رییسی سرحدی گفت: در شرایط کنونی، واردات ملکه از طریق راههای متفاوت چمدانی و جیبی از کشورهای نزدیک به ایران ترانزیت میشود.
عفت رییسی سرحدی مدیرعامل اتحادیه زنبورداران با انتقاد از عرضه عسل های قاچاق در برخی فروشگاه ها اظهار کرد: براساس قانون نظام بهره وری، واردات عسل و فرآورده های مربوط به آن به سبب مازاد تولید داخل ممنوع است در حالیکه اخیرا در برخی سوپر مارکت ها شاهد توزیع عسل های خارجی هستیم.
وی تولید عسل امسال را 83 تا 84 هزارتن اعلام کرد و گفت: با توجه به آنکه متوسط نیاز سالانه کشور حدود 20 تا 30 هزارتن است، مابقی آن به بازارهای هدف صادر می شود.
رییسی سرحدی با اشاره به ضرورت سرمایه گذاری در بسته بندی عسل تولیدی کشور تصریح کرد: عسل ایران دارای خواص بی نظیر گیاهان دارویی است که با حمایت از تولید داخل می توان میزان صادرات عسل را افزایش داد.
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران با بیان اینکه وضعیت صادرات عسل مناسب نیست، اذعان کرد: در شرایط کنونی، میزان صادرات سالانه عسل کمتر از هزارتن است در حالیکه در سال های 86، 87 و 89 حدود 5 تا 6 هزارتن عسل به بازارهای مختلف صادر می شد.
وی ادامه داد: براساس آمار گمرک در شش ماه نخست سال 600 تن عسل به ترکیه و بخش هایی از عراق صادر شد.
رییسی با اشاره به اینکه قیمت تمام شده هر کیلو عسل طبیعی 37 تا 45 هزار تومان است، افزود: براین اساس هر کیلو عسل طبیعی باید با قیمت 60 تا 80 هزارتومان به فروش رسد.
*واردات چمدانی ملکه، مشکل ساز شد
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران در بخش دیگر سخنان خود واردات ملکه بدون رعایت موازین قانونی و قرنطینه ای را یکی دیگر از مشکلات پیش روی تولیدکنندگان دانست و گفت: واردات ملکه فاقد شناسنامه، به دلیل ورود بیماری های مختلف در زنبورستان ها، عاملی برای تهدید ذخایر ژنتیکی زنبور عسل به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه واردات ملکه از ترکیه و کشورهای اروپایی صورت می گیرد، بیان کرد: با وجود آنکه اتحادیه اروپا برای ورود محصولات از سایر کشورها قوانین سخت گیرانه ای وضع می کند، اما واردات ملکه بدون رعایت موازین قرنطینه ای و نظارت افراد متخصص به کشور صورت می گیرد .
رییسی ادامه داد: برخی افراد سودجو، کاهش برداشت عسل در سال های اخیر را ناشی از بی کیفیتی ملکه های زنبور عسل می دانند در حالیکه در گذشته به سبب شرایط مناسب اقلیمی، متوسط میزان برداشت عسل از هر کندو به 25 تا 30 کیلو می رسید.
این مقام مسوول از واردات ملکه بدون رعایت مسائل قرنطینه ای به سبب شرایط دامپزشکی و نبود داروهای مناسب برای مقابله با ورود آفات و بیماری ها در زنبورستان ها هشدار داد.
وی با اشاره به اینکه اتحادیه با واردات ملکه بدون رعایت شرایط قرنطینه ای مخالف هست، افزود: این در حالی است که هم اکنون ملکه ها با راه های متفاوت چمدانی و جیبی از کشورهای نزدیک به ایران ترانزیت می شود که به دلیل ورود بیماری های مختلف در زنبورستان ها، این امر نیازمند کنترل و عزم جدی است.
رییسی سرحدی صنعت زنبور عسل را یکی از مهم ترین مولفه های حفظ طبیعت و افزایش بهره وری در تنوع زیستی دانست و یادآورشد: تشکل ها و تحقیقات علوم دامی باید روی بحث اصلاح نژاد ملکه ها کار کنند که از این رو انتظار می رود مسوولان با تخصیص بودجه لازم و تسهیلات کم بهره به عشایر به کمک حفظ این صنعت آیند.