کد خبر: ۹۲۰۴
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۶
روند کلیدی بازار نشان از عرضه فناوری‌ های بیشتر با قیمتی پایین‌تر دارد که خبری خوب و جذاب برای مصرف کنندگان و شاید نگران کننده برای تولیدکنندگان بزرگی همچون سامسونگ، بزرگترین تولیدکننده موبایل هوشمند جهان، محسوب می شود.
به گزارش تجارت آنلاین به نقل از عصر ایران؛بازار موبایل هوشمند می تواند شاهد تغییرات بسیاری طی سال جاری میلادی باشد اما ظهور نوآوری های دگرگون کننده در این بازار بعید به نظر می رسد. انتظار می رود شرکت های چینی فعال در زمینه تولید موبایل هوشمند از پذیرش بیشتری در بازارهای توسعه یافته غربی برخوردار شوند و از این رو شرکت های رقیب را وادار به کاهش قیمت محصولات خود کنند.

بازار موبایل هوشمند در سال 2015

در مجموع روند کلیدی بازار نشان از عرضه فناوری‌ های بیشتر با قیمتی پایین‌تر دارد که خبری خوب و جذاب برای مصرف کنندگان و شاید نگران کننده برای تولیدکنندگان بزرگی همچون سامسونگ، بزرگترین تولیدکننده موبایل هوشمند جهان، محسوب می شود. سامسونگ برای حفظ رقابت‌پذیری قیمت محصولات خود تلاش می کند و همزمان در پی استفاده از مواد جدید، پردازنده های سریع‌تر و دوربین هایی با کیفیت‌تر به منظور جلب نظر مشتریان نیز هست.

گروه های فناوری دیگر بر دستگاه های پوشیدنی هوشمندتر و مد روزتر متمرکز خواهند بود که از آن جمله می توان به احتمال معرفی نخستین دستگاه پوشیدنی اچ‌تی‌سی اشاره داشت و احتمالا ساعت های هوشمند بیشتری که بی نیاز از موبایل هوشمند قابل استفاده هستند، معرفی خواهند شد. اما میزان هوشمندی موبایل های هوشمند به نظر برای مدتی کافی به نظر می رسد و این به معنای تبدیل شدن قیمت به عامل کلیدی رقابت برای بسیاری از تولیدکنندگان در یکی از بخش های فناوری است که به طور فزاینده در حال تبدیل شدن به کالایی اساسی است.

سیستم عامل

تولیدکنندگان موبایل هوشمند متکی بر سیستم عامل اندروید گوگل استفاده از نسخه 5 این سیستم عامل که به نام لالی‌پاپ شناخته می شود را در دستور کار خود قرار داده اند. بنابر پیش بینی های صورت گرفته، شرکت های چینی وان پلاس و الفون و شرکت هندی کاربن در کنار رقبای آسیایی مطرح‌تر مانند هوآوی، شیائومی و لنوو از جایگاه بهتری در بازارهای اصلی موبایل هوشمند برخوردار خواهند شد. این شرکت ها تولیدکنندگان مطرح مانند سونی و سامسونگ را با دستگاه های اندرویدی پیشرفته که از قیمتی پایین‌تر برخوردارند، هرچه بیشتر به چالش خواهند کشید.

از سوی دیگر، انتظار می رود اپل روی ساعت هوشمند خود به نام اپل واچ متمرکز باشد که در آینده نزدیک روانه بازار خواهد شد. همچنین این شرکت فعالیت های بیشتری در زمینه خانه های هوشمند و خدمات درمانی به منظور گسترش حضور سیستم عامل خود خواهد داشت.

مایکروسافت نیز در تلاش است تا با معرفی موبایل های هوشمند ارزان قیمت مجهز به سیستم عامل ویندوز عرصه را بر تولیدکنندگان اندرویدی تنگ کند. این راهبرد با معرفی مدل هایی مانند لومیا 535، لومیا 532 و لومیا 435 آغاز شده است. همچنین، مایکروسافت با معرفی ویندوز 10 همبستگی و یکپارچگی هرچه بیشتر رایانه های شخصی ویندوزی، موبایل های هوشمند و کنسول اکس باکس را هدف قرار داده که راهبردی مشابه با آن چه شرکت اپل ارائه می کند، محسوب می شود.

پردازنده

بدون تردید، استفاده از پردازنده های هشت هسته ای 64 بیتی در تلفن های همراه طی سال جاری میلادی به منظور افزایش قدرت رایانشی جریانی رایج در بازار موبایل هوشمند خواهد بود. از این رو، پردازش بسیار سریع‌تر حتی در تلفن های همراه ارزان قیمت بازار را شاهد خواهیم بود. استفاده از تراشه های ارتباطی 4G نیز به یک روال عادی مبدل می شود.

مواد و طراحی

مواد مورد استفاده در تولید موبایل های هوشمند حوزه ای است که شرکت های برتر تولیدکننده موبایل هوشمند توجه ویژه ای به آن خواهند داشت. در همین راستا، شرکت هایی مانند سامسونگ و اچ‌تی‌سی به تدریج استفاده از پلاستیک را کنار گذاشته و به استفاده از فلز و شیشه (مانند نسل بعدی شیشه های گوریلا که به نام گوریلا گلس 4 شناخته می شود و در ادامه سال 2015 روانه بازار خواهد شد) به ویژه در دستگاه های رده بالای خود روی آورده اند.

به نظر می رسد رقابت برای معرفی نازک‌ترین موبایل هوشمند جهان همچنان در سال جاری نیز ادامه یابد اما میزان فروش این قبیل دستگاه ها نسبتا پایین خواهد بود زیرا ویژگی هایی مانند طول عمر بالای باتری را قربانی ضخامت کمتر دستگاه می کنند. همچنین، انتظار می رود روند معرفی تلفن های همراه مجهز به نمایشگرهای بزرگ با کاهش حاشیه های اطراف نمایشگر ادامه یابد.

دوربین و باتری

تولیدکنندگان موبایل هوشمند از کیفیت دوربین به عنوان ابزاری برای متمایز کردن محصولات خود استفاده خواهند کرد. در همین راستا، ارتقا دوربین های جلو به منظور پاسخگویی به تقاضا برای سلفی های با کیفیت بالا دنبال خواهد شد. از سوی دیگر، بکارگیری دوربین های اصلی با مگاپیکسل های بالاتر جای شگفتی نخواهد داشت. برخی کارشناسان انتظار عرضه دوربین های سه بعدی و دوربین های آرایه های چندگانه در موبایل های هوشمند پرچمدار را دارند که عکاسی با این دستگاه ها را به سطح جدیدی ارتقا می دهند.

انتظار می رود جریان افزایش ظرفیت باتری های موبایل های هوشمند و بهبود طول عمر آنها با توجه تقاضای بالا در این زمینه دنبال شود. طول عمر پایین باتری موبایل های هوشمند یکی از عوامل اصلی نارضایتی کاربران محسوب می شود. پیش بینی می شود موتورولا از جمله شرکت های پیشرو در زمینه استفاده از بهترین فناوری باتری در تلفن های همراه خود باشد.

فناوری‌های پوشیدنی

بزرگترین فرصت و البته خطر بالقوه برای بسیاری از تولیدکنندگان موبایل هوشمند مربوط به بخش فناوری های پوشیدنی می شود. اپل امیدوار است با عرضه ساعت هوشمند خود به یکی از جریان های اصلی بازار مبدل شود اما شایعاتی که درباره طول عمر پایین باتری این دستگاه به گوش می رسد و معرفی سریع جایگزین های ارزان قیمت از تولیدکنندگان آسیایی می تواند به معنای سود پایین اپل در این زمینه باشد.

از سوی دیگر، خبرهایی مبنی بر عرضه نخستین ساعت هوشمند اچ‌تی‌سی به گوش می رسد که به نظر محصولی رده بالا با قیمتی بالا است. اما این بازار تحت تاثیر مد نیز قرار خواهد داشت و پیش بینی می شود شرکت های تولیدکننده ساعت هرچه بیشتر دستگاه های شبکه شده خود را معرفی کنند. در این میان به نظر می رسد ساعت های هوشمند گرد مانند موتو 360 و ال جی جی واچ آر از محبوبیت بیشتری برخوردار باشند.

بخش رده پایین فناوری های پوشیدنی نیز با توجه به روند رو به رشد معرفی اپلیکیشن های سلامت با پشتیبانی جی‌پی‌اس و حسگرهای دیگر تحت تسلط دستبندهای سلامت و آمادگی جسمانی قرار خواهد داشت.

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر: