امروز در بازار آزاد سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم 3 میلیون و 950 هزار تومان و سکه تمام بهار آزادی طرح جدید ۴ میلیون و 90 هزار تومان معامله شد.
در بازار آزاد هر قطعه نیم سکه بهار آزادی ۲ میلیون و ۸۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی ۶۷۰ هزار تومان فروخته شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار ۳۷۷ هزار و ۴۰۰ تومان است. همچنین هر اونس طلای جهانی با قیمت ۱.۲۰۱ دلار و ۵۶ سنت معامله شد.
کارشناسان معتقدند، در چند هفته اخیر مدیریت صحیح اقتصادی، قضایی و امنیتی، موجب ثبات و سیر نزولی بازار ارز و سکه شده است.
ابراهیم محمدولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر گفت: قیمت ارز و طلا مکمل هم هستند و اگر ارز بتواند خود را بهخوبی در بازار عرضه کند و تقاضا را تأمین کند، طبیعتاً روی قیمت تأثیر میگذارد و عکس این قضیه موجب افزایش قیمت میشود.
او گفت: در چند هفته اخیر مدیریت صحیح در اقتصاد منجر به کاهش قیمت ارز و طلا شد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر در پاسخ به این سؤال که آیا کاهش قیمت ارز و سکه تأثیری بر قیمت یکدیگر دارند یا نه، گفت: اگر ارز نتواند در بازار، تقاضا را تأمین کند، طبیعتاً با کمبود مواجه میشود و اگر ارز گران شود، طلا هم گران میشود ولی اگر در بازار ارز باشد و سکه کم شود دلیل دیگری دارد که دست بانک مرکزی است و باید سعی شود این اتفاق نیفتد، و زمانی این اتفاق میافتد که بانک مرکزی نتواند سکه بازار را تأمین کند.
او گفت: بانک مرکزی بهعنوان پدر اقتصاد کشور باید نقدینگی را در بازار کنترل و متعادل کند تا آثار آن در بازار نمودار شود.
بنیطبا، کارشناس اقتصادی هم گفت: مهمترین علت کاهش قیمت ارز و سکه در چند هفته گذشته مدیریت بانک مرکزی در تنظیم بازار بود.
او گفت: در مقطعی که ما شاهد نوسانات زیاد نرخ ارز و بهتبع آن افزایش طلا و سکه بودیم، بانک مرکزی، برنامهای برای کنترل بازار غیررسمی و آزاد نداشت و بیشتر تمرکز را برای تأمین ارز مورد نیاز تجارت قرار داده بود بنابرین با اخبار مختلف، شاهد افزایش قیمت ارز در یک روز بین هزار تا دو هزار تومان بودیم.
بنیطبا افزود: حدود یک ماه است که بانک مرکزی تصمیم گرفته این بازار را کنترل کند و در این راه موفق بوده است. در این مداخله بانک مرکزی با خرید و فروش همزمان و ذخایر اسکناسی خوبی که برای خود ایجاد کرده است، توانسته در بازار ارز و طلا ثبات ایجاد کند و معامله کنندگان کاغذی را از بازار بیرون کند.
رضا ترکاشوند، دبیرکل انجمن صرافان هم گفت: کاهش و ثبات قیمت ارز و طلا در بازار علل متعددی دارد و بحث تنظیم بازار در دست بازیگران بازار است، منجمله "بانک مرکزی، صرافان، شرکتهایی که ارز دارند، مجوزهایی که بانک مرکزی صادر کرده در رابطه با اینکه صادرکنندگان جزء بتوانند ارزشان را مستقیماً وارد بازار کنند و تسهیلاتی که برای ورود ارز از بازارهای همسایه ایجاد شده است و از طرفی احساس اطمینان که مردم پیدا کردهاند".
او گفت: موارد فوق و احساس اطمینان و امنیت از طرف دولت و سیستم های مربوطه که در مردم بهوجود آمد، موجب شد تا آن تورمی که همه منتظرش بودند اتفاق نیفتاد و بازار روند ثبات و نزولی به خود گرفت.
دبیرکل انجمن صرافان گفت: اگرجامعه بتواند به نقطهای برسد که تولید برای تولید کننده و صادرات برای صادرکنندگان صرف داشته باشد و واردات برای وارد کننده، سودی نداشته باشد و مردم تشویق شوند کار بیشتر کنند و اشتغال ایجاد شود، آن نقطه، نقطه متعادلی است و میتوان به ثبات و سیر نزولی قیمتها امیدوار بود.