کد خبر: ۵۶۷۶۳
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۳
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «تجارت» مطرح کرد؛
تجارت آنلاین: نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکا به خوبی می داند که بیش از 40 درصد منابع سوختی در حوزه خلیج فارس است و یکی از کشورهایی که در آن منافع بسیاری دارد، ایران و به طور کلی کشورهای خاورمیانه و حوزه خلیج فارس است.

گروه انرژی – مجتبی آزادیان: سلام امینی نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون انرژی خانه ملت در گفتگو با «تجارت» در خصوص رقابت شدید ایالات متحده آمریکا با کشورهای خاورمیانه در زمینه سوخت (LPG؛ نفتا و گاز مایع – محصولات فراوری شده‌ای که کارخانه‌های پتروشیمی از آنها برای تولید پلاستیک و حلال‌ها استفاده می‌کنند) و اهداف پشت پرده آن گفت: آمریکا به خوبی می داند که بیش از 40 درصد منابع سوختی در حوزه خلیج فارس است و یکی از کشورهایی که در آن منافع بسیاری دارد، ایران و به طور کلی کشورهای خاورمیانه و حوزه خلیج فارس است.

وی افزود: به صورت طبیعی و ذاتی آمریکا همیشه سعی می کند برای سیاست های منطقه به ویژه ایران دردسر ایجاد کند و به همین دلیل این امر می تواند یکی از اهدافش باشد، و بتواند تاثیری بر کشورهای صادرکننده گاز گذاشته و فضای اوپک گازی را بشکند. چراکه همانطور که می دانید رفتن به سمت ائپک گازی دستور مقام معظم رهبری است و همواره موضوع گاز در ید قدرت 2 یا 3 کشور ایران، روسیه و قطر است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به همین دلیل آمریکا می خواهد فضا را شکسته و در این زمینه خودی نشان دهد حتی اگر از لحاظ اقتصادی برایش مقرون به صرفه هم نباشد، در واقع آمریکا می خواهد بگوید من هستم و ابراز وجود کند. کاری که در همیه زمینه ها می خواهد انجام دهد تا ابهت پوشالی خود را حفظ کند به همین دلیل آمریکایی‌ها می خواهند از نظر روانی روی بازار سوخت اثر بگذارند.

*بازار سوخت؛ میدان رقابت جدید آمریکا و خاورمیانه

جنگ میان آمریکا و خاورمیانه برای تصرف سهمی از بازار نفت آسیا که بزرگترین منطقه مصرف کننده نفت در جهان است، داغ شده و رقابت آنها اکنون به سوخت‌های پالایش شده کشیده شده است.

به نقل از ایسنا، فروشندگان تلاش می‌کنند خریداران نفتا و گاز مایع – محصولات فراوری شده‌ای که کارخانه‌های پتروشیمی از آنها برای تولید پلاستیک و حلال‌ها استفاده می‌کنند، را حفظ کنند.

طبق گزارش شرکت مشاوره FGE، بیش از نیمی از صادرات LPG آمریکایی اکنون به آسیا می‌رود. در این بین، فشار برای جذب مشتریان باعث شده شرکت دولتی آرامکوی عربستان قیمت‌های قرارداد فوریه برای این سوخت را به میزان ۶۵ دلار در هر تن کاهش دهد.

این کشمکش میان غول‌های نفتی پس از اینکه در سال ۲۰۱۷ تولیدکنندگانی شامل عربستان سعودی – بزرگترین صادرکننده نفت جهان – با آمریکا برای حفظ خریداران نفت در آسیا به رقابت پرداختند، تشدید شده است. این رقابت سود فروشندگان LPG آمریکا به آسیا را کاهش داده است. اگرچه حاشیه سود فروش ممکن است اندکی بهبود پیدا کند اما شرکت FGE پیش بینی می‌کند که کمتر از نصف سطح سال ۲۰۱۵ خواهد بود زیرا جنگ قیمت امسال ادامه خواهد یافت.

منابع آگاه به بلومبرگ اظهار کرده اند شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) به خریداران آسیایی پیشنهاد کرده درباره قراردادهای سه ساله نفتا – یک سوخت پالایش شده از میعانات یا نفت خام – مذاکره کنند.

این توافق‌ها طولانی مدت خواهد بود اما قیمت ها سالانه تعیین می‌شوند. حداقل یک خریدار – شرکت لات کمیکال تایتان هولدینگ برهاد مالزی – این قرارداد را امضا کرده است.

طبق آمار گردآوری شده از سوی بلومبرگ، آمریکا فروش خود را کاهش نداده است. حجم نفتا از آمریکا به آسیا در دسامبر افزایش یافت و به بالاترین میزان در چهار سال اخیر رسید.

بر پایه گزارش ۲۰۱۸ شرکت FGE، پیش بینی می‌شود مجموع صادرات LPG آمریکا در سال ۲۰۲۵ در مقایسه با سال ۲۰۱۶ به میزان ۲۸ درصد جهش پیدا کند و به ۳۸ میلیون تن بالغ شود و از صادرات خاورمیانه که تنها ۱۷ درصد رشد کرده و به حدود ۴۵ میلیون تن می‌رسد، پیشی بگیرد.


نام:
ایمیل:
* نظر: