کد خبر: ۸۲۵۹۰
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۹
مقاومت دلار در کانال ۱۱ هزار تومان
روز گذشته در اولین روز از آخرین هفته شهریورماه، دلار کاهش قیمت را برای سومین روز کاری متوالی ادامه داد. روز شنبه، شاخص ارزی ۵۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۱ هزار و ۳۵۰ تومان رسید. برای ثبت این کاهش بازار با تردیدهای زیادی روبه‌رو بود. این موضوع را از روند روز گذشته نیز می‌توان پیگیری کرد.

فروشنده ها به بازار ارز هجوم بردند

در اولین روز از آخرین هفته شهریورماه، دلار کاهش قیمت را برای سومین روز کاری متوالی ادامه داد. روز شنبه، شاخص ارزی ۵۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۱ هزار و ۳۵۰ تومان رسید. برای ثبت این کاهش بازار با تردیدهای زیادی روبه‌رو بود. این موضوع را از روند روز گذشته نیز می‌توان پیگیری کرد.

 قیمت دلار در ابتدای روز بیشتر تمایل داشت که به سوی سطوح بالاتر حرکت کند و حتی تا محدوده ۱۱ هزار و ۴۸۰ تومانی رشد کرد. با این حال، با نزدیک شدن به سطح ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی، فروش‌ها در بازار ارز افزایش یافت و قیمت به زیر محدوده ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومانی رفت.

برخی از فعالان عنوان می‌کردند، نوسان‌گیران در ابتدای روز شنبه سعی کردند با جوسازی پیرامون دو خبر فضای بازار ارز را افزایشی‌ کنند. خبر اول که برخی معامله‌گران پیرامون آن مانور کردند، اظهارات وزیر خزانه‌داری آمریکا بود که عنوان می‌کرد «تا این لحظه هیچ برنامه‌ای برای دیدار ترامپ با رئیس‌جمهوری ایران وجود ندارد؛ هرچند رئیس‌جمهور [ترامپ] اعلام کرده است که آمادگی دارد بدون هیچ شرطی با وی دیدار کند». خبر دوم که معامله‌گران فنی پیرامون آن تاکید می‌کردند، حرکت افزایشی دلار در هرات افغانستان در ابتدای روز بود. معامله‌گران بازار داخلی باور دارند زمانی که ارزش دلار در کشورهای همسایه تقویت شود، احتمال خروج ارز از کشور بیشتر می‌شود و برای جلوگیری از این اتفاق قیمت دلار در بازار تهران نیز رشد می‌کند. عده‌ای از فعالان نیز رشد دلار در ابتدای روز شنبه را ناشی از حملات پهپادی به عربستان می‌دانستند؛ عاملی که از نگاه آنها می‌توانست تنش‌های منطقه‌ای را بالا ببرد.

قیمت ارز

با این حال، روند بازار در ادامه نشان داد که خبرهای ابتدای روز چندان برای بازار جدی نبوده و بیشتر تحت‌تاثیر تحرکات معامله‌گرانی صورت گرفته است که سعی داشتند دلار خود را کمی در قیمت‌های بالاتر به فروش برسانند. اما فضای کلی بازار همچنان تحت‌تاثیر احتمال کاهش‌ تنش‌های سیاسی قرار دارد و به واسطه آن پس از یک افزایش موقت، فروش‌ها بالا رفت. عده‌ای از معامله‌گران حتی عنوان می‌کردند، پس از ساعت ۴ بعدازظهر نیز افت قیمتی شاخص ارزی ادامه پیدا کرده است. به نظر می‌رسد دلار به آرامی در پی حرکت به سوی مرز حمایتی ۱۱ هزار تومانی است و باید در نزدیکی این سطح دید معامله‌گران چه واکنشی خواهند داشت. پیش‌تر در سال جاری، قیمت دلار دو بار به مرز ۱۱ هزار تومانی خورد و برگشت. پایین رفتن از مرز ۱۱ هزارتومانی گذر از یک حمایت مهم است و احتمال افت زیاد قیمت را بیشتر می‌کند. معامله‌گران فنی باور دارند در صورت شکست مرز ۱۱ هزار تومانی، حمایت مهم بعدی سطح ۱۰ هزار و ۲۰۰ تومانی خواهد بود.

در شرایطی که عده‌ای افت بیشتر قیمت را محتمل می‌دانند، گروه دیگری از معامله‌گران عنوان می‌کنند کف قیمت دلار مرز ۱۱ هزار تومانی است. این عده اعتقاد دارند تجار در صورتی که قیمت از مرز ۱۱ هزار تومانی پایین‌تر برود، با قدرت در موقعیت خرید قرار خواهند گرفت. از آن سو، با توجه به تقاضای زائران اربعین که به‌صورت اسکناس است، از نظر آنها بازار با ورود یک تقاضای جدید ظرفیت افزایش بیشتر قیمت را خواهد داشت. البته بازار در سال‌های اخیر به آن صورت تحت‌تاثیر تقاضای اربعین قرار نگرفته است.

در روزی که قیمت دلار کاهشی بود، طبیعتا سکه نیز افت قیمت را تجربه کرد و به زیر سطح ۴ میلیون و ۵۰ هزار تومانی رفت. دیروز، سکه ۲۵ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۴ میلیون و ۴۵ هزار تومان رسید. بخشی از این افت ناشی از نزول بهای طلای جهانی به زیر محدوده هزار و ۴۹۰ دلاری بود. سکه از ابتدای شهریورماه با کاهش نوسانات مواجه شده و نه توان عبور از مرز ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را از خود نشان داده و نه قدرت نزول به زیر مرز ۴ میلیون تومانی را داشته است. انتظار معامله‌گران فنی بازار این است که قیمت سکه در مرز ۴ میلیونی یک‌بار دیگر حمایت شود. با این حال، اگر دلار به زیر مرز ۱۱ هزار تومانی برود، به احتمال خیلی زیاد فلز گرانبهای داخلی نیز یک رکورد کاهشی را ثبت خواهد کرد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
پرطرفدارترین عناوین