اصلاح جهت گیری‌ها، برای دور زدن تحریم‌ها

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت که باید گاز مبنای صادرات ایران باشد، چراکه با ثبات‌تر است و ارزش افزوده‌ کمتری از حوزه نفت در فناوری دارد. محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در افتتاحیه بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تاکید کرد: برای دور زدن تحریم‌ها، ثبات درآمد و افزایش ارزش افزوده باید جهت گیری‌ها اصلاح شود؛ بدتر از خام فروشی، خام اندیشی و بد حکمرانی کردن بر حوزه صنعت نفت، گاز و انرژی در کشور است و باید از ثروت حاصل از نفت صیانت کرد. رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در غرفه شرکت ملی نفت ایران به صورت وبیناری با مسئولان و کارگران این شرکت در نقاط مختلف کشور ارتباط زنده برقرار کرد و پس از استماع دستاوردها و کارکردهای شرکت‌های تابعه و همچنین دغدغه های مطرح شده از سوی آن‌ها نسبت به اقدامات انجام شده توسط آنها، قدردانی به عمل آورد. گفتنی است رئیس مجلس شورای اسلامی صبح روز جمعه به منظور حضور در مراسم افتتاحیه بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی وارد محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران شد و پس از افتتاح آن، از سالن‌های نمایشگاه بازدید کرد و از نزدیک در جریان دستاوردها، تولیدات و پروژه‌های در حال اجرای شرکت‌های حاضر در این نمایشگاه قرار گرفت.

 

بلاتکلیفی میلیاردها دلار ارز ترجیحی در دولت قبل

غلامعلی حداد عادل معتقد است امروز انقلاب قویا به نیروی انسانی کارآمد برای اداره کشور نیاز دارد. رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی گفت: بنده در صحیح‌بودن مبانی اصلاح یارانه‌ها تردید ندارم و در زمان دولت قبل هم متوجه می‌شدیم که ارز ترجیحی فساد می‌آورد و نتیجه اش این همه ویژه‌خواری و رانت و قاچاق شد و هنوز هم تکلیف میلیارد‌ها دلار تخصیص ارز ترجیحی در دولت قبل مشخص نشده است. رئیس مجلس هفتم معتقد است از نظر مبنایی بحثی نیست و الان نگران اجرا و مدیریت هستیم و اینجاست که آدم قوی می‌خواهد و مگر می‌توان یک جنگ را با ستاد قوی و صف ضعیف به پیروزی رساند؟ سیاست هم همینطور است و باید در مقام اجرا نیرو داشته باشیم نه اینکه دور هم جمع یک و حزب درست کنیم و همه همت این باشد که وکیل مجلس و عضو شورای شهر بشویم. دولت دوازدهم با افزایش نرخ ارز در کشور، برای تأمین کالاهای اساسی با قیمت پایین تر، قیمت دلار برای واردات این کالاها را با عنوان ارز ترجیحی، ۴ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام کرد. این در حالی بود که در طول ماه ها گذشته، بخشی از کارشناسان و مسئولان دولتی و حاکمیتی، اختصاص این ارز را عاملی برای گسترش فساد اقتصادی دانسته اند که تأثیر مناسبی بر روی قیمت کالاها نداشته است.

بازدید رئیس جمهور
از فرآیند توزیع کالاها
رئیس جمهور از فرآیند توزیع کالاهای اساسی در تهران بازدید و از نزدیک با مردم حاضر در محل‌های توزیع گفتگو کرد.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی صبح روز جمعه با حضور در یکی از مراکز اصلی توزیع مرغ و گوشت جنوب تهران و یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای مرکز شهر ضمن گفتگو با مردم از نزدیک در جریان وضعیت توزیع کالاهای اساسی و مشکلات این امر قرار گرفت.
در این بازدید وزیر جهاد کشاورزی دکتر رئیسی را همراهی می کرد.

درگیری نیروی دریایی ارتش با دزدان دریایی
ناوگروه نیروی دریایی ارتش یک کشتی تجاری کشورمان را از حمله دزدان دریایی نجات داد. ناوگروه ۸۰ نیروی دریایی ارتش بامداد روز گذشته با دریافت پیامی مبنی بر حمله دزدان دریایی ناشناس به کشتی تجاری ایرانی در خلیج عدن با دزدان دریایی درگیر شد. با ورود تیم اسکورت نیروی دریایی ارتش به منطقه و تبادل آتش بین دوطرف دزدان دریایی متواری و کشتی تجاری ایرانی با سلامت کامل در حال عزیمت به سوی مقصد است. با توجه به گسترش دزدی دریایی از سال ۸۷ تاکنون ناوگروه های نیروی دریایی ارتش دائماً در منطقه خلیج عدن، دریای سرخ، اقیانوس هند در حال گشت زنی و اسکورت ناوگان تجاری ایران و کشورهای دیگر بوده اند. هم اکنون ناوگروه ۸۰ نیروی دریایی ارتش در قالب ناوشکن البرز و ناو پشتیبانی بوشهر در منطقه خلیج عدن و اقیانوس هند در حال انجام ماموریت است.

صفحه جدیدی در روابط ایران و تاجیکستان گشوده شده است
سراج الدین مهرالدین، وزیر امور خارجه جمهوری تاجیکستان در آستانه برگزاری پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک کنسولی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان، در ملاقات با علیرضا بیکدلی معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه اظهار داشت: روابط بین دو کشور بسیار خوب است، اما در حد انتظارات از دو ملت برادر، هم زبان و هم تاریخ نیست. مهرالدین تاکید کرد صفحه جدیدی در روابط دو کشور گشوده شده است.معاون وزیر امور خارجه کشورمان نیز همکاری‌های کنسولی و توسعه روابط مردم - مردم را پیشران گسترش ارتباطات بین کشور در بخش‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دانست و اظهار امیدواری کرد در دوران پساکرونا و شرایط دشوار منطقه با تسهیل هر چه بیشتر تعاملات مردمی و لغو روادید بین دو کشور به سطح دلخواه و شایسته روابط بین دو ملت خویشاوند دست یافته و از فرصتها بهره برداری شود.

اتهام‌زنی فرمانده سنتکام علیه ایران
فرمانده نیروهای تروریستی سنتکام (فرماندهی مرکزی نیروهای آمریکا در غرب آسیا) در گفت‌وگویی ایران را «بی‌ثبات‌کننده‌ترین» نیرو در خاورمیانه خواند. اریک کوریلا، فرمانده نیروهای تروریستی سنتکام در گفت‌وگویی با الجزیره مدعی شد: از نظر من ایران بی‌ثبات‌کننده‌ترین نیرو در خاورمیانه است. موضع آمریکا این است که به ایران اجازه هسته‌ای شدن را ندهد؛ با این حال نگرانی ما درباره ایران از توانایی‌های هسته‌ای‌اش فراتر می‌رود. وی در ادامه ادعا کرد که برنامه موشک‌های بالستیک ایران و حمایتش از گروه‌های نیابتی از دیگر نگرانی‌های ایالات متحده محسوب می‌شوند. وی در ادامه گفت: تهدید ایران نیازمند تلاش قاطع از سوی ما و شرکای امنیتی‌مان در منطقه است. سنتکام به این تلاش متعهد است. ادعاهای این مقام آمریکایی درباره نقش ایران در منطقه در حالی مطرح می‌شود که ایران سهم بسزایی در مبارزه با تروریسم منطقه از جمله در مبارزه با داعش داشته است.

دو وزیر کابینه به مجلس می‌روند
وزرای راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت به منظور پاسخگویی به سوالات چند تن از نمایندگان طی این هفته در صحن محلس شورای اسلامی حضور خواهند یافت. همچنین طی جلسه این هفته مجلس ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح دوفوریتی شفافیت قوای سه گانه و دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

دستگاه قضا پیگیر ذخایر انبارهایی که ارز ترجیحی گرفته‌اند
دادستانی کل کشور در اطلاعیه ای از واحدهای تولیدی که با ارز ترجیحی مواد اولیه وارد یا از سامانه بازارگاه خریداری کرده‌اند و در حال حاضر موجودی دارند خواست تا نسبت به موجودی ذخایر انبارها اقدام به خوداظهاری کنند. مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: در راستای دستورات رئیس قوه قضاییه مبنی بر «مقابله با گرانفروشی و احتکار» و کمک دستگاه قضایی به دولت در انجام اصلاحات اقتصادی، دادستانی کل کشور هفته گذشته در اطلاعیه‌ای از واحدهای تولیدی که با ارز ترجیحی مواد اولیه وارد یا از سامانه بازارگاه خریداری کرده‌اند و در حال حاضر موجودی دارند و همچنین محصولات نهایی آن‌ها برابر تصمیمات دولت و تنظیم بازار، مشمول افزایش قیمت شده است خواست تا برای پیشگیری از شائبه و تشکیل پرونده احتکار، نسبت به خود اظهاری میزان موجودی ذخایر در انبارهای خود اقدام کنند. در این اطلاعیه آمده است واحدهای تولیدی، گزارش خود را به ادارات کل جهاد کشاورزی مراکز استان‌ها ارائه کنند و در موعد مقرر نسبت به واریز مابه‌التفاوت ارز به حساب هدفمندی یارانه‌ها اقدام و نتیجه را با تسلیم رونوشت به دادستان‌های مراکز استان‌ها و ادارات کل تعزیرات حکومتی اعلام کنند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار امیر قطر تاکید کردند:

گروه سیاسی: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر روز پنج‌شنبه در دیدار شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر و هیئت همراه با تأکید بر افزایش همکاری‌های سیاسی و اقتصادی دو کشور، راه‌حل مسائل منطقه را گفت‌وگو بدون دخالت عوامل خارجی دانستند و با اشاره به استمرار جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، گفتند: توقع از جهان عرب ورود صریح به میدان عمل سیاسی در مقابل این جنایت‌های آشکار است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار، استحکام و پایداری روابط ایران و قطر را به نفع هر دو کشور دانستند و افزودند: سطح کنونی ارتباطات اقتصادی دو کشور بسیار پایین است و باید چند برابر شود، همچنین در مسائل سیاسی نیز زمینه برای تبادل‌نظرهای بیشتر وجود دارد که امیدواریم این سفر مبدأ جدیدی برای گسترش همکاری‌ها باشد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأیید سخنان امیر قطر در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، ظلم چند ده‌ساله صهیونیستهای خبیث به مردم فلسطین را واقعیتی تلخ و ضربه‌ای به دنیای اسلام و جهان عرب خواندند و گفتند: در مقابل این جنایتها، توقع جمهوری اسلامی ایران از دنیای عرب ورود صریح به میدان عمل سیاسی است. ایشان با اشاره به سخنان امیر قطر درباره حوادث سال گذشته محله شیخ جرّاح، خاطرنشان کردند: در آن قضیه، حمایت برخی کشورهای عربی از مردم فلسطین حتی به اندازه بعضی اروپایی‌ها هم نبود و هیچ‌گونه موضع‌گیری نکردند که اکنون نیز همین‌گونه عمل می‌کنند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: این رویکرد کشورهای عربی اگر از ترس رژیم صهیونیستی یا از روی طمع به آن است، باید بدانند امروز رژیم اشغالگر نه در شرایطی است که می‌توان به او طمع داشت و نه از او ترسید.
ایشان راه‌حل مسائل منطقه را به‌دست کشورهای منطقه و از طریق گفت‌وگو دانستند و افزودند: مسائل سوریه و یمن نیز با گفت‌وگو قابل حل است البته گفت‌وگو نباید از موضع ضعف باشد، در حالی‌که طرفهای مقابل یعنی عمدتاً آمریکا و دیگران به قدرت نظامی و مالی متکی هستند.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه برای اداره منطقه احتیاجی به دخالت دیگران نیست، گفتند: صهیونیست‌ها هر جا پا می‌گذارند فساد ایجاد می‌کنند و هیچ قدرت و امتیازی نیز نمی‌توانند به کشورها بدهند، بنابراین ما کشورهای منطقه هر چه می‌توانیم باید روابط خود را از طریق همفکری و همکاری تقویت کنیم. ایشان با اشاره به قرارهای تعیین‌شده بین ایران و قطر، تأکید کردند: این قرارها در زمان‌بندی معین و مشخص، عملیاتی شود. در این جلسه آیت‌الله رییسی ، رییس‌جمهور کشورمان نیز حضور داشت. در ادامه امیر قطر با ابراز خرسندی از دومین سفر خود به ایران، به جایگاه برجسته رهبر انقلاب اسلامی در جهان اسلام اشاره کرد و گفت: جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین ناگوار است و همه باید در برابر حوادث فلسطین ایستادگی کنیم. امیر قطر با اظهار تأسف از شهادت یک خبرنگار زن در جنین به دست نظامیان صهیونیست افزود: صهیونیست‌ها با خونسردی تمام این جنایت را انجام دادند. شیخ تمیم بن حمد آل ثانی همچنین راه‌حل مسائل کشورهای منطقه از جمله سوریه، عراق و یمن را گفت‌وگو دانست و درباره روابط اقتصادی ایران و قطر نیز خاطرنشان کرد: کمیته اقتصادی بین دو کشور فعال شده و امیدواریم تا سال آینده همکاری‌های اقتصادی ارتقاء قابل توجهی پیدا کند.

رئیسی: عزم و اراده دو کشور در توسعه روابط اقتصادی و تجاری
رئیس جمهور کشورمان نیز با تاکید بر ظرفیت های ایران و قطر برای توسعه همکاری‌های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی، تصریح کرد: ظرفیت دو کشور نه تنها می‌تواند در خدمت توسعه روابط فی ما بین باشد بلکه می‌تواند بستری برای مقابله با چالش های موجود در منطقه باشد.
آیت الله رئیسی نیز با اشاره به سفر موفق خود در اسفند ماه سال گذشته به دوحه، روابط دو کشور را برادرانه توصیف کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران دوستی خود را در روزهای سخت به دوستان و برادران خود از جمله کشور دوست و برادر قطر، اثبات کرده است.
دکتر رئیسی با تاکید بر ظرفیت های ایران و قطر برای توسعه همکاری‌های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی، تصریح کرد: ظرفیت دو کشور نه تنها می‌تواند در خدمت توسعه روابط فی ما بین باشد بلکه می‌تواند بستری برای مقابله با چالش های موجود در منطقه باشد.
آیت الله رئیسی با تاکید بر لزوم توسعه روابط اقتصادی و تجاری بین ایران و قطر اظهار داشت: بخشی از توافقات ما در سفر به قطر اجرایی شده و در این دیدار برای تحقق حداکثری آن گفتگو و تصمیم گیری می کنیم. توسعه همکاری‌های دو کشور بویژه در حوزه های گردشگری، ترانزیت، همکاری های بندری و دریایی، انرژی و نیز افزایش همکاری ها تجاری و سرمایه گذاری در ماه های اخیر نشان دهنده عزم و اراده تهران و دوحه برای توسعه ارتباطات بین دو کشور است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ظرفیت ها و مزیت های بی نظیر جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی ایران زمینه ساز توسعه همگرایی منطقه ای و امنیت و رفاه برای ملت های منطقه است، اظهار داشت: ما خواهان پایان محاصره یمن، ثبات و حکومت قدرتمند در عراق، خروج اشغالگران از سوریه و تشکیل دولت فراگیر در افغانستان هستیم. دکتر رئیسی افزود: فلسطین همچنان مسأله اول جهان اسلام است و هرچه سریعتر باید تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین متوقف شود.

امیر قطر: قدرت ایران به نفع امنیت و ثبات منطقه است
شیخ تمیم بن حمد آل ثانی نیز با ابراز خورسندی از سفر به تهران، اظهار داشت: سفر قبلی شما به دوحه بسیار مهم و اثرگذار بود و تاریخ روابط ۲ کشور را باید به قبل و بعد از آن سفر تقسیم کرد و ما بطور جدی خواهان اجرایی شدن همه توافقات آن سفر و گسترش روابط ۲ کشور بویژه در زمینه های تجاری و اقتصادی هستیم. امیر قطر با بیان اینکه ایران و قطر در بسیاری از مسائل منطقه ای مواضع همسو و یکسان دارند، اظهار داشت: آماده ایم در زمینه مسائل سوریه، عراق، فلسطین، یمن و افغانستان به توسعه همکاری ها ادامه دهیم. شیخ تمیم بن حمد با اشاره به نقش مهم ایران درباره موضوعات مختلف منطقه ای، افزود: حفظ امنیت و کرامت ملت های منطقه و حق تعیین سرنوشت خودشان ضروری است و دخالتهای خارجی عامل برهم زدن اوضاع زندگی در برخی کشورهای منطقه شده است.
امیر قطر با تاکید بر اینکه قدرت ایران به نفع امنیت و ثبات منطقه است، به لزوم لغو تحریم ها علیه ایران اشاره کرد و گفت: ایران بیش از ۴۰سال است که در مقابل انواع هجمه ها و فشارها ایستادگی کرده و اکنون به اعتراف خودغربی ها، این ایران است که در این مبارزه پیروز شده است.
دکتر رئیسی و امیر قطر همچنین در این دیدار با مرور جداگانه تمامی توافقات صورت گرفته در سفر اسفندماه گذشته رئیس جمهور به قطر، میزان پیشرفت هر یک را مورد بررسی قرار داده و بر لزوم پیگیری تا حصول نتیجه تمامی این توافقات تاکید کردند.

معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل:

گروه سیاسی: همچنین معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، تایید کرد که مسکو ممکن است در صورت وجود خطراتی برای موجودیت آن، از سلاح‌های هسته ای استفاده کند. دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در سخنانی به UnHerd News در پاسخ به سوالی درباره احتمال استفاده روسیه از سلاح هسته‌ای گفت: من یک فرد نظامی نیستم و وظیفه من نیست که نتیجه گیری کنم، اما فکر می‌کنم اگر شما مساله‌ای با یک کشور هسته‌ای دارید و آن را تهدید می کنید، باید همه احتمالات را در نظر بگیرید." وی افزود: من دیپلمات هستم نه نظامی و جزو هیات تصمیم‌گیرنده درباره اجرای استراتژی هسته‌ای نیستم، اما می‌توانم بگویم که ما سلاح هسته‌ای داریم و در صورت وجود هرگونه خطر برای روسیه، می‌توانیم از آن استفاده کنیم. این مقام روس تاکید کرد این احتمال در صورتی امکان پذیر است که روسیه در معرض خطراتی قرار گیرد که موجودیت آن را تهدید می‌کند. پولیانسکی گفت: در این مرحله، من صراحتاً با توجه به موضع اوکراین و تلاش‌های کشورهای غربی برای دامن زدن به این درگیری، هیچ امکانی برای راه‌حل دیپلماتیک نمی‌بینم. باید اعتراف کنم که اکنون فرصتی برای دیپلماسی وجود ندارد. صلح در اوکراین بدون خلع سلاح و پاکسازی نازیسم امکان پذیر نیست. پیش از این هم دیمیتری مدودف، رئیس جمهور سابق روسیه،درباره احتمال وقوع جنگ هسته‌ای تمام عیار میان روسیه و غرب هشدار داده بود.

لاوروف: اتحادیه اروپا به بازیگری تهاجمی تبدیل شده است
وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه اتحادیه اروپا را متهم کرد به اینکه در صحنه بین المللی تبدیل به یک بازیگر تهاجمی شده است. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در اظهاراتی خطاب به خبرنگاران در حاشیه اجلاس وزیران سازمان کشورهای مستقل همسود در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان بیان داشت، کشورهای اتحادیه اروپا "با شتاب دقیقاً در مسیرهایی که ناتو قبلاً زمینه سازی کرده است، حرکت و از این طریق روند ادغام با ناتو را تأیید می‌کنند و در واقع به عنوان یک ضمیمه برای آن کارکرد دارند. لاوروف به خبرنگاران تصریح کرد:‌ (در این راستا) تردیدهایی جدی در قبال بی‌ضرر بودن تمایل کی‌یف (برای پیوستن به اتحادیه اروپا) با توجه به اینکه اتحادیه اروپا از یک پلتفرم اقتصادی سازنده به یک بازیگر تهاجمی و ستیزه جو تبدیل شده، ایجاد می‌شود. به گفته لاوروف، همچنین کشورهای غربی در تلاش هستند تا به روابط کشورهای متحد عضو سازمان‌هایی شامل سازمان پیمان امنیت مشترک (CSTO)، سازمان کشورهای مستقل همسود (CIS)، سازمان همکاری شانگهای (SCO) و اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) آسیب بزنند.

بورل: جواب ایران به پیغام مورا بسیار مثبت بود

گروه سیاسی: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که حصول توافق در مذاکرات وین بر سر احیای برجام دردسترس است. به گزارش ای اف پی، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه پیش از نشست گروه ۷ درباره مذاکرات وین گفت: مذاکرات به تاخیر افتاده بود و حال از سرگرفته می‌شوند. چشم‌انداز برای حصول توافق نهایی وجود دارد. بورل در گفتگوی کوتاهی با خبرنگاران پیش از ورود به جلسه سران گروه ۷، گفت سفر «انریکه مورا» به تهران مثبت بود و مذاکرات با ایران به‌زودی از سر گرفته می‌شود.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، وی در این‌باره توضیح داد: «مذاکرات هسته‌ای با ایران تعلیق شده بود، اما سفر هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا به ایران اجازه از سرگیری مذاکرات را داد».
این مقام ارشد اروپایی با ابراز امیدواری نسبت به در دسترس بودن حصول توافق بین ایران و طرف‌های غربی در وین، اظهار داشت: «چشم‌انداز رسیدن به یک توافق نهایی وجود دارد».
مذاکرات وین که در راستای احیای توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌های ایران از آن موقع آغاز شد، در پی برخی تحولات اخیر بین‌المللی از جمله حمله روسیه به اوکراین و کشمکش‌های تهران - واشنگتن بر سر برخی مسائل باقی‌مانده در مذاکرات، تا اطلاع ثانوی متوقف شده است. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، اخیرا در گفت‌وگویی درباره مذاکرات وین گفت: هدف ما در این مذاکرات رسیدن به توافقی قوی و بادوام است و از طرف آمریکایی خواسته‌ایم واقع بین باشد، تاکید کرده‌ایم لغو تحریم‌ها در تمامی بخش‌ها و ارائه ضمانت‌های اقتصادی یکی از مهم‌ترین نکات در دستور کار مذاکراتی ماست. او همچنین مطرح کرد: من فکر می‌کنم طرف آمریکایی به خوبی به خطوط قرمز ایران واقف است و ما به مذاکرات ادامه می‌دهیم و به محض این که به نقطه توافق برسیم، نماینده ما در مذاکرات در وین آخرین مراحل توافق را انجام خواهد داد.

پیتر استانو: تمامی تلاشمان را برای حفظ برجام به کار خواهیم گرفت
از سوی دیگر سخنگوی اتحادیه اروپا اعلام کرد که جامعه بین‌المللی می‌خواهد تلاش‌هایی برای نجات برجام انجام بگیرد؛ چراکه این توافق برای نظام عدم اشاعه هسته‌ای مهم است. پیتر استانو، سخنگوی سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا در کنفرانس خبری روزنامه کمیسیون اروپا به خبرنگاران گفت: این وظیفه و تمایل هماهنگ‌کننده توافق هسته‌ای است تا همه کارهای ممکن را برای نجات توافق انجام دهد. وی تاکید کرد که جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا "هرآنچه که امکان دارد را به پایان رساندن موفقیت‌آمیز مذاکرات جاری انجام خواهد داد". استانو همچنین خاطرنشان کرد که کشورهای اتحادیه اروپا، کشورهای عضو توافق و تمام جامعه بین‌المللی می‌خواهند که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ‌کننده مذاکرات تمام تلاش‌هایش برای نجات توافق را انجام دهد؛ چراکه این توافق " بخش مهمی از معماری عدم اشاعه هسته‌ای" محسوب می‌شود. استانو همچنین با اشاره به سفره انریکه مورا، معاون جورپ بورل به ایران عنوان کرد که وی دیگر مسائل روابط دوجانبه ایران و اتحادیه اروپا نیز گفت‌وگو می‌کند. این در حالی است که یک مقام فرانسوی ضمن ابراز بدبینی نسبت به حل‌وفصل "فوری" مشکلات میان ایران و آمریکا بر سر احیای برجام عنوان کرد که احیای این توافق همچنان "فایده‌بخش" است. یک منبع فرانسوی روز پنج‌شنبه به خبرگزاری رویترز گفت که احیای توافق هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی همچنان فایده‌بخش است، اگرچه نسبت به اینکه مشکلات برجسته دوجانبه میان ایران و آمریکا فوری برطرف شود، بدبین می‌باشد. وی در ادامه مدعی شد که دستیگری دو شهروند فرانسوی توسط ایران تحریک‌آمیز است و اگر تهران بخواهد برای احیای برجام با زمان بازی کند، مرتکب اشتباه شده است. گفتنی است مذاکرات وین که در راستای احیای توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌های ایران از آن موقع آغاز شد، در پی برخی تحولات اخیر بین‌المللی از جمله حمله روسیه به اوکراین و کشمکش‌های تهران - واشنگتن بر سر برخی مسائل باقی‌مانده در مذاکرات، تا اطلاع ثانوی متوقف شده است. همچنین سفیر روسیه در ایران طی گفت‌وگویی عنوان کرد که احیای توافق هسته‌ای با ایران همچنان امکان‌پذیر می‌باشد. به گزارش تاس، لوان جاگاریان، سفیر روسیه در ایران در گفت‌وگویی با "روسیه 24" درخصوص احیای توافق هسته‌ای بیان کرد: همیشه شانس در این زمینه وجود دارد اما ایرانیان به حق تاکید دارند که به خطوط قرمزشان احترام گذاشته شود.