کد خبر: ۹۷۳۸
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۰
مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان از اختراع دو سامانه هوشمند خودکنترلی و مدیریت قوانین راهنمایی و رانندگی و مدیریت یکپارچه پارکینگ های شبکه ای خبر داد و گفت: با بکارگیری این سامانه ها، 60 درصد از وقوع حوادث جاده ای ،30 درصد ترافیک شهرها و30 درصد در مصرف سوخت و آلودگی ناشی از آن در کلانشهرها کاهش می یابد.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، جواد رزمی، یکی از بزرگترین مشکلات کشور را بالا بودن آمار خسارت های جانی و مالی ناشی از وقوع حوادث جاده‌ای عنوان کرد و افزود: سالانه حدود 19 هزار نفر بر اثر حوادث جاده‌ای جان خود را از دست می دهند و این حوادث، سالانه 520 هزار میلیارد ریال که معادل 8.5 درصد درآمد ناخالص ملی است، خسارت اقتصادی وارد می کند.

وی ادامه داد: سامانه هوشمند خودکنترلی و مدیریت قوانین راهنمایی و رانندگی که توسط محققان ایرانی اختراع و به ثبت جهانی رسیده است، می‌تواند از مجموع 172 قانون راهنمایی و رانندگی حدود 124 قانون را به صورت هوشمند مدیریت کند و به این ترتیب با نصب بر روی خودروهای عمومی مانند اتوبوس و کامیون‌ها که 31 درصد از تصادفات جاده‌ای توسط آن‌ها اتفاق می افتد حجم زیادی از حوادث جاده ای را کاهش دهد.

رزمی تصریح کرد: این سامانه قادر است تمامی قوانین تعریف شده را کنترل و اجرای صحیح آن را توسط راننده و سر نشینان خودرو مدیریت کند و در صورت تخلف از قوانین مرتبط با حوزه حمل و نقل، نسبت به ارسال گزارش تخلف صورت گرفته به اداره پلیس، اقدام و پس از تائید، جریمه مربوطه را صادر و مراتب را به صورت آنلاین به اطلاع راننده یا مالک برساند.

مدیر عامل گروه توسعه صنایع هوشمند همیار اول اضافه کرد: با نصب این سامانه، می‌توان به صورت لحظه ای کارت خودرو، بیمه نامه، برگ معاینه فنی، گواهی نامه رانندگی، کارت سلامت، پروانه تاکسیرانی، دفترچه اتوبوسرانی ، بارنامه و سایر مجوزهای مورد نیاز برای حرکت خودرو های عمومی را کنترل و پس از تایید هویت راننده، مجوز حرکت را صادر کند.

وی با بیان اینکه در دنیا، هم اکنون هیچ راهکار مبتنی بر فن آوری برای کنترل حداکثر مجاز ساعت رانندگی در خودرو های عمومی به صورت آنلاین وجود ندارد، افزود: این سامانه به طور دقیق حداکثر ساعت مجاز رانندگی را در خودروهای عمومی کنترل می کند و مانع از تخلف رانندگان خودروهای عمومی و خسارت های جانی و مالی فراوان در این حوزه می شود.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان همچنین در ارتباط با سامانه هوشمند مدیریت یکپارچه پارکینگ های شبکه ای گفت: در کلانشهرها بیش از 30 درصد از ترافیک هسته اصلی شهر ناشی از تردد رانندگانی است که به دنبال فضایی برای پارک خودروهای خود هستند؛ این رانندگان با حرکت آهسته خود، دور زدن های پی در پی، سردرگمی و پارک دوبل باعث تشدید ترافیک منطقه می شوند. این مشکلی است که همه شهروندان با آن درگیر بوده و ساعت ها وقت پر ارزش خود را از دست می دهند.

رزمی با اشاره به اینکه در هسته اصلی کلانشهرها هر راننده حدود 15 تا 35 دقیقه زمان خود را برای پیدا کردن فضای پارک صرف می کند، گفت: بر اساس پژوهش های بعمل آمده، روزانه 5 تا 6 میلیون لیتر بنزین برای جستجوی فضای پارک مصرف می شود که مصرف این میزان سوخت، علاوه بر اتلاف انرژی و وابستگی به واردات بنزین، آلودگی هوای کلانشهرها را نیز به همراه دارد.

وی تصریح کرد: با بکارگیری سیستم هوشمند هدایت رانندگان برای یافتن محل مناسب جهت پارک خودرو، در قدم اول شاهد کاهش بار ترافیکی ناشی از جستجوی فضای پارک خودرو خواهیم بود و علاوه بر آن کاهش مصرف سوخت و کاهش الودگی هوا را نیز به دنبال خواهد داشت.

رزمی با تاکید بر این که بار مالی نصب این سیستم های هوشمند با سرمایه گذاری بخش خصوصی تامین می شود، گفت: سامانه های هوشمند خودکنترلی و مدیریت قوانین راهنمایی و رانندگی و مدیریت یکپارچه پارکینگ های شبکه ای به صورت پایلوت درکلانشهر تهران اجرا شده و مورد تائید کارشناسان شرکت کنترل ترافیک تهران و مرکز پژوهش های علمی و صنعتی کشور قرار گرفته است و در آینده ای نزدیک نیز بعنوان راهکاری جامع در مدیریت هوشمند پارکینگ های حاشیه ای شهر های مشهد و کرج راه اندازی می شودکه با حمایت مدیران شهری و حمل و نقل جاده ای، اجرای آن با سرعت بیشتری در دستور کار قرار خواهد گرفت.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
پرطرفدارترین عناوین