به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از ایسنا؛از ابتدای دولت یازدهم 29 طرح معدنی و صنایع معدنی که نیمهکاره متوقف شده بودند و تاخیری بین چهار الی 12 سال داشتند، با اختصاص 24165 میلیارد تومان سرمایهگذاری فعال شدند. در این میان طرح فولاد شادگان خوزستان پس از شش سال تاخیر به دلیل وجود مشکلات مالی، در فروردین امسال روی ریل اجرا قرار گرفت و به گفته نماینده مردم شادگان در مجلس " مسئولان وعده دادهاند سال آینده در فاز اول به بهره برداری برسد".
در میان هفت طرح فولادی استانی "نی ریز فارس، میانه آذربایجان شرقی، چهارمحال، سبزوار خراسان رضوی، بافت کرمان و قائنات خراسان جنوبی و فولاد شادگان" طرح فولادی شادگان خوزستان بیشترین پیشرفت فیزیکی را داشته است.
ظرفیت فولاد شادگان 800 هزار تن ظرفیت فولاد شادگان 800 هزار تن و قابل افزایش تا یک میلیون تن است که بر اساس سیاستهای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران 35 درصد سرمایهگذاری را این سازمان و 65 درصد را بخش خصوصی شرکت فولاد خوزستان تامین خواهد کرد.
پیش از این سه طرح فولادهای قائنات خراسان جنوبی، نیریز فارس و سپید دشت چهارمحال و بختیاری در شش ماهه دوم پارسال گشایش اعتبار شده بود.
برنامهریزی برای اجرای هفت طرح فولادی از سال 1385 آغاز شد و پس از واگذاری فولاد بافق به بخش خصوصی، ما بقی را دولت عهده دار شد که به دلیل شرایط تحریم و مشکل تامین منابع معوق مانده بود.
گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایمیدرو حاکی از آن است که بخش احیای طرحها تا پایان سال جاری و بخش فولادسازی آن ظرف 36 ماه آینده راه اندازی می شود.
اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح از محل قرارداد تامین مالی که بین دولتهای ایران و چین امضا شده است، تامین می شود و پیمانکاران و مشاوران ایرانی در این پروژه حضور خواهند داشت.
در حال حاضر فولاد شادگان در بخش احیای مستقیم تنها 77 درصد و در بخش فولادسازی 35 درصد و کل پروژه 52 درصد پیشرفت دارد که پیشبینی برای راه اندازی این بخش ها به ترتیب انباشت و برداشت و احیاء در مدت یک سال و فولادسازی یک سال و نیم بعد از آن خواهد بود.
تاکنون 2.475 میلیارد ریال برای این طرح هزینه شده است.
افزایش تولید فولاد به 5 میلیون تن تا سال دو سال دیگر در این میان عبدالمجید شریفی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان از افزایش تولید فولاد به پنج میلیون تن تا دو سال دیگر خبر داده و اعلام کرده که صادرات 50 هزار تنی فولاد قرا است امسال به بیش از 800 هزار تن برسد.
وی همچنین وعده داده که فولاد شادگان را از حالت سکون خارج میکنیم و در سال آینده اولین گام را برای بهرهبرداری از واحد اسفنجی 800 هزار تنی این کارخانه خواهیم برداشت.
به گفته مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در سال 99 تولید ما باید به میزان 8.8 میلیون تن و در 1404 به 13.6 میلیون تن توسعه یابد تا جایگاه 25 درصدی تولید این بخش در کشور حفظ شود.
از آنجاکه فولاد کشور در سال گذشته با تولید 15.4 میلیون تن فولاد خام رتبه 15 دنیا را کسب کرده و رشد 6.6 درصدی را نسبت به سال 2012 داشته پیشبینی میشود امسال نیز رشد پنج تا شش درصدی را در تولید این کالای معدنی شاهد باشیم.
در افق 1404 نیز دیده شده که تولید فولاد کشور به 55 میلیون تن برسد و سهم فولاد خوزستان از این میزان تولید 13.6 میلیون تن باشد.
فولاد شادگان خوزستان در 90 کیلومتری جنوب این استان واقع شده است و بهره برداری از طرح های فولادی استانی برای 7000 نفر اشتغال مستقیم و برای 35 هزار نفر فرصت شغلی غیرمستقیم ایجاد خواهد کرد.
انتهای پیام/