وی با بیان اینکه باید سرمایهگذاری مشترک با هند را پیگیری و موانع تجاری با این کشور را بر طرف کرد، ادامه داد: مطمئنا به امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی دو جانبه با هند نیاز داریم، چرا که چنین موافقتنامه ای می تواند حضور ایران را در بازارهای این کشور تقویت کند.
جمیلی عنوان کرد که در حال حاضر هند با سایر کشورها توافقنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و کشور ما نیز باید به دنبال این موضوع باشد.
رییس شورای مشترک بازرگانان ایران و هند ادامه داد: میزان ساخت و ساز به شکل گستردهای در هند افزایش یافته و حضور شرکتهای فنی و مهندسی میتواند یکی از آیتمهای مناسب غیر نفتی ایران در بازار هند باشد.
وی با بیان اینکه باید مشکل ویزا بین ایران و هند برطرف شود تا فعالیت برای تولیدکنندگان و بازرگانان روانتر شود، ادامه داد: اگر بتوانیم موانع اداری و بروکراسی را با هند کاهش دهیم زمینه برای سرمایه گذاری هند در ایران بیشتر فراهم می شود.
جمیلی در پاسخ به اینکه ایران در چه حوزه هایی می تواند به شکل جدیتری در بازار هند حضور داشته باشد؟ گفت: در شرایط فعلی بازار هند نیازمند سیمان و محصولات پتروشیمی است که ما می توانیم نیاز آنها را تامین کنیم.
وی ادامه داد: هند در زمینه کودهای کشاورزی جزو کشورهای پر مصرف محسوب می شود و از طرفی ایران یکی از تولیدکنندگان کود کشاورزی است لذا میتوانیم در این عرصه حضور موثرتری داشته باشیم.
رییس شورای مشترک بازرگانان ایران و هند عنوان کرد: باید ارتباطات و کمیسیونهای مشترک دو کشور را بیشتر فعال کنیم تا بتوانیم حرکت جدیدی ایجاد کنیم. در سفری که به تازگی رییس اتاق بازرگانی ایران به هند داشته، قرار بر این شد که دو طرف حضور بیشتری در نمایشگاههای یکدیگر داشته باشند. البته این حضور تنها به معنی داشتن غرفه نیست بلکه باید اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری از هند در اولویت قرار بگیرد تا هند جزو شرکای اصلی ایران شود.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش به مهمترین کالاهای صادراتی و وارداتی هند اشاره و اظهار کرد: بیشترین کالاهایی که از هند وارد میشود برنج و پس از آن مواد دارویی و غذایی است و بیشترین کالاهایی که از ایران به هند ارسال میشود شامل محصولات پتروشیمی، کودهای کشاورزی و برخی مواد اولیه است. البته می توان بازار کالاهای دیگری چون سنگ آهن، زغال سنگ در هند را در اختیار بگیریم.
رییس شورای بازرگانان ایران و هند درباره تعاملات بانکی بین ایران و هند عنوان کرد: یکی از بانکهای هند با یکی از بانکهای ایرانی در تعامل است که تلاش کردیم این انحصار را از یک بانک هندی برداریم و با ملاقاتهایی که با مسئولان اتاق بازرگانی هند داشتیم سعی کردیم روابط بانکی بین دو کشور را افزایش دهیم تا باعث ایجاد رقابت شود.
وی به بخش دولتی پیشنهاد کرد که روابط تجاری با هند را جزو اولویت های خود قرار دهند چرا که اگر موافقتنامه تجارت ترجیحی با هند برقرار نشود عملا بخشی از بازار هند را از دست خواهیم داد.