کد خبر: ۵۳۵۸
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۳
معاون وزیر نیرو با ارائه 7 بسته سرمایه گذاری به شرکت‌های آلمانی برای مشارکت در صنعت برق ایران، اعلام کرد: تهران آماده مشارکت با برلین در حوزه نیروگاه‌سازی است.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از مهر، پس از رفت و آمدهای شرکت اروپایی به تهران به منظور امروز قراردادهای چند میلیارد دلاری با صنعت برق ایران، دور جدید مذاکرات مقامات برقی ایران با نمایندگان 30 شرکت آلمانی آغاز شد.

هوشنگ فلاحتیان در نشست مشترک با نمایندگان شرکت‌های علاقه مند به سرمایه گذاری برقی در ایران، گفت: در طول یک سال گذشته تاکنون نشست‌های مختلفی با هیات‌های تجاری اروپایی داشته‌ایم که این نشست آغاز همکاری‌های جدید ایران و آلمان به‌ویژه در صنعت برق باشد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با ارائه گزارشی خطاب به آلمانی‌ها میزان رشد مصرف انرژی در کشور را سالانه هفت درصد عنوان کرد و گفت: بر همین اساس باید سالانه پنج‌هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در کشور ایجاد کنیم و هر 10 سال نیز ظرفیت تاسیسات برق جمهوری اسلامی ایران دو برابر شود.

این مقام مسئول از ساخت 33 هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی تا پنج سال آینده خبر داد و افزود: متناسب با این ظرفیت‌ها باید خطوط انتقال و تاسیسات فوق توزیع و توزیع احداث کنیم علاوه بر این برآوردها نشان می‌دهد که در طول هفت سال آینده باید 50 میلیارد دلار در صنعت برق ایران سرمایه‌گذاری شود.

وی با بیان اینکه سیاست و راهبرد جدید ایران تنوع در منابع تولید انرژی برق است، اظهار داشت: از این رو تصمیم داریم سالانه یکهزار مگاوات ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر ایجاد و در کنار آن 17 هزار مگاوات از نیروگاه‌های گازی را به سیکل ترکیبی تبدیل شود.

رونمایی از مناقصه بزرگ برقی ایران

فلاحتیان با بیان اینکه تا دو ماه آینده مناقصه تبدیل هشت ‌هزار مگاوات نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی را برگزار خواهد شد، تبیین کرد: این در حالی است که سال گذشته قرارداد ساخت هشت‌هزار مگاوات نیروگاه با بخش خصوصی منعقد و نیروگاه‌های باقی‌مانده جزو نیروگاه‌های دولتی هستند که باید بخش بخار نیروگاه‌های گازی احداث شود.

معاون وزیر نیرو از برنامه‌ریزی به منظور معرفی برنده مناقصه تبدیل چهارهزار مگاوات بخش بخار نیروگاه‌های گازی تا سه ماه آینده خبر داد و یادآور شد: ایران و آلمان می‌توانند در زمینه انرژی‌های تجدید پذیر، احداث نیروگاه با بازده بالای 60 درصد و بخش بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی همکاری کنند.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه وزارت نیرو مشکلی برای مشارکت و سرمایه گذاری شرکت‌های آلمانی در صنعت برق ندارد، بیان کرد: با وجود شرایط خاص و محدودیت‌های بین‌المللی، بدون وقفه شبکه برق و ظرفیت نیروگاهی را توسعه یافته و هم ‌اکنون 72 هزار مگاوات ظرفیت نصب ‌شده نیروگاهی در کشور وجود دارد.

مشارکت تهران – برلین در حوزه نیروگاه سازی

وی با بیان اینکه در حال حاضر با همکاری شرکت‌های آلمانی جزو 10 کشور در جهان هستیم که می‌توانیم 100 درصد یک نیروگاه را بسازیم، تاکید کرد: از همکاری شرکت‌های آلمانی برای ساخت نیروگاه در ایران و کمک‌هایی که در تاریخ همکاری‌های دو جانبه صورت گرفته است، قدردانی باید کرد.

فلاحتیان با تاکید بر اینکه شرکت‌های آلمانی وفادار به تعهد و مصر به ارایه محصول‌های کیفی هستند، گفت: مطالعه‌هایی بر روی نیروگاه‌های برق‌آبی کوچک و متوسط انجام شده و نیروگاه‌ها و سدهای بزرگی را در کشور احداث شده که در حال بهره‌برداری هستند.

این مقام مسئول با دعوت از شرکت‌های آلمانی برای سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های برق‌آبی کوچک و متوسط، تصریح کرد: اگر شرکت‌های آلمانی به ‌صورت BOT روی این طرح‌ها سرمایه‌گذاری کنند، ما برق تولیدی از این طرح‌ها را به‌صورت تضمینی خریداری می‌کنیم تا در دوره زمانی خیلی کوتاه، کل سرمایه‌گذاری انجام‌شده برگشت داده شود.

معاون وزیر نیرو با اشاره به پتانسیل ظرفیت بادی شناسایی‌شده در کشور که بین 30 هزار تا 40 هزار مگاوات است، عنوان کرد: یکی از نقاط بسیار مستعد منطقه خواف در خراسان است که در این منطقه توربین‌های بادی با ظرفیت 1.5 مگاوات و ضریب بهره‌برداری 52 درصد نصب شده ضمن آنکه در منطقه‌ای بین قزوین و زنجان، هشت واحد توربین بادی 2.5 مگاواتی با ضریب بهره‌برداری 40 درصد نصب شده است..

وی با بیان اینکه تا شش ماه گذشته 1600 مگاوات قرارداد نصب توربین‌های بادی با بخش خصوصی منعقد شده است، اظهار کرد: 95 درصد برق ایران ازطریق سوخت مازوت، گاز و گازوییل تامین می‌شود که در نظر داریم تنوع در تولید برق کشور ایجاد کنیم.

این مقام مسئول، همچنین ادامه داد: ساخت نخستین نیروگاه ذغال‌سنگ‌سوز در طبس آغاز شده ضمن آنکه 100 شرکت تولیدکننده سیم و کابل در کشور داریم که کابل‌هایی تا سطح ولتاژ 400 کیلوولت تولید می‌کنند.

فلاحتیان با بیان اینکه از همکاری مشترک شرکت‌های آلمانی و ایرانی در ساخت کابل استقبال می‌کنیم تا کل منطقه خاورمیانه را پوشش دهیم، تاکید کرد: هم ‌اکنون بخشی از بازار خاورمیانه را در اختیار داریم که علاقه‌مند هستیم با تولید محصول‌های متنوع با همکاری شرکت‌های آلمانی، سهم بیشتری از بازار خاورمیانه را در اختیار بگیریم.

طرح تولید برق از گاز مشعل‌های نفتی

معاون وزیر نیرو درباره رویکرد ایران در زمینه استفاده از آب‌های عمیق، یادآور شد: باتوجه به خشک‌سالی و کم‌آبی در ایران مدتی است که روی استفاده از آب‌های ژرف در عمق بیش از 1500 تا 2000 متر فکر می‌کنیم و برای مطالعه و اجرای آن بودجه خوبی پیش‌بینی شده است.

وی از ظرفیت تولید شش‌هزار مگاوات برق ازطریق گازهای فلر در اطراف پالایشگاه‌ها خبر داد و گفت: تا یک ماه آینده مناقصه استفاده از گازهای فلر برای تولید برق توسط وزارت نفت برگزار می‌شود.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در پایان خاطرنشان کرد: برای تعدادی از نیروگاه‌ها و کارخانه‌ها به‌دلیل کمبود منابع آب، از پساب فاضلاب استفاده می‌کنیم ضمن آنکه از سرمایه‌گذاری شرکت‌هایی که در زمینه تصفیه آب، فاضلاب و فیلتراسیون دود خروجی نیروگاه فعالیت می‌کنند، استقبال می‌کنیم چراکه آثار کاهش آلاینده‌ها جهانی است و مختص ایران نیست.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار