کتابخانه پاسارگاد در روستای نیکویه قزوین افتتاح شد
همزمان با شروع دهه فجر، آیین افتتاح کتابخانه "پاسارگاد" در روستای نیکویه استان قزوین برگزار شد. بهگزارش تجارت به نقل از روابطعمومی بانک پاسارگاد، این بانک در ادامه رویکرد توسعه فضاهای فرهنگی و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، در روز پنجشنبه 11بهمنماه1403، کتابخانه "پاسارگاد" را در روستای "نیکویه" استان قزوین" افتتاح کرد و به هموطنان عزیزمان تقدیم کرد.کتابخانهها بهعنوان مکانهای توسعه دانش و آگاهی، نقش بسزایی در ارتقاء فرهنگ مطالعه و توسعه فردی و اجتماعی ایفا میکنند. این اهمیت در مناطق کمتر توسعهیافته دارای اهمیتی دو چندان است، چرا که دسترسی به منابع آموزشی و فرهنگی میتواند پلی برای عبور از نابرابری و کنار زدن محدودیتها باشد. در این راستا بانک پاسارگاد با توجه مستمر به این موضوع اقدام به ساخت کتابخانه در مناطق مختلف بهخصوص مناطق کمتر توسعه یافته کشور کرده است و تاکنون 23 کتابخانه را ساخته و در اختیار هموطنان عزیز کشورمان قرار داده است. کتابخانه پاسارگاد روستای نیکویه قزوین در فضایی به مساحت 260 مترمربع با بیش از 100 متر محوطهسازی ساخته شده است و از جمله ویژگیهای آن تخصیص فضای مناسبی برای دارالقرآن در این کتابخانه میباشد، تا علاوه بر توسعه علمی و فرهنگی جایگاه مناسبی برای گسترش بینش قرآنی نیز تقدیم مردم عزیز کشورمان در این منطقه گردد.
مدیرعامل بانک سپه فرا رسیدن روز پاسدار و روز جانباز را تبریک گفت
دکتر ابراهیمی مدیرعامل بانک سپه با صدور پیامی فرا رسیدن سالروز میلاد با سعادت سید و سالار شهیدان حضرت اباعبداللّهالحسین(ع) روز پاسدار، ولادت مبارک بزرگ پرچمدار دفاع از حریم ولایت حضرت اباالفضل العباس(ع) روز جانباز و خجسته میلاد سیدالساجدین حضرت امام زینالعابدین (ع) را تبریک و تهنیت گفت. به گزارش تجارت به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بانک سپه؛ در متن پیام مدیرعامل بانک سپه آمده است: بسم اللّه الرحمن الرحیم
روزهای فرخنده و با سعادت ماه شعبان و فرا رسیدن میلاد با سعادت سرور آزادگان جهان حضرت سید الشهدا(ع) و قمر بنی هاشم حضرت ابوالفضل العباس (ع) که از سوی حضرت امامخمینی(ره) به نام روز پاسدار و جانباز مزین شده، فرصتی ارزشمند برای تجلیل از سرو قامتان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جانبازان گرانقدر و پرافتخار وطن است.شهدا، جانبازان، پاسداران و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس، نماد ایثار و از خودگذشتگی هستند. این قهرمانان همیشه تاریخ با فداکاری و عبور از تمامی تعلقات دنیوی، ثبات، امنیت و آرامش را برای این مرز و بوم به ارمغان آوردند.پاسداران رشید انقلاب اسلامی در اوج اقتدار و صلابت، عزت و عظمت کشور را وجهه همت خود قرار داده و با پیشبرد هوشمندانه مأموریتهای مهم و خطیر خود، مرزهای جغرافیایی و عقیدتی ایران اسلامی را حفظ و حراست میکنند.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران مطرح کرد:
بانک قرضالحسنه مهر ایران؛ از رشد منابع تا تحول دیجیتال
دکتر غلامرضا فتحعلی گفت: بانک قرضالحسنه مهر ایران با رویکردی هوشمند و مشتریمحور، به دنبال ارائه خدمات متنوع و نوآورانه در حوزه بانکی و مالی است.به گزارش خبرنگار روزنامه تجارت، با حضور دکتر غلامرضا فتحعلی مدیرعامل، جمعی از مدیران و کارکنان ادارات پشتیبانی سراسر کشور، همایش معاونت پشتیبانی بانک قرضالحسنه مهر ایران برگزار شد.دکترغلامرضا فتحعلی مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران در این همایش با بیان اینکه منابع بانک در پایان ۹ ماهه امسال به ۴۰۵ همت رسیده، اظهار داشت: این رقم نشان از رشد ۴۷ درصدی منابع بانک نسبت به ابتدای امسال دارد، در این مدت بانک ۱۲۷ درصد از بودجه سالانه را پوشش داده است.وی با اشاره به رتبه هشتم بانک در میزان منابع در شبکه بانکی کشور، خاطرنشان ساخت: بانک در تراز استانداردهای جهانی عمل میکند، نرخ مطالبات غیرجاری بانک حتی کمتر از میانگین جهانی، ۰.۵ درصد شده، سرمایه بانک نیز به ۱۵ همت رسیده است، همچنین عملکرد بانک در حوزه پرداخت تسهیلات باعث اعتماد مردم و ثبت شاخصهای استاندارد برای بانک شده است.به گفته مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران در سال جاری حدود ۲ میلیون فقره افتتاح حساب و بیش از ۲ میلیون فقره پرداخت تسهیلات به صورت غیرحضوری انجام شده، همچنین ۴ میلیون مشتری بانک توسط هوش مصنوعی اعتبارسنجی شدهاند.فتحعلی با بیان اینکه مفهوم قرضالحسنه و کار ویژه بانک در قرآن ذکر شده، اظهار داشت: به همین دلیل کارکنان این بانک اجر معنوی دارند، نگاه بانک نیز به معیشت کارکنان و توجه به کرامت انسانی آنهاست تا بتوانند در بهترین شرایط به وظایف خود عمل کنند.وی با اشاره به شاخصهای اقتصادی کشور، گفت: همگام با تحولات نیاز است خطوط کسبوکاری بانک تغییر یابد.
گروه بانک و بیمه: در این ایام مبارک و پرفضیلت دهه فجر که همزمان با یادآوری پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران است فرصتی مناسب برای بازنگری در مسیر طی شده و ارزیابی دستاوردهای بزرگ و تأثیرگذار این انقلاب بزرگ تاریخی برای ما فراهم میشود. انقلابی که با خون دل خوردن ها ایثار و فداکاری های مردم ایران به پیروزی رسید و تاریخ ایران را به طور کامل متحول کرد.
این مطلب از سوی حجت الاسلام والمسلمین جوادی و به مناسبت آغاز دهه فجر انقلاب شکوهمند اسلامی، در جمع همکاران ستادی موسسه اعتباری ملل عنوان شد.ایشان افزود: انقلاب اسلامی ایران نه تنها یک تغییر سیاسی، بلکه یک تغییر فرهنگی و اجتماعی عظیم بود. انقلاب ما یک انقلاب مردم محور بود که به رهبری امام خمینی (ره) به پیروزی رسید. این انقلاب به ما آموخت که تنها با همدلی و اتحاد مردم میتوانیم در برابر مشکلات و چالش های بزرگ ایستادگی کنیم و به هدفهای بزرگ دست یابیم همان طور که امام خمینی (ره) فرمودند: ایران اسلامی باید نمونه ای برای تمامی مسلمانان جهان باشد. این پیام هنوز هم باید در دلهای ما زنده بماند و الهام بخش تلاش ها و تصمیمات ما باشد.مدیر عامل موسسه اعتباری ملل با اشاره به اینکه در این ایام پر شکوه دهه فجر که نماد وحدت و همبستگی ملت ایران است، از شما همکاران عزیز میخواهم که همچون مردم انقلابی ایران در دوران انقلاب با اتحاد همراهی همیاری و تلاش مستمر خود زمینه ساز رشد و اعتلای موسسه اعتباری ملل شوید، خاطرنشان کرد: ما باید با تمام توان خود به طور مستمر به مردم عزیز ایران خدمت کنیم و همواره در جهت تحقق اهداف موسسه تلاش کنیم. موسسه اعتباری ملل همان طور که از نامش پیداست موسسه ای مردمی است که پایه گذار آن مردم هستند و موفقیت ما تنها در گرو تلاش و همت شماست.دکتر جوادی یادآور شد با اینکه در این مدت عملکرد خوبی داشته ایم و توانسته ایم به اغلب اهداف خود دست یابیم، اما باید بپذیریم که در این عرصه رقابتی هیچگاه نباید به موفقیت های گذشته دل خوش باشیم، دنیای امروز دنیای رقابت است و سرعت تغییرات نوآوری ها و نیازهای مردم روز به روز در حال افزایش است. لذا برای حفظ جایگاه خود و پیشرفت بیشتر باید تلاش های خود را دو چندان کنیم ما در شرایطی زندگی میکنیم که موسسات و نهادهای مختلف همواره در حال به روزرسانی و رقابت هستند بنابراین برای باقی ماندن در صدر، باید همیشه خلاقانه، نوآور و پویا باشیم.
ایشان افزود: همان طور که رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) همواره تأکید دارند، خدمت به مردم پایه گذار تمامی اقدامات ماست خدمت به مردم هدف اصلی انقلاب اسلامی بود و این باید به طور مستمر و بدون هیچ گونه انحرافی در دستور کار ما قرار گیرد. بیایید در این ایام با شکوه دهه فجر، دوباره عهد ببندیم که اولین و مهمترین هدف ما در موسسه اعتباری ملل خدمت بی وقفه و با کیفیت به مردم عزیز ایران باشد. این تنها راهی است که میتواند موجب رشد اعتبار و اعتماد بیشتر مردم به موسسه شود.وی با اشاره به اینکه در این دهه فجر که یادآور قدرت و وحدت ملت ایران در برابر دشمنان و موانع است. بیایید با تمام توان خود برای دستیابی به اهداف موسسه و خدمت بیشتر به جامعه تلاش کنیم، گفت: یاد بگیریم که هر چالش و رقابتی، فرصتی است برای رشد و پیشرفت باید با تلاش مداوم همدلی و هم افزایی، قدم به قدم پیش برویم و برای آینده ای روشن تر خود را آماده کنیم. امیدوارم در این دهه پر فروغ که یادآور فداکاری ها و دلاوریهای مردم ایران است با عزمی راسخ و تلاش مستمر در جهت رشد موسسه قدم برداریم. همانطور که انقلاب اسلامی باعث تغییرات بنیادین در ایران شد ما نیز باید با انجام کارهایی ماندگار و تأثیرگذار، آینده ای پر از امید و رشد برای موسسه اعتباری ملل رقم بزنیم.مدیر عامل موسسه اعتباری ملل در پایان گفت: به یاد داشته باشیم که در نهایت موفقیت موسسه ما، موفقیت مردم است و این همان هدف اصلی انقلاب اسلامی ایران بوده و همچنان باید در اولویت تمام اقدامات ما قرار گیرد، خدمت به مردم عزیز ایران همیشه باید خط مشی اصلی ما باشد و هیچ چیزی نباید ما را از این مسیر منحرف کند.
سیاستهای پولی عمدتا با هدف کنترل رشد نقدینگی و پایه پول با هدف نهایی کنترل تورم برنامهریزی میشود و سیاستهای اعتباری نیز با هدف تحرک رشد بخش واقعی اقتصاد توسط سیاستگذار برنامهریزی میشود. برنامهریزی در این دو بخش باید به گونهای باشد که سیاستهای کنترل نقدینگی منجر به کمبود منابع مالی برای بنگاهها نشود و از سوی دیگر تورم برای اقشار جامعه ایجاد نکند. به گزارش ایسنا، دو اهرم سیاستهای پولی (مدیریت رشد پایه پولی و نقدینگی در راستای کنترل تورم) و سیاستهای اعتباری (از تامین سرمایه در گردش بنگاههای اقتصادی تا حمایت از دانش بنیان ها و افزایش سهم خانوار از تسهیلات شبکه بانکی) بانک مرکزی در راستای دستیابی به رشد اقتصادی همراه با کنترل تورم و نقدینگی بسیار مهم است.
سیاستهای پولی: مدیریت رشد پایه پولی و نقدینگی در راستای کنترل تورم
سیاستگذار پولی در زمینه مسئله کنترل رشد نقدینگی به عنوان یکی از مهمترین مولفههای بنیادین ایجاد کننده تورم، بهمنظور کنترل خلق پول بانکی و مدیریت رشد کلهای پولی و نقدینگی در راستای کنترل تورم، برنامه پولی خود را برای سال ۱۴۰۳ با هدفگذاری رشد ۲۳ درصدی نقدینگی (با دامنه مثبت و منفی دو درصد) تدوین کرد. در این خصوص عملکرد رشد نقدینگی را به منظور تحقق هدف تعیین شده به صورت ماهانه مورد پایش قرار میگیرد. علاوه بر این، سیاستگذار پولی طی سالهای اخیر ضمن اصلاح کمّی و کیفی ترازنامه بانکها، ضوابط کنترل مقداری ترازنامه (داراییها و بدهیها) بانکها را با هدف مدیریت خلق پول توسط بانکها دنبال کرده است؛ به طوریکه عملکرد متغیرهای نقدینگی و پایه پولی نشان میدهد که برنامه ریزی برای بازگرداندن متغیرها به روند بلندمدت موفقیت آمیز بوده است. مسیر رشد نقدینگی، در فصل اول سال ۱۴۰۳ مطابق برنامه رشد هدفگذاریشده حرکت کرده، اما در فصل دوم به واسطه سیاستهای حمایتی بانک مرکزی در زمینههای مختلف و همچنین تسهیل تامین مالی دولت، رشد نقدینگی از سطح برنامهریزی شده فاصله گرفته است. از جمله این سیاستها میتوان به آزادسازی سپرده قانونی بانکها و موسسات اعتباری جهت پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری، منابع ریالی مربوط به کاهش سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی و هزینه کرد آن توسط دولت، خرید بخشی از اوراق دولت توسط بانکها و موسسات اعتباری، کاهش منابع سپردهای دولت در دوره مورد گزارش نسبت به پایان سال ۱۴۰۲، اجرای بخشی از ماده (۴۶) قانون رفع موانع تولید (تسویه بخشی از مطالبات بانکها از بانک مرکزی)، افزایش ذخایر طلای بانک مرکزی، منابع مرتبط با تفاهمنامه سه جانبه بانک مرکزی، وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه اشاره کرد. سیاستگذار پولی در ادامه پیشبرد اهداف خود در مدیریت نقدینگی کوتاهمدت بانکها (ذخایر) و هدایت نرخ سود موزون بازار بینبانکی به محدوده مدنظر سیاستگذار پولی (نرخ سود سیاستی) از عملیات سیاست پولی (مشتمل بر عملیات بازار باز و تسهیلات قاعدهمند) استفاده کرد؛ لذا در راستای تثبیت نرخ سود موزون بازار بینبانکی در داخل دالان نرخ سود مدنظر سیاستگذار پولی و جلوگیری انحراف نرخ سود بازار بینبانکی از نرخ سود سیاستی، این بانک اقدام به برگزاری حراجهای هفتگی عملیات بازار باز به منظور تزریق ذخایر به شبکه بانکی کرده است. علاوه بر این، با هدف ممانعت از عدول نرخ سود موزون بازار بین بانکی ریالی از دالان نرخ سود، بانک مرکزی اقدام به تنظیم نقدینگی (ذخایر) شبانه بانکها در قالب اعتبارگیری قاعدهمند از طریق انعقاد قرارداد توافق بازخرید با بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی کرده است. علاوه بر این با هدف تأمین مالی بازارمحور هزینههای جاری و عمرانی دولت، از ابتدای امسال ۱۰ بهمن ماه به صورت هفتگی حراج اوراق دولتی برگزار شد. طی ۳۲ مرحله حراج هفتگی، در مجموع ۲۸۸۶.۸ هزار میلیارد ریال اوراق مالی اسلامی دولتی توسط بانکها و سایر سرمایهگذاران (به ترتیب با سهمهای ۷۰ و ۳۰ درصد) خریداری شد.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: یکی از مهمترین پیامدهای مثبت حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز، جمع شدن بساط رانت ارزی و افزایش تولید است.
نیما میرزایی – کارشناس بورس و بازار سرمایه – در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به موضوع تعدیل نرخهای ارز و حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز با هدف کاهش توزیع رانتهای ارزی گفت: موضوع تک نرخی کردن ارز که یکی از وعدههای رئیس جمهوری بود و از دستورکارهای تیم اقتصادی وی بود، یکی از گامهای مهم و اثرگذار در اقتصاد بود که پیامدهای مثبتی برای اقتصاد کشور به ویژه بخش تولید به همراه دارد.
وی افزود: بی شک حذف نرخهای مختلف ارز در کشور کمک شایانی به افزایش جذابیت تولید و صادرات کشور میکند و انگیزه سرمایهگذاران را برای سرمایهگذاری در تولید به ویژه در «طرحهای توسعهای» افزایش دهد.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: این اقدام یکی از ضروریترین اصلاحات اقتصادی است که در کشور باید صورت میگرفت. به عبارتی به عقیده بسیاری از کارشناسان و مسئولان اقتصادی کشور، رانتهای متعدد ارزی که در نتیجه وجود ارز چند نرخی ایجاد شده بود در دهههای اخیر موجب سوءاستفادههای بسیاری شده بود. میرزایی ادامه داد: با این حال، اقدام برای تعدیل نرخهای ارز و حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز، بی شک یک سیاست اقتصادی مناسب است و حتی بخشی از اثرات مطلوب آن را در ماههای اخیر در بازار سرمایه شاهد بودیم که نشان میدهد حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز یک حرکت مناسب بود.
وی تصریح کرد: حرکت به سمت تک نرخی کردن ارز علاوه بر اینکه موجب افزایش تولید میشود، در بلند مدت نیز موجبات کاهش تورم را فراهم میکند. همچنین با توجه به افزایش عرضههای ارز در سامانه ارز توافقی، این انتظار میرود که به بسیاری از تقاضاهای واقعی ارز تا حد بسیاری پاسخ داده شود.
این کارشنای بازار سرمایه گفت: با این حال، در حال حاضر به نظر میرسد که بانک مرکزی در هفتههای اخیر به میزانی سرعت تعدیل نرخهای ارز را کاهش داده و همین موضوع برخی اثرات منفی را نشان داده که در بازار آزاد نیز شاهد افزایش نرخ ارز هستیم.