کد خبر: ۶۱۲۷
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۰
آخوندی اعلام کرد:
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ورود ۱۲ فروند هواپیما به ناوگان حمل و نقل، گفت: جاده فیروزکوه تا عید امسال و هراز تا سال ۹۵ چهار بانده می‌شود.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از مهر، عباس آخوندی در گفتگو با شبکه خبر با بیان اینکه جاده ها و آزادراه ها برای میزان خاصی ترافیک ساخته شده است، گفت: به عنوان مثال، جاده تهران -قزوین برای حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار تردد وسیله نقلیه در روز پیش بینی شده است اما این جاده الان ۱۱۴ هزار روزانه تردد دارد.

وی افزود: البته درست است که این آزادراه کیفیت مناسبی دارد اما میزان بارگذاری این آزادراه با میزان طراحی سازگار نیست البته این برای آزادراه‌ها است که در بهترین شرایط قرار دارند و مابقی جاده ها شرایط نامناسب تری دارند.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ظرفیت جاده تهران - قم ۴۰ هزار خودرو است اما الان ۵۲ هزار تردد در این جاده میشود، گفت: تعداد وسایل نقلیه رو به گسترش است و پیش بینی می شود که وسایل نقلیه به بیش از ۳ برابر افزایش یابد.

آخوندی با بیان اینکه در تعطیلات تمام راه های خروجی تهران در وضعیت ترافیک بیش از حد ممکن قراردارد و جاده ها کشش ندارد، اظهار داشت: این وضع موجود راه های کشور است و ما در تلاشیم که این وضعیت را بهبود ببخشیم.

وی با اشاره به اینکه وضعیت حمل و نقل عمومی در ایران هم در اتوبوس و بخش مهمتر در قطار شایسته مردم نیست، گفت: وقتی جمعیت انبوهی مانند تهران یا مشهد و دیگر کلان شهرها را داریم باید بخش عمده حمل و نقل را روی ریل ببریم زیرا هرچه جاده بسازیم، خودرو بیشتر رشد می کند و جاده ها نمی توانند با خودرو مسابقه دهند بنابراین نیاز به توسعه ریل داریم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در دولت جدید ریئس جمهور تاکید بر  گسترش ریل دارد، بیان کرد: در حال حاضر از جهت اتوبوس درون شهری وضعیت بدی نداریم اما مشکلی که وجود دارد این است که طراحی مسیرها از خانه به خانه نیست یعنی فقط بین شهر انجام می گیرد به این معنا که فردی که از کرج به تهران می آید در تهران برای رسیدن به محل کار باید یک سفر کامل طی کند.

آخوندی با اشاره به اینکه تهران به عنوان یک نقطه برای حمل و نقل در نظرگرفته شده در صورتیکه تهران نقطه نیست بلکه یک دریا است، گفت: به همین جهت افراد ترجیج می دهند که از وسایل شخصی استفاده کنند.

وی در خصوص آزادراه تهران - شمال اظهار داشت: در جاده های منتهی به شمال یک طرح کاملی را تهیه کردیم که از شرقی ترین تا غربی ترین مسیر را شامل می شود. فیروز کوه، هراز، چالوس و قزوین - رشت ۴ محور اصلی هستند که جاده فیروزکوه تا عید امسال ۴ بانده می شود و  جاده هراز هم تا سال ۹۵ به ۴ بانده افزایش می یابد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در آزادراه تهران - شمال با بنیاد مستضعفان توافق کردیم، بیان کرد: در ابتدا قطعه یک را تا دوسال دیگر تمام کنیم که این مسیر از تهران تا شهرستانک به طول ۹۲ کیلومتر است که با ساخت قطعه یک به ۳۲ کیلومتر می رسد و ما ۶۰ کیلومتر کاهش طول مسیر را داریم بنابراین بیشترین بهره وری ما در قطعه یک است که امیدواریم تا ۲ سال و نیم دیگر به پایان برسد.

آخوندی افزود: الان این قطعه ۲۰۰ میلیون دلار قرارداد با طرف چینی بصورت فاینانس دارد که از این مقدار ۱۳۰ میلیارد دلار هزینه شده است و با ۷۰ میلیارد دلار باقی مانده تونل ها و پل ها را تمام می کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه قطعه ۴ ناقص بهره برداری شده است و با توافق با بنیاد این قطعه را هم تکمیل می کنیم، گفت: قطعه دو و سه بسیار مهم است و ۵۹ کیلومتر تونل دارد که گران ترین بخش جاده است بنابراین به دنبال این هستیم که دو مرحله ای کنیم و بتوانیم بخشی از تونل ها را با بخشی از افزایش ظرفیت جاده موجود اجرا کنیم و ابتدای قطعه یک را به انتهای قطعه ۴ وصل کنیم.

وی در خصوص حمل و نقل ریلی، اظهار داشت: در مسیر تهران - کرج  یک رام قطار حرکت می کرد که الان به ۵ قطار رسیده است و یا مسیر تهران - ورامین از یک قطار به دو قطار روزانه رسیده است همچنین در مسیر تهران - قم  یک قطار بوده که به سه قطار افزایش دادیم و حتی قصد داریم که به ۵ قطار برسانیم.

آخوندی با بیان اینکه از همین ۱۰ هزار کیلومتر ریل امکان بهره وری بیشتر وجود دارد، بیان کرد: البته مشکل ما این است که در حوزه ناوگان از سال ها پیش، سرمایه گذرای نشده است و الان به کمک بخش خصوصی در جهت افزایش ناوگان باری و مسافری اقدامات موثری انجام می‌دهیم، البته مشکل تحریم ها هم هست.

وزیر راه و شهرسازی به برقی کردن مسیر تهران - مشهد اشاره کرد و گفت: پروژه بسیار بزرگی را ما در دولت جدید برای تهران - مشهد کلید زدیم که برقی کردن این مسیر است و با اجرای این پروژه ظرفیت موجود ۱۳ میلیون مسافر را به ۳۴ میلیون مسافر می رساند.

وی با بیان اینکه سرعت قطار در این مسیر به ۲۰۰ کیلومتر در ساعت می رسد، بیان کرد: تعداد قطارها را در این مسیر به سه برابر افزایش می‌دهیم و سرعت را به کمتر از ۶ ساعت می رسانیم که البته بنابر کیفیت قطارها نرخ بلیت متفاوت است.

آخوندی در خصوص بخش هوایی هم گفت: در حمل ونقل هوایی بیشترین محدودیت را داریم زیرا صنعتی کاملا متکی به استانداردهای بین الملی است و در دسترسی به منابع لازم برای تعمیر، خرید تجهیزات، قطعه و خرید هواپیما انواع محدودیت ها را داریم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه وظیفه خود می دانم از تمام کسانی که در حمل و نقل کار می کنند مخصوصا حمل و نقل هوایی که در شرایط کاری شاق و طاقت فرسا هستند تشکر کنم، بیان کرد: می دانم مردمی که مکرر با تاخیر ها مواجه می شوند به دلیل ضعف فنی و مشکلات قطعه چقدر عصبانی می شوند اما تصور کنید که یک عده ای صنعت هوانوردی را با چنگ و دندان در این شرایط اداره می کنند و تمام تلاش را دارند که مسافرت ایمنی را برای مردم داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه در همین شرایط سخت خوشبختانه بیش از ۱۲ هواپیمای جدید وارد کشور شده است و به تدریج به ظرفیت اضافه می شود و امیدواریم که بتوانیم به رقم بیش از این تاپایان سال برسیم، گفت: با توافقات انجام گرفته دسترسی به خرید قعطعه بیشتر شده است و  بسیاری از شرکت های هواپیمایی موتور را برای اورهال فرستادند و شرکت ایران ایر هم بیش از ۱۰ موتور را به شرکت های خارجی برای تعمیر فرستاده است ضمن آنکه تعداد زیادی را در دست اقدام دارد تا ارسال کند.

آخوندی با تاکید بر اینکه میزان توقف مردم در مهرآباد به شدت کاهش یافته است، اظهار داشت: در فرودگاه امام حدود ۵ میلیون ظرفیت داریم اما الان ۷ میلیون عملکرد دارد و در شب عید به ۸ میلیون هم می رسد که یک رقم سنگینی داریم بنابراین در این فرودگاه گرفتاری بیشتری داریم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه یکی از  برنامه های ما افزایش ظرفیت ترمینال موجود است، گفت: همچنین ساخت ترمینال جدید ۲۰ میلیون مسافری در دستور کار داریم که که باید مدل تامین مالی بین الملی برای آن طراحی شود زیرا بودجه ما امکان ساخت نمی دهد اما تامین مالی تا دو ماه دیگر تعیین تکلیف می شود

وی با بیان اینکه در مسکن مهر به دنبال مسایل زیربنایی و روبنایی هستیم، بیان کرد: ساخت یکباره، ناهموار و نامتجانس حجم زیادی از ساخت و ساز بدون خدمات زیربنایی و روبنایی در مسکن مهر انجام شده است و به دنبال این هستیم که خانه ها را با سرعت بسازیم. تا کنون یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی دفترچه اقساطی گرفتند و هرهفته ۹ هزار واحد اضافه می‌شود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار