به گزارش پایگاه خبری تجارت آنلاین به نقل از خبرنگار مهر، مجتبی فیض الهی در سمینار توانمندسازی محیط مالکیت معنوی در زمینه تقویت رقابت تجاری از طریق علائم تجاری، طرح های صنعتی و نشانه های جغرافیایی در حاشیه بیست و هفتمین نمایشگاه فرش دستباف گفت: فرش دستباف میراث فرهنگی غنی از نیاکان ایرانیان است که هم به لحاظ زیبایی هنری و هم به لحاظ فرهنگی چشم و دل را می نوازد که بر این اساس مرکز ملی فرش ایران به عنوان متولی هنرصنعت فرش دستباف تلاش کرده تا نشان جغرافیایی فرش دستباف را در سطح بین المللی به ثبت رساند.
قائم مقام مرکز ملی فرش ایران افزود: از سال ۸۴ برنامه ثبت ملی نشان جغرافیایی فرش در دستور کار قرار گرفت که بر این اساس طرح ها و نقشه های منتخب فرش دستباف ایرانی به ثبت رسید.
وی تصریح کرد: طرح و نقشه و زیبایی فرش دستباف ایرانی می طلبد که این هنرصنعت را به ثبت جهانی رسانده و به وسیله آن از این آثار فرهنگی و برندهای جغرافیایی حفاظت کنیم تا بتوان در شرایط خاص اعاده حق نمائیم.
به گفته فیض الهی برنامه ثبت طرح ها و نقشه های فرش دستباف ایران در وایپو در دستور کار مرکز ملی فرش ایران قرار گرفته که هم اکنون برای ۲۹ منطقه انجام شده است. این در شرایطی است که از سال ۸۹ این فرایند با ثبت ۵ منطقه آغاز شده و امروز تعداد مناطق به ۲۹ رسیده است.
وی با اشاره به بهره گیری برخی کشورها از طرح ها و نقشه های فرش دستباف ایرانی به نام خود خبر داد و گفت: باید مشخصات فنی، جغرافیایی، تاریخی و ویژگی فرش دستباف مناطق مختلف ایران را به ثبت برسانیم تا بتوان حمایت اساسی را از تجار و فرش بافان ایرانی صورت داد.