مديركل دفتر فنآوري اطلاعات و ارتباطات سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با اشاره به اين كه از مجموع واردات و صادرات سهم جاده 8 درصد، راهآهن 2 درصد و سهم دريا 90 درصد ميباشد، اظهار داشت: از ميان مرزهاي جادهاي كشور، مرز بازرگان با سهم 60 درصدي فعالترين مرز در زمينه واردات كالا به كشور به شمار ميرود. پس از آن مرزهاي آستارا و ميرجاوه با 16 و 12 درصد در ردههاي بعدي قرار دارند.
وي افزود: عملكرد مرزهاي جادهاي در زمينه صادرات كالا از كشور نشان ميدهد طي 9 ماهه نخست سال 93، مرز بازرگان با 20 درصد در رده نخست و پس از آن مرزهاي دوغارون با 15 درصد و آستارا با 12 درصد قرار دارند.
مديركل دفتر فنآوري اطلاعات و ارتباطات با بيان اين كه سهم كاميونهاي ايراني در صادرات كالا 62 درصد و در جابهجايي واردات كالا 41 درصد بوده است، افزود: از مجموع كالاهاي صادر شده بيشترين ميزان به كشورهاي افغانستان و تركيه و از مجموع كالاهاي وارد شده بيشترين ميزان از كشورهاي تركيه و آذربايجان بوده است.
وي با اشاره به اين كه طي مدت مذكور، 165 هزار نفر مسافر توسط 17 هزار دستگاه وسيلهنقليه مسافري وارد كشور شدند، افزود: در جابهجايي اين مسافران سهم اتوبوس 47 درصد، مينيبوس 6 درصد و سواري 47 درصد است.
همچنين تعداد 296 هزار نفر توسط 29 هزار دستگاه وسيلهنقليه مسافري از كشور خارج شدند كه سهم اتوبوس 56 درصد ، مينيبوس 2 درصد و سواري 42 درصد بوده است.
مداح درخصوص آمار تردد وسايلنقليه مسافري در مرزهاي كشور گفت: در مدت مذكور، بيشترين تردد وسايلنقليه مسافري در مرزهاي دوغارون با 29 درصد و بيلهسوار با 19 درصد بوده است.
وي خاطرنشان كرد: از مجموع مسافران وارد شده به كشور 92 هزار نفر مسافر خارجي و 73 هزار نفر مسافر ايراني بوده و از مجموع مسافران خارج شده از كشور 129 هزار نفر مسافر خارجي و 167 هزار نفر مسافر ايراني از مرزهاي جادهاي كشور خارج شدند.