عراق از تجارب ۵۰ ساله انرژی اتمی ایران استفاده کند

مشاور عالی فرمانده کل قوا درباره توسعه دانش هسته‌ای در عراق خاطرنشان کرد: بابت گام‌هایی که اکنون در جهت توسعه دانش انرژی هسته‌ای برمی‌دارید، خوشحال هستم و به شما پیشنهاد می‌کنم که از تجارب ۵۰ ساله انرژی اتمی و دانشجویان ما استفاده کنید. سرلشکر صفوی در آیین اعطای دکترای افتخاری دانشگاه جامع امام‌حسین (ع) به «نعیم العبودی» وزیر علوم عراق با بیان اینکه حضور وزیر علوم عراق در ایران فرصت طلایی و افتخار بزرگی برای توسعه روابط علمی، پژوهشی و تبادل استاد و دانشجو بین عراق و ایران است، اظهار داشت: دولت و ملت عزیز و مستقل عراق برای پیشرفت و آبادانی بیشتر با برخورداری از سرمایه عظیم انسانی، تاریخی، تمدنی و منابع عظیم نفتی، کشاورزی و مراقد مطهر امامان معصوم علیهم‌السلام و بزرگان دین و همچنین با توجه به ظرفیت راهپیمایی عظیم اربعین، می‌تواند به تأثیرگذارترین کشور در جهان عرب تبدیل شود. مشاور عالی فرمانده کل قوا با تأکید بر اینکه دو کشور عراق و ایران، مکمل ژئوپلیتیکی، ژئواستراتژیکی، ژئواکونومیکی و ژئوکالچر یکدیگر هستند و دو کشور سرنوشت مشترکی دارند، افزود: در سال گذشته با همت و حمایت وزیر محترم علوم عراق، ۸۰ دانشگاه ایران برای تحصیل دانشجویان محترم عراقی معتبر شناخته شده که این گام بزرگی است.

 

رکودشکنی تجارت خارجی در دولت سیزدهم

سخنگوی دولت به این سوال که چرا سازوکار اینستکس در دولت قبل جواب نداد و دیپلماسی همسایگی دولت سیزدهم جواب داد؟ پاسخ داد. علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت با بیان اینکه در دولت قبل سازوکار اینستکس را طراحی کردند و یک دلار هم نتوانستند نفت در برابر غذا مبادله کنند، توضیح داد: علت این بود که فقط به سه کشور خاص توجه می‌کردند و ظرفیت‌های کشور را محدود کردند. وی اضافه کرد: پیش از دولت سیزدهم تجارت خارجی کشور سالانه حدود ۸۰ میلیارد دلار بود ولی سال گذشته به ۱۱۷ میلیارد دلار رسید و رکورد تاریخ کشور شکست. سخنگوی دولت همچنین یادآور شد: با عموم کشورهای همسایه روابط اقتصادی و تجاری ما تقویت و توسعه پیدا کرده است و از ابزارهای عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا، سازمان شانگهای و پیمان بریکس استفاده شد. اظهارات بهادری جهرمی در شرایطی است که دولت سیزدهم از بطن روی کار آمدن سیاست خود بر توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سیاسی با کشورهای پیرامون خود در منطقه قرار داد. همزمان مذاکرات ایران در حوزه برنامه هسته‌ای هیچ گاه تعطیل نشد و تا حدی ادامه پیدا کرد.

تشکر ایران از عربستان به‌دلیل همکاری در برگزاری انتخابات
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در جده از مقامات سعودی به خاطر همکاری آن‌ها در برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در این کشور تشکر و قدردانی کرد. «حسن زرنگار» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در جده پس از برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران در روز جمعه که با حضور ایرانیان مقیم و حجاج و زائران ایرانی حاضر در این کشور برگزار شد، در پیامی از مقامات سعودی به خاطر همکاری آن‌ها در برگزاری این انتخابات تشکر و قدردانی کرد. در این پیام آمده است: «خوشبختانه روند همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی، نوید بخش ارتقای روابط دوجانبه و افزایش پیوندهای صمیمی میان ۲ کشور است». سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران همچنین «از نقش سازنده وزارت امور خارجه، دفتر وزارت خارجه عربستان سعودی در مکه مکرمه (جده) و مسئولان امنیتی و پلیس دیپلماتیک که با تلاش‌های خود زمینه برگزاری انتخابات در شرایط مناسب و امن را فراهم کردند»، تشکر کرد.

تاکید رئیس دیوان عالی کشور بر ادامه راه شهید رئیسی
رییس دیوان عالی کشور گفت: امیدوارم رئیس جمهور جدید راه شهید جمهور را با قدرت هرچه تمام ادامه دهد. حجت الاسلام و المسلمین محمد جعفر منتظری در ابتدای جلسه شورای معاونین دیوان عالی کشور، چهلمین روز شهادت شهدای خدمت و یاد شهید آیت الله بهشتی و هفته قوه قضائیه را گرامی داشت و از خدمات قضات و کارکنان دستگاه قضا در سراسر کشور تقدیر و تشکر و اظهار کرد: این فرصت خدمت به مردم عزیزمان را غنیمت شمرده و تمام تلاش خود را دراین جهت به کار گیریم. منتظری در خصوص شهید جمهور گفت: حقاً و انصافاً شهید رئیسی مطیع محض رهبری معظم انقلاب بود و سال‌های سال که در مجموعه قضائی در کنار یکدیگر بودیم به وضوح می دیدم که عمل به فرمایشات رهبری و دغدغه های معظم له برای شهید رئیسی در اولویت همه امور بود به ویژه در زمان ریاست جمهوری ایشان رضایت قلبی مقام معظم رهبری را همه دیدند و شنیدند، یادش را گرامی می دارم و از خداوند متعالی می خواهم که عاقبت همه ما را ختم به شهادت در مسیر خدمت به اسلام و مسلمین قرار دهد.

دیدار هیات طالبان با هیات
روسیه در نشست دوحه
در حاشیه سومین نشست دوحه برای افغانستان، نماینده طالبان در این نشست با نماینده روسیه دیدار و گفت‌وگو کرد. ذبیح‌الله مجاهد، رئیس هیأت امارت اسلامی افغانستان و همراهانش قبل از آغاز نشست دوحه با ضمیر کابلوف و عصمت‌الله ایرگشوف نمایندگان ویژۀ فدراسیون روسیه و جمهوری ازبکستان برای افغانستان دیدار کردند. هیات طالبان پیش از این نیز در حاشیه این نشست با نمایندگان کشورهای هند، عربستان سعودی، قزاقستان، بریتانیا، ناروی، اندونیزیا، هلند و سازمان ملل متحد دیدار داشته است. در حاشیه سومین نشست دوحه برای افغانستان، همچنین آصف درانی، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان با یوشیا یونگ، همتای چینی خود دیدار و گفت‌وگو کرد. این دیدارها غیررسمی است و بخشی از فرایند تجمیع دیدگاه‌ها درباره دستور کار اصلی نشست و لابی‌گری درباره تامین اهداف و منافع طرف‌ها صورت می‌گیرد.

نشست قریب‌الوقوع مقامات ترکیه و سوریه در بغداد
روزنامه «الوطن» چاپ سوریه به نقل از برخی منابع نوشت که نشست قریب‌الوقوع سوریه و ترکیه در بغداد، پایتخت عراق برگزار خواهد شد. روزنامه الوطن سوریه به نقل از برخی منابع نوشت که نشست قریب‌الوقوع سوریه و ترکیه در بغداد برگزار خواهد شد ‌و این اقدام، نقطه شروعی برای مذاکره طولانی خواهد بود که می‌تواند منجر به تفاهم سیاسی و میدانی ‌شود. منابع مذکور همچنین اعلام کردند به‌زودی اقدامات جدی برای بازگشت ۲ طرف سوریه و ترکیه به میز مذاکره اتخاذ خواهد شد. این منابع تاکید کردند که طرف ترکیه‌ای از مسکو و بغداد خواست بدون حضور طرف سوم و به دور از رسانه‌ها به صورت دوجانبه بر سر میز مذاکرات بنشینند و درباره احیای روابط وارد مذاکره شوند. پیشتر روزنامه الوطن سوریه به نقل از منابع آگاه فاش کرد: «هیچ تغییری در موضع سوریه در قبال شرایط نزدیک شدن به آنکارا به‌ویژه در مورد اعلام آمادگی برای عقب‌نشینی از خاک سوریه ایجاد نشده است.»

آخرین آمار قربانیان غزه در دویست و شصت و هشتمین روز نبرد
در آخرین جنایات ارتش رژیم اشغالگر در مناطق مختلف نوار غزه ۴۳ فلسطینی به شهادت رسیدند. وزارت بهداشت فلسطین در غزه دیروز -یکشنبه- در بیانیه‌ای اعلام کرد که ارتش رژیم اشغالگر ظرف ۲۴ ساعت گذشته سه جنایت جدید در نوار غزه مرتکب شد که در نتیجه آن پیکرهای ۴۳ فلسطینی شهید همراه با ۱۱۱ زخمی دیگر به بیمارستان‌های این منطقه منتقل شدند. به این ترتیب تعداد کل شهدای حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر گذشته تا امروز به ۳۷ هزار و ۸۷۷ تن و شمار زخمی‌های این حملات به ۸۶ هزار و ۹۶۹ تن رسید. همچنین این وزارتخانه انتقال سوخت به غزه برای بیمارستان‌های آن را خواستار شد و هشدار داد در صورتی که این کار انجام نشود، بیمارستان‌های باقی مانده نوار غزه در نتیجه اتمام سوخت لازم ظرف ۴۸ ساعت آینده تعطیل خواهند شد.

گزارش «تجارت» از آخرین تحولات دور دوم انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم:

گروه سیاسی: در نخستین روز بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، سعید جلیلی کانون تمرکز خود را بر روی جلب آرای بازار گذاشت اما مسعود پزشکیان در مهم‌ترین اقدام در باب چند مساله اجتماعی مهم تضمین داد.
به گزارش «تجارت»، امروز دوشنبه نخستین مناظره دو نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات برگزار خواهد شد. با توجه به این که هر دو نامزد از دو جریان مخالف یکدیگر هستند به نظر می‌رسد شاهد دو قطبی‌ای نسبتا جدی در انتخابات روز جمعه این هفته (15 تیر) خواهیم بود. در واقع، دو نگاه و رویکرد متفاوت را از سوی دو نامزد شاهد هستیم که فرسخ‌ها از یکدیگر فاصله دارند.

تایید سلامت انتخابات توسط شورای نگهبان
هادی طحان‌نظیف در گفت‌وگو با بخش خبری ساعت ۱۴ شبکه خبر درباره صحت سلامت مرحله نخست چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت: دقایقی قبل نتایج بررسی صحت انتخابات به تایید شورای نگهبان رسید. وی ادامه داد: با بررسی‌های انجام شده صحت مرحله اول انتخابات به تایید شورای نگهبان رسید و رسما به وزارت کشور اعلام کردیم. سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: فرصت شکایت در نظر گرفته بودیم اما هیچ شکایتی به شورا واصل نشد. مردم هم شکایتی نداشتند به همین دلیل صحت سلامت انتخابات به تایید ما رسید.

تاکید جلیلی بر داشتن برنامه برای مدیریت کشور
سعید جلیلی ظهر دیروز - یکشنبه - در جمع نمازگزاران مسجد امام خمینی بازار تهران گفت: بازار قلب اقتصاد کشور است. در ۱۱ سال و مخصوصا در ۴ سال اخیر بیش از ۲۴ جلسه با اصناف مختلف داشته ام و این جلسات چند ساعته بوده و مفصل حرف ها و مشکلات آنها را شنیده ایم. وی ادامه داد: جمع بندی از جلسات این بود که ما به ۱۷ موضوع در زمینه اصناف رسیدیم که باید ایرادات رفع شده و برنامه برای آن داشت. اگر این مسائل حل شود، تحول بزرگی در بازار ایجاد می شود و هم بازاری و هم مردم منتفع می شوند. جلیلی خاطرنشان کرد: دولت حتما قبل از تصمیم گیری برای بازار و اصناف، باید نظر بازار و آن صنف را بگیرد و با آنها مشورت کند. بخشنامه و دستورالعمل دولت نباید هر روز تغییر کند زیرا بازار بی ثبات می شود. بازار باید درکی از آینده داشته باشد تا بتواند برنامه ریزی کند. پیش پیتی پذیری و ثبات برای بازار اهمیت بسیاری دارد. جلیلی افزود: بازار بخش سالم اقتصاد کشور است. هرچقدر به موازات بازار، بازارهای دلالی و سفته بازی وجود داشته باشد بر بازار سالم ما تاثیر می گذارد. در برنامه ریزی اقتصادی باید کفه به سمت اقتصاد سالم باشد. این بخش مالیات می دهند اما کسانی که معلوم نیست از کجا مال بادآورده بدست می آورند، مالیات نمی دهند. نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: باید قدرت خرید برای مردم ایجاد شود تا بازار دچار رکود نشود که ما در این زمینه برنامه داریم. دولت باید به افزایش قدرت خرید مردم کمک کند. جلیلی افزود: ۸۵ درصد بودجه دولت صرف هزینه های جاری کشور می شود؛ بنابراین عملکرد دستگاه های اجرایی باید خروجی داشته و کار مردم راه بیفتد ولی الان اثر کافی را ندارد. وی با بیان اینکه ما برای مشکلات کشور برنامه داریم، گفت: از فردای انتخابات باید راه حل ها و برنامه ها اجرایی شود نه اینکه وقت صرف مطالعه برای تهیه برنامه ها شوند. ما برنامه های لازم برای حل برخی مسائل را در کوتاه مدت داریم. برخی مسائل هم در بخش اقتصاد کلان است مثلا باید قیمت ارز کنترل شود تا گرانی هم کنترل شود.

تضمین‌های خاص پزشکیان
در سوی مقابل جلیلی، مسعود پزشکیان نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به درخواست یکی از کاربران این شبکه اجتماعی نوشت: «تضمین می‌دهم که تمام دولت در برابر گشت‌های اجباری، فیلتر کردن و فیلترشکن بازی و فشارهای بیرونی در همه جلسات و تمام قد بایستد.» یکی از کاربران فضای مجازی در حساب کاربری خود نوشته بود که: «یک: تضمین می‌دهم گشت ارشاد از خیابان جمع شود. دو: تضمین می‌دهم فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی برداشته شود. سه: تضمین می‌دهم اگر فشاری به دولت آوردند تا مقابلِ خواست مردم بایستد آن را صریح افشا کنم. آقایان پزشکیان، ظریف و جهرمی زیر این نوشته را امضا کنند و انگشت بزنند، من رای می‌دهم.»

مشخص شدن جزئیات مناظره جلیلی و پزشکیان
محمد صالح مفتاح، دبیر ستاد انتخابات صداوسیما در ویژه‌برنامه انتخاباتی «زمانه» گفت: اگر بخواهیم درباره مناظره‌ها دقیق‌تر شویم، تلاش ما این است که فرصت‌ها را کوتاه‌تر و سوالات را مستقیم‌تر کنیم تا مردم بتوانند مقایسه بهتری داشته باشند و در فرصتی کوتاه از نامزدها بشنوند. محمد صالح مفتاح با بیان اینکه زمان مناظره‌های نامزدها در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری حداکثر دو ساعت خواهد بود، تصریح کرد: بخش پرسش و پاسخ نامزدها حداکثر ۹۰ دقیقه خواهد بود و از نامزدها ۱۰ سوال پرسیده می‌شود. اولین مناظره سعید جلیلی و مسعود پزشکیان نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فردا دوشنبه ساعت ۲۱:۳۰ برگزار می‌شود. همچنین مناظره دوم این دونامزد روز سه‌شنبه ۱۲ تیر در ساعت ۲۱:۳۰ برگزار خواهد شد.

حمایت جریان‌های انقلابی از سعید جلیلی
در اولین روز آغاز تبلیغات دور دوم انتخابات، حزب مؤتلفه اسلامی با صدور بیانیه ای، حمایت خود را از سعید جلیلی اعلام کرد. حزب مؤتلفه اسلامی در بیانیه خود نوشت: حزب مؤتلفه اسلامی در جلسه شورای مرکزی با بررسی تکلیف شرعی، ملی و انقلابی، طبق رأی اکثریت قاطع اعضاء، حمایت خود را از جناب آقای دکتر سعید جلیلی برای مرحله دوّم انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم تصویب و اعلام می نماید. در سطحی دیگر، جمعیت یاران انقلاب اسلامی با صدور بیانیه ای از سعید جلیلی حمایت کرد.

برگزاری انتخابات پارلمانی در فرانسه:

گروه سیاسی: شهروندان فرانسوی دیروز (یکشنبه) برای شرکت در انتخابات زودهنگام پارلمانی در حالی پای صندوق‌های رای رفته‌اند که این روند با آماده‌سازی‌ها برای برگزاری المپیک تابستانی پاریس که حدود یک ماه دیگر برگزار می‌شود، تداخل زمانی دارد.
به گزارش «تجارت»، رئیس‌جمهور فرانسه با انحلال پارلمان و اعلام انتخابات زودهنگام یک قمار سیاسی پرخطر را آغاز کرده که ممکن است با خارج کردن قدرت از دست او، نه‌تنها بر مسائل داخلی فرانسه، بلکه بر تحولاتی مانند جنگ اوکراین و موازنه قدرت در بروکسل هم تاثیر بگذارد. به گزارش روزنامه «نیکی آسیا» پس از آنکه اپوزیسیون راست افراطی فرانسه با رهبری «مارین لوپن» در انتخابات پارلمان اروپا حزب حاکم این کشور را شکست داد، «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در مواجهه با این رویداد که اعتبار مردمی حزب او را زیر سوال برده، تصمیم به یک قمار پرخطر گرفت و پارلمان را منحل کرد، با این امید که در انتخابات آتی دوباره اکثریت را به دست آورده و قدرت حزب خود را تثبیت کند.

سایه بازگشت احزاب راست افراطی به قدرت بعد از 70 سال
به جز در جنگ جهانی دوم که فرانسه به اشغال آلمان نازی درآمد، این کشور تا امروز هرگز در کنترل احزاب راست افراطی نبوده است؛ اما رأی‌دهندگان سرخورده، مخصوصاً بخش زیادی از جوانان فرانسه به لوپن روی آورده‌اند، زیرا نگران مشکلات امنیتی، دشواری‌های اقتصادی و مسئله مهاجرت در فرانسه هستند. حامیان تصمیم ماکرون برای اعلام انتخابات زودهنگام می‌گویند او با این پیش‌فرض وارد این قمار شد که شهروندان فرانسه در بزنگاه‌های حساس، راست افراطی را رها می‌کنند و شعار رسمی کشور خود، یعنی «آزادی، برابری، برادری» را در نظر می‌گیرند. در مقابل، منتقدان این تصمیم می‌گویند ماکرون اقدام پرخطری انجام داده، زیرا رهبری فرانسه نه‌تنها بر مردم این کشور تأثیر می‌گذارد، بلکه تبعات برون‌مرزی دارد. این روزنامه ژاپنی در مقاله‌ای به بررسی احزاب و چهره‌های فعال در این انتخابات پرداخته و تبعات وقوع سناریوهای مختلف را بررسی کرده است.

احزاب حاضر در انتخابات
«جردن باردلا» سیاستمدار ۲۸ ساله فرانسوی از حزب «اجتماع ملی» با حمایت‌های شخص لوپن قدرت گرفته تا چهره‌ای نو به سیاست‌های این حزب داده و وجهه آن را بهبود بخشد. او که در شبکه اجتماعی «تیک‌تاک» محبوبیت زیادی دارد، یک به‌اصطلاح «آفتاب‌پرست سیاسی» است که توانسته باورهای بیگانه‌هراسانه جریان راست افراطی را تلطیف کرده و آن‌ها را در قالب «نگرانی درباره مسئله مهاجرت» ارائه کند. حزب اجتماع ملی از حزب «جبهه ملی» ریشه می‌گیرد که توسط «ژان ماری لوپن» پدرِ کارین لوپن در دهه ۷۰ میلادی تشکیل شد و اعضای ارشد آن از مقامات سابق «سپاه پاسداری» آلمان نازی یا «اِس‌اِس» بودند. از آن زمان تا امروز خاندان لوپن بر جریان راست افراطی در فرانسه حکمرانی کرده است. از سوی دیگر، ائتلاف حزب ماکرون با یک بلوک قدرت تازه‌تأسیس مواجه است که از احزاب جریان چپ تشکیل شده است. ائتلاف «جبهه محبوب جدید» با حضور احزاب «سوسیالیست»، «سبز»، «کمونیست» و حزب چپ افراطی «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» تشکیل شده که در گذشته از یکدیگر جدا بودند. این ائتلاف به صورت غیرمنتظره‌ای حمایت اتحادیه‌های کارگری و سازمان‌های غیردولتی را جذب کرده است.

دوئل جدید ماکرون و لوپن
ماکرون در گذشته در ۲ انتخابات ریاست‌جمهوری توانسته لوپن را شکست دهد، زیرا ایده‌های لوپن در فرانسه از محبوبیت چندانی برخوردار نیست. بااین‌حال، این روزها محبوبیت ماکرون در میان رأی‌دهندگان کاهش پیدا کرده و آن‌ها او را یک «نخبه‌پرست» می‌دانند. تصمیم او برای اعلام انتخابات زودهنگام و خطراتی که در پی دارد نیز بیش‌ازپیش به این تصویر رنگ واقعیت داده است. محقق سیاسی موسسه ساینس‌پو می‌گوید: «در دورانی که فرانسوی‌ها به دموکراسی پایین به بالا (غیردستوری) نیاز دارند، ماکرون دموکراسی را از موضع قدرت تحمیل کرده است... کاملاً شاهانه، به‌نوعی سلطنتی!» این اقدام ماکرون در میان چهره‌های حزبش هم با انتقاد مواجه شده و برخی از او درخواست کردند از رهبری حزب کناره‌گیری کرده و «گابریل اتل» نخست‌وزیر فرانسه را به جای خود بگذارد. ماکرون برای مواجهه با این ائتلاف غیرمنتظره آماده نبود و حالا این احتمال وجود دارد که نامزدهای این ائتلاف در دور دوم انتخابات پارلمان بر گزینه‌های مورد حمایت ماکرون پیروز شوند.

اهمیت این انتخابات برای فرانسه، اروپا و چین!
گرچه بر اساس قانون اساسی فرانسه رئیس‌جمهور می‌تواند هر چهره‌ای را که خواست به‌عنوان نخست‌وزیر برای تشکیل دولت انتخاب کند، اما از آنجا که پارلمان فرانسه می‌تواند با رأی عدم اعتماد نخست‌وزیر را برکنار و. دولت را منحل کند، ماکرون باید چهره‌ای را برای نخست‌وزیری خود انتخاب کند که مورد تایید حزب حاکم بر پارلمان این کشور است. بدین ترتیب، اگر لوپن با اجتماع ملی به اکثریت پارلمان فرانسه دست پیدا کند، می‌تواند با اعمال نفوذ در تعیین نخست‌وزیر، در تعیین وزرا نقش داشته و عملاً دولت را در دست بگیرد. اگر هم این حزب شکست بخورد، این احتمال وجود دارد که هیچ‌یک از احزاب دیگر نیز توان کسب اکثریت پارلمان را نداشته باشند و فرانسه در آستانه المپیک پاریس، بی‌ثبات شود. ظهور یک دولت راست افراطی در فرانسه به معنای تغییر موازنه قدرت در بروکسل خواهد بود. خاندان لوپن از مدت‌ها پیش با هم‌فکران خود در اروپا ارتباط برقرار کرده است، از جمله «جورجیا ملونی» در ایتالیا و «ویکتور اوربان» در مجارستان. این حزب به‌صورت علنی خواستار خروج فرانسه از اتحادیه اروپا نیست، اما اغلب به اتخاذ مواضعی در حمایت از «فریگزیت» یا خروج فرانسه از اتحادیه اروپا متهم شده است. علاوه بر اتحادیه اروپا، ناتو هم با قدرت‌گیری لوپن دستخوش تغییر خواهد شد. فرانسه در دوران ریاست‌جمهوری ماکرون تا امروز یکی از حامیان اصلی اوکراین و ناتو بوده و از هیچ حمایت مالی و تسلیحاتی فروگذار نکرده است. اما لوپن اینگونه نیست.

وال استریت ژورنال: قدرت فزاینده ایران نشانه شکست غرب است

گروه سیاسی: روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی اذعان کرد: پیروز انتخابات ریاست جمهوری ایران، وارث قدرت تاثیرگذاری بی‌سابقه تهران در عرصه بین المللی خواهد بود. این روزنامه آمریکایی در تحلیلی به بهانه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ نوشت: ایران، تحت رهبری (آیت الله سید) علی خامنه‌ای، دهه‌ها فشار آمریکا را خنثی کرده، با همسویی با چین و روسیه از سال‌ها انزوا خارج شده و از همراهی با غرب چشم پوشی کرده است. فروش نفت به چین و همکاری های نظامی با روسیه موجب تقویت مالی و دیپلماتیک ایران شده است. تهران همچنین توانسته به نحو موثری از چندین دهه اشتباه های واشنگتن در خاورمیانه و نوسانات در سیاستگذاری دولت های مختلف آمریکا در قبال منطقه بهره برداری کند.
در ادامه این گزارش با ادعای اینکه تهران بیش از هر زمان دیگری از زمان تأسیس جمهوری اسلامی در سال ۱۹۷۹ تهدیدی علیه متحدان و منافع آمریکا در خاورمیانه به شمار می رود"، آمده است: جای پای نظامی ایران گسترده‌تر و عمیق‌تر از پیش شده و شبه‌نظامیان حامی ایران تاسیسات نفتی عربستان را با موشک هدف قرار داده و کشتیرانی جهانی را در دریای سرخ فلج کرده‌ اند. آنها بر عرصه سیاسی عراق، لبنان، یمن و سوریه تسلط داشته و حمله حماس به اسرائیل ویرانگرترین حملات دهه های اخیر این گروه ها علیه تل آویو بوده است. در ماه آوریل نیز ایران برای نخستین بار از خاک خود به اسرائیل حمله نظامی مستقیم انجام داد.
پیامدهای حضور نظامی ایران در منطقه فارغ از آنکه چه کسی در دور دوم انتخابات ایران یا انتخابات نیمه آبان آمریکا برنده شود، همچنان از موضوع های مهم خواهد بود. این روزنامه نزدیک به محافظه کاران آمریکا ادامه داد: قدرت فزاینده ایران نشانه شکست غرب است. از زمان ریاست جمهوری جیمی کارتر، یافتن یک راهبرد موثر برای مهار ایران، مسیری بی‌نتیجه برای سیاست‌گذاران سیاست خارجی در غرب بوده است. ابزار تحریم های غرب دیگر تاثیری در انزوای بین المللی تهران نداشته و به گفته تحلیلگران، این کشور با تعمیق روابط خود با روسیه و چین به آن پاسخ داده و در نتیجه دیپلماسی با تهران بیش از پیش پیچیده تر شده است. بیش از دو دهه است که سیاست غرب در قبال ایران در نوسان بوده است. سیاست رئیسان جمهوری آمریکا بارها میان دیپلماسی و تعامل از یک سو و توسل به زور و به انزوا کشاندن از سوی دیگر در تغییر بوده است. ایران در عین دوری از خطوط قرمزی که می ‌تواند موجب اقدام نظامی مستقیم آمریکا شود، تبدیل به یک قدرت منطقه‌ ای شده است.