دستور پزشکیان برای تسهیل سرمایه‌گذاری در صنعت برق

جلسه «بررسی راهکارهای رفع ناترازی برق و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر» صبح دیروز شنبه برگزار شد.به گزارش تجارت، مسعود پزشکیان در این جلسه با تأکید بر ضرورت رفع موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران در تولید انرژی‌های پاک و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در زمینه تولید برق، گفت: به دلیل فوریتی که در این زمینه وجود دارد و تا قبل از رسیدن به پیک مصرف برق در ماه‌های آینده، وزرا و مسئولان مربوطه باید هماهنگی‌های خود را بیشتر کنند و ضمن برطرف نمودن موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران، هر گونه مجوزی که برای پیشرفت کار لازم است، به سرعت تهیه و در اختیار بخش خصوصی فعال در این زمینه قرار گیرد.
رئیس جمهور با تقدیر از فعالیت‌های وزیر نیرو در این زمینه افزود: برای پیش‌برد سریع‌تر امور اولویت با سرمایه‌گذاران و طرح‌هایی باشد که سرمایه آنها آماده است، اما با موانعی در کسب مجوز و در روند بروکراسی مواجه هستند و سپس به سراغ مشکلات آن بخش از شرکت‌های خصوصی بروید که نیاز به وام و تکمیل سرمایه برای حضور در این حوزه دارند.
پزشکیان اظهارکرد: برای مجوزهایی هم که صادر می‌شود زمان و مهلت کافی تعیین کنید و در صورتی که در مهلت تعیین شده فعالیتی صورت نگرفت، مجوزهای صادر شده را لغو کنید.

 

تلاش شود تا برداشت از صندوق توسعه ملی کاهش یابد

چهل و چهارمین جلسه هیات عمومی دیوان محاسبات کشور جهت بررسی و تصویب گزارش تفریغ بودجه۱۴۰۲با موضوع «ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲» برگزار شد.
سید احمدرضا دستغیب در این جلسه با بیان اینکه تلاش دیوان محاسبات کشور نزدیک کردن بودجه به شفافیت کامل است، گفت: گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور با برگزاری ۴۴ جلسه مستمر هیات عمومی و با اهتمام مستشاران، حسابرسان کل و کلیه ارکان دیوان به پایان رسید و گزارش تفریغ بودجه پیش از موعد مقرر قانونی تهیه و نهایی شد.
دستغیب صندوق توسعه ملی را از ثروت ملی و بین نسلی عنوان کرد و گفت: با برداشت بیشتر از این صندوق، وضعیت تراز عملیاتی بدتر خواهد شد و انتظار کسری بودجه بیشتری را داریم، بنابراین باید تلاش شود تا برداشت از صندوق توسعه ملی کاهش یابد و برداشتی ها به آن برگردد.
وی خاطرنشان کرد: دیوان محاسبات کشور معتقد است که باید گزارش تفریغ بودجه در تدوین قانون بودجه سنواتی و بررسی لایحه بودجه مبنا قرار بگیرد.

ایران در کنار مقاومت خواهد ایستاد
معاون راهبردی رئیس‌جمهور با تاکید بر این که ایران در کنار مقاومت ایستاده و خواهد ایستاد، گفت: صهیونیست‌ها بدانند حزب‌الله زمانی شکل‌ گرفت که لبنان را اشغال کرده بودند و با ادامه جنایت‌هایشان تنها مقاومت را تقویت می‌کنند.
به گزارش ایسنا، «محمد جواد ظریف» در حاشیه مراسم گرامیداشت شهید سید حسن نصرالله در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شهید نصرالله یک رهبر متفکر، شجاع و مقاوم بود که با تفکر و اراده در برابر کسانی که لبنان را اشغال کرده بودند، ایستاد و توانست آن‌ها را از لبنان اخراج کند.
وی تصریح کرد: این عقده در دل صهیونیست‌ها بود اما نکته‌ای که صهیونیست‌ها باید بدانند این است زمانی حزب‌الله شکل گرفت که لبنان را اشغال کرده بودند. معاون راهبردی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بنابراین امروز با ادامه جنایت‌ها تنها مقاومت را تقویت می‌کنند و هیچ‌گاه نمی‌توانند مقاومت را از بین ببرند و این پنبه را از گوش‌شان در آورند که مقاومت لبنان پابرجاست تا زمانی که اشغال ادامه دارد راه مقاومت هم ادامه دارد. ظریف همچنین تاکید کرد: غربی‌ها هم باید این توقع را داشته باشند که مقاومت ادامه داشته باشد. وی با بیان این که دلیل مقاومت همین ادامه داشتن کشتارهاست، گفت: مقاومت به خاطر جمهوری اسلامی ایران و به وسیله ایران شکل نگرفته است، مقاومت یک واقعیت در منطقه است و ایران همواره در کنار مقاومت ایستاده و خواهد ایستاد.

عراقچی: صهیونیست‌ها خواهند دید که خون شهید نصرالله چه خواهد کرد
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: اثرات خون شهید سید حسن نصرالله بزرگتر و اثرگذارتر از سید حسن نصرالله خواهد بود. به گزارش ایسنا، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه صبح دیروز شنبه در حاشیه همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» که در سالن اجلاس سران برگزار شده بود در جمع خبرنگاران با تشریح ویژگی‌های شخصیتی شهید سید حسن نصرالله و تاثیر این شهید بر سازمان‌دهی مقاومت لبنان اظهار کرد: معتقدم اثرات خون شهید سید حسن نصرالله بزرگتر و اثرگذارتر از سید حسن نصرالله خواهد بود. خون شهدا این اثر و خاصیت را دارد و هرچه شهید بزرگ‌تر باشد اثرات خون وی بیشتر و اثرگذارتر خواهد بود. این دیپلمات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: صهیونیست‌ها در آینده نزدیک خواهند دید که خون شهید سید حسن نصرالله چه خواهد کرد.
وی با بیان این‌که «این برای اولین‌بار نیست که حزب‌الله رهبر خود را بر اثر شهادت از دست می‌دهد»، تصریح کرد: وقتی شهید موسوی به شهادت رسید سید حسن نصرالله پرچم مقاومت را در دست گرفت و بعد از ایشان نیز مسیر مقاومت به صورت وسیع‌تر و اثرگذارتر ادامه خواهد یافت.

واکنش حماس به اخبار ساختگی
اخراج این جنبش از قطر
یک منبع در جنبش حماس اعلام کرد اخبار منتشر شده درباره اخراج حماس توسط مقامات قطر درست نیست.
به گزارش ایسنا، یک منبع در جنبش حماس به خبرگزاری فلسطینی شهاب گفت: گزارش‌های شبکه کان و شبکه سی‌ان‌ان آمریکا که به نقل از یک مسئول ارشد آمریکایی منتشر شده و درباره اخراج رهبری حماس توسط قطر است، صحت ندارد. چنین اخبار جعلی با هدف ایجاد سردرگمی است.
سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام بلندپایه آمریکایی گزارش داده بود: قطر با اخراج رهبران حماس از خاک خود بعد از مخالفت این جنبش با معاملات تبادل اسرا و ادامه اصرارش بر شروط توقف جنگ و عقب‌نشینی کامل موافقت کرد. یک مسئول ارشد در دولت آمریکا جمعه اعلام کرد آمریکا به قطر اطلاع داده که حضور حماس در دوحه بعد از مخالفت با پیشنهاد تبادل اسرا دیگر قابل قبول نیست. این مسؤول اعلام کرد قطر حدود ۱۰ روز پیش این درخواست را به رهبران حماس ارائه کرده است. این در حالی است که مذاکرات آتش‌بس غزه به دلیل لجاجت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و پافشاری وی بر عدم توقف کامل جنگ به بن‌بست رسیده است.

صهیونیست‌ها همچنان در ترس و نگرانی از پاسخ احتمالی ایران
انتظار برای پاسخ جمهوری اسلامی ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی در قالب عملیات «وعده صادق ۳» رسانه‌های عبری را بر ان داشته تا از روی ترس و نگرانی همراه با انتظار نسبت به این پاسخ صحبت کنند. به گزارش ایسنا، شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در این باره گزارش داد که اسرائیل از حمایت بیشتر آمریکایی‌ها برخوردار شده و تهدیدات تهران را جدی می‌گیرد و در حال مهیا کردن خود برای همه احتمالات و تحولات است. طبق گزارش شبکه الجزیره، «نیر دوری» خبرنگار امور نظامی این شبکه گفت: هیچ نشانه‌ای درباره تاریخ یا شکل حمله احتمالی ایران وجود ندارد، اما تمامی سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل، آمریکایی‌ها و سایر کشورها در حال رصد هستند. «تامیر هایمان» رئیس موسسه تحقیقات امنیت داخلی در دانشگاه تل‌آویو نیز معتقد است که ایران قطعا اقدامی را علیه رژیم صهیونیستی انجام خواهد داد. هایمان از مقامات اسرائیل خواست تا برای آنچه به گفته او «تلاش ایرانی‌ها برای معرفی قابلیت‌های دوباره‌شان است و این می‌تواند خطرناک باشد» آماده شوند. وی همچنین گفت که «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ جدید رژیم صهیونیستی با چالش‌هایی در این باره مواجه خواهد بود. در همین راستا، «تالیا لانکری» یکی از مقامات سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی اشاره کرد که این رژیم نمی‌داند واکنش احتمالی ایران چه زمانی و چگونه رخ خواهد داد.

فشار ترامپ و ضربات مهلک به ارتش رژیم صهیونیستی احتمال برقراری آتش‌بس را بالا برده است

گروه سیاسی:یک روزنامه لبنانی نوشت که دولت ترامپ نمی‌خواهد جنگ‌های منطقه‌ای در زمان ریاست جمهوری وی ادامه داشته باشد، لذا تل‌آویو ۸ هفته فرصت دارد که به جنگ در لبنان و غزه پایان دهد.
روزنامه الاخبار لبنان در گزارشی به بررسی سیاست‌های کلان دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا پرداخته و نوشت که درز برخی اطلاعات و اخبار می‌تواند شاخص‌های کلی سیاست خارجی دولت آینده ترامپ به ویژه در قبال ایران و چین و نحوه حمایت آن از رژیم صهیونیستی و تعامل با جنگ‌های منطقه‌ای را نشان می‌دهد. این گزارش می‌افزاید که به نظر نمی‌رسد رئیس جمهور منتخب بخواهد مأموریت رسمی خود را در سایه استمرار جنگ در خاورمیانه پیش ببرد. لذا آزادی عملی که ترامپ برای پایان جنگ به حاکمیت رژیم صهیونیستی تفویض کرده، محدود است. بنا بر اطلاعات موجود، ترامپ در دوره ریاست جمهوری خود به دنبال افزایش تحریم‌های ایران و اعمال محدودیت‌های بیشتر برای فروش نفت این کشور خواهد بود. این را روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به نقل از منابع مطلع مطرح کرده است. رسانه‌های رژیم صهیونیستی نیز به استراتژی ترامپ در قبال جنگ‌های منطقه‌ای پرداختند. روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت به نقل از مایک ایوانز یکی از مشاوران ارشد دونالد ترامپ نوشت که وی فرصتی محدود قبل از آغاز به کار رسمی خود به عنوان رئیس جمهور به اسرائیل خواهد داد تا تصمیم قطعی خود در خصوص جنگ را بگیرد. وی می‌افزاید که ترامپ می‌خواهد جنگ در منطقه طی ۸ هفته آینده به پایان برسد و اسرائیل در این مدت باید اوضاع جنوب و شمال را سر و سامان بدهد. به نوشته این روزنامه صهیونیستی در این صورت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با پاداش‌هایی از سوی دولت آمریکا مواجه خواهد شد که از جمله آنها امضای توافق عادی سازی با برخی رژیم‌های عربی از جمله عربستان خواهد بود. مجله فارین افرز نیز به بررسی سیاست فشار دونالد ترامپ بر مهم‌ترین خطر راهبردی آمریکا یعنی چین اشاره کرده و نوشت که آمریکایی‌ها باید در این دوره وابستگی خود به کالاهای اساسی وارداتی از چین را کاهش دهند. انتظار می‌رود ترامپ در دوره جدید ریاست جمهوری خود تعرفه مالیاتی ۶۰ درصدی به تمامی کالاهای وارداتی از چین اعمال کند که این موضوع باعث می‌شود دو طرف به آستانه جدایی کامل بین دو اقتصاد بزرگ نزدیک شوند. البته برخی کارشناسان اعتقاد دارند که این اقدام می‌تواند به تنش در روابط دوجانبه بین چین و آمریکا منجر شده و سالیانه هزاران دلار هزینه برای خانوارهای آمریکایی داشته باشد و صادرات کنندگان آمریکایی نیز بازار چین را به عنوان یکی از بازارهای بزرگ مصرف برای کالاهای خود از دست بدهند. «اران یاشیو» نویسنده صهیونیستی نیز در مقاله‌ای در روزنامه هاآرتص نوشت، به نفع «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکاست که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی را از قدرت برکنار کند زیرا او شخصی است که به توجه، محافظت و حمایت دائمی نیاز دارد. اران یاشیو در ادامه گفت که این نظرش یک پیش‌بینی دقیق نیست بلکه تحلیلی از موضع بی‌ثبات و غیر قابل پیش‌بینی ترامپ است که مسائل اقتصادی برایش اولویت دارد.
یاشیو که مدرس اقتصاد است، می‌گوید در نگاه آمریکایی‌ها نتانیاهو به محافظت بالایی نیاز دارد. رژیم صهیونیستی در یکسال گذشته نزدیک به ۱۸ میلیارد دلار کمک نظامی از آمریکا دریافت کرده است. ترامپ می‌گوید که تمایل ندارد پول مالیات‌دهندگان آمریکایی را در درگیری‌های خارجی چه در اوکراین و چه در فلسطین اشغالی خرج کند و بر این اساس رفتار کرده است، زیرا حمایت از ناآرامی‌های مستمر در غرب آسیا در دستور کار او نیست. یاشیو پاسخ این سؤال را که آیا ترامپ تعهدی در قبال نتانیاهو دارد یا خیر، منفی دانست و استدلال کرد: «ترامپ، نتانیاهو را تحقیر می‌کند و از روابطش با جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا خشمگین است. از طرفی هم حالا که پیروز انتخابات شده، وعده‌هایش در کارزار انتخابات ارزشی ندارد.» نویسنده صهیونیستی در پاسخ به این پرسش که چطور ترامپ چگونه می‌تواند نتانیاهو را برکنار کند، نوشت که به اعتقاد او این کار به دو صورت انجام می‌شود. اولی، ارسال پیام به طرف‌های صهیونیستی، به ویژه احزاب تندرو، مبنی بر اینکه «کار نتانیاهو به پایان رسیده است» و احتمالا آنها به سرعت عمل خواهند کرد. دوم اینکه، به گفته یاشیو، ترامپ با اعمال فشار مالی و استفاده از سیاست «هویج و چماق» با نتانیاهو و حزب لیکود او و کسانی که یاشیو آنها را «دیگر دلالان قدرت» می‌خواند، در بهترین حالت، او را به راحتی از قدرت کنار خواهد زد. تظاهرات گسترده‌ای در تل‌آویو و قدس اشغالی در اعتراض به برکناری گالانت برگزار شده است. براساس این نظرسنجی ۶۲ درصد صهیونیست‌ها معتقدند «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ جدید به دلیل نداشتن تجربه و پیشینه نظامی برای این پست مناسب نیست. همچنین ۴۵ درصد صهیونیست‌ها نسبت به آینده رژیم صهیونیستی خوش‌بین نیستند. هزاران صهیونیست تاکنون به کشورهای اصلی خود که از آنجا به اراضی اشغالی آمده بوده‌اند، بازگشته‌اند زیرا احساس امنیت لازم و اعتماد ندارند. دفتر نتانیاهو روز چهارشنبه اعلام کرد نتانیاهو در گفت‌وگوی تلفنی، پیروزی ترامپ را در انتخابات تبریک گفته است و اینکه این گفت‌وگو «گرم و دوستانه» بود و هر 2 طرف «تهدید ایران» و لزوم همکاری برای امنیت رژیم صهیونیستی را بررسی کردند. نتانیاهو در واکنش به پیروزی ترامپ در کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بازگشت تاریخی شما به کاخ سفید، به ایالات متحده شروعی جدید می‌دهد و تعهد خود را به اتحاد بزرگ بین اسرائیل و ایالات متحده تجدید می‌کند.» ترامپ هم به نوبه خود گفت که گفت‌وگوی او با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی «بسیار خوب» بوده است.
دونالد ترامپ در جریان کارزارهای انتخاباتی خود بارها گفته بود که قصد دارد به جنگ غزه پایان دهد و از نتانیاهو خواسته بود تا پیش از برگزاری مراسم تحلیف در ژانویه، جنگ را به پایان رسانده باشد. ترامپ بعد از پیروزی هم در تماس با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت که برای پایان دادن به جنگ غزه کار می‌کند. روزنامه عبری «معاریو» نیز در گزارشی به قلم «بن کسبیت» تحلیلگر سیاسی خود نوشت که رژیم صهیونیستی از بیش از یک سال قبل در هفت جبهه وارد جنگی منطقه‌ای شده و طی ‌آن نزدیک به ۲ لشکر خود را از دست داده و حتی قبل از شمارش تعداد کشته‌ها و زخمی‌ها، اکنون به هزاران سرباز نیاز دارد. در این میان کابینه آن قانونی را به تصویب رساند که می‌تواند فرار روبه‌فزونی حریدی‌ها را که اصلا در ارتش خدمت نمی‌کنند، تداوم بخشد.
بن کسبیت در ادامه گزارش خود نوشت: «کابینه دوره خدمت سربازی و تعداد روزهای خدمت نیروهای ذخیره در سال را به صورت قابل توجه افزایش داده و سن معافیت از ذخیره را بالا برد و معافیت‌های موجود را لغو کرد. این اقدامات موجب افزایش فرسودگی، نارضایتی و فشار روی گروه اندکی از آنهایی شد که در نیروهای ذخیره خدمت می‌کنند و از سوی دیگر نظامیان زیر سنگینی فشاری مستمر صدایشان درآمده است.»

لاریجانی مطرح کرد:

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: یک مقدار از دلایلی که دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا شکست خوردند برمی‌گشت به رفتار ناهنجاری که با مسلمان‌ها در غزه داشتند و به احساسات مردم نگاه نکردند.
به گزارش مهر، علی لاریجانی مشاور رهبر معظم انقلاب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در برنامه گفتگوی ویژه خبری در پاسخ به سوالی درباره مفهوم خطای محاسباتی فرموده رهبر انقلاب درباره رژیم صهیونیستی نسبت به ایران و اینکه ما برای بازتعریف دکترین بازدارندگی مان چه باید بکنیم، اظهار کرد: این موضوع خیلی بحث دارد و تصمیم‌گیری در این امور مربوط به جاهای خاصی در ایران است، رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی و بعضی از فرماندهان نظامی باید در مجموع نظر بدهند و من درست نمی‌دانم که الان باب شده که همه راجع به این موضوع نظر می‌دهند این یک مسئله کاملاً محاسباتی، تکنیکی است و باید مراجع خاصی نظر دهند.
وی ادامه داد: اما خطای محاسباتی مسئله دیگری است که نشان می‌دهد اسرائیل یک تلقی دارد و تصور می‌کند مثلاً در عملیاتی که به ایران داشته و ایران پاسخ داد و دوباره آن‌ها انجام دادند، آن‌ها تصورشان این است که این مسیر را اگر ادامه دهند به ایران لطمه‌ای می‌خورد، نمی‌شود گفت که لطمه نمی‌خوریم به هر حال در جنگ لطمه است. در جنگ با عراق لطمه و پیشروی با هم بود، خطای محاسباتی این است که ایران یک کشور بزرگی است، مثل اسرائیل نیست، کشور بزرگی است که جمعیت زیاد و نخبگانی دارد.

کشورهای دم بریده نمی‌توانند با موزه و چهار چیز دیگر برای خودشان تمدن درست کنند
لاریجانی بیان کرد: زمانی در کنفرانسی در آمریکا بودم، آنجا، رؤسای مجالس بودند، آقای کسینجر در قید حیات بود و ابراز علاقه کرد که من را ببیند، من هم می‌خواستم او را ببینم و ایشان یک بحث‌های متفرقه کرد و بعد یک سوال کرد که شما آمادگی دارید با ما یک ارتباط استراتژیک داشته باشید، من گفتم ما با شما ارتباط نداریم که شما می‌گوئید استراتژیک داشته باشید. چرا این سوال از من می‌کنید، پاسخش مهم است، پاسخش این است که ما بعد از جنگ جهانی خودمان آمدیم نقشه خط خطی کردیم و کشورها را درست کردیم، غیر از دو کشور، یکی ایران و یکی مصر، این دو کشور یک سابقه تمدنی طولانی دارید. ما نمی‌توانیم با شما کنار نیاییم، سابقه تمدنی یک چیزی نیست که عاریه‌ای باشد، جوهره ملت‌ها را شکل می‌دهد، کشورهای دم بریده نمی‌توانند با موزه و چهار چیز دیگر برای خودشان تمدن درست کنند.
بر اساس این گزارش، وی در پاسخ به سوالی در خصوص بازگشت ترامپ به کاخ سفید و اینکه چه تأثیری روی جنگ افروزی رژیم صهیونیستی دارد، اظهار کرد: یک مقدار از دلایلی که دموکرات‌ها شکست خوردند بر می‌گشت به رفتار ناهنجاری که با مسلمان‌ها در غزه داشتند، یعنی نگاه به احساسات مردم نکردند و حدسم این است که این هم بی تأثیر نبوده است، چون خیلی از مسلمان‌ها در داخل آمریکا به آن‌ها رأی ندادند.
لاریجانی ادامه داد: این‌ها صادقانه رفتار نکردند، اول می‌گفتند که ما آتش بس انجام دهیم ولی همه امکانات را به رژیم صهیونیستی می‌دادند و بعد هواپیماها را هم می‌فرستادند که مبادا کسی به این‌ها تعرضی کند. لابی صهیونیست‌ها روی دو تا حزب آنجا چمبره زدند. «ایپک» یک جریان قوی است در آنجا و هر دو حزب هم از این‌ها بهره‌مند هستند، این نتیجه، نتیجه رفتار آن‌ها هم بوده است. اینکه آقای ترامپ می‌آید و شرایط آن‌ها یک مقدار تغییر می‌کند، تغییر می‌کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که آیا حمایت‌ها همچنان ادامه دارد؟ گفت: در اسرائیل همین جور است و ظاهراً اولین تلفنش هم با نتانیاهو بوده است. یک نکته را باید توجه کنیم و آن این است که متن کنش و واکنش‌هایی که ایران در آن وجود دارد و در آن هست، یک ماجرای راهبردی است، در ماجرای راهبردی این جور آدم‌های تاکتیکی که می‌آیند تأثیری ندارند یعنی فرقی خیلی نمی‌کند. یک وقتی شما می‌خواهید یک قراردادی با آمریکا ببندید ممکن است دموکرات بپذیرند و آن‌ها نپذیرند، یک وقتی ماجرای بزرگ است و این ماجرای بزرگ قد و قواره‌اش طوری نیست که خیلی رؤسای جمهور تغییرش دهند، خیلی نباید به این بها داد و یک نکته هست و حیفم می‌آید این نکته را عرض نکنم، وقتی قبول داریم که ما در یک متن کشمکش‌های راهبردی قرار داریم. این خودش اقتضائاتی دارد، یک اقتضائاتش درون کشور است، رسانه‌ها و سیاستمداران و این‌ها در متن کشمکش‌های راهبردی رفتارشان، گفتارشان باید متفاوت باشد.
لاریجانی اظهار کرد: بعضی چیزهای حاشیه‌ای نباید بزرگ شود، بعضی از چیزها برای زمان‌های دیگر ممکن است طبیعی باشد نه در حال. شما باید قبول کنید که در یک کشمکش بزرگ قرار دارید، بنابراین باید هضمش کنید، رسانه‌ها موضوع‌های مهم را برای مردم مطرح کنند و نگذارند تبدیل شود به کشمکش‌های فردی، نوع رفتارشان با سیاستمداران باید همین طور باشد. هنوز در رسانه‌ها کشمکش است، یعنی گیر می‌دهند جناحی، گیر جناحی وقتش برای کشمکش راهبردی نیست، این بصیرتی که رهبری مستمرا روی آن تاکید می‌کنند، این جاها باید بروز داشته باشد. وقتی شما ملت تان درگیر یک کشمکش راهبردی است، نباید خط‌بازی مسئله رسانه‌ها باشد.

من رجال الغیب نیستم
وی در این خصوص که آیا در شخصیت ترامپ ۲۰۱۶ و ۲۰۲۴ تغییری هست و آیا در قبال ایران تغییری در سیاستش می‌افتد؟ گفت: من «رجال الغیب» نیستم که ببینم واقعاً این کار را می‌کند یا نه، ولی در بعضی از حرف‌هایش نشانه‌هایی بود، مثلاً نزدیک رأی دادن گفت من نمی‌خواهم با ایران بجنگم می‌خواهم مسئله هسته‌ای ایران به سمت سلاح نرود. شاید برای این بود که رأی بیشتری از ایرانیان بگیرد، ولی ممکن است فهمیده باشد که با یک دیوار سخت مواجه است و باید رفتارش را تغییر دهد.‌
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: نمی‌دانیم باید یک کمی جلوتر برود که چگونه است، چون دفعه قبل رفتار عاقلانه‌ای نداشت، شاید تجربه بیشتر پیدا کرده است و دنبال کند آن مسیر دقیق‌تر را، نکته‌ای که هست اینکه نباید کار خودمان را اینقدر پیوند بزنیم به این شخصیت‌هایی که ارزش زیادی ندارند، این خوب نیست، ایران اگر کشور مهم و متمدنی است، این قدر حرف زدن راجع به این آدم‌ها نباید مهم باشد. باید قبول کنیم اگر یک دست بشویم، اگر با هم کار بکنیم و واقعاً برادرانه با هم کار کنیم، این قدر نیروی متخصص در ایران است که می‌تواند خیلی از بارها را بردارد. معتقدم که مشکل تحریم‌ها را باید برداریم که تحریم مثل سنگ است جلوی توسعه ما، سنگ را باید برداریم، ولی اگر دیر شد نباید عزا بگیریم، مسلمان باید همیشه امیدوار و مثبت اندیش باشد.
لاریجانی ادامه داد: در عالم سیاست به عدد نفوس خلایق راه است، این راه نشد، راه دیگر، مهم این است که روحیه‌ها وجود داشته باشد، ملتی که روحیه داشته باشند، پیروز هستند، ملتی که عزا بگیرد و بترسد ره به جایی نمی‌برد. ایران وقتی کشور بزرگی است باید به اندازه بزرگی خودش تصمیمات درست بگیرد، من فکر می‌کنم که ان شاءالله در آینده راه‌های برای حل این مسائل به وجود می‌آید، نباید ناامید بود. نباید فکر کنیم که مثلاً اگر این آمد، مثلاً وضع خطرناک می‌شود.
وی در این خصوص که در خصوص تحریم‌ها تغییر سیاستی رخ می‌دهد؟ نیز بیان کرد: تحریم‌ها را با شدت کامل انجام دادند، می‌خواهد چه‌کار بکند. در این مدت هزار و ۵۰۰ تحریم اضافه شد، افراد را تحریم کردند، آقای جنتی را تحریم کردند، خود ایشان یک وقتی شوخی کرده بود، یا آقای ظریف را تحریم کردند، تحریم افراد بیشتر جنبه اعتبارشکنی دارد. بعید می‌دانم که کار مهمی بکند.
لاریجانی در پایان تاکید کرد: دیپلماسی ما باید دیپلماسی سطح بالایی در شرایط فعلی باشد، وقتی متن درگیری تان راهبردی است باید توجه کافی به بخش نظامی و دفاعی باشد و همراه آن باید یک دیپلماسی سطح بالا وجود داشته باشد. قدرت‌های مختلف هستند، همسایگان هستند، راه‌های در رو وجود دارد، همیشه این نکته را گفتم، همسایگان ایران خیلی مهم است و باید توجه کنند، همین طور قدرت‌های دیگر، چین، روسیه، اروپا هم هست، اروپا هم متفاوت هستند، بعضی‌ها رفتار نادرستی دارند، برخی شأن متعادل‌تر هستند که باید با همه این‌ها ارتباط داشت.