در صورتی که موهان باگان هند برای بازی با تراکتور در ایران حضور پیدا نکند، ممکن است هم از لیگ قهرمانان آسیا (سطح دوم) امسال و هم رقابتهای آسیایی سال آینده کنار گذاشته شود.
به گزارش ایسنا، تراکتور ایران قرار بود در هفته دوم سطح دوم لیگ قهرمانان آسیا از ساعت ۱۹:۳۰ در ورزشگاه یادگار امام تبریز میزبان موهان باگان هند باشد اما این باشگاه هندی تا الان به بهانه عدم امنیت از سفر به ایران خودداری کرده تا برگزاری این دیدار در هالهای از ابهام قرار بگیرد.
این در حالی است که در حال حاضر تیمهای پاختاکور ازبکستان و استقلال تاجیکستان به همراه ناظران و داوران AFC برای دیدار با پرسپولیس و سپاهان در ایران حضور دارند. نکته مهم دیگر حضور ناظران و داوران AFC دیدار تراکتور و موهان باگان در تبریز است؛ موضوعی که نشان میدهد باشگاه هندی هیچ بهانهای برای نیامدن به ایران ندارد.
جریمه سنگین AFC در انتظار موهان باگان
براساس ماده ۵۷ آییننامه انضباطی و اخلاق کنفدراسیون فوتبال آسیا، اگر باشگاهی از حضور در بازی امتناع کند در خوشبینانهترین حالت به شکست ۳ بر صفر و پرداخت حداقل ۱۰ هزار دلار آمریکا محکوم خواهد شد.
همچنین AFC میتواند با حکمی سختگیرانهتر، علاوه بر جرایم یاد شده، باشگاه متخلف را از رقابتها حذف کرده و اجازه حضور در رقابتهای آینده را هم ندهد. با این اوصاف باشگاه موهان باگان هند در بد مخمصهای افتاده است.
رئیس مرکز عملیات پلیس اطلاعات فرماندهی انتظامی تهران بزرگ گفت: اراذل و اوباش نوپا، گاهی حتی از اراذل و اوباش سطحدار بسیار خطرناکتر هستند و باید با آنها برخورد جدی صورت گیرد.
سرهنگ سعید راستی در گفتوگو با ایسنا با اشاره وضعیت اراذل و اوباش در شهر گفت: اراذل و اوباش دارای سطحهای مختلف هستند و که بر اساس میزان جرائمشان در این سطوح طبقهبندی میشوند. اراذل و اوباش، سطح یک، دو و سه دارند که خطرناکترین آنها سطح یک هستند که جرائم مختلفی مرتکب شدهاند و سوابق متعدد دارند. وی افزود: درحال حاضر مشکل پلیس، اراذل و اوباش سطحدار و در واقع سابقهدار نیستند؛ زیرا این افراد کاملا تحت کنترل پلیس قرار دارند و همگی آنها برای ما شناختهشده هستند. البته ممکن است این افراد پس از آزادی از زندان مجددا جرائمی مرتکب شوند اما به هر حال پلیس خیلی زود سراغ آنها میرود. رییس مرکز عملیات پلیس اطلاعات فرماندهی انتظامی تهران بزرگ ادامه داد: مشکل ما، اراذل و اوباش نوپا هستند. این افراد عموما سن پائینی دارند و به دلایل مختلف در درگیریهای بیشماری شرکت میکنند. راستی گفت: متاسفانه این افراد حتی دعواکردن را نیز بلد نیستند و تنها با چاقو و قمه بر دست گرفتن تصور بزرگی و در واقع گندهلاتی میکنند. همین مسائل ممکن است باعث شود که در یک درگیری با همین سلاحهایی که دستشان دارند به سادگی باعث کشتن افراد دیگر شوند و در سنین پائین قاتل میشوند. وی افزود: این افراد بسیار خطرناک تر از افراد سابقه دار هستند و من معتقدم باید با آنها برخوردهای جدی صورت گیرد و در همین مراحل اولیه شروع جرائم، اقداماتی انجام شود که جلوی این افراد گرفته شود. تا هم درس عبرتی برای سایرین باشد و هم جلوی اقدامات خطرناک از سوی آنان گرفته شود. در کنار آن باید آموزشهایی نیز در جامعه باشد تا افراد با اطلاع از مجازاتهایی که برای افراد شرور و ارتکاب اقدامات مجرمانه در نظر گرفته شده است، دیگر به سراغ چنین موارد نروند. رییس مرکز عملیات پلیس اطلاعات فرماندهی انتظامی تهران بزرگ در پاسخ به این سوال که بانک اطلاعاتی پلیس از اراذل و اوباش تکمیل شده است؛ اظهار کرد: ما بانک اطلاعاتی کاملی از اراذل و اوباش داریم که دست پلیس محفوظ است.
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران از شروع بزرگترین مزایده سازمان میادین از امروز خبر داد و گفت: در این مزایده قرار است آگهی بهرهبرداری نزدیک به ۲۰۰۰ غرفه در بیش از ۳۰۰ بازار میوه و تره بار شهرداری تهران روی پرتال سازمان قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، مهدی بختیاری زاده با اشاره به شروع بزرگترین مزایده سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار در سال ۱۴۰۳ از امروز ۹ مهر گفت: در این مزایده قرار است آگهی بهرهبرداری نزدیک به ۲۰۰۰ غرفه در بیش از ۳۰۰ بازار میوه و تره بار شهرداری تهران روی پرتال سازمان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه بعد از انتشار آگهی این مزایده تأمین کنندگان، بهرهبرداران و کشاورزان میتوانند ثبت نام و پیشنهاد خود را ارائه داده تا وارد فرایند عرضه بدون واسطه شوند، افزود: این مزایده در قالب کاربریهای میوه و فرنگی، پروتئینی خرده فروشی، پروتئینی عمده فروشی، بازرگانی، دام زنده و حق بهرهبرداری پارکینگها ارائه میشود. مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران ادامه داد: شروع بزرگترین مزایده سازمان مدیریت میادین از امروز ۹ مهرماه برگزار میشود. وی بیان کرد: این مزایده بزرگ نیز همچون سنوات گذشته به صورت شفاف برگزار میشود تا تولیدکنندگان و توزیع کنندگان واقعی حضور پیدا کنند و در نهایت بتوانیم خدماترسانی شایستهای را به شهروندان تهرانی داشته باشیم.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد از اهدای بسته لوازمالتحریر به ۸۳۰ هزار دانشآموز تحت حمایت همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید خبر داد.
به گزارش ایسنا، حبیباله آسوده، معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد گفت: همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید بسته لوازمالتحریر به ۸۳۰ هزار دانشآموز تحت حمایت در سراسر کشور اهدا شد.
وی افزود: این بستهها شامل کیف، دفتر، جامدادی و سایر اقلام ضروری تحصیل است که با همکاری خیران و اعتبارات دولتی تهیه و توزیع شد.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد اظهار کرد: این بستهها به ارزش سرانه ۲۰۰ هزار تومان تهیه شد که ۱۰۰ هزار تومان توسط خیران و نیکوکاران و ۱۰۰ هزار تومان از محل اعتبارات دولتی هزینه شد.
آسوده خاطرنشان کرد: تمام دانشآموزان تحت حمایت کمیته امداد در سراسر کشور از این بسته لوازمالتحریر برخوردار شدند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کمیته امداد، وی اضافه کرد: در کنار این بسته تحصیلی، تهیه کفش برای دانشآموزان تحت حمایت نیز در بسیاری مناطق انجام شده است.
رئیس مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با اشاره به پیشبینی جمعیت ۲۵میلیوننفری سالمندان در کمتر از ۳۰ سال آینده گفت: در سال ۱۴۳۰ آمار "تجرد قطعی" در کشورمان به ۲میلیون و ۵۰۰هزار نفر خواهد رسید!
به گزارش تسنیم، "سالخوردگی جمعیت" در کشورهای پیشرفته بهطورتدریجی طی بیش از دو قرن گذشته رخ داده است، به همین دلیل اقتصاد و اجتماع این کشورها، زمان کافی برای برنامهریزی در خصوص مواجهه با این تغییر ساختار سنی را داشتهاند.
در ایران بهدلیل چالشهای اقتصادهای نوظهور و سیاستهای جمعیتی که در دهه 60 برای تحدید جمعیت کشور اتخاذ شد، کاهش چشمگیر نرخ باروری و همچنین کاهش نرخهای مرگومیر، ساختار سنی طی چند دهه تغییر کرده است و این امر، کشور را مجبور به یک واکنش سریع به نیازها و تقاضاهای متفاوت گروههای سنی کرده است.
براساس پیشبینیها، در سال 2030 نیمی از جمعیت جهان سن بالای 50 سال خواهند داشت، در عین حال میزان امید به زندگی نیز بهدلیل پیشرفتهای علمی صورتگرفته روند افزایشی دارد و بنابراین پیشبینی میشود که در سالهای آینده جمعیت سالمندان کشورها افزایش بیشتری پیدا کند. این تغییرات جمعیتی تأثیرات بسیار زیادی بر مسائلی نظیر اشتغال، ساختار خانوادهها، تقاضای خدمات بهداشتی و درمانی، مسکن و حملونقل و... خواهد داشت و این مسائل باعث شده است سالمند شدن جمعیت در آینده، نگرانی بسیاری از کارشناسان را برانگیزد زیرا برآوردها نشان میدهد که احتمالاً با پیر شدن بخش عمده جامعه، سیستمهای اقتصادی و نظامهای سلامت دچار فروپاشی شوند زیرا جمعیت افراد سالمندی که نیازمند خدمات بهداشتی و درمانی میشوند افزایش مییابد و جمعیت نیروی مولدی که بتواند چرخه اقتصادی را به حرکت درآورد کاهش مییابد. شواهد نشان میدهد که روند پیری در کشور ما وضعیت رو به شتاب بیشتری به خود گرفته است.
پیشبینی جمعیت 25میلیونی سالمندان در 30 سال آینده ایران
دکتر احمد دلبری، رئیس مرکز تحقیقات سالمندی بهمناسبت روز جهانی سالمندان در گفتوگو با تسنیم به آینده کشور در زمینه سالمندی اشاره و اظهار کرد: در زمان حاضر نزدیک به 10 میلیون نفر سالمند در کشور داریم و پیشبینی میشود که جمعیت سالمندان در سال 1430 به بیش از 25 میلیون نفر خواهد رسید.
جوانی جمعیت به رفع بحران سالمندی کمک میکند؟
وی افزود: مشکلی که وجود دارد این است که برخی تصور میکنند که با تلاش برای جوان شدن جمعیت، به رفع بحران سالمندی در آینده کمک میشود در حالی که اینطور نیست و همین فرزندانی که طی سالیان اخیر متولد شدهاند نیز در سالهای آینده سالمند میشوند و به جمعیت سالمندان اضافه میشوند و بنابراین نیاز است که برای دوران سالمندی آنها نیز فکری به حال زیرساختهای مورد نیاز شود.
آینده تلخ عروس و دامادهای تکفرزند!
دلبری ادامه داد: در زمان حاضر 40 درصد از خانوادهها، تکفرزند و 40 درصد دیگر نیز دارای دو فرزند هستند و بهعبارت دیگر نزدیک به 80 درصد از خانوادهها، تنها یک یا دو فرزند دارند(!)، این یعنی در آینده عروس و دامادها تکفرزند خواهند بود و خواهر و برادری نخواهند داشت در حالی که مادر و پدر هر کدام از این افراد، به سن سالمندی خواهند رسید و مسئولیت چهار نفر (پدر و مادر عروس و پدر و مادر داماد) تنها بهعهده دو نفر (عروس و داماد) خواهد بود(!)، این در حالی است که وقتی یک سالمند به بیماری مزمن یا مشکلات و ناتوانیها دچار شود نیاز به چندین نفر برای مراقبت دارد.
جمعیت 2.5میلیونی تجرد قطعی در انتظار کشور!
علاوه بر مشکلات تکفرزندی در آینده، یکی از معضلاتی که بهزودی گریبانگیر جامعه ایرانی خواهد شد، تجرد قطعی است. در زمان حاضر، جمعیت زیادی از جوانان مجرد را داریم که ممکن است هیچگاه ازدواج نکنند و همین امر باعث میشود در آینده وقتی به سن سالمندی میرسند، هیچ فرزندی برای کمک به انجام امور روزمره نداشته باشند و همین امر، نیاز به خدمات پرستاری و نگهداری از سالمندان را بهشدت افزایش میدهد، در حالی که نیروهای جوان کشور نیز بهدلیل کاهش نرخ باروری در آینده کاهش خواهند یافت و بهعبارتی دیگر نیروی کافی برای مراقبت از سالمندان مجرد و بدون فرزند نخواهیم داشت! رئیس مرکز تحقیقات سالمندی درباره این موضوع نیز ابراز کرد: در زمان حاضر 80 هزار نفر تجرد قطعی داریم که همه این افراد طبیعتاً به سالمندی خواهند رسید؛ پیشبینیها نشان میدهد که این آمار در دهههای آینده بهشدت افزایش خواهد یافت بهطوری که در سال 1430 به 2 میلیون و 500 هزار نفر تجرد قطعی خواهد رسید! وی گفت: در عین حال متأسفانه بهدلیل سبک زندگی ناسالم، بسیاری از این سالمندان آینده، دوره پیری سالمی نیز نخواهند داشت.
وزارت بهداشت صورت مسئله سالمندی جمعیت را پاک کرد!
دلبری با بیان اینکه وزارت بهداشت با ابلاغ بخشنامهای، سن سالمندی را افزایش داده است، گفت: «وزارت بهداشت بدون مشورت انجمنهای علمی فعال در حوزه سالمندی، یکشبه سن سالمندی را از 60 سال به 65 سال افزایش داده است در حالی که به تعویق انداختن آغاز سن سالمندی در کشور، بهنوعی پاک کردن صورت مسئله سالمندی در کشور بهشمار میرود.» یکی دیگر از نگرانیهایی که درخصوص سالمندی ایران در آینده وجود دارد، موضوع نبود زیرساختهای مناسب برای ارائه خدمات توانبخشی به سالمندان است. گزارش اخیر مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برآورد کرده است که نظام تأمین اجتماعی کشور در 20 سال آینده، باید منتظر تأمین اجتماعی و مراقبت بهداشتی از یک جمعیت بالغ بر سه برابر وضعیت فعلی باشد، این در حالی است که کشور در زمان حاضر با معضل جدی کمبود پزشک و پرستار روبهروست و در عین حال، بهگفته دلبری، مشکل جدی در ارائه خدمات توانبخشی نیز وجود دارد.