درخواست آلمان برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی

وزیر خارجه آلمان ضمن انتقاد از جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، خواستار آتش‌بس در این باریکه شد. «آنالنا بربوک»، وزیر امور خارجه آلمان در بیانیه‌ای عنوان کرد: «اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند اما قوانین بشردوستانه بین‌المللی محدودیت‌هایی را برای هر جنگی تعیین می‌کند. جنگ غزه باید در نهایت متوقف شود.» خبرگزاری آلمانی «دی‌پی‌ای» به نقل از وزیر خارجه آلمان گزارش کرد: «مناطقی که تحت عنوان مناطق امن اعلام شده‌اند، همچنان توسط ارتش اسرائیل هدف قرار گرفته می‌شوند. اسرائیل باید به اقداماتش در نوار غزه پایان دهد.» نیروهای اشغالگر برای دویست و هشتاد و هشتمین روز متوالی به جنایت نسل کشی در نوار غزه ادامه می‌دهند و خانه‌های ساکنان آن را هدف قرار داده و زنان، کودکان و افراد مسن را نادیده می‌گیرند این در حالی است که مقاومت نیز به حملات خود علیه اشغالگران ادامه می‌دهد. آنالنا بربوک افزود: «ارتش اسرائیل باید نسبت به محافظت از جمعیت غیرنظامی فلسطینیان متعهد باشد. مردم نمی‌توانند که ناپدید شوند؛ آنها به حمایت و امنیت فوری نیاز دارند.»

 

حران در دریای سرخ با زور حل نمی‌شود

رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا می‌گوید حل بحران کنونی در دریای سرخ به چیزی بیش از یک اقدام نظامی نیاز دارد و این امر، مستلزم تلاش‌های بین‌المللی بیشتر است. ژنرال «چارلز براون» رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا با تاکید بر اینکه «بحران در دریای سرخ تنها با استفاده از زور قابل حل نیست» گفت: تغییر حوثی‌ها (انصارالله) به چیزی بیش از حملات نظامی نیاز دارد. این کار به بیش از یک اقدام بین سازمانی نیاز دارد. برای اعمال فشار بر حوثی‌ها، برای توقف کاری که انجام می‌دهند، تلاش بین‌المللی بیشتری لازم است. او که در نشست امنیتی آسپن در کلرادو صحبت می‌کرد، افزود: در این مورد، چیزی بیش از یک کارزار نظامی نیاز است. براون همچنین درخواست حمله به ایران یا کشتی‌های شناسایی منتسب به این کشور در منطقه را رد کرد. عالی‌ترین مقام نظامی آمریکا در ادامه تاکید کرد، وقتی چنین توصیه‌هایی را از برخی محافل در ایالات متحده می‌شنود، او به تصویر گسترده‌تری نگاه می‌کند و همه پیامدهای احتمالی از جمله درجه دوم و سوم را در نظر می‌گیرد.

گفت‌وگوی ترامپ و زلنسکی
با محوریت جنگ اوکراین
رئیس‌جمهور سابق آمریکا در جریان گفت‌وگویی با ولودیمیر زلنسکی، بار دیگر بر تعهدش مبنی بر اینکه می‌تواند درگیری میان کی‌یف و مسکو را متوقف کند، تاکید کرد. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا و نامزد جمهوری‌خواهان در پستی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت، تماس تلفنی «بسیار خوبی» با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین داشته که طی آن، سیاستمدار اوکراینی برگزاری «بسیار موفق» کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان را به او تبریک گفته و «تلاش مذبوحانه ترور» ترامپ را محکوم کرد. به نقل از شبکه خبری راشا تودی، ترامپ در ادامه گفت از زلنسکی به خاطر تماس‌هایش قدردانی می‌کند و نوشت: « من به ‌عنوان رئیس‌ جمهور بعدی آمریکا، صلح را در جهان به ارمغان می‌آورم و به جنگی پایان می‌دهم که جان افراد زیادی را گرفته و خانواده‌های بی‌گناه بی‌شماری را متلاشی کرده است.»

جانسون، نمایندگان معترض به سخنرانی نتانیاهو را تهدید کرد
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا هشدار داد اگر کسی از جمله دموکرات‌ها بخواهند در سخنرانی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کنگره اخلال ایجاد کنند، دستگیر خواهند شد. طی چند روز گذشته ابتدا گزارش شد که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شاید سفرش به آمریکا را لغو کند اما در نهایت گفته شد که او عصر یکشنبه عازم واشنگتن خواهد شد و در کنگره سخنرانی خواهد کرد. روزنامه «تایمز اسرائیل» به نقل از «مایک جانسون» رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا نوشت: «دموکرات‌هایی در مجلس نمایندگان هستند که گفته‌اند این رویداد را بایکوت می‌کنند و برخی دیگر گفته‌اند که شاید به این سفر و سخنرانی اعتراض کنند.»

ترس نتانیاهو از برکناری وزیر جنگ
در ادامه اختلافات میان مقامات صهیونیستی بر سر جنگ غزه، روزنامه «یسرائیل هیوم» نوشت نخست وزیر رژیم صهیونیستی می‌خواهد اما جرأت برکناری وزیر جنگش را ندارد. این روزنامه نوشت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی می‌خواهد «یوآو گالانت» وزیر جنگ این رژیم را برکنار کند و در این باره محرمانه مشورت‌هایی هم کرده است اما از ترس بروز اعتراضات بیشتر هرگز جرات نمی‌کند چنین کاری کند.

گزارش «تجارت» از نگرانی اروپایی‌ها از شکست جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا:

گروه جهان: دونالد ترامپ اخیرا جی دی ونس را به عنوان معاون خود برگزید تا بیش از هر زمان دیگری سایه تهدید فروپاشی اتحاد اروپا و آمریکا را فرا بگیرد. اروپایی‌ها نگران هستند که به قدرت رسیدن این زوج به اتحاد 80 ساله در حوزه آتلانتیک پایان دهد. اتحادی که در تمامی سال‌های بعد از جنگ جهانی دوم (1945) تا کنون پا بر جا بوده است.
به گزارش «تجارت»، انتخاب جی دی ونس به عنوان معاون دونالد ترامپ، زنگ هشدار را برای رهبران اروپا که هم اکنون از بازگشت رئیس جمهوری پیشین آمریکا به کاخ سفید نگران هستند، به صدا در آورده است. حضور ونس به عنوان معاون ترامپ در کاخ سفید، بدبینی دولت احتمالی ترامپ نسبت به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را افزایش و درخواست از اروپا برای مسئولیت پذیری بیشتر در دفاع از خود را تقویت خواهد کرد. البته ونس به تغییر نظر خود نسبت به ترامپ معروف است. این سناتور ۳۹ ساله تا قبل از این ترامپ را «یک احمق» و «هیتلر آمریکا» می دانست. اما اکنون به یکی از یاران وفادار رئیس جمهوری پیشین آمریکا تبدیل شده است به طوری که میت رامنی سناتور ارشد جمهوریخواه را به طرح این سوال وادار کرده که او چطور می تواند کنار ترامپ بنشیند و با او غذا بخورد؟

تردیدهای ونس به سیاست سنتی آمریکا در قبال اروپا
رقبای ونس وی را به تلاش برای پیشبرد اهداف سیاسی خود متهم می کنند. تردید ونس به سیاست خارجی آمریکا در دوران بعد از جنگ سرد و سیاست مداخله جویانه این کشور به قبل از نزدیکی به ترامپ باز می گردد. ونس زمانی که به عنوان تفنگدار نیروی دریایی آمریکا در عراق خدمت می کرد گفت به این درک رسیده که به او دروغ گفته اند و وعده های دستگاه سیاست خارجی آمریکا کاملا یک طنز سیاسی است. او تنها عضو نسل جوان قانونگذاران حزب جمهوریخواه با شعار «اول آمریکا» نیست که دیدگاه هایش بواسطه حضور مستقیم در میدان جنگ و شرکت در جنگ های همیشگی واشنگتن در عراق و افغانستان شکل گرفته است. ونس منتقد سرسخت بسته کمک ۶۱ میلیارد دلاری برای اوکراین بوده که در نهایت در آوریل (فروردین) گذشته تصویب شد. سخنرانی طولانی او در صحن سنای آمریکا در جریان هفته ها جنجال بر سر این قانون، مواضع سیاسی احتمالی وی را نشان می دهد که می تواند خبر خوبی برای اروپا نباشد.

افزایش تردیدها درباره حفظ اتحاد ناتو
حضور ونس در کاخ سفید می تواند تردیدهای ترامپ به ناتو را تقویت کند. ونس مانند جیمز متیس وزیر دفاع سابق ترامپ حامی ناتو نیست و تلاش نخواهد کرد مانند مایک پنس معاون سابق ترامپ نگرانی های متحدان اروپایی را رفع کند. او مانند رئیس خود ترامپ، منتقد به اصطلاح «مفت خوری» اعضای اروپایی ناتو است. این سناتور جوان آمریکایی بیش از پنس از سیاست مداخله جویانه آمریکا انتقاد دارد و تشکیلات سیاست خارجی این کشور را متهم می کند که دائما در همه چیز اشتباه می کنند. وی می گوید در چند دهه گذشته بارها از ما خواسته شده به نظرات کارشناسان گوش دهیم با این حال ما هرگز نمی پرسیم که سوابق این کارشناسان در زمینه سیاست خارجی چیست؟ ونس همچنین از این موضوع شکایت دارد که توافق دو حزب آمریکا، یکی پس از دیگری واشنگتن را در ویتنام، افغانستان و عراق با شکست فاجعه بار مواجه کرد. وی با انتقاد از جنگ اوکراین گفته است که اکنون کارشناسان بهانه جدیدی برای کمک مالیات پردازان آمریکایی وکمک بی انتهای آنها دارند و آن را درگیری در اوکراین می نامند.
در آستانه هفتاد و پنجمین سالگرد اجلاس ناتو در هفته گذشته، ینس استولتنبرگ، دبیر کل این سازمان بر اهمیت پیش بینی پذیری، ثبات و وحدت تاکید کرد. اما بعید است دولت دوم ترامپ - که احتمالاً جسورتر و آگاهانه تر از دولت اول او عمل خواهد کرد-به چنین چیزهایی اهمیت دهد. مگر اینکه اروپا واقعاً گام بردارد و برای دفاع از خود هزینه بیشتری را متقبل شود. اما اگر اروپا در این زمینه بودجه دفاعی ناتو و روابط ترانس آتلانتیک گامی بر ندارد دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ دشوارتر و آسیب زاتر از دوره نخست آن خواهد بود. انتخاب ونس به عنوان معاون خود نشان می دهد که ترامپ در دیدگاه های خود در قبال ناتو و اروپا تجدیدنظر نکرده است و با وجود تلاش های پشت پرده سران اروپا برای اعمال نفوذ در وی همچنان سخت و انعطاف ناپذیر است. در حالی که اروپا می تواند کنترل تامین مالی اوکراین را برعهده بگیرد اما ناتو در نهایت یک سازمان تحت امر آمریکا است و بدون مشارکت فعالی و کامل واشنگتن ناتو محسوب نمی شود این بدان معناست که اروپا بایدن نقش سازنده تری نسبت به دولت اول ترامپ ایفا کند و مسئولیت بیشتری را بپذیرد.