به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از تسنیم؛پایگاه خبری حریت دیلی نیوز اعلام کرد: بر اساس موافقتنامه ای که چهارشنبه گذشته بین ایران و ترکیه به امضا رسید، کامیون های ترک از این پس در هنگام عبور از مرز ایران هزینه کمتری را برای سوخت گیری خواهند پرداخت. به دلیل ارزان تر بودن سوخت در ایران، کامیون های ترک موظف بودند برای هر لیتر سوخت 1.60 یورو پرداخت کنند تا از انتقال غیرقانونی سوخت جلوگیری شود.
سودت ییلماز، وزیر توسعه ترکیه و محمود واعظی وزیر ارتباطات ایران و رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه دیروز در آنکارا موافقتنامه ای را برای کاهش قیمت سوخت عرضه شده به کامیون ها به 0.30 یورو در هر لیتر امضا کردند.
ییلماز افزود: «ما بسیار خوشحالیم که توانستیم مشکلی را که مدتی طولانی محل بحث بود را حل کنیم...ما مصمم هستیم یک مسیر هموارتر را از طریق همکاری مشترک ایجاد کنیم.»
بر اساس این موافقتنامه، خودروهای ترانزیتی که قصد عبور از ایران و رفتن به کشور ثالث را دارند، از ابتدای ماه فوریه هیچ هزینه اضافی را پرداخت نخواهند کرد.
واعظی گفت، همکاری سیاسی بین دو کشور به سطحی رسیده است که هر مشکلی به راحتی قابل حل است. دو کشور در حال همکاری با یکدیگر هستند تا عملیات گمرکی را راحت تر کنند و یک گذرگاه مرزی جدید ایجاد کنند.
این درحالی است که با تاخیر 24 ساعته داوود کشاورزیان رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اعلام خبر امضای یادداشت تفاهم بین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و جودت یلماز وزیر توسعه جمهوری ترکیه گفت: در این یادداشت تفاهم موافقت شد از روز 26 دیماه سال جاری نسبت به لغو همه عوارض دریافتی متقابل از وسایل نقلیه دو کشور متردد در خاک یکدیگر مشترکاً اقدام کنند.همچنین کامیونهای ترک ورودی به کشور نیز با پرداخت مابهالتفاوت سوخت به طرف ایرانی در مبادی ورودی کشور، نسبت به حمل و نقل دوجانبه اقدام و کامیونهای ایرانی نیز با داشتن سوخت همراه بدون پرداخت مبالغی به خاک ترکیه وارد شوند.
وی تصریح کرد: درخصوص وسایل نقلیه ترانزیتی نیز مقرر شد از 12 بهمن ماه سال جاری طرفین سوخت مصرفی خود را در خاک یکدیگر به همراه داشته و مخزن سوخت آنان پلمپ شود، همچنین همه عوارض دریافتی از کامیونهای ترانزیتی نیز از همان تاریخ به طور مشترک لغو شود.
وی ادامه داد:از جمله توافقات دیگر با طرف ترکیهای در این زمینه، موضوع مدت زمان ترانزیت کامیونهای عبوری از کشور و رعایت نوبت خروج در مبادی ترکمنستان برای کامیونهای ترک بوده که طرفین توافقاتی را به عمل آوردند.
وی اظهارکرد: با این توافقات انتظار میرود سهمیه ناوگان ایرانی در حمل و نقل جادهای منطقه حفظ و ترانزیت کالا به روال عادی جریان یابد. همچنین میزان کرایه حمل کالاهای صادراتی و وارداتی به کشور که طی چند ماه اخیر به شدت افزایش یافته بود، به مقدار قابل توجهی کاهش یابد.
معاون وزیر راه و شهرسازی این تصمیمات را درخصوص حفظ سهمیه ناوگان ایرانی در رقابت های منطقهای و افزایش میزان صادرات از کشور به دلیل کاهش کرایه حمل و تأثیرات آن بر واردات برای صادرکنندگان و واردکنندگان دو کشور و افزایش حجم تجارت مثبت ارزیابی کرد.
انتهای پیام/