کد خبر: ۷۴۶۶۳
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۶
بررسی های «تجارت آنلاین» از ساخت و ساز‌های زیانبار نشان می‌دهد؛
الهام پارسا معین- راه و مسکن: این خانه‌ها خودشان خیلی طرفدار ندارند، اما اگر کسی حاضر شود آن‌ها را بخرد و فرآیند ساخت‌وساز و تبدیل کردن آن‌ها به آپارتمان‌های جدید چند طبقه را انجام دهد، سود خوبی نصیبش می‌شود.

خانه هایی که جوانمرگ می‌شوند

الهام پارسا معین- راه و مسکن: این خانه‌ها خودشان خیلی طرفدار ندارند، اما اگر کسی حاضر شود آن‌ها را بخرد و فرآیند ساخت‌وساز و تبدیل کردن آن‌ها به آپارتمان‌های جدید چند طبقه را انجام دهد، سود خوبی نصیبش می‌شود. با توجه به اینکه در شرایط فعلی فروش خانه کار هر کسی نیست، آب کردن آن‌ها فقط از دست بسازوبفروش‌ها برمی‌آید. اگر چه مالکان بعضی خانه‌های کلنگی ترجیح می‌دهند عوض پول، مبادله را طور دیگری دریافت کنند. مثلا پس از ساخت کامل آپارتمان، دو سه تا واحد به عنوان سهم شراکت به اسمشان سند بخورد.

  • شکل دیگری از خانه ی کلنگی

در چند سال گذشته تعریف خانه کلنگی تغییر پیدا کرده است. اگر تا ۱۰ سال پیش عبارت «خانه کلنگی» برای ساختمان‌های با عمر حداقل بیش از ۳۵ سال به‌کار برده می‌شد، اکنون در محله‌های مختلفی از شهر تهران شاهد تخریب ساختمان‌هایی هستیم که بیش از ۱۰ سال از عمر مفید آن‌ها نمی‌گذرد. علت این موضوع را می‌توان در ارزش افزوده ایجاد شده بخش تخریب خانه‌های کلنگی جستجو کرد.

  • محاسبه ی کلی قیمت خانه های کلنگی

برخی از خانه‌های کلنگی شرایط ویژه‌ای مانند مجوز ساخت تا چند طبقه و امکان استفاده از تسهیلات اعتباری را دارند. این امر قیمت یک ملک را با افزایش زیادی مواجه می‌کند. شمالی یا جنوبی بودن یک ملک کلنگی از هم عوامل تاثیرگذار بر قیمت و خرید آن است. با کاهش تعداد خانه‌های کلنگی نسبت قیمت آپارتمان نوساز و کلنگی به نفع خانه‌های کلنگی تغییر کرده است. معمولا پیشرفت قیمت املاک کلنگی نسبت به واحدهای نوساز چند برابر بوده است چرا که با محدود شدن عرضه هر کالا، قیمت آن افزایش پیدا می‌کند.

  • تازه ترین گزارش مرکز آمار

تحلیل تازه‌ترین گزارش مرکز آمار درباره وضعیت بازار مسکن حکایت از آن دارد که قیمت واحدهای کلنگی در زمستان سال گذشته نسبت به دوره مشابه سال ۹۶، حدود ۱۴۳ درصد گران شده است، این رشد افسار‌گسیخته در قیمت واحدهای کلنگی درشرایطی است که براساس آمارهای رسمی، رشد قیمت آپارتمان درهمین بازه زمانی ۸۱ درصد بوده است.

به گزارش تعادل ،متوسط قیمت یک متر مربع زمین یا زمین کلنگی در زمستان سال 97 در شهر تهران بطور متوسط به حدود ۱۴ میلیون و ۵۴۶ هزار و ۶۰۰ تومان رسیده است که در قیاس با فصل قبل از آن یعنی پاییز۹۷، 44.6 درصد افزایش و نسبت به زمستان سال ۱۳۹۶ رشدی برابر با 142.8 درصد داشته است.

  • طبیعی بودن قیمت کلنگی ها

حسن محتشم، عضو هیات‌مدیره انجمن انبوه‌سازان درباره علت بالابودن قیمت واحدهای کلنگی نسبت به واحدهای آپارتمانی می‌گوید: جهش قیمت واحدهای کلنگی و زمین همواره بیشتراز واحدهای آپارتمانی است، بنابراین نمی‌توان این افزایش قیمت را به معنای بهبود و رشد تقاضای موثر دانست.

افزون برآن جهش قیمت واحدهای کلنگی ناشی از کاهش ارزش پول ملی، افزایش قیمت ارز و طلا است، زمانی که ارزش پول ملی کاهش می‌یابد قیمت تمام کالاها رشد می‌کند و مسکن هم از این امر مستثنی نیست. او ادامه می‌دهد: با توجه به افزایش قیمت مسکن، قیمت واحدهای کلنگی هم رشد می‌کند چون صاحب ملک این موضوع را در نظر می‌گیرد که ملک او پتانسیل ساخت و ساز را دارد و می‌تواند رشد قیمتی بیشتری نسبت به واحدهای آپارتمانی که چنین ویژگی ندارند داشته باشد.محتشم تاکید می‌کند: اگرچه رشد قیمت کلنگی‌ها می‌توانست به معنای افزایش تقاضا برای ساخت و ساز باشد، اما در این مورد اینگونه نیست و این رشد قیمت‌ها همراه با افزایش ساخت و ساز نبوده بنابراین بازار ساخت و ساز رونقی نداشته است. او می‌گوید: مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که افزایش ساخت و ساز نداشتیم اما رشد قیمت‌ها را هم در بازار کلنگی‌ها و هم در بازار واحدهای آپارتمانی داشته‌ایم.

  • گران ترین وارزان ترین ملک کلنگی در تهران

به گزارش فرارو،گران‌ترین ملک کلنگی تهران و حتی ایران احتمالا در بلوار کشاورز واقع شده است. در زمینی به مساحت حدود هشت هزار مترمربع با قیمت ۷۰۰ میلیارد تومان. به نظر می‌رسد تنها به درد مال‌سازی بخورد. در اتوبان چمران نرسیده به سئول هم یک ملک کلنگی بزرگ دیگر با مساحت ۱۵ هزار متر و قیمت ۳۵۰ میلیارد تومان وجود دارد. در کل فرمانیه، بلوار اوشان و جردن املاک کلنگی گرانقیمتی را در دل خود پنهان کرده‌اند. در مورد عددهای بالای ۲۷۰ میلیارد تومان حرف می‌زنیم.

گران‌ترین ملک کلنگی تهران و حتی ایران احتمالا در بلوار کشاورز واقع شده است. در زمینی به مساحت حدود هشت هزار مترمربع با قیمت ۷۰۰ میلیارد تومان. به نظر می‌رسد تنها به درد مال‌سازی بخورد. در اتوبان چمران نرسیده به سئول هم یک ملک کلنگی بزرگ دیگر با مساحت ۱۵ هزار متر و قیمت ۳۵۰ میلیارد تومان وجود دارد. در کل فرمانیه، بلوار اوشان و جردن املاک کلنگی گرانقیمتی را در دل خود پنهان کرده‌اند. در مورد عددهای بالای ۲۷۰ میلیارد تومان حرف می‌زنیم

  • جمع بندی

افزایش قیمت های عجیب در همه کالاهی مورد نیاز مردم ، ازجمله مسکن و به ویژه در بخش خانه های کلنگی و کاهش عمر این خانه ها به ده سال عواقب جبران ناپذیری را برای ثروت ملی کشور وسود جویی از منابع ملی به همراه دارد که اگر مسئولین ورود پیدا نکنند معلوم نیست چه آینده ای در انتظار نسل حاضر و نسل های آتی خواهد بود.

 
برچسب ها: خانه ، مسکن ، تخریب ملک
آخرین اخبار