند انجام شد که قرار است تمام اقدامات این مرکز مستند سازی و به طور علمی پیگیری شود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ایستگاه تحقیقاتی در استان های یزد و کرمان وجود دارد اما ایجاد بیشتر این ایستگاه ها برای گونه های متنوع جزو برنامه های سازمان محیط زیست است.
انتهای پیام/