به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از تسنیم؛ بانک مرکزی گزارش داد، براســـاس آمـــار مقـــدماتی وزارت جهـــاد کشـــاورزی، در سال 92 مجمـــوع تولیـــد محصـــولات کشـــاورزی شـــامل محصـــولات زراعــی، بــاغی، دامــی و شــیلات در ســال ١٣٩٢ حــدود ٩٦.٧ میلیون تن بـود کـه نسـبت بـه سـال قبـل ٤.٣ درصـد افـزایش نشان می دهد.
در این سـال تولیـدات زراعـی و بـاغی بـه ترتیـب از رشـــد ٣.٩ و ٤ درصـــدی برخـــوردار بودنـــد. براســـاس برآوردهــای مقــدماتی، ارزش افــزوده بخــش کشــاورزی در ســال ١٣٩٢ به قیمت ثابت نسبت به سال قبل از افزایش ٤.٧ درصدی برخوردار گردید.
در حالی بانک مرکزی در گزارش تحولات اقتصادی بر اساس آمارهای وزارت جهاد کشاورزی اعلام می کند که در هیچ یک از سالهای 90، 91 و 92 حجم تولیدات کشاورزی از مرز 100 میلیون تن فراتر نرفته است که پیشتر مسئولان وزارت جهاد کشاورزی از آمار تولیدات 110 میلیون تنی در سال 90 و 118 میلیون تنی در سال 91 خبر می دادند و لازم است مسئولان در این زمینه شفاف سازی کنند که کدام آمار درست است و کدام غلط.
براساس گزارش وزارت جهاد کشاورزی و مبتنی بر اطلاعات گمرک جمهوری اسلامی ایران، در سال ١٣٩٢ حدود ٤ میلیون تن انواع کالای کشاورزی به ارزش ٥.١ میلیارد دلار به خارج از کشور صادر شد که در مقایسه با سال قبل از نظر مقدار و ارزش به ترتیب ٩.٦ و ١٥.٤ درصد کاهش نشان می دهد.
میانگین ارزش هر تن کالای کشاورزی صادراتی نیز ١٢٦٥ دلار بود که نسبت به سال ١٣٩١ معادل ٦.٥ درصد کاهش نشان می دهد.
در این سال حدود ١٨.٤ میلیون تن محصولات مختلف کشاورزی به ارزش ١٣.٥ میلیارد دلار وارد کشور شد که نسبت به سال قبل از نظر مقدار و ارزش به ترتیب ١٦.٩ و ٦.٣ درصد کاهش نشان می دهد.
متوسط ارزش هر تن کالای وارداتی کشاورزی حدود ٧٣٣ دلار بود که نسبت به سال قبل ١٢.٧ درصد افزایش نشان می دهد.
بررسی وضعیت واردات و صادرات محصولات کشاورزی نشان می دهد که کسری تراز بازرگانی این بخش در مقایسه با سال قبل 0.4 درصد افزایش یافت و به ٨.٤ میلیارد دلار در سال ١٣٩٢ رسید.
انتهای پیام/