انتخاب مجدد ترامپ یعنی آتش بس در اوکراین

نخست وزیر مجارستان در مصاحبه‌ای گفت، اگر ترامپ موفق شود بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز و وارد کاخ سفید شود، آتش بس در اوکراین و مذاکرات بین روسیه و آمریکا آغاز خواهد شد. ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان که کشورش ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را بر عهده گرفته است،‌ در مصاحبه‌ای با شبکه خبری M۱ گفت: «اگر دونالد ترامپ در انتخابات پیش روی آمریکا پیروز شود، حداقل آتش بس در اوکراین برقرار خواهد شد. این که آیا این منجر به صلحی پایدار خواهد شد، برای آینده است، اما مطمئنا مثل الان نخواهد بود. به همین دلیل است که اروپا باید به سرعت برای شرایطی آماده شود که دیر یا زود آمریکایی‌ها و روس‌ها مذاکرات را با یکدیگر آغاز کنند.» وی افزود: «اروپا باید از خودش بپرسد که جایگاهش در این صورت کجا خواهد بود؟ چه کسی منافعش را نشان می‌دهد و این منافع چه هستند؟» ترامپ و اوربان متحدان قدیمی هستند که دیدگاه‌های سیاسی محافظه کارانه مشترکی دارند و علنا احترام و حمایت متقابل را ابراز کرده‌اند. اوربان هم در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و هم در چالش‌های حقوقی که ترامپ با آن مواجه است، از وی حمایت کرده است.

 

آمریکا پیروز جنگ سرد نبود

رئیس جمهور سابق روسیه تاکید کرد، ایالات متحده آمریکا به خطا تصور می‌کند پیروز جنگ سرد با شوروی سابق بوده است. «دیمیتری مدودف»، معاون رئیس شورای امنیت ملی و رئیس جمهور سابق روسیه در یک سخنرانی در دوازدهمین مجمع حقوقی بین‌المللی در شهر سن پترزبورگ بیان کرد: «این که آمریکا فکر می‌کند جنگ سرد را پیروز شده یک خطای بسیار جدی است. آمریکا پیروز جنگ سرد نبود.» مدودف اضافه کرد: «علاوه بر آن آمریکا هم‌اکنون تنها یک گام با یک شکست کامل فاصله دارد.» مدودف اواخر خرداد ماه در واکنش به دور جدیدی از تحریم‌هایی که واشنگتن علیه مسکو اعلام کرد، تاکید کرد غرب علیه کشورش «جنگ بی‌ قاعده» اعلام کرده و مسکو نیز باید از هر فرصتی برای وارد کردن «آسیب حداکثری» به کشورهای غربی استفاده کند. او اوایل تیر ماه نیز در کانال تلگرامی خود گفت: روسیه از تحریم‌های جدید جان سالم به در خواهد برد، اما تلاش‌ها برای آسیب رساندن به مردم خود را فراموش نخواهد کرد و نخواهد بخشید. مدودف در پلتفرم ایکس نوشت: ما از این امر جان سالم به در خواهیم برد. اما نه می‌بخشیم و نه فراموش می‌کنیم، ما یک حافظه خوب داریم. ما تلاش‌ها برای آسیب رساندن به مردم خود را بدون پاسخ نمی‌گذاریم.

واکنش ماکرون به پیروزی راست‌افراطی در انتخابات پارلمانی فرانسه
پس از پیروزی «مارین لوپن» از حزب راست افراطی «اجتماع ملی» در انتخابات پارلمانی فرانسه، «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور این کشور گفت در مرحله دوم انتخابات حتی یک رای هم نباید به راست‌افراطی‌ها تعلق پیدا کند. رئیس‌جمهور فرانسه طی جلسه‌ای با اعضای دولت فرانسه گفت: «ما نباید اشتباه کنیم. راست‌افراطی در مسیر خود برای رسیدن به بالاترین مراتب است.» هم‌چنین ۲ تن از وزرای دولت فرانسه که در این نشست شرکت داشتند، در گفت‌وگو با رسانه فرانسوی بی‌اف‌ام‌تی‌وی فضای حاکم در سیاست فرانسه را «متشنج» توصیف کردند. یکی دیگر از شرکت‌کننده‌ها به روزنامه فیگارو گفته است که «هیچ خط مشخصی برای دنبال کردن وجود ندارد.» بر اساس آخرین نتایج اعلام شده از سوی وزارت کشور فرانسه از انتخابات پارلمانی فرانسه، حزب راست افراطی متعلق به «مارین لوپن» با کسب ۳۴.۲ درصد آرا صدرنشین شد و توانست حزب ماکرون را شکست دهد.

واکنش بلینکن به انتقادات علیه بایدن
وزیر خارجه آمریکا به انتقادات علیه عملکرد ضعیف «جو بایدن» در مناظره انتخاباتی واکنش نشان داد و گفت که سیاست‌های او طی سه سال و نیم، «اعتماد به رهبری آمریکا در جهان را تقویت کرده است.» «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا طی سخنرانی در موسسه بروکینگز بیان کرد: «مردم جهان از زمانی که جو بایدن رئیس‌جمهور شده به عملکرد او نگاه می‌کنند و قدردان سیاست‌هایش هستند.» خبرگزاری رویترز به نقل از وزیر خارجه آمریکا گزارش کرد: «آنها رئیس‌جمهوری را دیده‌اند که بر روی آمریکا، ائتلاف‌ها و شراکت‌ها مجددا سرمایه‌گذاری کرده است.»
آنتونی بلینکن مدعی شد: اگر شما به نظرسنجی‌های سراسر جهان نگاهی بیندازید، متوجه می‌شوید که اعتماد به رهبری آمریکا به طرز چشمگیری طی این سه سال و نیم افزایش پیدا کرده است. اولین مناظره انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا پنجشنبه شب برگزار شد و «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات و «دونالد ترامپ»
نامزد حزب جمهوری‌خواه پیرامون مسائل مختلفی اظهار نظر کردند اما نکته حائز اهمیتی که توسط برخی از رسانه‌ها برجسته شده، عملکرد ضعیف و لکنت زبان رئیس‌جمهور کنونی آمریکا بوده که همین مسئله بر نظرسنجی‌های پس از مناظره تاثیراتی داشته است.

گزارش «تجارت» از ماموریت دشوار تل‌آویو برای توقف جنگ در تل‌آویو:

گروه جهان: نتانیاهو تحت فشارهای خارجی و داخلی شدید برای توقف جنگ و پذیرش صلح در غزه قرار دارد. نخست وزیر رژیم صهیونیستی، جنگ را آسان آغاز کرد اما پایان دادن به جنگ برای او ممکن نیست. نتانیاهو از یک سو برای حفظ وحدت در کابینه نیازمند به ادامه دادن جنایت و جنگ است و از سوی دیگر با مکافات توقف جنگ مواجه است.
به گزارش «تجارت»، این وضعیت در شرایطی است که وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه دیروز سه‌شنبه با انتشار آمار روزانه شهدا و زخمی‌های حملات رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تعداد قربانیان این جنگ باز هم افزایش یافت. به گزارش این وزارتخانه، رژیم اشغالگر در ۲۴ ساعت گذشته مرتکب سه کشتار در نوار غزه شد که در نتیجه آن پیکرهای ۲۵ شهید همراه با ۸۱ زخمی دیگر به بیمارستان‌های این منطقه منتقل شدند. این وزارتخانه در ادامه نیز تاکید کرد که هنوز تعداد زیادی از قربانیان زیر آوارهای حاصل از حملات مدفون هستند و یا در مسیرها رها شده‌اند و نیروهای امدادرسان و کادر دفاع مدنی امکان دسترسی به آنها را ندارند. طبق گزارش وزارت بهداشت غزه، به این ترتیب شمار کلی شهدای حملات رژیم صهیونیستی به ۳۷ هزار و ۹۲۵ تن و تعداد زخمی‌ها به ۸۷ هزار و ۱۴۱ تن رسید.

درخواست ویژه ژنرال‌های اسرائیلی برای صلح در غزه
ژنرال‌های ارشد رژیم صهیونیستی خواهان آغاز آتش‌بس در غزه هستند، حتی اگر این کار سبب شود حماس قدرت خود را حفظ کند و شکاف بین ارتش و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم را که مخالف آتش‌بسی است که به «حماس اجازه می‌دهد از جنگ جان سالم به در ببرد»، تشدید کند. ۶ مقام امنیتی سابق و کنونی رژیم صهیونیستی گفتند ژنرال‌های اسرائیلی بر این باورند که آتش‌بس بهترین راه برای بازگرداندن ۱۲۰ اسیری است که هم‌اکنون در غزه، چه زنده و چه مرده نگهداری می‌شوند. به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، آن‌ها تصریح کردند این ژنرال‌ها برای نبردی دیگر پس از طولانی‌ترین جنگ خود در غزه در طول تاریخ آماده نیستند. همچنین معنقدند که نیروهایشان به زمان نیاز دارند تا در صورت وقوع جنگ با حزب‌الله لبنان بتوانند خود را بازیابی کنند. به گفته این مقامات امنیتی که خواستند نامشان فاش نشود، آتش‌بس با حماس همچنین می‌تواند دستیابی به توافق با حزب‌الله را آسان‌تر کند، زیرا حزب‌الله گفته است تا زمانی که اسرائیل نبرد در نوار غزه را متوقف نکند به حملات خود به شمال سرزمین‌های اشغالی ادامه خواهد داد. رویکرد کنونی ارتش رژیم صهیونیستی به آتش‌بس نشان‌دهنده تغییر عمده در تفکر آن در ماه‌های گذشته است، زیرا بیش از گذشته مشخص شد که نتانیاهو از بیان یا تعهد به یک طرح برای دوران پساجنگ امتناع می‌کرد. مشخص نیست که رهبری نظامی رژیم صهیونیستی، متشکل از ۳۰ ژنرال ارشد چگونه به‌طور مستقیم در محافل خصوصی نظرات خود را به نتانیاهو بیان کرده است، اما نشانه‌هایی از ناامیدی آن و همچنین از ناامیدی نخست‌وزیر از ژنرال‌ها دیده می‌شود.

واهمه شدید نتانیاهو از توقف جنگ
نتانیاهو نگران آتش‌بسی است که حماس را در قدرت نگه می‌دارد، زیرا این نتیجه می‌تواند منجر به فروپاشی ائتلاف او شود. بخش‌هایی از این ائتلاف گفته‌اند در صورت پایان جنگ با شکست‌ناپذیری حماس، از آن خارج خواهند شد. تا همین اواخر، ارتش علناً می‌گفت که امکان دستیابی همزمان به ۲ هدف اصلی جنگی دولت وجود دارد: شکست حماس و نجات اسرایی که از هفتم اکتبر تاکنون در غزه هستند. اکنون، چند ماه پس از شروع تردید ژنرال‌ها، فرماندهان ارشد نظامی به این نتیجه رسیده‌اند که این ۲ هدف با یکدیگر ناسازگار هستند. فرماندهان ارشد نظامی اسرائیل پس از ۹ ماه جنگ به این نتیجه رسیده‌اند که شکست حماس و نجات اسرا با یکدیگر ناسازگار هستند. فرماندهان ارشد همچنین بیم آن دارند که اقدام نظامی بیشتر برای آزادی اسرا ممکن است خطر کشتن سایرین را به دنبال داشته باشد. نیویورک تایمز ادامه داد: پس از گذشت نزدیک به ۹ ماه از آغاز جنگ غزه که اسرائیل برای آن برنامه‌ریزی نکرده بود، ارتش آن با کمبود قطعات یدکی، مهمات، انگیزه و حتی نیرو مواجه است. این جنگ شدیدترین نبردی است که اسرائیل حداقل در چهار دهه گذشته انجام داده و طولانی‌ترین جنگی است که تا به حال در غزه انجام داده است. در ارتشی که عمدتاً به نیروهای ذخیره خود متکی است، برخی از نیروها در سومین دوره خدمت خود از اکتبر هستند و برای متعادل کردن جنگ با تعهدات حرفه‌ای و خانوادگی‌شان به سختی تلاش می‌کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به ایلنا:

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: سقف ٢۵ درصدی اجاره‌بها در تهران مصوب شده اما هنوز ابلاغ نشده‌است. به گزارش ایلنا، هادی عباسی، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در نشست خبری امروز اظهار داشت: دولت درباره تامین مسکن مردم رفتار مسئولانه داشت در حالی که دولت گذشته هیچ مسئولیتی نپذیرفت و مدعی بود که از آنجایی که اقتصاد کلان وضعیت مطلوب ندارد بازار مسکن هم از آن اثر می‌پذیرد و وزیر وقت پروژه مسکن مهر را رها کرد، در نهایت وقتی دید آش آنقدر شور شده، اخیرا مدعی شد که یک میلیون مسکن ساخته‌ است. وی ادامه داد : اولین گام در بخش مسکن دسترسی همه مردم به زمین رایگان ٩٩ ساله است و نگاه ما به این موضوع ایجاد فرصت‌های برابر بین مردم است. موضوع دیگر دسترسی مردم به تسهیلات است که در قانون جهش تولید مسکن هم به آن تاکید شده و هر چند قرارداد ارایه تسهیلات ٣٠٠ همتی با بانک‌ها منعقد کردیم اما بانک‌ها در این بخش کمک نکردند درحالیکه باید بنقش خود را در بخش مسکن ایفا می‌کردند. معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: موضوع سوم در تامین مسکن مردم کاهش هزینه تمام شده در ساخت مسکن است که این فرصت در پروژه نهضت ملی مسکن ایجاد شد. عباسی گفت: برای بیش از ٢ میلیون و ۶٠٠ هزار واحد نهضت ملی مسکن اراضی مورد نیاز تامین شده و مسیر جهشی پیشرفت نهضت ملی مسکن شروع شده و تامین اراضی می‌تواند تا پایان سال به ۴ میلیون واحد مسکن برسد. وی با تاکید بر اینکه اگر تسهیلات بانکی وارد بخش مسکن شود، ٢ درصد از ٨ درصد رشد اقتصادی از بخش مسکن به دست می‌آید، اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم در بخش مسکن و ساختمان میزان اشتغالی است که در مسکن ایجاد می‌شود و باید توجه داشت که ایجاد اشتغال در بخش مسکن در پهنه کل کشور بوده و تنها به یک نقطه محدود نمی‌شود. معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد که مسکن کارگری در صنعت شهرها دنبال می‌شود و اگر مسأله تسهیلات بانکی حل شود گشایش بزرگی در بخش مسکن سازی کشور حاصل می‌شود. عباسی در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر سقف افزایش اجاره بها در تهران گفت: سقف ٢۵ درصدی اجاره‌بها در تهران مصوب شده اما هنوز ابلاغ نشده‌است.

معاون وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: میانگین صدور پروانه بافت‌های فرسوده در سه سال فعالیت دولت سیزدهم در مقایسه با هشت سال دولت قبل ۱۰۰ درصد رشد داشت. به گزارش ایسنا، محمد آیینی امروز (سه‌شنبه) در نشستی خبری درباره عملکرد وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم اظهار کرد: نوسازی مسکن در بافت فرسوده شهری در دولت سیزدهم عرصه رکوردشکنی و رشدهای فراوانی بود و چهار رکورد جابه‌جا شد.
وی افزود: اولین موفقیت دولت سیزدهم در بافت‌های فرسوده این بود که ۱۰۰ هزار واحد فرسوده برچیده شد. دوم اینکه از محل این ۱۰۰ هزار واحد ۲۹۰ هزار واحد به مرحله ساخت رسید. از این تعداد نیز ۱۰۴ هزار واحد به بهره‌برداری رسید. هم‌چنین در سال ۱۴۰۲ بالاترین میزان صدور پروانه را در بافت‌های فرسوده داشتیم که برای ۹۶ هزار واحد پروانه صادر شد. این اقدامات در هر چهار بخش بی‌سابقه بود معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: میانگین صدور پروانه بافت‌های فرسوده در سه سال فعالیت دولت سیزدهم در مقایسه با هشت سال دولت قبل ۱۰۰ درصد رشد داشت. آیینی با بیان این‌که سال ۱۴۰۰ برای ۷۳ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده پروانه صادر شده بود، گفت: به دنبال اجرای بسته‌های تشویقی این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۹۶ هزار واحد رسید که رشد ۳۱ درصد را نسبت به دو سال قبل نشان می‌دهد. مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تاکید کرد: به دنبال اجرای بسته تشویقی ۱۹ بندی نوسازی بافت‌های فرسوده به تمامی شهرها نزدیک به ۳۰۰ شهر این بسته تشویقی را اجرا کردند. وی تصریح کرد: حاصل سیاست‌گذاری‌ها و تلاش‌های انجام شده این است که سهم ساخت‌وساز در بافت فرسوده از ۱۹ درصد سال ۱۴۰۱ به ۲۲.۵ درصد در سال ۱۴۰۲ رسید. معاون وزیر راه و شهرسازی محرومیت زدایی در محلات هدف بازآفرینی شهری را از دیگر محورهای این شرکت در دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: در دولت سیزدهم بهسازی معابر خاکی یک هزار و ۱۷۰ محله حاشیه‌ای و سکونتگاه‌های غیر رسمی (محلات کمتر برخوردار) به بهره برداری رسید که در مجموع ۴۸۸ شهر با توزیع قیر به طول بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر آسفالت معابر خاکی داشته‌اند. وی ادامه داد: در بخش خدمات زیربنایی و روبنایی در طول دولت سیزدهم ۹۰۰ پروژه به اتمام رسید و مطالبات قبلی در این بخش پرداخت شد که شامل تحویل ۳۱ مدرسه، ۳۲ درمانگاه، هفت کلانتری، ۲۴ مجموعه ورزشی و دیگر پروژه‌ها است. آیینی اظهار امیدواری کرد در دولت چهاردهم برنامه‌های پایه گذاری شده در دولت سیزدهم تداوم یابد.