رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا خواستار شناور شدن ساعت کاری ادارات در ۱۰ روز نخست آغاز سال تحصیلی شد.
سردار سید کمال هادیانفر امروز در یک نشست خبری درباره اقدامات پلیس برای بازگشایی مدارس گفت: پیش بینی ما این است که امسال در آغاز مهر ماه ترافیک بین ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کند و در همین راستا لازم است دیگر دستگاهها نیز اقداماتی را انجام دهند.
هادیانفر ادامه داد: در همین راستا از استانداران و روسای ادارات درخواست میکنیم که به منظور حل مشکل ترافیک در ۱۰ روز نخست آغاز سال تحصیلی جدید، ساعات آغاز کار ادارات را به مدت دو ساعت شناور کنند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با بیان این که امسال از ظرفیت صدهزار پلیس یار مدرسه استفاده خواهد شد گفت: عدم همکاری با پلیس یار مدرسه در صورتی که از سوی ماموران پلیس راهور مشاهده شود ۵۰ هزار تومان جریمه و سه نمره منفی دارد.
هادیانفر با بیان این که طرح بازگشایی مدرسه طی دو فاز از ۱۵ شهریور ماه تا ۱۵ مهر ماه اجرا میشود افزود: این طرح در تمامی شهرها و معابر کشور اجرا خواهد شد و ۱۴ هزار و ۹۰۲ نیروی ویژه برای این طرح اختصاص داده شده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با اشاره به ضروت ساماندهی سرویسهای مدارس اظهار کرد: امسال ۱۴۱۵ شرکت و ۱۱۲ هزار و ۹۲۳ وسیله نقلیه اقدام به جابجایی بیش از ۲.۵ میلیون دانش آموز در کشور خواهد کرد اما لازم است که همه دستگاهها به مسئله ایمنی سرویسهای مدارس ورود کنند. مدارس حتما باید از سرویسهایی استفاده کننند که دارای ایمنی کافی، معاینه فنی مستمر و کمربندی ایمنی سالم باشد و همچنین صلاحیت راننده نیز تایید شود و حتما خود راننده اقدام به جابجایی و حمل و نقل دانش آموزان کند.
وی با بیان این که بر روی بدنه خودرو نیز باید مشخصات که نشان دهنده سرویس مدرسه باشد نصب شود گفت: من قبلا هم به سازمان شهرداریها تاکید کردم که باید به جای تاکسی، آژانس و ... خودروهای ویژه مدارس فعال شود و آنها اقدام به جابجایی دانش آموزان کنند اما متاسفانه در حال حاضر یک نابسامانی در این حوزه داریم و هر فرد با هر خودرو و وسیلهای نیز میتواند سرویس مدرسه شده و اقدام به جابجایی دانش آموزان کنند.
هادیانفر تصریح کرد: در همین راستا نیز طبق آمارهای ما ۵۳ درصد از سرویس مدارس خودروهای شخصی، ۱۹ درصد تاکسی و ۶ درصد ون و ۵.۴ درصد را مینی بوس تشکیل میدهند و مابقی نیز نامشخص است.
وی تاکید کرد: جابجایی دانش آموزان با وانت بار و عوارض آن ممنوع است و در صورت مشاهده پلیس حتما با آن برخورد خواهد کرد.
هادیانفر ابراز امیدواری کرد که پلیس راهور با کمک فرمانده انتظامی استانها بتواند در فصل بازگشایی مدارس وضعیت ترافیک را مدیریت کند.
قرارگیری ۵۵۰۰ مدرسه در حاشیه راهها
وی همچنین با اشاره به قرارگیری ۵۵۱۳ مدرسه در حاشیه راهها اظهار کرد: ۲۳۲ هزار دانش آموز در این مدارس تحصیل میکند که لازم است برای ایمنی آنها اقدامات لازم انجام شود.
رئیس پلیس راهور در مورد حوادث رانندگی مرتبط با دانش آموزان در مهر ماه سال گذشته نیز گفت: در سال ۹۷ ، ۳۷ فقره تصادف مرتبط با دانش آموزان در ماه مهر رخ داد که متاسفانه منجر به فوت دو دانش آموز و مصدومیت ۱۲۷ نفر شد. در این زمینه مشخصا به استانهای همدان، بوشهر و غرب استان تهران هشدار دادهایم چرا که در سال گذشته بیشترین موارد آمارهای مربوط به حوادث رانندگی مرتبط با دانش آموزان در این سه استان بوده است.
رئیس پلیس راهور ناجا در بخش دیگری از نشست خبری خود از مرگ ۵۸۳۲ نفر در تصادفات رانندگی طی چهار ماه نخست امسال خبر داد و گفت: این آماری است که از پزشکی قانونی اعلام شده و براساس آن ۱۴۳۶ نفر در شهرها و ۴۳۹۷ نفر در جادههای کشور جان خود را از دست دادهاند متاسفانه ۱۲ تا ۱۵ درصد این آمار مربوط به کودکانی است که هیچ نقشی در رانندگی و ترافیک ندارند و متاسفانه قربانی بی ملایماتی دیگر افراد شدند.
هادیان فر درباره آمار فوتهای در صحنه و حین انتقال به بیمارستان در تصادفات گفت: ۶ درصد جان باختگان طی این مدت در عین انتقال به بیمارستان جان خود را از دست دادند و حدود ۴۰ درصد در مراکز درمانی فوت کردند که این دو آمار در مقایسه با سالهای قبل کاهش داشته است. همچنین مابقی افراد نیز در صحنه تصادفات جان خود را از دست دادند.
تاکید دوباره بر ضرورت بستن کمربندی ایمنی برای تمامی سرنشینان در جاده
وی با اشاره به نقش کمربند ایمنی در جلوگیری از افزایش آسیب دیدگی در تصادفات اظهار کرد: بار دیگر به تمام فرماندهان پلیس راه ابلاغ کردیم که تمامی سرنشینان خودروها در جاده باید کمربند ایمنی خود را ببندند.
وی با اشاره به ساعات پیک وقوع تصادفات اظهار کرد: حد فاصل ساعت ۱۶ تا ۲۰ و ۲۰ تا ۲۲ ساعت پیک وقوع تصادفات در جادهها و این آمار در شهرها از ساعت ۱۸ تا ۲۴ است. همچنین ۶۸ درصد جان باختگان و تصادفات سنگین ما در محورهای اصلی و بزرگراهی شهری رخ داده و این آمار در مورد محورهای برون شهری ۸۸ درصد است.
نگرانی از افزایش تصادفات شهری
هادیانفر با ابراز نگرانی از افزایش تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهرها اظهار کرد: متاسفانه آمار وقوع تصادفات شهری از ۶۲ درصد به ۶۸ درصد افزایش یافته و این نگران کننده است.
کاهش ۱۴.۵ درصدی نقل و انتقال و شماره گذاری خودرو
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با اشاره به آمار عملکرد پنج ماه پلیس راهور در حوزه شماره گذاری و صدور گواهینامه اظهار کرد: طی این مدت یک میلیون و ۷۰۲ هزار و ۶۹ خودرو و موتور سیکلت جدید شماره گذاری شده و یا نقل و انتقال پلاک برایشان انجام شده است. که این آمار در مقایسه مدت مشابه پارسال از کاهش ۱۴.۵ درصدی حکایت دارد. همچنین این مدت یک میلیون و ۱۰۳ هزار و ۷۷۴ گواهینامه صادر شده که این هم کاهش ۱۱ درصدی را نشان میدهد.
خسارت ۵.۱ میلیاردی هر جان باخته تصادفات به کشور
هادیانفر با اشاره به خسارات تصادفات رانندگی اظهار کرد: طبق برآوردهها به ازای هر فردی که در تصادفات رانندگی جان خود را از دست میدهد ۵.۱ میلیارد تومان خسارت به کشور وارد میشود که حالا شما این را ضرب در تعداد جان باختگان کنید.
هادیانفر اضافه کرد: علاوه بر این ۳۶۵ هزار مجروح نیز در سال گذشته در تصادفات کشور داشتیم که این هم خسارات بزرگی به ما وارد میکند.
وی در تشریح علل وقوع تصادفات نیز گفت: ۹۲ درصد تصادفات عامل انسانی دارند که باید با فرهنگ سازی مسئله را حل کنیم.
انتقاد پلیس راهور از کم لطفی صدا و سیما
هادیانفر در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که ۳۳ دستگاه در کاهش وقوع حوادث رانندگی و شمار مصدومان و قربانیان آن نقش دارند خاطر نشان کرد: در این بین صدا و سیما یکی از نهادهایی است که تاثیر زیادی در فرهنگ سازی و کاهش تلفات حوادث رانندگی دارد، متاسفانه در بخش بازرگانی صدا و سمیا در قسمت پخش بسیاری از تولیدات و موشنگرافیهای ما را پخش نمیکنند و از کم لطفی آنها گله مند هستم؛ چرا که این سازمان نقش انکار ناپذیری در حوزه پیشگیری دارد. خواسته ما از رئیس صدا و سیما و روسای شبکههای مختلف این است که در این زمینه وارد شده و به پلیس کمک کنند.
وی ادامه داد: دیگر دستگاهها نیز باید وارد عمل شوند و من نمیدانم دیگران چرا به وظیفه خود عمل نمیکند و بسیاری از وطایف بر دوش پلیس مانده است. ۱۵۸۵ نقطه حادثهخیز در جادههای کشور داریم که اگر اینها رفع شود بیش از ۵۰ درصد تصادفات ما حل خواهد شد؛ چرا دیگران به وظایفاشان عمل نمیکنند؟ ۴ مورد، سرعت سبقت غیر مجاز، خستگی و خواب آلودگی عدم توجه به جلو عامل وقوع بسیاری از تصادفات ما است که با فرهنگ سازی حل میشود. نبستن کمربند ایمنی جان بسیاری را گرفته است و انتظار داریم این موارد در رسانه ملی مطرح شود و مردم آگاه شده و آموزش ببینند.
هادیانفر افزود: تا کی ما باید بنشینیم و بگوییم که تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهرها ایجاد شده و تصادفات به ۱۳۳ هزار و ۴۶۶ فقره رسیده و رشد ۱۱۶ درصدی داشته است؟. خواهش ما است است که همه دستگاه روی کار آیند تا در شش ماه دوم سال بتوانیم در تحقق اهدافمان یعنی کاهش کشتهشدگان موفق باشیم.
هادیانفر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پلبیس راهور روزانه ۲۱۵ هزار مورد اعمال قانون از طریق دوربین و قبض جریمه انجام میدهد. ما به تمام مامورانمان تاکید کردیم که اعمال قانون براساس عدالت باشد و این طور نیست که هر مامور مجبور شود تا در هر روز تعداد مشخص برگه پر کند، اگر چنین مسئلهای را متوجه شویم حتما با ماموران خاطی برخورد خواهیم کرد.
وی از اصلاح سرویس پیامک تخلفات رانندگی نیز خبر داد و گفت: در گذشته ۴۰ درصد پیامکها به دست متخلفان نمیرسید که با اصلاحاتی که انجام شد الان بیش از ۹۰ درصد از پیامکها دریافت میشوند.
وی در مورد شماره گذاری خودروی پراید نیز گفت: در این مورد بارها با وزیر صنعت صحبت کردهایم و مدیرعامل شرکت سایپا تاکید کرده است که قصد شماره گذاری این خودرو از سال آینده را نداشته و به زودی مدلهای ایمنتری را تولید خواهند کرد که ما امیدواریم این قولها زودتر اجرایی شود اما همان طور که گفته شده، از سال آینده پراید شماره گذاری نمیشود.
وی در مورد این که آیا پلیس سهم دیگر دستگاهها در حوادث اعلام می کند؟ افزود: ما حتما در اجرای ماده ۱۶ قانون عمل میکنیم و متخلفان را به دستگاه قضایی معرفی خواهیم کرد. در حادثه تصادف معروفی که در استان فارس رخ داد وزارت راه به عنوان مقصر اعلام شد و پروندهاش در دادگاه است. در سال ۹۷ بیش از ۳۰۰۰ تصادف سازمان و دستگاههای متخلف را به عنوان عامل تصادف معرفی و اعلام کردیم.
وی در مورد راه اندازی ۳۲ کیلومتر از آزاد راه تهران شمال نیز گفت: این قطعه از آزاد راه در دهه فجر افتتاح خواهد شد. با بازدیدی که هم من و هم فرمانده پلیس راه داشتیم مشخص شده که باید یک سری تهمیدات برای ایمنی این آزاد راه اتخاذ شود البته از دولت میخواهیم که حمایت از پیمانکاران در دیگر فازها را جدی گرفته و برای یک فاز دیگر هرچه سریعتر پیمانکار را معرفی کنند.