به گزارش پایگاه خبری تجارت آنلاین به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، نوید نادرپور درباره برگزاری اولین آزمون طرح استعدادیابی و توانمندسازی سرمایههای انسانی صنایع پتروشیمی خلیح فارس، گفت: در دنیای امروزدرآمد سازمانهای بزرگ و در کلاس جهانی به تنهایی از محل فروش محصولات و خدمات نیست، بلکه بین ۲۵ تا ۳۳ درصد فروش این شرکتها ناشی ایدهها و خلاقیتهای پرسنل، کارکنان و مدیران آن شرکتها است.
وی افزود: هلدینگ خلیج فارس، با توجه به پتانسیل بسیار خوب سرمایه منابع انسانی که در ستاد و شرکتهای تابعه در اختیار دارد، سال گذشته به این نتیجه رسید که باید پروژهای را برای شناسایی استعدادها و مدیریت استعدادها و کمک به رشد آنها اجرا کند که نتیجه آن تدوین طرح فراگیر استعدادیابی و توانمندسازی سرمایههای منابع انسانی در سطوح مدیریتی بود.
سه راهبرد ارتقای منابع انسانی
مدیرعامل شرکت راه آوران فنون پتروشیمی با بیان اینکه شرکتهای مختلف در دنیا برای ارتقای منابع انسانی خود از سه راهبرد استفاده میکنند، گفت: یکی از این راهبردها، آموزش اولیه است و معتقد است که آموزش مجدد از آموزش اولیه خیلی مهم تر است، چرا که در آموزش بدو استخدام فرد به دلیل اینکه تازه وارد سیستم شده هنوز ایده، تجربه و تخصص اولیه خاصی ندارد تنها ۱۰ درصد قابلیت آنها را افزایش می دهد، اما اگر بعد از چند سال فعالیت در محیط کار، فرد دورههای بازآموزی را بگذراند ۷۰ درصد قابلیت او افزایش پیدا میکند.
نادرپور ادامه داد: در راهبرد دوم که مبتنی بر ترازیابی و مقایسه بهترین روشها و راهبردهای شرکت های موفق داخلی و خارجی است، این مهارتها و تجارب به کارکنان آموزش داده میشود و راهبرد سوم، برنامه توسعه مدیران است که طرح حاضر در هلدینگ خلیج فارس در مرحله اول مبتنی بر راهبرد سوم است و بعد از انتخاب افراد منتخب،راهبردهای اول و دوم برای این افراد اجرا میشود.
تاکید ما بر روی افراد مستعد، خلاق و جوان است
وی با تاکید بر اینکه ما در این طرح به دنبال ارتقای سه قابلیت دانش، مهارت و ایجاد اعتماد به نفس و بینش مدیریتی در افراد مستعد، خلاق و جوان هستیم، اظهار داشت: امروز مدیرانی هستند که دانش بالایی دارند اما مهارت های آنان کم است، یا مدیرانی داریم که مهارتهای بالا دارند اما از دانش روز عقب هستند، یا حتی مدیران هستند که هم دانش روز دارند، هم مهارت بالا دارند اما بینش بالایی ندارند؛ ما معتقدیم دانش، مهارت و بینش ستونهای هلدینگ خلیج فارس هستند و این سه مهارت باید به صورت متوازن رشد پیدا بکند.
به دنبال ساختن آینده هستیم
مدیرعامل شرکت راه آوران فنون پتروشیمی در بخش دیگری از این نشست، با بیان اینکه ما به دنبال این نیستیم که با آینده پژوهشی ببینیم وضعیت مجموعه ما در سی سال آینده به کجا میرسد، گفت: اتکای صرف سازمانها به آیندهپژوهی، راهبردی صحیح نیست، ما بیشتر از آنکه بخواهیم بدانیم سی سال یا پنجاه سال آینده وضعیت شرکت چگونه است، میخواهیم سی سال و سالهای بعدی آن را بسازیم، در واقع با کشف استعدادها و ارتقای مهارت، دانش و بینش آنها به دنبال ساختن آینده هستیم.
نادرپور تصریح کرد: این طرح یک فرصت دوطرفه برای شرکت و کارکنان است، شناسایی و مدیریت اسعدادها یک فرصت برای شرکت است و بروز استعدادها برای هر کدام از کارمندان از هر لایهای و قرار گرفتن آنها در مسیر رشد برای کارمندان یک فرصت است؛ این فرصت دو طرفه این امکان را به ما میدهد که ما به عنوان هلدینگ خلیج فارس به یک مدل و الگو برای کشف استعدادهای مدیریتی و کمک به ارتقای آنها برسیم و این مدل را بومیسازی و اختصاصیسازی کنیم، مانند بسیاری از شرکتهای بزرگ دنیا که برای این کار مدلی برای خودشان دارند ما هم به الگوی خاص خودمان برسیم.
۶۵۹ نفر در آزمون شرکت کردند
وی با بیان اینکه پذیرش اولیه متقاضیان شرکت در طرح استعدادیابی و توانمندسازی سرمایههای انسانی صنایع پتروشیمی خلیح فارس از پانزدهم تیرماه از طریق فراخوان شروع شد و تا پنج مرداد ادامه پیدا کرد، ادامه داد: در این فراخوان اعلام کردیم هر کسی از کارمندان رسمی و قراردادی مستقیم با مجموعه هلدینگ که شرایط سنی ۳۰ تا ۵۰ سال را دارد و همچنین سابقه پنج سال کار در این صنعت را در کارنامه خود
دارد، می تواند خود اظهاری کند و از طریق این خود اظهاری، استعدادهای مدیریتی در هلدینگ با اتکا بر نیروهای جوان، با استعداد و باانگیزه شناسایی شود.
مدیرعامل شرکت راه آوران فنون پتروشیمی افزود: در جریان این فراخوان ۶۵۹ نفر تمایل خود را به مشارکت اعلام کردند که حدود ۱۳ و نیم درصد پتانسیل های موجود را شامل میشد که این میزان خوشبختانه سه و نیم درصد از میانگین معمول در اجرای چنین طرحهایی است.
نادرپور تصریح کرد: این آزمون همزمان در سه مرکز با مشارکت ۳۶۵ نفر در ماهشهر، ۱۷۰ نفر در دانشگاه صنعتی شریف تهران و ۱۲۴ نفر در عسلویه برگزار شد. بخش اول آزمون مربوط به ارزیابی زبان انگلیسی و در بخش دوم آزمون جی مکس یا استعدادیابی و استعداد مدیریتی با سوالات هوش ریاضی و استدلال منطقی و ارزیابی روش نگاه کردن و فکر کردن و حل مسائل است برگزار شد که از این تعداد در ماهشهر ۳۲ زن، ۳۴ زن و در عسلویه چهار زن شرکت کردند و در مجموع ۷۰ داوطلب خانم در این آزمون شرکت کردند.
۲۰۰ برگزیده چه آموزشهایی میبینند؟
وی با بیان اینکه بیست و یکم شهریور ماه پذیرفتهشدگان نهایی را که ۲۰۰ نفر خواهد بود اعلام خواهیم کرد، افزود: این ۲۰۰ نفر در ۶ ماه اول تحت دورههای آموزش محورقرار میگیرند و بعد از شش ماه با ارزیابی که در در کانون های ارزیابی و بر اساس مدل شایستگی انجام میشود به دو شاخه تبدیل میشوند، ۷۵ نفر از آنها برای دورههای مدیریتی برای مدیریتهای میانی و ارشد انتخاب میشوند و ۱۲۵ نفر باقیمانده تحت آموزش دورههای تخصصی مثل مدیریت مالی، تعمیر و نگهداری، HSE و... قرار میگیرند.
مدیرعامل شرکت راه آوران فنون پتروشیمی افزود: این افراد بعد از آموزشها در دوره کارآموزی در شرکتهای موفق ایرانی و احتمالا خارجی به مدت یک ماه شرکت میکنند تا با چالشها و روش حل چالشها آشنا شوند و سپس سه ماه به عوان کارورز در سازمانهای موفق ایرانی مستقر میشوند تا تمام آموختههای خودشان را در قالب یک کار عملیاتی مثل یک برنامه ریزی استراتژیک یا برنامه ریزی را به صورت عملیاتی اجرا کنند و بعد از ۱۸ ماه در تیر ۱۴۰۰موفق به کسب گواهینامههای مورد تایید هلدینگ خلیج فارس خواهند شد.
طرح ویژه نیروهای ثالث شرکتهای هلدینگ به زودی اعلام میشود
نادرپور تاکید کرد: بر اساس مصوبه هیات مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، از فارغ التحصیلان بر اساس شایستگیهایی که در این دوره کسب کردهاند و مورد ارزیابی قرار میگیرد در سمت های مدیران میانی، ارشد و تخصصی استفاده میشود و یا در بانک اطلاعاتی مدیریتی برای مدیران آینده سازمان قرار خواهند گرفت.
وی با بیان اینکه ما با اینکه مراحل برنامهریزی این طرح از تیرماه ۹۷ آغاز شد، خاطر نشان کرد: طرح حاضر برای نیروهای صندوق نفتی و تامین اجتماعی و افرادی که با شرکتهای تابعه هلدینگ قرارداد مستقیم دارند اجرا شد، اما همزمان چند طرح دیگر نیز برای سایر نیروها در دست بررسی است و به زودی جزئیات این طرحهای جدید که شامل نیروهای ثالث هم میشود اعلام خواهد شد.