به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از فارس؛محمدعلی باغستانی رئیس سازمان حفظ نباتات امروز در دومین نمایشگاه تخصصی نهادهای کشاورزی که امروز در بوستان گفتوگو آغاز به کار کرد، گفت: مشکل آفات و علفهای هرز به عنوان یکی از مسائل خسارتزا در بخش کشاورزی مطرح است و در کنار آن چهار عامل از جمله مکانیزاسیون، بذر، کود و آفتکشها باعث افزایش بهرهوری میشود.
وی با بیان اینکه گاهی در رسانهها موضوع مصرف بیش از حد سموم در تولید محصولات کشاورزی مطرح میشود، افزود: میانگین مصرف جهانی سم در هر هکتار هزار گرم است که در کشور این میزان حدود 562 گرم است.
رئیس سازمان حفظ نباتات بیان داشت: در سال 75 حدود 21 درصد سموم کشور کمخطر و 50 درصد متوسط خطر و 29 درصد پرخطر بوده که در سال 92 ترکیب این ارقام تغییر یافته و 64 درصد سموم کمخطر، 17.2 سموم متوسط خطر و 8.6 سموم پرخطر بوده است.
باغستانی اظهار داشت: در سال گذشته 4 میلیون هکتار سطح مبارزه با علفهای هرز گندم را در کشور داشتهایم.
وی با بیان اینکه کیفیت سموم دغدغه سازمان حفظ نباتات و وزارت جهاد است، اظهار داشت: ما استانداردهای لازم را رعایت میکنیم، ولی استاندارد هم مانند نمره قبولی 10تا 20 دارای کف و سقف است که در کیفیت سموم استاندارد ما در حد کف است.
رئیس سازمان حفظ نباتات خطاب به تولیدکنندگان و واردکنندگان نهادههای کشاروزی اظهار داشت: باید استاندارد سموم را از کف بالا ببریم.
باغستانی با بیان اینکه در کشور ظرفیت 300 تا 350 هزار تنی تولید را داریم، اظهار داشت: ما با یک یک پانزدهم ظرفیت تولید کار میکنیم و به همین دلیل تا کنون نتوانستهایم در این بخش صادرکننده باشیم.
وی اظهار داشت: بخش خصوصی اصلاً مقابل ما نیست و اعتقادمان براین است که سواد بخش خصوصی به مراتب در زمینه تولید سم بیشتر از بخش دولتی است.
رئیس سازمان حفظ نباتات افزود: شرکتهای بزرگ در دنیا امر آموزش و ترویج را هم انجام میدهند و فقط واردکننده نیستند.
انتهای پیام/