آمادگی دولت برای انجام واردات خودروی کارکرده

سخنگوی دولت از استقبال دولت نسبت به اظهارات رئیس مجلس در زمینه این‌که منعی برای واردات خودروهای کارکرده وجود ندارد، خبر داد. علی بهادری جهرمی در حاشیه جلسه دیروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره اظهارات رئیس مجلس در زمینه این‌که «منعی برای واردات خودروهای کارکرده وجود ندارد و دولت می‌تواند این کار را انجام دهد و این‌که چرا تاکنون چنین اقدامی رخ نداده، اظهار کرد: تشکر می‌کنم از رئیس مجلس به خاطر تغییر نظر خود، دولت از این امر بسیار استقبال می‌کند چرا که سال گذشته دولت آیین‌نامه‌ای تصویب کرد که در مرحله اول بتوانیم واردات خودروهای کارکرده از مناطق آزاد به سرزمین اصلی را داشته باشیم اما در ۲۴ اسفند رییس مجلس این آیین‌نامه را مغایر با قانون واردات خودرو تشخیص داد و الان استقبال می‌کنیم که بررسی نهایی به موافقت با دیدگاه دولت منجر شده است. وی افزود: منتظریم به صورت مکتوب این نظر رئیس مجلس به دولت ابلاغ شود. در مرحله اول خودروهای کارکرده را وارد سرزمین اصلی می‌کنیم و همین رویه را برای سایر خودروها نیز آمادگی داریم که اجرا کنیم. بهادری جهرمی یادآور شد: رئیس مجلس در نامه ۲۴ اسفند اعلام کرده بود هرگونه واردات خودرو باید با رعایت همه مفاد قانون واردات خودرو همراه باشد.

 

شرایط خودروسازی در کشور به ضرر همه مردم است

رئیس مجلس با بیان اینکه لازمه ثبات اقتصادی، ثبات در تصمیم است، گفت: امروز قطعه‌ساز، خودروساز، مصرف کننده و دولت از تولید خودرو ناراضی هستند اما همچنان اصرار بر ادامه این راه وجود دارد. محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که صبح دیروز چهارشنبه ( ۱۰ خرداد ماه) در جریان نظارت میدانی وارد استان خراسان شمالی شده بود، با حضور در همایش صنعتگران، کارآفرینان، کشاورزان و دامپروران واقع در شهرک صنعتی شیروان، گفت: امروز در این جمع شاهد نیروهای جوان، کارآفرین، فعال و مسلط به ابعاد فنی و علمی هستیم. رئیس مجلس شورای اسلامی در این همایش با بیان اینکه امروز کارآفرینان، تولیدکنندگان در عرصه‌های مختلف جنگ اقتصادی، دقیقاً همان نقشی را ایفا می‌کنند که مردم و یگان‌های سازماندهی شده در میدان دوران دفاع مقدس داشتند، عنوان کرد: تا زمانی که سازماندهی در دوران دفاع مقدس اتفاق نیفتاد ما نتوانستیم در جبهه‌ها موفقیت حاصل کنیم. وی در ادامه با تأکید بر اینکه امروز، کارآفرینان، جوانان و نیروهای خلاق باید با نگاه و نقشه راه دقیق، با رویکرد صحیح و نگرش بلند در مسیر جنگ اقتصادی پا در میدان بگذارند، یادآور شد: در وهله نخست باید از سطح کلان تا مسائل خُرد کشور جهت‌گیری همسو داشته باشیم.

تاکید رئیس جمهور بر اصلاح آیین‌نامه مربوط به تسهیلات نامتعارف کارکنان بانک‌ها
رئیس جمهور با اشاره به اخبار برخی رسانه‌ها مبنی بر پرداخت تسهیلات ویژه به کارکنان بانک‌ها، گفت: پرداخت هرگونه تسهیلات بانکی باید مبتنی بر ضوابط و عادلانه باشد و نباید این احساس در جامعه به وجود آید کسی که به خزانه نزدیک‌تر است می‌تواند زودتر و بیشتر از منابع بهره ببرد.
سید ابراهیم رئیسی در جلسه صبح دیروز چهارشنبه هیئت دولت با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی معاون اجرایی رییس جمهور در خصوص عدم تمکن مالی برخی واجدان شرایط در طرح نهضت ملی مسکن برای تأمین پیش پرداخت‌ها، وزارت راه و شهرسازی و دستگاه‌های ذیربط را مأمور کرد تدابیر لازم را به گونه‌ای عمل آورند تا افراد نیازمند و حائز شرایط از لیست متقاضیان در طرح مسکن خارج نشوند. وی به گزارش‌های دریافتی از مشکلات مربوط به حوزه دارو نیز اشاره کرد و با بیان اینکه دارو همچون نان برای مردم اهمیت دارد و دولت خود را ملزم به تأمین آن می‌داند، از وزیر بهداشت و روسای سازمان‌ برنامه و بودجه و بانک مرکزی خواست اقدامات لازم در جهت تأمین اعتبار مورد نیاز برای دارو را به عمل آورند. وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اقدامات چند ماه گذشته دولت برای ایجاد و راه‌اندازی زیرساخت‌های اجرای طرح کالابرگ، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را متولی اطلاع‌رسانی در این خصوص معرفی و بر لزوم اطلاع‌رسانی یکپارچه، دقیق و به موقع برای آگاهی مردم و رفع دغدغه‌ها و نگرانی آنها درخصوص تأمین کالاهای اساسی با اجرای این طرح تاکید کرد.

گفت‌وگوهای محرمانه
نخست‌وزیر قطر و رهبر طالبان
منابع مطلع از انجام گفت‌وگوهای محرمانه میان نخست‌وزیر قطر و رهبر طالبان افغانستان با هدف آرام کردن جو حاکم میان این گروه و جامعه بین‌المللی پرده برداشتند. به گزارش رویترز به نقل از یک منبع فاش کرد که محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر در ماه جاری میلادی با هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان در افغانستان به صورت محرمانه دیدار کرده است. طبق این گزارش، دو طرف در این دیدار درباره راه‌های کاهش تنش‌ها میان طالبان و جامعه بین‌المللی گفت‌وگوهای محرمانه‌ای انجام داد. منبع مذکور با اعلام اینکه دیدار نخست‌وزیر قطر و رهبر طالبان در شهر قندهار انجام شد، تاکید کرد که این دیدار مثبت بوده است. این منبع افزود: دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا از این دیدار مطلع شده و در حال هماهنگی درباره همه موضوعات مطرح شده در این گفت‌وگوها با هدف انجام گفت‌وگوهای بیشتر با طالبان است. این منبع در ادامه گفت که نخست‌وزیر قطر مسائل دیگری از جمله ضرورت پایان دادن به ممنوعیت تحصیل دختران و اشتغال زنان توسط طالبان را در دیدار با رهبر طالبان مورد بررسی قرار داد. به گفته این منبع، واشنگتن از توسعه سطح گفت‌وگوها حمایت کرده است.

آخرین ناو جنگی اوکراین
در «اودسا» منهدم شد
وزارت دفاع روسیه از انهدام آخرین کشتی جنگی اوکراین در حمله ارتش روسیه در بندر «اودسا» خبر داد. وزارت دفاع روسیه دیروز (چهارشنبه) اعلام کرد که نیروهای ارتش این کشور، آخرین ناوجنگی اوکراین را در بندر «اودسا» منهدم کردند. بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد در پی حمله ۲۹ می (هشتم خرداد ماه)، به محل استقرار کشتی‌های جنگی در اودسا، «یوری اولفیرنکو» آخرین کشتی جنگی نیروی دریایی اوکراین منهدم شد.
خبر انهدام آخرین ناو نیروی دریایی ارتش زلنسکی در حالی منتشر می‌شود که وی در دوران زمامداری خود در اوکراین قریب به ۲۰ درصد از خاک کشورش را از دست داده و بسیاری از زیرساخت‌های این کشور در درگیری با ارتش روسیه یا نابود شده‌اند و یا آسیب جدی دیده‌اند. وزارت دفاع روسیه همچنین در تشریح عملیات میدانی نیروهای روسیه اعلام کرده است که یگان‌های نظامی روسیه، 30 نظامی اوکراینی، دو خودروی زرهی و دو وسیله نقلیه دیگر اوکراین را در عملیات 24 ساعته گذشته خود در خرسون از بین بردند.
عملیات ویژه نظامی روسیه علیه رژیم کی‌یف از تاریخ پنجم اسفند ماه سال ۱۴۰۰ و در پاسخ به تلاش‌های اوکراین برای عضویت در ناتو و حملات این کشور به روس‌تباران ساکن شرق اوکراین آغاز شد. روسیه می‌گوید دولت اوکراین تحت نفوذ تفکرات نئونازی است و نازی‌زدایی اوکراین و پذیرش بی‌طرفی این کشور را از اهداف عملیات ویژه نظامی خود خوانده است.

زلنسکی درصدد بومی‌سازی
تسلیحات انگلیسی در اوکراین
همزمان با تشدید تنش‌ها میان روسیه و اوکراین، یک نشریه انگلیسی گزارش داد که رئیس جمهوری اوکراین و مدیران غول صنایع دفاعی انگلیس موسوم به «بی‌ام‌ئی سیستمز» سرگرم گفت‌وگو درباره راه‌اندازی کارخانه تولید سلاح در اوکراین هستند. نشریه استاندارد انگلیس نوشت که ولودیمیر زلنسکی به‌دنبال ایجاد زرادخانه تسلیحاتی برای جبهه کی‌یف است. او طی سخنانی گفت: من با نمایندگان شرکت دفاعی قدرتمند بریتانیایی بی‌ام‌ئی سیستمز صحبت کردم. این شرکت یک تولید کننده سلاح در مقیاس بزرگ است – سلاح‌هایی که اکنون و در آینده برای تضمین امنیت کشورمان و کل منطقه به آن نیاز خواهیم داشت. رئیس جمهوری اوکراین افزود: ما در مورد طیف گسترده‌ای از سلاح‌ها - از تانک گرفته تا توپخانه – گفت‌وگو کردیم و در تلاش برای ایجاد بستر مناسب برای تولید و تعمیر (تسلیحات) در اوکراین هستیم.

گروسی: در برخی موضوعات با ایران پیشرفت داشته‌ایم

گروه سیاسی: گشایش‌های در پرونده هسته‌ای ایران به شکل روز افزون روندی صعودی دارد. گزارش‌ها از این امر حکایت دارند که تلاش‌ها از ابتدای ماه می میلادی یعنی طی یک ماه گذشته با سفر نماینده ویژه بایدن آغاز شده و در ادامه در جریان سفر سلطان عمان به تهران، پیام‌های میان ایران و آمریکا رد و بدل شده است. در نهایت نیز، شاهد هستیم که حالا رافائل گروسی، مدیرکل آژانس از پیشرفت در مناسبات میان ایران و آژانس گزارش می‌دهد.
به گزارش «تجارت»، پایگاه خبری اکسیوس به نقل از منابع خود از سفر مخفیانه مشاور بایدن به عمان برای بررسی احتمال توافق با ایران خبر داد. پنج مقام آمریکایی، صهیونیستی و اروپایی به پایگاه خبری اکسیوس اطلاع دادند که برت مک‌گورک، مشاور ارشد امور خاورمیانه جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در اوایل ماه جاری میلادی سفری مخفیانه به عمان داشته تا با مقامات این کشور درخصوص توافق احتمالی با ایران بر سر برنامه هسته‌ای گفت‌وگویی داشته باشد.
به گفته مقامات آمریکایی و صهیونیستی مک‌گورک در تاریخ ۸ مه از مسقط بازدید کرده و همچنین سفری به اسرائیل داشته است تا گفت‌وگویی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونسیتی داشته باشد. به گفته مقامات، محور اصلی گفت‌وگوهای مک‌گورک طی سفرهای خود تلاش دیپلماتیک جدید برای رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران با میانجیگری عمان بوده است.
همزمان رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت که در برخی موضوعات با ایران پیشرفت داشته ایم. رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی که در نیویورک به سر می برد، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره برنامه هسته ای ایران گفت که گزارش من در مورد وضعیت برنامه هسته ای در ایران قرار است به زودی منتشر شود. گروسی افزود: ما روی چند موضوع با ایران کار می‌کنیم و در برخی از آنها پیشرفت داریم و در برخی نه.
اظهارات گروسی در شرایطی ابراز می‌شود که روز سه‌‎شنبه خبرگزاری مهر در گزارشی اختصاصی اعلام کرد: در جریان مذاکرات فنی اخیر میان سازمان انرژی اتمی کشورمان و آژانس بین المللی انرژی اتمی، پرونده یکی از مکان‌های ادعایی مطروحه آژانس (موسوم به آباده) حل‌وفصل شده است. مهر به نقل از منابع آگاه نوشت:در جریان مذاکرات فنی اخیر میان سازمان انرژی اتمی کشورمان و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، پرونده یکی از مکان‌های ادعایی مطروحه آژانس (موسوم به آباده) حل‌وفصل شده است. به این ترتیب، این دومین پرونده از مکان‌های ادعایی از سوی آژانس است که بسته می‌شود.
همچنین ادعاهای آژانس در خصوص کشف ذرات اورانیوم با غنای ۸۳/۷ نیز با توضیحات فنی ایران حل و فصل شده است. پیش از این خبرگزاری بلومبرگ در خبری مدعی شده بود که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران اورانیوم با غنای ۸۴ درصد را شناسایی کرده‌اند. در همین خصوص بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس با ذکر این نکته که مطالب منتشر شده در بلومبرگ با هدف سیاه نمایی و تحریف حقایق صورت گرفته است، یادآور شد: آنچه آژانس با ایران مطرح کرده در خصوص وجود ذره یا ذراتی (particle) از اورانیوم با غنای بالای ۶۰ درصد در محل شیر برداشت محصول از طریق نمونه برداری متداول است. وجود ذره یا ذرات اورانیوم بالاتر از ۶۰ درصد در فرآیند غنی سازی به معنی غنی سازی بالای ۶۰ درصد نیست.
مجموع نشست مثبت اخیر در پرونده هسته‌ای ایران تحت شرایطی است که نشست جدید شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، پانزدهم خرداد در وین آغاز خواهد شد. در این نشست طیف مختلفی از مسائل هسته‌ای و موضوعات اجرایی آژانس، در دستور کار قرار دارد.طبق برنامه اعلام شده راستی آزمایی و بازرسی فعالیت‌های اتمی ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و اجرای توافقنامه پادمان از موضوعات عنوان شده در دستور کار اعضای شورا است.
پیش از این، منابع آگاه خبر دادند که در جریان گفت‌وگوها و تعاملات میان سازمان انرژی اتمی کشورمان و آژانس بین المللی انرژی اتمی دو توفیق جدید دیپلماتیک بدست آمده است. در نتیجه مذاکرات فنی صورت گرفته، پرونده یکی از مکان‌های ادعایی مطروحه آژانس (موسوم به آباده) بسته شده است. همچنین ماجرای ادعاهای مطرح شده از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص تولید اورانیوم با غنای ۸۳.۷ در سایت فردو نیز با توضیحات سازمان انرژی اتمی پایان یافته است.
این اتفاق مثبت در حالی رقم خورده است که رژیم صهیونیستی همواره تلاش داشته تا پیش از برگزاری نشست فصلی شورای حکام به تنش‌ها دامن زده و ادعاهای بدون پشتوانه‌ای را مطرح کند. در حالیکه مدت زیادی تا برگزاری نشست جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی نمانده است، اکنون دو موضوع اختلافی یعنی ادعای غنی سازی بیش از ۶۰ درصد و همچنین پرونده یکی از مکان‌های ادعایی مختومه شده است.
نکته قابل تامل آنکه پرونده تاسیسات مخفی ادعایی بر اساس جعلیات رژیم صهیونیستی مطرح شده است. حتی این رژیم در روزهای اخیر نیز تلاش داشت تا ادعای دروغین ساخت تاسیسات مخفیانه جدیدی در رشته‌کوه‌های زاگرس را بر سر زبان‌ها بیاندازد. به همین دلیل باید حل و فصل یکی از این پرونده ها در سایه تعاملات دو سویه بین ایران و آژانس را به فال نیک گرفت؛ چرا که اولا مختومه شدن آن نشان می‌دهد سایر مکان‌های ادعایی نیز که شایعات پیرامون آنها توسط رژیم نامشروع صهیونیستی مطرح شده به مانند پرونده مختومه شده اخیر فاقد موضوعیت بوده است و ثانیا آژانس پذیرفته است که حل اختلافات در چارچوب قوانین بین المللی و همکاری‌های دو جانبه می‌تواند به نتیجه منجر شود و سیاست فشار رسانه‌ای و صدور قطعنامه در برابر ایران نتیجه بخش نخواهد بود.
این رخدادهای مثبت در حالی رقم خورده است که شورای حکام نیز در آخرین نشست آژانس بین المللی انرژی اتمی در اسفند ماه سال گذشته با عدم صدور قطعنامه علیه کشورمان به رویه پیشین خود در ارائه قطعنامه‌های ضدایرانی پایان داده بود.

 

مدودف: مقامات انگلیس یک هدف نظامی مشروع برای روسیه تلقی می‌شوند

گروه سیاسی: معاون شورای امنیت روسیه در واکنش به استدلال وزیر امورخارجه انگلیس درباره «حق مشروع» اوکراین برای حمله به اهداف در داخل خاک روسیه، گفت: با توجه به کمک‌های لندن به کی‌یف، مقام‌های انگلیسی نیز می‌توانند «اهداف نظامی مشروع» برای مسکو محسوب شوند.
به گزارش خبرگزاری تاس، دیمیتری مدودف در واکنش به اظهارات جیمز کلورلی در توجیه حمله پهپادی روز گذشته اوکراین به مسکو گفت: بنا بر اظهارات او، اهداف نظامی فراتر از مرزهای اوکراین بخشی از دفاع برحق و مشروع این کشور از خود تلقی می‌شود.
مدودف در این پیام که آن را در صفحه توییتر خود منتشر کرده است، افزود: امروز، انگلیس با ارائه انواع کمک‌های نظامی به کی‌یف به عنوان متحد اوکراین عمل می‌کند، این کشور در واقع یک جنگ اعلام نشده علیه روسیه را هدایت می‌کند.
بر اساس این گزارش،‌ رییس دستگاه دیپلماسی انگلیس روز سه شنبه حق اوکراین برای حمله پهپادی به مسکو را محفوظ دانسته و گفته بود: کی‌یف برای «دفاع از خود» حق دارد به اهداف داخل خاک روسیه حمله کند. رییس جمهوری سابق روسیه با استناد به این اظهارت کلورلی نتیجه گرفت: پس، هر کدام از مقام‌های انگلیسی که جنگ را برای کی‌یف تسهیل کند می‌تواند به عنوان یک هدف نظامی مشروع برای مسکو در نظر گرفته شود.
به گفته مدودف، مقام‌های لندن باید توجه داشته باشند که در چارچوب قوانین بین المللی از جمله کنواسیون ژنو و لاهه، آن‌ها نیز ممکن است به عنوان «کشور در جنگ» شناخته شوند. اظهارات معاون شواری امنیت روسیه در حالیست که ولودیمیر زلنسکی رییس جمهوری اوکراین شب گذشته از توافق با نمایندگان شرکت دفاعی بریتانیایی برای ایجاد تأسیسات تعمیر و تولید تسلیحات در این کشور خبر داده بود.
وی همچنین گفته بود اوکراین آماده تبدیل شدن به یک مرکز منطقه‌ای بزرگ برای تعمیر و تولید انواع مختلف تسلیحات تولید شده توسط انگلیس است و علاقه مند است روابط خود را جهانی‌تر کند. روز گذشته چندین فروند از پهپادهایی که مسکو آن‌ها را متعلق به ارتش اوکراین می‌داند وارد حریم هوایی پایتخت روسیه شدند. مسکو می‌گوید در جریان این حملات هیچ فردی کشته نشده ولی به تعدادی از ساختمان‌های جنوب این شهر خسارت جزئی وارد شده است و تعدادی نیز آسیب دیدند.
مقام‌های ارشد مسکو از جمله ولادیمیر پوتین رییس جمهوری، این حمله را ترورییسم آشکار از سوی کی‌یف توصیف کردند. به گزارش روزنامه گاردین، میخائیل پودولیاک مشاور رئیس جمهوری اوکراین اما دخالت این کشور در حمله مذکور را رد و در عین حال پیش بینی‌ کرد تعداد این حملات افزایش خواهد یافت. متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پس از وقوع این حمله گفت ما از حملات در داخل روسیه حمایت نمی‌کنیم و بر ارائه تجهیزات و آموزش به اوکراین برای بازپس گیری سرزمین آن‌ها متمرکز هستیم.
به گزارش شبکه خبری «راشا تودی»، در همین حال آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در واشنگتن به اظهارات مقام آمریکایی واکنش نشان داد و گفت ایالات متحده برخلاف آنچه ادعا می‌کند از قبل در حال ترغیب اوکراین برای حمله به قلمرو روسیه بوده است. وی تاکید کرد: آیا دولت [آمریکا] درک نمی‌کند که هیچکس شعارهای آن‌ها در مورد حمایت نکردن از حملات اوکراین به خاک روسیه را باور نمی‌کند. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز در همین رابطه اظهار داشت: ادعاهای غرب مبنی بر اینکه سلاح‌های ارسال شده به اوکراین نباید برای حمله به خاک روسیه استفاده شود، دروغ است و کی‌یف مدت‌هاست که به روش‌های آشکار تروریستی روی آورده و از سلاح‌های غربی برای اقدامات تروریستی خود استفاده می‌کند.
همزمان با این اظهارات، وزیر دفاع روسیه ضمن اعلام اینکه غرب در حال افزایش تامین تجهیزات و تسلیحات برای کی‌یف در آستانه حمله "بزرگ" اوکراین است، تاکید کرد، مسکو به هر مسیر تدارکاتی که شناسایی کند، حمله می‌کند. سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه همچنین گفت، روسیه "ضربه موثر و محکمی" به دشمن وارد می‌کند و تسلیحات غرب نتیجه "عملیات نظامی ویژه" مسکو در اوکراین را تغییر نخواهد داد.
این اظهارات شویگو کمی پس از آن مطرح شد که طبق ادعای روسیه، اوکراین بزرگ‌ترین حمله پهپادی خود به مسکو را انجام داد، اگرچه وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که سامانه‌های دفاع هوایی روسیه تمامی هشت پهپاد ارسال شده را نابود کردند.

گروه سیاسی: «ران دی‌سانتیس» فرماندار ایالت فلوریدا ضمن انتقاد از دونالد ترامپ و جو بایدن، وعده داد که اگر در سال ۲۰۲۴ رئیس‌جمهور آمریکا شود، چپ‌گرایی را از بین خواهد برد و مسیری را انتخاب خواهد کرد که به "احیای عظمت آمریکا" منجر شود. انتظار می رود ران دی‌سانتیس این هفته وارد رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری 2024 شود. اما فرماندار فلوریدا، کارزار انتخاباتی خود را برای کسب نامزدی حزب جمهوری‌خواه در حالی آغاز می کند که وضعیتش در نظرسنجی‌ها مطلوب نیست و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق، به‌عنوان نامزد اصلی انتخابات مقدماتی شناخته می‌شود.
با این حال، دی سانتیس تا حد زیادی بهترین امید برای نیروهای مخالف ترامپ در داخل حزب جمهوری‌خواه است و چند نمونه تاریخی اخیر نشان می دهد که او شانس واقعی برای نامزدی حزبش را دارد. پیشتر نظرسنجی‌ها نشان می‌داد رقابت بین ترامپ و دی سانتیس برای کسب نامزدی حزب جمهوری خواه، یک رقابت نزدیک و چالشی است، اما اکنون وضعیت به نفع ترامپ تغییر یافته و برتری قابل توجهی نسبت به رقیبش کسب کرده است. رئیس جمهور سابق در پایان سال گذشته در نظرسنجی ها، در سطح ملی، حدود 10 درصد از دی سانتیس جلوتر بود. در این نظرسنجی ها، تمایل رای دهندگان جمهوری خواه به ترامپ حدود 40 تا 44 درصد بود و تمایل به دی سانتیس چیزی بین 30 تا 34 درصد.
امروزه، نظرسنجی ها نشان می دهد محبوبیت ترامپ در میان رای¬دهندگان حزب جمهوری خواه در سطح ملی، به طور متوسط بیش از 50 درصد است. این عدد برای دی سانتیس، کمتر از 25 درصد. در این نظرسنجی ها، هیچ کس دیگری حتی دو رقمی نیست. شرایط برای دی سانتیس در ایالت هایی که رای گیری اولیه داشتند، کمی بهتر به نظر می رسد. طبق نظرسنجی‌های دانشگاه نیوهمپشایر، با وجود آنکه پیشتر دی سانتیس در نیوهمپشایر پیشتاز بود، اکنون ترامپ به یک برتری شکننده دست یافته است. محبوبیت ترامپ در آخرین نظرسنجی ها بین 22 تا 42 درصد رشد داشته است. داده های محدود منتشر شده در آیووا نیز به روند مشابهی اشاره می کند. در حالی که این اعداد در حال حاضر برای دی سانتیس، عالی به نظر نمی رسند، به یاد داشته باشید که او هنوز به طور رسمی وارد رقابت های انتخاباتی نشده است. ما نمی-دانیم زمانی که او به عنوان یک نامزد وارد مسیر مبارزات انتخاباتی شود، چه اتفاقی ممکن است بیفتد. تاریخ به ما نشان می دهد که زمان برای کام بک دی سانتیس و بازگشتش به کورس رقابت وجود دارد.
در سال 2007، باراک اوباما، سناتور ایالت ایلینوی، پیش از آغاز رقابت مقدماتی حزب دموکرات، در نظرسنجی ها به طور میانگین در سطح ملی،20 درصد آراء را کسب می کرد. هیلاری کلینتون سناتور نیویورک با نزدیک به 40 درصد آرا در نظرسنجی های ملی برای نامزدی دموکرات ها پیشتاز بود. پیشتازی او در نیمه دوم سال کمی نیز بیشتر شد. با این حال، اوباما در نهایت کلینتون را شکست داد.