رشد چشم‌گیر فروش نفت نسبت به سال گذشته

وزیر نفت ضمن ارزیابی مثبت خود از نشست مشترک مجلس و دولت، گفت: طبق آمار میزان فروش نفت نسبت به سال گذشته رشد بسیار چشم‌گیری داشته است. جواد اوجی با اشاره به نشست مشترک مجلس و دولت که به مناسبت روز مجلس در صحن مجلس برگزار شد، عنوان کرد: وزارت نفت گزارشی از فروش نفت و گاز صادراتی و محصولات پتروشیمی در صد روز اخیر داشته است، طبق آمار میزان فروش نفت نسبت به سال گذشته رشد بسیار چشم‌گیری داشته و همچنین گزارشی در مورد تبصره ۱۴؛ تامین منابع مالی که در ۸ ماه گذشته صد درصد تحقق داشته است به مجلس ارائه شد. وی ادامه داد: در مورد تبصره ۱۸ استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان در مناطق کم برخوردار؛ پروژه‌های خوبی را در این مناطق در حوزه صنعت نفت تعریف کرده‌ایم، امیدورایم زمینه اشتغالزایی خوبی را ایجاد کند. اتفاقات خوبی در بخش سرمایه گذاری، فروش و اشتغالزایی در وزارت نفت رخ داده است که در نتیجه همکاری دولت و مجلس بوده است. طبق اعلام خانه ملت، وزیر نفت در پایان خاطر نشان کرد: همکاری کمیسیون عمران و وزارت نفت منجر شد تا موضوع قیر و آسفالت جاده‌ها با سرعت بیشتری به سرانجام برسد.

 

احداث ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا تابستان سال آینده

رجبی مشهدی گفت: وزارت نیرو در دولت جدید تکلیف بسیار سنگینی برای خود تعریف کرده و آن هم افزایش نیروگاه‌های تجدید پذیر ظرف چهار سال آینده است. سخنگوی صنعت برق کشور، گفت: وزارت نیرو در دولت جدید تکلیف بسیار سنگینی برای خود تعریف کرده که تا چهار سال آینده بتوانیم ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه بسازیم. برنامه ما این است که تا تابستان سال آینده ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی اضافه کنیم که بخش عمده‌ای از آن‌ها خورشیدی است. سخنگوی صنعت برق گفت: از ۹۰۰ مگاوات نیروگاه‌های موجود نیز تقریبا نیمی خورشیدی و بقیه بادی و سایر موارد هستند. مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: ساخت نیروگاه زمین گرمایی به ظرفیت ۵ مگاوات در مشگین‌شهر تا بهمن‌ماه امسال تکمیل می‌شود تا بتوانیم از گرمای زمین نیز برای تامین انرژی استفاده کنیم. رجبی مشهدی گفت: بیشتر استفاده ما از این توان به‌ویژه در فصل تابستان این است که از استارتاپ‌ها برای طرح‌های کاهش مصرف برق استفاده کنیم. خوشبختانه در قانون بودجه تبصره‌ای برای این طرح پیش بینی شده است. رجبی مشهدی گفت: نیروگاه اتمی بوشهر دارای یک واحد هزار مگاواتی است و قرار است اوایل دی ماه وارد مدار شود.

آغاز مذاکرات رسمی اوپک برای انتخاب دبیرکل آینده
اوپک نخستین مذاکرات رسمی درباره دبیرکل آینده خود را در دیدار روز چهارشنبه آغاز کرد. منابع آگاه به اس اند پی گلوبال پلاتس اعلام کردند ریاض از کاندیداتوری هیثم الغیث، نماینده سابق کویت در اوپک برای جانشینی محمد بارکیندو که گزینه محبوب کشورهای آفریقایی متعدد است، حمایت می‌کند. بارکیندو که در شش سال گذشته این سمت را بر عهده داشته است، نمی تواند برای یک دوره دیگر حضور پیدا کند مگر این که گروه درباره جانشین وی به توافق نرسد و از وی برای ادامه ایفای این سمت درخواست شود.

تا ۳ سال آینده در اقلام راهبردی صنعت گاز خودکفا می‌شویم
مدیر پژوهش شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه اقلام راهبردی صنعت گاز در زنجیره ارزش این صنعت مورد شناسایی دقیق قرار گرفت، گفت: در فرآیند ۳ ساله به خودکفایی کامل در این زمینه خواهیم رسید. محسن مظلوم فارسی باف، مدیر پژوهش شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه ۲۹ قلم راهبردی صنعت گاز با شاخص پیچیدگی فناوری و ارزبری و تعداد اقلام از لحاظ مصرف، مورد ارزیابی قرار گرفت و تعیین شد، افزود: این اقلام، مطابق یک برنامه زمان بندی که از امسال وارد حوزه تولید، دریافت محصولات و تحویل به صنعت گاز می‌شود. فارسی باف افزود:دانش فنی این اقلام، کاملا احصاء شده و قراردادهای برون سپاری آن با شرکت‌های دانش بنیان به ویژه شرکت‌های مستقر در پارک علمی فناوری، امضا شده است.

آخرین وضعیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران
در حال حاضر ۹۰۰ مگاوات نیروگاه‌های تجدیدپذیر در شبکه برق کشور وجود دارد و وزارت نیرو در دولت جدید مکلف شده تا طی چهار سال ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های تجدید پذیر اضافه کند. طبق اعلام، از ۹۰۰ مگاوات نیروگاه انرژی تجدیدپذیر نصب شده در کشور، ۳۱۰ مگاوات مربوط به نیروگاه‌های بادی، ۳۹۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی و مابقی مربوط به برق آبی‌های کوچک، زیست توده و انبساطی‌ها می‌شود، به طور متوسط در جهان ظرفیت نیروگاهی که از انرژی‌های تجدیدپذیر تامین می‌شود، ۳۰ درصد است که در برخی کشورها این عدد نیز به ۸۰ درصد نیز می‌رسد اما در ایران تجدیدپذیرها تنها یک درصد ظرفیت نیروگاهی کشور را در بر گرفته اند،

بحران‌های انتقال آب هنوز خودنمایی نکرده است

تجارت- گروه زیربنایی: به طورکلی دستکاری طبیعت و انتقال منابع طبیعی، نه تنها آثار مخربی بر زندگی شهری و مردم می‌گذارد بلکه تاثیرات جبران ناپذیری نیز بر طبیعت به جای می‌گذارد. این اتفاق تا همین نقطه باعث دردسرهای فراوانی برای دولت و مردم شده، حال اگر بر این روند اصرار داشته باشیم در نهایت و به زودی با بحران‌های جدی منطقه‌ای و بین‌ استانی مواجه خواهیم شد. اگر کمی عمیق‌تر به موضوع نگاه کنیم در واقع امروز آثار همین رفتار هیجانی و غیرکارشناسی را می‌توانیم ببینیم. یکی از آن‌ها انتقال آب از مخازن طبیعی زاگرس به بخش‌های مرکزی فلات ایران بود که دستاوردی جز توسعه غیرمتناسب و ناپایدار در فلات مرکزی ایران به همراه نداشت.
در همین خصوص حسن فروزان‌فرد نایب رییس کمیسیون توسعه پایدار، محیط زیست و آب اتاق بازرگانی ایران در همین خصوص گفت: اصولا دستکاری طبیعت و جابجایی منابع طبیعی، آثار مساعدی بر محیط زیست و پایداری برجای نمی‌گذارد. این اتفاق تا همین نقطه که پیش رفته آثار منفی دارد، اگر بر این روند پایداری کنیم با بحران‌های جدی منطقه‌ای و بین‌ استانی مواجه می‌شویم.
وی همچنین تصریح کرد: به نظر می‌رسد به تصمیم عمومی و حاکمیتی نیاز است که با این مکانیزم پیش نرفته، به مشکلات آن اضافه نکنیم و مطابق با مزیت‌های واقعی محیط زیست پیش رویم. قدرت حاکمیتی توسط افراد، گروه‌ها و سازمان‌هایی که وابستگی استانی و منطقه‌ای دارند را دیگر نپذیریم، چراکه بسیاری از این آسیب‌ها جبران‌ناپذیر است. آنچه که امروز به عنوان کسری منابع آبی داریم، بیشتر آنها قابل جبران نیست و حتی با راه‌های جبرانی درست نخواهد شد. از همین روی دستکاری‌های محیط زیستی را نباید به عنوان راه توسعه‌ای بپذیریم و تلاش می‌کنیم که خود را با موقعیت‌ها و مزیت‌های محیط زیستی همراه کنیم.
نایب رییس کمیسیون توسعه پایدار، محیط زیست و آب اتاق بازرگانی ایران گفت: با توجه به اینکه مقادیر زیادی از آب منطقه کارون در نهایت به خلیج فارس ریخته و به آب شور تبدیل می‌شد، تصمیم گرفته شد که با مهار آب‌های سرشاخه‌ها و سرچشمه‌ها برای موارد دیگر در بالادست استفاده شود تا قسمت کمتری از آن به خلیج فارس بریزد. به این ترتیب انواع و اقسام سدها روی رود کارون و سرمنشاها شکل گرفت، از محل این سرشاخه‌ها آب‌هایی را هم به مناطق مرکزی منتقل کردند. بنابراین از منابع کارون برای جاری کردن منابع به سمت استان‌های کم برخوردار آبی ما استفاده شد. در مورد حوزه آب‌ریز زاینده رود، تونل کوهرنگ 1 و 2 را برای انتقال آب به مناطق مرکزی ایران را داشتیم.
فروزان‌فرد با اشاره به تولید کاشی و سرامیک در یزد بیان کرد: برای مثال در استان یزد تجمع تولیدکنندگان کاشی و سرامیک را داریم که یک صنعت آب‌بر است. منبع خاک و نیروی انسانی وجود داشته و تصمیم گرفته شده که آب به این منطقه منتقل شود تا صنعت کاشی و سرامیک فعالیت کند. چنین جابجایی‌هایی در بلندمدت به خصوص در زمانی که خشکسالی - که با آن درگیر هستیم- خودنمایی می‌کند و استان مبدا دچار تنش‌های آبی می‌شوند. به حساسیت‌های منطقه‌ای دامن زده می‌شود همانطور که اکنون هم شاهد نارضایتی‌ها از انتقال آب به فلات مرکزی هستیم و می‌تواند باعث ناآرامی و برهم خوردن تعاملات اجتماعی استان‌ها شود. کسانی که چنین تصمیماتی گرفتند ممکن است امروز دیگر بر مسند کار نباشند اما آثار تصمیمات آنها سال‌ها بعد درحال بازنمایی در اقتصاد و مسائل اجتماعی است.
وی متذکر شد: مسیر جابجایی‌ها نیازمند همراهی عمومی‌تر و کارشناسی‌تر است و به راحتی تن به این موضوع ندهیم تا زمانی که بتوانیم با یک منطق قوی و قابل قبول برای عموم و با مراجعه به آرای عمومی دست به چنین کاری بزنیم. فضا به گونه‌ای نیست که بتوان جدای از خواسته عمومی مردم، زمینه این جابجایی‌ها را فراهم کرد. دیگر فرصتی برای پافشاری حاکمیتی برای ایجاد مزیت‌های ساختگی با جابجایی منابع ارزشمند در کشور فراهم نیست. پافشاری روی این موضوع می‌تواند باعث به هم‌ریختگی‌های بیشتر شود. عصری که در آن به سر می‌بریم عصر شفافیت و سرعت جابجایی اطلاعات است. قاعدتا درک عمومی نسبت به این موضوعات و محدودیت‌ها بیش از گذشته است، باید به این درک عمومی احترام گذاشت و به سمت استفاده درست از مزیت‌های نسبی هر منطقه پیش رفت. عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر تهدیدهای مهاجرت به این مناطق گفت: اتفاق ناگواری که در 40 تا 50 سال گذشته روی داده این است که مهاجرت نیروی انسانی از سمت زاگرس و دامنه‌های زاگرس که صاحب منابع آبی بودند به سمت فلات مرکزی سرازیر شده است، چراکه توسعه‌های صنعتی را در استان‌های مرکزی مانند اصفهان، کرمان، یزد و تهران متمرکز کردیم.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: سازمان بنادر و دریانوردی، در شرایط کنونی با مشکل مالی مواجه است اما در تلاش هستیم تا مشکلات را برطرف کنیم و مانع از آسیب رسیدن به سازمان شویم. علی اکبر صفایی در جلسه شورای مدیران سازمان بنادر ودریانوردی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی بسیاری از کشورها طی سال‌های اخیر با روند منفی مواجه شده است، اظهار داشت: این مساله بر تولید ناخالص داخلی کشورها اثرگذار بوده و تأثیر منفی آن را بر حمل و نقل و به ویژه حمل و نقل دریایی شاهد هستیم و برخی بخش‌های این حوزه آسیب جدی دیده‌اند هرچند به تدریج شاهد بهبود وضعیت به دلیل افزایش نرخ‌های حمل کانتینر و نه افزایش چشمگیر تقاضا برای حمل کانتینر هستیم. مدیرعامل سازمان بنادر با اشاره به اینکه این سازمان یک تکه از پازل کشور است و نمی‌توان آن را جدا از مباحث کلان اقتصادی ایران دید، عنوان کرد: سازمان بنادر و دریانوردی، در شرایط کنونی با مشکل مالی مواجه است .

رئیس مرکز تدوین مقررات ایمنی حمل و نقل پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی از اعمال پروتکل‌های بهداشتی جدید برای مقابله با ورود ویروس کرونای جدید به نام «امیکرون» خبر داد که محدودیت‌های جدیدی برای ورود مسافران خارجی به کشور به وجود آورده است. رضا نفیسی در این باره گفت: بر اساس شرایط کنونی ایران و جهان از نظر شیوع ویروس کرونا، پروتکل‌های جدیدی برای مقابله با ورود سویه جدید کرونا به نام «امیکرون» ابلاغ شده است و کشورهای مختلف بر این اساس به کشورهای کم‌خطر، پرخطر و ویژه تقسیم بندی شده است و برای کشورهایی که ویروس امیکرون در آن‌ها شیوع پیدا کرده، محدودیت‌های خاصی وضع شده است. وی افزود: با پروتکل‌های جدید اگر مسافری از کشورهای مورد نظر (کشورهایی که سویه جدید کرونا در آن‌ها شایع شده است) که از سوی وزارت بهداشت اعلام و به روز می‌شود، قصد ورود به کشور را داشته باشد، مشمول محدودیت‌های جدیدی خواهد شد.

اقبال به آگهی‌های مسکن افزایش یافت
همزمان با افزایش ۳۳ درصدی معاملات مسکن در آبان ماه نسبت به ماه قبل، بازدید از آگهی‌های مسکن نیز در برخی مناطق افزایش پیدا کرد. پس از رشد ۳۳ درصدی معاملات مسکن شهر تهران در آبان‌ماه نسبت به مهرماه، بررسی‌ها از افزایش محسوس بازدید از آگهی‌های ملکی در آبان ماه نسبت به مهرماه حکایت دارد. بیشترین میزان رشد بازدید از آگهی‌های مسکن در بین مناطق ۲۲ گانه شهر تهران به ترتیب مربوط به مناطق ۲۲، ۳، ۱۵، ۱، ۹، ۱۷، ۱۰ و ۴ بوده است.
قیمت پیشنهادی مسکن در آبان ماه ۱۴۰۰ نسبت به ماه گذشته ۰.۸ درصد و با وزن دهی به مناطق بر اساس تعداد معاملات قطعی ۲.۸ درصد بوده است. در ماه قبل تعداد آگهی‌های فروش ملک در این سامانه نیز ۵.۲ درصد افزایش پیدا کرد. در حال حاضر متوسط قیمت پیشنهادی هر متر مسکن در این سامانه ۵۰ میلیون تومان است که این رقم در ماه گذشته ۴۹.۶ میلیون تومان بود. میانگین قیمت بر اساس معاملات قطعی نیز متری ۳۲.۷ میلیون تومان گزارش شده در حالی که ماه قبل این عدد ۳۱.۹ میلیون تومان بوده است.
بر اساس داده‌های سامانه کیلید، اما تغییرات میزان بازدید آگهی‌های آبان نسبت به مهرماه که می‌تواند نشانه‌ای از تقاضای بالقوه خرید مسکن باشد گویای آن است که در منطقه ۱ میزان بازدیدها ۵۲ درصد، منطقه ۲ بالغ بر ۳۱ درصد، منطقه ۳ به میزان ۱۳۳ درصد، منطقه ۴ معادل ۳۳ درصد، منطقه ۵ بالغ بر ۹ درصد، منطقه ۶ به میزان ۱۲ درصد، منطقه ۷ معادل ۲۶ درصد، منطقه ۸ بالغ بر ۳۰ درصد، منطقه ۹ به میزان ۵۰ درصد، منطقه ۱۰ معادل ۳۴ درصد، منطقه۱۱ بالغ بر ۱۲ درصد، منطقه ۱۲ به میزان ۱۱ درصد، منطقه ۱۳ معادل ۱۵ درصد، منطقه ۱۴ به میزان ۳۰ درصد، منطقه ۱۵ بالغ بر ۹۳ درصد، منطقه ۱۶ معادل ۴۶ درصد، منطقه ۲۰ بالغ بر ۳۸۲ درصد، منطقه ۲۱ به میزان ۹ درصد افزایش یافته است. از طرف دیگر بازدید از آگهی‌ها در منطقه ۱۸ معادل ۳۳ درصد و منطقه ۲۲ به میزان ۱۶ درصد کاهش داشته و در مناطقه ۱۹ تغییر محسوسی ایجاد نشده است.
دو نمایه افزایش معاملات مسکن و جنب‌وجوش نسبی برای اطلاع از وضعیت بازار ملک می‌تواند تحت تاثیر مذاکره برای لغو تحریمها و تمایل به خرید دارایی‌های ثابت مربوط باشد.

معاون وزیر راه خبر داد:

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: با مصوبه شورای‌عالی مسکن، طرح اقدام ملی مسکن و نهضت ملی مسکن در هم ادغام شدند. محمود محمودزاده صبح چهارشنبه ۱۰ آذر با اعلام این مطلب که بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در سامانه نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کردند بخشی از فعالیت‌های وزارتخانه در خصوص خانه‌دار کردن مردم و اجرای قانون جهش تولید مسکن را تشریح کرد.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با یادآوری این مطلب که با مصوبه شورای‌عالی مسکن، طرح اقدام ملی مسکن و نهضت ملی مسکن در هم ادغام شدند، گفت: ادغام طرح ملی مسکن در نهضت ملی مسکن با این هدف انجام شد تا همه ثبت‌نام شدگان از مزایای یکسان برخوردار باشند. در مجموع در این دو طرح که هم اکنون ادغام شدند بیش از ۳.۶ میلیون نفر در سامانه ثبت‌نام کردند.معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در دور جدید ثبت‌نام نهضت ملی مسکن، متقاضیان در ۵۴۰ شهر امکان ثبت‌نام را یافتند، اعلام کرد: با شرایط جدید ثبت‌نام و تسهیل در فرایند آن این امیدواری وجود دارد که میزان مشارکت بالا برود.
محمودزاده در خصوص شرایط ثبت‌نام برای متقاضیان نهضت ملی مسکن گفت: پیش‌تر بانوان خودسرپرست بالای ۳۵ سال سن، معلولان جسمی و حرکتی، نخبگان علمی امکان ثبت‌نام را داشتند که با مصوبه دولت هم اکنون آقایان مجرد بالای ۴۵ سال سن و بیماران خاص نیز امکان ثبت‌نام را یافته‌اند. همچنین دولت سیزدهم برای آنکه بتواند در جهت افزایش ازدواج و جمعیت فعالیت ویژه‌ای انجام بدهد به وزارت راه و شهرسازی تکلیف کرده است تا شرایط ثبت‌نام برای سایر مجردان را نیز فراهم کند که جزئیات آن بعدها اعلام می‌شود.
محمودزاده یادآور شد: اطلاعات سامانه بر اساس تغییراتی که انجام می‌شود به سازمان امور مالیاتی اعلام خواهد شد و این سامانه، دائمی و فصلی است. وزارت راه و شهرسازی به شکل دائمی و فصلی هر مسکنی که بر اساس قانون بیش از ۱۲۰ روز خالی باشد را به سازمان امور مالیاتی معرفی می‌کند. وی تصریح کرد: در مرحله نخست برای اخذ مالیات از خانه‌های خالی تلاش کردیم تا از واحدهای حقوقی شروع کنیم تا این اطمینان برای خانوارها ایجاد شود تا در سامانه اطلاعات خود وارد کنند.
احتمال تمدید زمان ثبت‌نام نهضت ملی مسکن
وی در خصوص مهلت ثبت‌نام نیز اعلام کرد: هم‌اکنون مهلت ثبت‌نام تا ۱۵ آذر اعلام شده است که چنانچه تقاضایی وجود داشته باشد، تمدید خواهد شد زیرا بنا نداریم تا صف انتظار برای مسکن ایجاد شود. معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه اراضی ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن تأمین شده است، گفت: در هیچ شهری اگر تأمین زمین انجام نشود ثبت‌نام مجددی نخواهیم داشت. بخشی از اراضی شناسایی و تأمین شده برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن که بخشی متعلق به وزارت راه و شهرسازی و بخشی متعلق به سایر دستگاه‌هاست، آن تعدادی که متعلق به سایر دستگاه‌هاست در مرحله تغییر کاربری، الحاق به محدوده و کارهای تخصصی است که در حال انجام است.

مهلت معرفی اراضی ۴ میلیون واحد مسکونی حداکثر پایان امسال است
معاون مسکن و ساختمان خاطرنشان کرد: همکاران ستادی و استانی حداکثر تا پایان دی‌ماه باید اراضی ۲ میلیون واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن را معرفی و مشکلات آن را حل کنند و برای سقف ۴ میلیون واحد مسکونی نیز زمان تعیین شده برای استان‌ها و ستاد حداکثر تا پایان سال جاری تعیین شده است. محمودزاده تصریح کرد: تجاربی که از طرح‌های قبل وجود دارد در اجرای طرح نهضت ملی مسکن ملاک عمل قرار گرفته است. تمام پروژه‌ها در محیط‌های فنی و GIS جانمایی شده است. اطلاعات تکمیلی آنها نیز همزمان برای دستگاه‌های خدمات‌رسان از جمله وزارت نیرو، خدمات گازرسانی و … ارسال شده است تا آن‌ها نیز همزمان بتوانند برنامه‌ریزی‌های‌شان را انجام بدهند تا بعد از اتمام پروژه‌های مسکونی خدمات همزمان آماده باشد.

سابقه سکونت و مالکیت خصوصی در شروط نهضت ملی مسکن اصلاح می‌شود
وی در خصوص شرایط ثبت‌نام طرح نهضت ملی مسکن اعلام کرد: یکی از شروط فرم ج سبز بوده است و اینکه متقاضیان از اول انقلاب از امکانات دولتی برای زمین و یا وام‌های یارانه‌ای استفاده نکرده باشند. همچنین تأهل و سابقه ۵ سال سکونت در شهر مورد تقاضا و عدم مالکیت خصوصی متقاضیان از اول فرودین ۸۴ از شروط اولیه بوده است که وزارت راه و شهرسازی مکلف شده است تا دو شرط از پنج شرط اولیه را اصلاح کند.

وزارت راه سابقه مالکیت خصوصی را در شروط نهضت ملی به ۵ سال کاهش می‌دهد
محمودزاده ادامه داد: اصلاح دو شرط از این شروط به وزارت راه و شهرسازی تفویض شده است که حتماً انجام خواهد شد. ابتدا سابقه سکونت است که برای همه شهرهای کشور ۵ سال محاسبه نمی‌شود به ویژه افرادی که از شهرهای بزرگ به شهرهای کوچک می‌روند زمان به ۲ تا ۳ سال تقلیل خواهد یافت. همچنین در خصوص سابقه مالکیت خصوصی نیز بر اساس آئین‌نامه قبل باید حداقل بیش از ۱۶ سال مالکیت نداشته باشند که این حداکثر به ۵ سال کاهش پیدا می‌کند. وی یادآور شد: افرادی که در سنوات گذشته ملک مسکونی خود را از دست داده و بر اساس آئین‌نامه امکان ثبت‌نام نداشتند بر اساس شرایط جدید امکان بهره‌مندی از طرح‌های حمایتی را پیدا می‌کنند.
وی یکی از ویژگی‌های مهم این طرح را مبلغ وام و سود تسهیلات برشمرد و گفت: این طرح و تسهیلاتی که برای آن در نظر گرفته شده است بر اساس دهک‌های درآمدی و توان خانوار است. برای دهک‌های اول تا سوم که هدف اصلی این پروژه هستند تا سقف ۸۰ درصد قیمت مسکن به وسیله تسهیلات فراهم می‌شود و ۲۰ درصد آورده خانوار است. همچنین ۲۰ درصد برای دهک‌های اول تا سوم کمک‌هایی است که از طریق دستگاه‌های حمایتی به خانوارها ارائه می‌شود.
محمودزاده افزود: برای دهک‌های متوسط جامعه تسهیلات بین ۵۰ تا ۶۰ درصد قیمت واحد مسکونی را در برمی‌گیرد و مابقی آورده متقاضیان است. همچنین آورده متقاضیان در ۵ مرحله به حساب سازندگان واریز می‌شود. معاون مسکن و ساختمان با اشاره به اینکه نرخ سود تسهیلات ۱۸ درصد است در خصوص جزئیات آن اعلام کرد: تسهیلات در تهران و شهرهای جدیدی که پوشش جمعیتی تهران در آنها ثبت‌نام می‌کنند ۴۵۰ میلیون تومان، ۴۰۰ میلیون تومان در کلانشهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت، ۳۵۰ میلیون تومان برای مراکز استان‌ها، ۳۰۰ میلیون تومان برای سایر شهرهای کشور و در روستاها تا ۲۵۰ میلیون تومان است. این تسهیلات با کارمزد ۱۸ درصد است و از سوی شورای پول و اعتبار ابلاغ شده است.