نسل جدید فلسطین رؤیای پریشان رژیم صهیونیستی را بر هم زد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: رؤیای اسرائیل فراموشی فلسطین در جوانان بود اما نسل جدید فلسطین این رؤیای پریشان را بر هم زد. محمد باقر قالیباف دیروز شنبه در اجلاس بین المللی «غزه؛ مظلوم مقاوم» بیان کرد: جنایات اسرائیل غاصب را محکوم می‌کنیم امروز دانشگاه‌های اروپا و آمریکا علی‌رغم سرکوب توسط وفاداران به موجودیت شرور اسرائیل، کلاس‌های درس رهایی‌بخشی و آزادی‌بخش شده‌اند و جهان صدای فلسطین را می‌شنود اما ما این صدا را ۶۰ سال پیش از گلوی یک مرد الهی در قم شنیدیم. وی در ادامه اظهار کرد: او یکه و تنها ایستاد و از فلسطین حمایت کرد. آمریکای جنایتکار و رژیم غاصب اسرائیل از همان ابتدا دست به جنایت می‌زدند، اما این مرد بزرگ به ما آموخت که مساله فلسطین مساله اول اسلام است و این موجودیت نامشروع باید کنار برود. امام راحل حل مساله فلسطین را توجه وجدان جهانی و وحدت امت اسلامی قلمداد کرد و از زمانی که نهضت اسلامی در ایران شروع شد تا پیروزی انقلاب امام هرگز اجازه نداد تا مساله فلسطین فراموش شود.

 

عملیات وعده صادق بازدارندگی خیالی صهیونیست‌ها را از بین برد

سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت عملیات «وعده صادق» بازدارندگی خیالی صهیونیست‌ها را از بین برد و در واقع نشان داد آن‌ها بازدارندگی محکمی ندارند. «علی باقری» سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه و طی سخنرانی در اجلاس بین‌المللی «غزه مظلوم مقاوم» گفت: امروز مسئله غزه مظلوم مقتدر مهم‌ترین مسئله جهان اسلام و افکار عمومی دنیاست. همواره در جهان اسلام، موضوع فلسطین به عنوان یک موضوع راهبردی مطرح بوده است. او در بخشی از سخنان خود در این نشست گفت: مقاومت اسلامی یک جریان سیاسی و یا یک جریان اجتماعی نیست بلکه مقاومت ریشه در باور مردم فلسطین، باور مردم مسلمان و ریشه در باور تمام آزادی‌خواهان جهان دارد. باقری با بیان این که عملیات «طوفان الاقصی» نقطه عطفی در تاریخ ملت فلسطین بود، گفت: این عملیات، همچنین نقطه عطفی در تاریخ زیست رژیم نامشروع صهیونیستی بود. این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان این‌که هر روز وضعیت رژیم صهیونیستی رو به افول است و تنها ابزار رژیم صهیونیستی برای بقا، کشتار و نسل‌کشی است، اظهار کرد: رژیم صهیونیستی در عملیات طوفان‌الاقصی هیچ‌گاه نتوانست ابتکار عملی را در دست داشته باشد.

احتمال سفر باقری به لبنان
و سوریه در هفته جاری
سرپرست وزارت امور خارجه از سفر منطقه‌ای خود به کشورهای سوریه و لبنان در چارچوب رایزنی برای «هم‌افزایی جدی برای مواجهه جدی و موثر برای مبارزه با جنایت صهیونیست‌ها» خبر داد. «علی باقری» روز شنبه و در حاشیه اجلاس بین المللی «غزه مظلوم مقاوم» درباره موضع ایران در ارتباط با مساله برقراری آتش‌بس در غزه و استقبال حماس از این مساله گفت: ما در طول هشت ماه گذشته، تلاش متمرکز سیاسی‌مان این بود که به جنایت صهیونیست‌ها و نسل‌کشی آن‌ها در غزه پایان دهیم و در این چارچوب تلاش‌هایی که چه رئیس‌جمهور و وزیر خارجه شهید کشورمان انجام دادند مبتنی بر این بود که به کمک به مردم غزه و توقف جنگ سرعت ببخشیم؛ سفرهای آقای امیرعبداللهیان در خارج و داخل منطقه و حضور در مجمع عمومی، در این چارچوب بود. سرپست وزارت خارجه ایران که با خبرنگاران گفت‌وگو می‌کرد، افزود: احتمالا این هفته من سفری به کشورهای منطقه در این چارچوب خواهم داشت؛ برای این که در تلاش‌های کشورهای منطقه و دیگر بازیگران ما نیز نقش اصلی خود را ایفا کنیم. باقری ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در عرصه مقاومت مردم فلسطین در برابر تجاوزگری صهیونیست‌ها نقش جدی دارد.

ارده جدی آیت‌الله رییسی در رسیدگی به پرونده‌های اقتصادی
رییس سازمان تعزیرات حکومتی گفت: آیت‌الله رییسی در رسیدگی به پرونده‌های اقتصادی و مبارزه با فساد هیچ گونه ملاحظه‌ای با هیچ گروه و شخصی نداشت. احمد اصانلو در گفت‌وگو با ایسنا، درباره اقدامات آیت‌الله رییسی در دولت و قوه‌ قضاییه گفت: آیت‌الله رییسی در رسیدگی به پرونده‌های اقتصادی و مبارزه با فساد، هیچ گونه ملاحظه‌ای با هیچ گروه و شخصی را نداشت و تنها توصیه‌ای که به ما در رسیدگی به پرونده‌ها داشت، این بود که فقط خدا را در نظر بگیرید و مر قانون را رعایت کنید.

ادعای سنتکام درباره عملیات پهپادی و موشکی ارتش یمن در دریای سرخ
فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) اعلام کرد ارتش یمن پنج پهپاد و ۲ موشک بالستیک در دریای سرخ و خلیج عدن پرتاب کردند. ارتش آمریکا اعلام کرد که ارتش یمن روز جمعه پهپادها و موشک‌های بالستیک ضد کشتی را در پی حملات آمریکا و انگلیس به مناطق مختلف یمن پرتاب کرد. فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه (سنتکام) در این باره مدعی شد که روز جمعه چهار پهپاد پرتاب شده توسط ارتش یمن، سه فروند در دریای سرخ و یک فروند در خلیج عدن را رهگیری کرد و پنجمین پهپاد نیز در دریا سقوط کرد. فرماندهی مرکزی آمریکا در ادامه ادعا کرد ارتش یمن همچنین ۲ موشک بالستیک ضد کشتی از یمن به سمت خلیج عدن شلیک کرد که آسیب و تلفاتی به همراه نداشت. ارتش یمن روز جمعه اعلام کرد که ناو هواپیمابر آمریکایی «آیزنهاور» را در دریای سرخ در پاسخ به حملات پنج‌شنبه شب آمریکا و انگلیس به مواضعی که منجر به کشته شدن ۱۶ نفر و زخمی شدن حداقل ۴۰ تن شد، هدف قرار داد.

افزایش نگرانی‌ها از احتمالی
برخورد ناتو با روسیه
نخست وزیر مجارستان گفت، طرح‌های ناتو برای درگیر شدن بیشتر در جنگ اوکراین مانند آتش نشانی است که تلاش می‌کند تا با شعله افکن آتش را خاموش کند! ویکتور اوربان که روابط خوبی با مسکو دارد مخالف کشورهای غربی در حمایت از اوکراین است. وی در نشست وزرای خارجی ناتو در پراگ که برای بررسی کمک نظامی به اوکراین برگزار شد، گفت: «ناتو به جنگ نزدیکتر می‌شود.» ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز پنجشنبه گفته بود: «زمان آن برای اعضای ناتو فرا رسیده تا برخی محدودیت‌ها مربوط به استفاده از تجهیزات و تسلیحات ارسالی به اوکراین را مجدد بررسی کنند.»

«تجارت» از ورود چهره‌های مطرح به صحنه رقابت سیاسی گزارش می‌دهد

گروه سیاسی: سومین روز ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری دیروز شنبه (12 خرداد) از ساعت 8 صبح آغاز شد. حضور چند تن از چهره‌های سیاسی مشهور کشور بیش از هر زمان دیگری عرصه رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری جهاردهم را جذاب و حساس کرد. جریان‌های سیاسی مختلف به شکل قابل توجهی با جدیت وارد عرصه شده و قصد دارند کرسی ریاست پاستور را تصاحب کنند.
به گزارش «تجارت»، تنور رقابت‌ها با وجود عدم تایید کاندیدها داغ شده است. اسامی‌ای که تا کنون ثبت نام کرده‌اند، آن‌قدر وزن و جایگاه دارند که حساسیت عرصه انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم را به اوج رسانده‌اند. البته ورود چند شخص دیگر به عرصه نیز می‌تواند زمینه را برای گرم شدن هر چه بیشتر رقابت‌ها فراهم کند. بر اساس آخرین ارزیابی‌ها، تا کنون با به میدان آمدن علی لاریجانی به نظر می‌رسد جناح میانه‌روبا توپ پر و برنامه منسجم به میدان آمده‌اند اما جناح اصلاح‌‌طلب به نظر می‌رسد همچنان در وضعیتی از استیصال قرار دارد و به آسانی نمی‌تواند تکلیف خود را با نامزد مورد تاییدش روشن کند. اما جبهه انقلابی نیز منسجم‌تر از همیشه در عرصه حاضر شده‌اند و احتمالا در نهایت پیرامون یک نفر به اجماع برسند.

مهم‌ترین چهره‌هایی که ثبت نام کرده‌اند؟
تا لحظه تنظیم گزارش حاضر، محمدرضا صباغیان و قدرتعلی حشمتیان از جریان مستقل، مصطفی کواکبیان، مسعود پزشکیان و عبدالناصر همتی از جناح اصلاح‌طلب، عباس مقتدایی، سعید جلیلی، محمد خوش‌چهره، علیرضا زاکانی، محمود احمدی‌بیغش و احمد رسولی‌نژاد از جبهه اصولگرا و علی لاریجانی با سابقه اصولگرایی در گذشته و تمایل به اعتدالگرایی در سال‌های اخیر، اسامی این ۹ کاندیدا را تشکیل می‌دهند.
بر اساس گزارش‌های منتشر شده از سوی رسانه‌ها و آن‌چه که از راهروهای وزارت کشور به گوش می‌رسد، امروز شنبه سه چهره مشهور احتمالا ثبت نام خواهند کرد. یکی از نزدیکان رئیس جمهور پیشین به اصلاحات نیوز گفت: با توجه به استقبال مردمی از احمدی نژاد بر اساس تکلیف خدمت رسانی به جمع بندی ثبت نام و حضور در انتخابات رسیده است. علاوه بر این به نظر می‌رسد محمد باقر قالیباف پس از چند دوره ناکامی در رسیدن به ریاست پاستور بیش از هر زمان دیگری امیدوار است، در این دوره بتواند ماموریت ناتمام خود را کامل کند. واکنش سریع او به اظهارات علی لاریجانی نیز نشان داد او از اراده جدی برای ورود به انتخابات و ثبت نام برخوردار است.

ورود پر سر وصدای وحید حقانیان به عرصه انتخابات
یکی از ثبت‌نام کنندگان جنجالی امروز وحید حقانیان بود. حقانیان با بیان اینکه بنا دارم از آخرین لایه مغز نظام به پوسته اول و ظاهری گذر کنم تاکید کرد:‌ شرایط ایران و جهان را در این مقطع مهم می‌دانم به همین دلیل با تصمیم شخصی خود را برای نامزدی چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری ایران معرفی می‌کنم. وی با بیان اینکه از ۱۸ سالگی فعالیت در حزب جمهوری و درک بزرگانی چون شهید بهشتی، مقام معظم رهبری، مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و بزرگان دیگر، کار اجرایی، فرهنگی و سیاست ورزی را آغاز کردم، گفت: در دوران ۴۵ ساله خدمت خود در نهاد ریاست جمهوری و دفتر مقام معظم رهبری، با ارتباط نزدیک با کلیه بزرگان نظام، همه روسای سه قوه، وزرا و استانداران و سفرا، شهرداران و سایر مسئولان میانی کشور، تبادل نظر داشته و با مسائل کشور آشنایی کامل دارم.

محسن رضایی از ائتلاف رونمایی کرد
در سطحی دیگر، محسن رضایی از ائتلاف ایدئال خود رونمایی کرد. محسن رضایی نوشت: با برادرانم در جبهه انقلاب، آقایان مخبر، جلیلی، زاکانی، بذرپاش، قاضی زاده هاشمی، اسماعیلی و ... نشست‌های صمیمانه‌ای داشتم. وحدت میان نیرو‌های انقلاب و استفاده از تمام ظرفیت‌های ملی یک ضرورت انکارناپذیر برای پیشرفت ایران عزیز است.
محسن رضایی که طی روز‌های اخیر خبر جلساتش با برخی چهره‌های دولتی و تندرو رسانه‌ای شده بود، در یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
با برادرانم در جبهه انقلاب، آقایان مخبر، جلیلی، زاکانی، بذرپاش، قاضی زاده هاشمی، اسماعیلی و ... نشست‌های صمیمانه‌ای داشتم. وحدت میان نیرو‌های انقلاب و استفاده از تمام ظرفیت‌های ملی یک ضرورت انکارناپذیر برای پیشرفت ایران عزیز است.

مجادله عجیب و پر سر وصدای جلیلی و لاریجانی
در روز نخست ثبت نام در وزارت کشور، ثبت نام سعید جلیلی بیش از هر چهره دیگری کانون توجهات را به سوی خود جلب کرد. جلیلی همانند گذشته که در میان استقبال طرفداران وارد وزارت کشور شد، پس از ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری با در جمع خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشور، اظهار کرد: : بیش از هر لحظه دیگری به «تصمیم‌های نقطه زن» نیاز داریم تا پیشرفت کنیم. وی اظهار کرد: رئیس‌جمهوری آینده باید به حداقل‌ها و ادارۀ روزمره کشور راضی نشود و به قله‌ها نگاه کند. پیشرفت‌های مردم ما و روندهای جهانی به ما نشان می‌دهد، ما امروز در یک فرصت تاریخی هستیم. هر ملتی که از فرصت‌های تاریخی غفلت کرد، از مسیر پیشرفت عقب ماند. جلیلی یادآور شد: پیشرفت به دست نمی‌آید مگر با عدالت. عدالتی که در جهت جهش کشور، برای مشارکت‌دادن ظرفیت تک‌تک مردم ایران حق قائل باشد و آن را به میدان بیاورد. این حق همه مردم ایران است که برای جهش این کشور دوست داشتنی نقشی ایفا کنند و این وظیفۀ دولت است که برای آن برنامه داشته باشد.
در سوی مقابل، علی لاریجانی دیگر چهره مشهور و مهمی بود که در روز دوم انتخابات نامزدی‌اش را رسما اعلام کرد. لاریجانی شب قبل از ثبت نام با انتشار توئیتی معنادار فضای مجازی را تسخیر کرده بود و پس از حضور در وزارت کشور نیز به خبرنگاران گفت که توئیت او بسیار معنادار بوده است. لاریجانی صبح جمعه ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ پس از ثبت نام به عنوان داوطلب کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران مستقر در ستاد انتخابات کشور تاکید کرد: در دولت مد نظر من، هر کاربلد و توانایی با هر سلیقه سیاسی به کار گرفته می‌شود و دولت باشگاه یک حزب و یک جناح نیست. به جای نگاه تمرکزگرا و از بالا به پایین، زمام امور مناطق ایران عزیز در اختیار نخبگان استانی قرار می‌گیرد. لاریجانی در ادامه گفت: در مقوله اقتصاد علاوه بر محوریت تولید و اشتغال، مبارزه با علل فساد مهم‌تر از برخورد با معلول‌ها است؛ اگر دولت جایگزین ملت شود، شفافیت بیشتر شود و مقررات زائد تقلیل یابد زمینه‌ی فساد از بین‌ می‌رود. با دولت فربه و مداخله‌گر در همه‌ی امور مردم، حتماً ره به جایی نمی‌بریم.
به دنبال توییت لاریجانی مبنی بر اینکه «برای عبور از موانع، باید از روشهای منسوخ، ارتفاع بگیریم مدیران دولتی حامی جلیلی و قالیباف به شدت به این کاندیدا حمله کردند و مدعی توهین لاریجانی به رئیسی شدند. قالیباف در همین راستا نوشت: «دستاورد ماندگار شهید رئیسی در فضای سیاسی کشور، اخلاق‌مداری و عدم تخریب رقبا است.با طعنه و کنایه این دستاورد بزرگ را کمرنگ نکنیم». در ادامه جلیلی نیز نوشت: با نمایش کشور اداره نمی‌شود! اگر در فرهنگ سیاسی کشور نمایش جای کار واقعی را گرفت، انتظار نداشته باشید که کار‌ها جلو برود. در ادامه حملات به لاریجانی، در نوبت دوم جلیل نوشت: اینکه چند جمله قشنگ بیان می‌کنیم و یک طعنه به بقیه می‌اندازیم کار برای مردم نمی‌شود. اینکه چند جمله قشنگ بیان می‌کنیم و یک طعنه به بقیه می‌اندازیم در حد خودش شاید یک جاذبه‌هایی داشته باشد، ولی کار برای مردم نمی‌شود. کسی نمی‌تواند بگوید من به دنبال منافع مردم هستم، اما اگر چندین سال در مجلس مسئولیت داشت، کارنامه‌ای در حوزه مبارزه با فساد ارائه نکند! حملات جلیلی از سوی لاریجانی بی‌پاسخ نماند. علی لاریجانی کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری به ادعای دولتی‌های حامی جلیلی در مورد آنچه توهین او به رئیس جمهور شهید خواندند، واکنش نشان داد و نوشت: ارتفاع بگیریم یک راهبرد برای طی کردن مسیر است. برای رشد و توسعه کشور باید از مباحث تخریبی و سلبی ارتفاع بگیریم و برای یکبار هم که شده فضای انتخاباتی را معطوف به ترسیم مشکلات مردم و ارائه راه حل‌های واقعی آنان کنیم. شهیدان خدمت در راه وطن جان خود را برای اعتلای همین راهبرد گذاشتند یاد و نام بلندشان گرامی باد و اندیشه «اهریمنان» و «سوء استفاده کنندگان» از نامشان ناکام.

استراتژی نامشخص اصلاح طلبان
بر خلاف اصول‌گرایان و میانه‌روها به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان هنوز موضع روشنی برای مشارکت در انتخابات ندارند. تا این لحظه محمدرضا صباغیان و قدرتعلی حشمتیان از جریان مستقل، مصطفی کواکبیان و عبدالناصر همتی از جناح اصلاح‌طلب ثبت نام کرده‌اند.
مسعود پزشکیان نیز امروز ثبت نام کرد اما باید توجه داشت که اولا تایید صلاحیت نهایی این افراد از سوی شورای نگهبان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و ثانیا از سوی سران اصلاحات این افراد نمی‌تواند نامزد درجه یک مورد تایید آن‌ها باشند.
در روزهای گذشته موضوع مهر تایید زدن خاتمی و جبهه اصلاحات به نامزدی محمد صدر، عضور اصلاح‌طلب مجمع تشخیص مصلحت نظام به شکل جدی مطرح شده است. شاید تنها در صورت تایید صلاحیت صدر، جبهه اصلاحات به طور مام کمال وارد رقابت شود. تا کنون فقط ندای ایرانیان، کارگزاران و اعتماد ملی زودتر از سایر تشکل های اصلاح طلب فعالیت خود را آغاز کرده و در حال بررسی گزینه های مدنظر خود هستند. این احزاب در انتخابات مجلس دوازدهم نیز فعال بوده و لیست های افراد مورد حمایت خود را اعلام کرده بودند. در این بین هم جبهه اصلاحات به عنوان مهمترین تشکل جریان اصلاحات به ریاست آذر منصوری اعلام کرده است که به صورت مشروط در انتخابات شرکت می کند. در حالیکه موضع این جبهه در انتخابات مجلس شورای اسلامی عدم حمایت از داوطلبان انتخابات بود. با این حال جبهه اصلاحات در این دوره تصمیم به مشارکت در انتخابات گرفته است اما این مشارکت را مشروط کرده است.