وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: هدف D8 رشت پایدار اقتصادی برای کشورهای عضو است که البته این رشد پایدار پدیدهای چند وجهی بوده که تنها با افزایش تولیدات صنعتی محقق نمیشود چراکه چالشهای زیستمحیطی و تغییر کاربری زمین پیش روی توسعه صنعتی قرار دارد و به همین دلیل باید گفت: سازمانهای بینالمللی همچون اجلاس شانگهای آ.س.آن.اکو و جنبش متعهدها نقش مهمی در توسعه پایدار دارند که هریک میتوانند نقش آفرین باشند.
وی تصریح کرد: مدت زیادی است که ایران با تحریمهای بینالمللی مواجه است و این در شرایطی است که صنعت ایران با مدد و کوشش سخت مهندسان و صنعتگران پیشرفتهای مهمی در زمینه پتروشیمی، انرژی، الکترونیک ماشینآلات و مواد معدنی، مصالح ساختمانی و سایر بخشهای صنعت به دست آورده است.
به گفته نعمتزاده امروز سهم صنعت ایران بدون احتساب نفت و گاز که هماکنون 90 درصد از GDP را شامل میشود که امیدواریم به 25 درصد ارتقا یابد اما باور ما بر این است که توسعه صنعتی میتواند درها را برای پتانسیلهای بالقوه به روی بخش خصوصی در کشورهای عضو باز کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت الگوی صنعت مبتنی بر صادرات را در کشورهای ترکیه و مالزی نمونه موفقی دانست و خاطرنشان کرد: این نمونه الگوی موفقی برای سایر کشورها و روابط تجاری و صنعتی است و این در شرایطی است که این روابط بین کشورهای D8 در سطح پایینی قرار دارد و باید پتانسیل بالقوه موجود را شناسایی و از مزایای آن استفاده کرد.
به اعتقاد وی سرمایهگذاری مشترک و عزم راسخ جمعی کشورهای عضو D8 باید بیش از گذشته ارتقا یابد و پروژههای کوتاهمدت و بلندمدت همکاری تدوین شده تا بتوانند پتانسیلهای بیشتری را به مرحله عملیاتی نزدیک کنند.
نعمتزاده سرمایهگذاری بر روی صنعت خودروسازی، انرژیهای تجلیلپذیر، نساجی و صنایع نانو را فرصتی برای کشورهای عضو D8 در سرمایهگذاری در اقتصاد ایران دانست.
این عضو کابینه یازدهم خاطرنشان کرد: همکاری با سازمانهای منطقهای از جمله اکو و حل برخی مسائل منطقهای میتواند به توانمندسازی D8 کمک کند و این در شرایطی است که با توجه به چالشهای جهانی زیستمحیطی به نظر میرسد که اعضای کشورهای عضو D8 میتوانند فعالیت بیشتری در رابطه با توسعه پایدار با تاکید بر حفظ محیط زیست داشته باشند.