به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از ایسنا؛رویترز به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد، این کنفرانس که قرار بود بیست و سوم تا بیست و پنجم فوریه(سوم تا پنجم اسفند ماه) در لندن برگزار شود، پیشتر نیز دو بار به تعویق افتاده است. اقدامی که ظاهرا برای ایجاد زمان لغو تحریمهای نفتی علیه ایران صورت گرفته است.
تهران خواستار این است که شرکتهای نفتی غربی میادین نفتی عظیم و پیر ایران را احیا کنند و پروژههای جدید نفت و گاز در کشور را توسعه دهند. تهران همچنین در راستای بازگرداندن شرکتهای نفتی خارجی در حال تهیه یک الگوی جدید سرمایهگذاری در قراردادهای نفتی در ایران است.
ایران در حال گفتگو با شش قدرت جهانی برای حصول توافق در زمینه برنامه هسته ای خود است که به تحریمهای سرمایهگذاری نفتی و تجارت با ایران پایان خواهد داد.
ضرب الاجل حصول توافق هستهای در ماه نوامبر برای هفت ماه دیگر و تا ماه ژوئن 2015 میلادی تمدید شد. چرا که طرفین نتوانستند تا 24 نوامبر گذشته در زمینه یک توافق جامع سازش کنند.
یک منبع آگاه گفت: این کنفرانس به ماه نوامبر 2015 (آبان 94) موکول شده است.
وی افزود: آنها دلیل مشخصی ذکر نکرده اند. آنچه که آنها میگویند این است که فعلا در حال کار روی قرارداد هستند.
یک منبع آگاه دیگر نیز اعلام کرد که این نشست به اواخر سال جاری میلادی موکول شده و برگزاری این کنفرانس در شرایط کنونی با توجه به در جریان بودن مذاکرات هستهای و نامشخص بودن وضعیت بازار نفت زود است.
تحریمهای غرب علیه ایران که در سال 2012 اعمال شدند باعث کاهش تولید نفت ایران شده است.
مقامات بلند پایه ایران میگویند که این کشور میتواند تولید نفت خود را ظرف شش ماه پس از لغو تحریمها به روزانه چهار میلیون بشکه برساند.
کارشناس غربی در این زمینه نظر محافظه کارانه ای داشته و میگویند تولید روزانه سه تا 3.5 میلیون بشکه نفت برای ایران محتملتر است.
تهران و شرکت های بزرگ نفتی در پی توافق هستهای اولیه بین ایران و 1+5 در سال گذشته تماسهایی را به منظور ارتباطات بیشتر در آینده داشته اند.
بیژن زنگنه وزیر نفت ایران تاکنون با مدیران عامل شرکتهای نفتی غربی نظیر انی، شل و اُ ام وی اتریش در حاشیه نشستهای اوپک در وین دیدار داشته است.
انتهای پیام/