به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از ایسنا؛«مختار مهاجر» افزود: با توجه به برآوردها، قریب به 110 هزار هکتار از اراضی در حاشیه جنوبی استان گلستان، جزو اراضی شیبدار محسوب میشود.
وی تصریح کرد: کاربری زراعی اراضی شیبدار و بهرهبرداری نامناسب از این اراضی که اغلب هر سال با شخم و شیار در جهت شیب همراه بوده و از طرفی عدم پوشش گیاهی مناسب، باعث تخریب فراوان منابع خاک و زیرساختهای موجود در اراضی پائین دست شده که در سنوات گذشته گاهی موجب بروز فاجعهها و خسارتهای جبرانناپذیر شده است.
مهاجر اظهار کرد: بمنظور پیشگیری از این قبیل حوادث، پس از وقوع سیلابهای مخرب سالهای 80 و 81 طرح کاربری اراضی شیبدار به باغات مثمر پس از پیگیریهای فراوان به تصویب رسید و به استان ابلاغ شد و پس از آن عملیات اجرایی از همان سال در سطح شهرستانهای تحت پوشش آغاز شد که تاکنون در سطح بیش از 22 هزار هکتار به انجام رسیده است.
وی افزود: بر این اساس هر سال سطح قابل توجهی از اراضی شیبدار کم بازده زیر پوشش باغات مثمر قرار گرفته و امسال برنامهی احداث 850 هکتار باغات جدید با اعتباری معادل 25 میلیارد ریال در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: با توجه به اهداف عالیه این طرح و اثرات سودمندی که اجرای آن در منطقه بر جا می گذارد، پیشرفت فیزیکی طرح در سطح شهرستان و مراکز خدمات کشاورزی یکی از ملاکهای ارزیابی عملکرد مدیران جهاد کشاورزی شهرستانهاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان، ارتقاء سطح درآمدی زارعین با ایجاد اشتغال پایدار با هزینهی سرانه پایین، تأمین بخشی از روغن مورد نیاز جامعه و جلوگیری از فرسایش فزاینده خاک و حفظ منابع ملی و مهار سیلاب ها را از دستاوردهای این طرح برشمرد.
استان گلستان با دارا بودن حدود 650 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی از نظر منابع و استعدادهای طبیعی دارای قابلیتهای فراوان است و بیش از 92 گونه محصولات باغی و زراعی در این استان قابل کشت و کار است.
با تغییر کاربری اراضی شیبدار و تبدیل آن به باغات مثمر، در آن درختانی نظیر گردو، زیتون، فندق و توت کشت میشود.
انتهای پیام/