سلامت نیوز:چشمها اعضای هوشمندی هستند که میتوانند از ابتلا به بسیاری از بیماریهای کشنده خبر دهند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، چشمها تنها اعضای بدن هستند که بدون آن که نیاز به جراحی داشته باشند میتوان به آنها نگاه کرد و رگها و اعصاب مربوط و تغییرات را در آنها دید.
این عضو حیاتی اندام پیچیدهای است که بسیاری از پزشکان بر اساس تغییرات آن میتوانند نشانههای بسیاری از بیماریها را تشخیص میدهند.در ادامه به برخی از بیماریهایی که علائم بروزشان در ابتدا در چشمها ظاهر میشود، اشاره میکنیم.
ایدز و سرطان
یکی از شگفتی های چشم آن است که پزشکان میتوانند بیماری ایدز و بسیاری از سرطانها را با معاینه این عضو تشخیص دهند، زیرا ایدز میتواند منجر به ایجاد بیماریهای جدی مرتبط با چشم مانند رتینیت یا ورم رنگیزه ای شبکیه، التهاب شبکیه و در نهایت کوری شود. علائم اولیه رتینیت، تاری دید، بروز لکههای سیاه و سفید در دید، احساس نقطه کور و چشمک زدن چراغهای روشن در چشم است.
تومور
گاهی شاهد تغییرات عجیبی در چشم ها هستیم برای نمونه ممکن است مردمک یکی از چشمها بزرگتر از دیگری شود، این نشانه نگران کننده نیست، اما اغلب در ۲۰ درصد مردم دیده میشود، این حالت در برخی موارد ممکن است در اثر سندرم هونر به وجود بیاید که یکی از علائم تومور در قفسه سینه یا گردن است، از این رو چنین علائمی بدون فوت وقت باید به سرعت درمان شود.
ام اس یا مولتیپل اسکلروزیس
نوریت اپتیک یا التهاب عصب بینایی میتواند نشانهای از ابتلا به ام اس باشد که یک بیماری دژنراتیو سیستم عصبی است. این التهاب در ۷۵ درصد از بیماران مبتلا به ام اس رخ میدهد و در ۲۵ درصد اولین علامت این بیماری است. مبتلایان به نوریت اپتیک، اغلب دید مبهمی دارند.
پرکاری تیروئید
بیرونزدگی کره چشم از حدقه از جمله بیماریهای چشمی است که اغلب در بیماری پرکاری تیروئید یا گریوز دیده میشود. میزان بیرونزدگی چشم توسط وسیلهای بنام اگزوفتالومتر سنجیده میشود. از علائم دیگر بیماری گریوز نبض سریع و نامنظم، کاهش وزن، عصبانیت، چشمهای متورم و پف کرده است.
دیابت بیماران مبتلا به دیابت ممکن است عوارض چشمی ناشی از بیماریهای مزمن را تجربه کنند. این بیماران شانس بیشتری در ابتلا به گلوکوم دارند و رتینوپاتی غیر پرولیفراتیو و رتینوپاتی پرولیفراتیو و فشار در چشم از عوارض دیگر دیابت است که علائم آن در چشم ها بروز می کند.
التهاب مفاصل
هر بیماری التهابی مانند بیماریهای آرتریت روماتوئید و التهاب مفاصل که بر کلاژن (جزء اصلی بافت همبند بدن) تاثیر می گذارد، می تواند به صلبیه یا سفیدی چشم و قرنیه هم آسیب برساند.