سرمربی تیم فوتبال شمس آذر قزوین که در نیم‌فصل اول لیگ برتر روی نیمکت تیم هوادار حضور داشت، تأکید کرد هیچ مشکل و چالشی با این باشگاه نداشته و ندارد. به گزارش   تسنیم، سیدمهدی رحمتی در نشست خبری پیش از دیدار تیم فوتبال شمس آذر قزوین مقابل هوادار اظهار داشت: فردا با یک تیم کاملاً متحول شده هم به لحاظ مربی، هم به لحاظ بازیکن و شکل بازی‌اش بازی داریم. هوادار در نیم‌فصل دوم تیم خوبی نشان داده و نتایج خوبی هم کسب کرده است. هوادار در دیدارهایی که واگذار کرده هم مستحق شکست نبوده است. به شخصه فکر می‌کنم یکی از حساس‌ترین و مهمترین بازی‌های تاریخ شمس آذر دیدار فردا برابر هوادار خواهد بود.   وی در ادامه افزود: سعی کرده‌ایم در هفته گذشته در آنالیزهای‌مان موضوعاتی را به بازیکنان تفهیم کنیم. در هفته‌های اخیر مصدومان زیادی داشتیم و خدا را شکر در هفته گذشته تعدادی از نفرات آسیب‌دیده ما رسیدند. فردا شاهد بازی خوبی از هر دو تیم خواهیم بود. شمس آذر تیمی است که دوست دارد فوتبال بازی کند، ولی در چند بازی شرایط طوری پیش رفت که بازی‌ها را واگذار کردیم. ان‌شاء‌الله به لطف خدا و با همت بازیکنان بتوانیم سربلند از دیدار فردا سربلند خارج شویم.
 سرمربی تیم فوتبال شمس آذر قزوین در مورد چالش‌هایش در نیم‌فصل اول لیگ برتر در تیم هوادار تصریح کرد: چالشی نبود. از زمانی که تصمیم گرفتم وارد جرگه مربیگری شوم می‌دانستم باید هر لحظه باید ساک‌مان دم دست باشد. در مقطعی در خدمت هوادار بودم، ولی شرایط به گونه‌ای پیش نرفت که همکاری‌مان را ادامه دهیم. هیچ مشکل و چالشی نیست و دست تقدیر طوری رقم خورد که فردا روبه‌روی هم قرار بگیریم. با همه احترامی که برای نیمکت این تیم از جمله (مهرداد) طهماسبی قائل هستم باید بتوانیم بازی خوبی انجام دهیم. حداقلش این باشد که طرفداران ما فوتبال زیبایی ببینند و در این وضعیت که مردم ذهن‌شان درگیر است، فوتبال جذابی دیده باشند. مردم در این شرایط، شب می‌خوابند و صبح بلند می‌شوند و قیمت‌ها چند برابر می‌شود، در حالی که بچه‌های‌شان لباس شب عید می‌خواهند. خدا را شکر ماه رمضان است و می‌توانیم آجیل و شیرینی کمتر بگیریم و به جایش خرما استفاده کنیم! واقعاً نگران هستم و ذهنم درگیر است. امیدوارم خدا هیچ پدری را شرمنده فرزندش نکند.

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تاخیر، غیبت، کم کاری و تنبیه بدنی دانش‌آموزان جزو موضوعاتی است که در خصوص آن‌ها بیشترین پرونده‌ها در این اداره تشکیل می‌شود گفت: برای ناظمی که در آذربایجان شرقی یک دانش‌آموز را تنبیه کرده بود، پرونده تشکیل و براساس تخلف صورت گرفته برای او رای صادر می‌شود.
 محمد سلیمی‌ در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح نحوه گزینش افراد، با بیان اینکه در مرحله اول گزینش، اطلاعات فرد بر اساس تحقیقات محلی و دعوت به مصاحبه و ... انجام می‌شود گفت: اگر فرد اعتراض داشته باشد، به اعتراض او در هسته گزینش استان رسیدگی می‌شود؛ اگر در هسته گزینش استان تایید نشود، یک بار دیگر امکان اعتراض وجود دارد تا در سطح وزارتخانه بررسی شود.
 وی با بیان اینکه در این گزینش یک نفر از هیئت عالی، یک مدیر کل و یک نماینده ریاست جمهوری بررسی‌ها را انجام می‌دهند افزود: خارج از این در هیئت عالی گزینش و دیوان عدالت پیگیری اعتراض‌ها صورت می‌گیرد، بنابراین امکان ورود ما به موضوع وجود ندارد.
 مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش به موضوعات پرونده‌های شکایتی نیز اشاره کرد و ادامه داد: ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات، طبق قانون به مسائل گزینشی و مسائل مربوط به هیئت تخلفات نمی‌تواند ورود کند و بیشتر موضوعات عملکردی، مرتبط با ما است.
 سلیمی با بیان اینکه موضوعات عملکردی شامل تاخیر، غیبت، کم کاری، تنبیه بدنی و ... است، به موضوع تنبیه بدنی دانش‌آموزان در یکی از مدارس آذربایجان شرقی اشاره و عنوان کرد: به موضوع ورود کرده‌ایم، پرونده ناظم متخلف به هیئت تخلفات اداری معرفی شده است. این هیئت با توجه به مستندات، طرف را احضار و توضیحات را بررسی می‌کند و بر اساس مشکل پیش آمده و میزان تخلف صورت گرفته، رای صادر می‌کند.
 وی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۴ نظارت مستمر و بازرسی‌های میدانی و موردی و تاکید بر سیستم‌های نظارتی جزو برنامه‌های مهم در سال ۱۴۰۴ است.

مدیرکل بهزیستی استان تهران با اشاره به راه‌اندازی مجتمع تخصصی آموزشی کودکان «دانستان» گفت: تمام فازها از اول مهرماه سال آینده فعال خواهد شد تا به حداقل ۵۰۰ کودک در این منطقه خدمات ارائه شود.
 به گزارش ایسنا، محمد نصیری در مراسم بهره‌برداری از پروژه بازسازی و راه‌اندازی مجتمع تخصصی آموزشی کودکان «دانستان» با بیان اینکه این بنا در سال ۱۳۴۷ توسط بنیاد خانواده، مادر مددکاری ایران ایجاد شد، گفت: در دوره‌های متعدد اتفاقات مختلفی افتاد، اما تصمیمی که با همکاری تشکل‌های مردمی و بنگاه‌های اقتصادی گرفته شده «احیا امر خیریه» با رویکرد پیشرفت است.
 وی افزود: امروز تعبیر ما از مجموعه‌ پردیس توانمندسازی کودکان، نگهداری، مهارت آموزی، ورزش، بهداشت و آموزش تحصیلی با افق منطقه است. اینجا مجموعه آموزشی تدارک دیده شده است تا از سایر کشورها برای الگوگیری دعوت کنیم.‌
 به گفته مدیرکل بهزیستی استان تهران، تا امروز قریب به ۲۰ میلیارد تومان با مشارکت خیران هزینه شده است. تمام فازها از اول مهرماه سال آینده فعال خواهد شد تا به حداقل ۵۰۰ کودک در این منطقه خدمات ارائه دهد.

 رئیس‌ پلیس راهور تهران بزرگ گفت: در آستانه عید نوروز، روزانه ۲۱ میلیون سفر در تهران انجام می شود که این بارترافیکی بسیار سنگین است.  به گزارش ایسنا، سردار سید ابوالفضل موسوی پور در نشست خبری که صبح امروز در ستاد پلیس راهور تهران بزرگ برگزار شد، افزود: تهران سی و هشتمین کشور بزرگ دنیاست با جمعیت ثابت ۹.۸ میلیون نفر و ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت شناور که روزانه به تهران اضافه می‌شود.    وی اظهار کرد: تهران ۱۸ ورودی اصلی دارد و ما تصمیم گرفتیم از لحاظ فنی یک محور را مورد بررسی قرار دهیم. ما در محور خرازی قبل از اتوبان آزادگان دوربین کار گذاشتیم و ثابت شد که از ساعت ۶ صبح تا ۲۳ شب، بار ترافیکی بدون وقفه را شاهد بودیم. یعنی ۱۶ ساعت بار ورودی. بنابراین در این روزها شاهد بار ترافیکی زیادی در آستانه نوروز هستیم و همکاران من آن را مدیریت می کنند.
 رئیس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در این روزها علاوه بر اینکه ۱۶ درصد خودروها و ۲۹ درصد موتورسیکلت های پلاک شده در تهران وجود دارند، بار ترافیکی زیادی وارد شهر می شوند. ما ۱۰ هزار کیلومتر معابر و  هزار و ۷۰ کیلومتر بزرگراه در تهران داریم.

 سرپرست مرکز نظارت و اعتبار بخشی امور درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه برنامه محوری رصد مداخله‌گران غیرپزشک در حوزه پزشکی در تهران آغاز شده، گفت: بیش از ۱۰ پرونده از زمان اجرای برنامه محوری نظارت و رصد وزارت بهداشت و دادستانی کل کشور در تهران تشکیل شده است.
 دکتر جلال غفارزاده در گفت‌وگو با ایسنا، در ارتباط با رصد و شناسایی مداخله‌گران غیرپزشک در حوزه پزشکی اظهار کرد: برنامه محوری نظارت و رصد وزارت بهداشت و دادستانی کل کشور به منظور جلوگیری از مداخله افراد غیرپزشک در امور پزشکی در حال انجام است. برنامه محوری رصد مداخله‌گران غیرپزشک در حوزه پزشکی در تهران آغاز شده و براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در تمام کشور تعمیم داده می‌شود. وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی ابلاغ کرده که شیوه و هماهنگی‌های انجام شده به منظور شناسایی افراد غیرپزشک در حوزه پزشکی را اجرا کنند.
 وی درباره تعداد پرونده‌های مداخله افراد غیرپزشک در حوزه پزشکی، گفت: بیش از ۱۰ پرونده از زمان اجرای برنامه محوری نظارت و رصد وزارت بهداشت و دادستانی کل کشور در تهران تشکیل شده است.
 وی گفت: افراد غیرمجاز به صورت سرپایی در حوزه زیبایی اقداماتی انجام می‌دهند و برخی اقدامات آنها مانند «کاشت» بسیار عمیق است. قرار «بازداشت موقت» برای یکی از پرونده‌های تهران صادر شده است. تعداد پرونده‌های افراد مداخله‌گر در تهران به واسطه رصد و نظارت در حال افزایش است. 
 سرپرست مرکز نظارت و اعتبار بخشی امور درمان وزارت بهداشت درباره برخی تخلفات در بیمارستان‌ها نیز گفت: یک مورد بیمارستان نیز وجود داشت؛ امیدوارم که بتوانیم بروز چنین مواردی را در بیمارستان‌ها ریشه‌کن کنیم. رصد و نظارت بیمارستان‌ها می‌بایست ادامه داشته باشد.    غفارزاده درباره جرایم مداخله افراد غیرپزشک در حوزه پزشکی گفت: اقدامات مداخله‌ای برخی مداخله‌گران بسیار شدید است و کارهای عمیقی انجام می‌دهند و کار این افراد بسیار خطرناک است. جرایم افراد مداخله‌گر غیرمجاز در امور پزشکی ماده ۳ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی بعد از گذشت ۲۹ سال به روز رسانی شده است؛ بنابراین در صورت ورود افراد مداخله گر به امر درمان، به شدت با آنها برخورد خواهد شد. جرائم سنگین به روزشده شامل «حبس»، «ضبط اموال»، «پلمب محل» و «محکومیت کیفری» در نظر گرفته شده است. 
 وی با بیان اینکه جرائم افراد مداخله‌گر به روزشده تصریح کرد: جرائمی که در گذشته برای مداخله‌گران امور پزشکی درنظر گرفته شده بود، بازدارنده نبود اما جرائم جدید بازدارنده است. به دلیل هماهنگی‌های صورت گرفته و تعیین جرائم جدید، جرایم کنونی بازدارنده است.  

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی استان تهران از تداوم طرح غربالگری بینایی تا پایان اسفندماه خبر داد.
 الهه سعادتی در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: تنبلی چشم یا آمبلیوپی نوعی بیماری در اوایل کودکی است که در آن بینایی کودک در یک چشم آنگونه که باید، رشد نمی‌کند. در این بیماری، مغز بیشتر بر یک چشم تمرکز می‌کند و عملا چشم تنبل را نادیده می‌گیرد.  وی افزود: اگر این چشم به درستی تحریک نشود، سلول‌های عصبی که مسئول بینایی هستند به طور طبیعی تکامل نمی‌یابند. 
  سعادتی معتقد است: معمولا هر چه سن کودک کمتر باشد، اثربخشی درمان بیشتر خواهد بود. به طوریکه پس از ۸ سالگی، احتمال بهبود بینایی به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد ولی درمان هنوز هم می‌تواند موثر باشد.
 سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی استان تهران با بیان اینکه برای پیشگیری از اختلالات بینایی، توجه به آمبلیوپی به عنوان یکی از اولویت‌های برنامه‌های پیشگیری در بهزیستی، مورد توجه خاص است، گفت: تنبلی چشم به گونه‌ای است که گاهی بدون علامت و با ظاهر عادی چشم همراه است، بنابراین در موارد زیادی از سوی والدین تشخیص داده نمی‌شود و حتما باید برای تشخیص آن به چشم پزشک مراجعه کرد. 
 در این راستا سعادتی، برنامه غربالگری تنبلی چشم را برنامه‌ای همه ساله معرفی کرد که در کشور اجرا می‌شود و در این باره اظهار کرد: این برنامه هرساله از نابینایی و کم‌بینایی بسیاری از کودکان ایرانی پیشگیری می‌کند و برای پیشگیری از تنبلی چشم باید چشم همه کودکان در سنین ۳ تا ۶ سال غربال شوند.
 وی گفت: امسال طرح غربالگری بینایی از خردادماه سال جاری آغاز و تا پایان اسفندماه ادامه دارد. مراکز بهداشتی و درمانی، واحدهای مستقل غربالگری بینایی، مکان‌هایی هستند که غربالگری تنبلی چشم برای کودکان در آنجا انجام می‌شود.
 سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی استان تهران تصریح کرد: باید توجه داشت که گروه هدف برنامه غربالگری تنبلی چشم تمام کودکان ۳ تا ۶ ساله هستند که در سه سطح توسط غربالگر، اپتومتریست و چشم‌پزشک در کلیه مناطق شهری و روستایی و حتی در مناطق محروم و صعب‌العبور هم اجرا می‌شود.
 سعادتی یادآور شد: غربال به دو طریق E چارت (نموداری برای سنجش بینایی) و برای کودکانی که نمی‌توانند بنا به دلایلی از E چارت استفاده کنند، با دستگاه پلاز اپتیکس غربال می‌شوند. دستگاه پلاز اپتیکس به گونه‌ای است که فاصله کودک با غربالگر یک متر بوده و در چند ثانیه غربالگری انجام می‌شود.
 وی در ادامه درباره تعرفه غربالگری تنبلی چشم گفت: به طور کلی دو نوع تعرفه به تفکیک تعرفه دولتی و تعرفه خصوصی برای غربالگری تنبلی چشم تعریف شده است. چنانچه فردی توانایی پرداخت تعرفه را نداشته باشد به صورت رایگان غربال می‌شود.
 این مسئول در خصوص تعرفه هزینه معاینه کودکان ارجاعی در این طرح گفت: در سطوح تخصصی به اینصورت است که درصد کمی از تعرفه بر مبنای توانایی خانواده، پرداخت می‌شود و مابقی برعهده سازمان بهزیستی است. در این سطوح، برای افراد کم بضاعت، معاینه به صورت «رایگان» و تامین هزینه برعهده بهزیستی است.
 سعادتی در پایان خاطرنشان کرد: شهروندان در سراسر استان می‌توانند حداکثر تا پایان اسفند ماه با در دست داشتن شناسنامه کودک به پایگاه‌های شهرستان‌ها مراجعه کنند و از خدمات غربالگری بینایی بهره‌مند شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند با شماره تماس‌های ۸۸۷۷۸۰۵۳ – ۸۸۷۸۷۱۹۸ – ۷۷۵۱۰۰۶۷ –  ۳۶۸۰۶۹۰۵ و یا با مراجعه به سایت بهزیستی http://tehran.behzisti.ir از محل استقرار پایگاه‌های غربال مطلع شوند.  

ایسنا/  رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست مه‌ولات گفت: با توجه به آغاز سفرهای نوروزی بی‌احتیاطی برخی رانندگان و تصادفات جاده‌ای، عامل تلف شدن گونه‌های جانوری نادر است.
 اباذر حسین‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا با اظهار تأسف از اینکه بی‌احتیاطی برخی رانندگان، گاهی اوقات منجر به تلف شدن گونه‌های جانوری در محورهای مواصلاتی شهرستان می‌شود. از رانندگان تقاضا کرد در مسافرت‌های نوروزی با احتیاط بیشتری تردد کنند.
 رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست مه‌ولات نصب علائم راهنمایی و رانندگی برای عبور گونه‌های جانوری در جاده‌ها و مسیرهای عبور حیات‌وحش را از جمله راهکارهای کاهش تصادف و تلفات وحوش دانست و افزود: این منطقه زیستگاه برخی گونه‌های نادر است.
 وی با بیان اینکه مه‌ولات در کریدور اصلی شمال به جنوب قرار دارد، تصریح کرد: با پیگیری‌های انجام شده در جاده‌های اصلی تابلوهای عبور حیوانات وحشی نصب شده اما در جاده‌های روستایی تابلوی عبور و مرور حیات‌وحش نصب نشده است.  حسین‌نژاد با اشاره به اینکه در محورهای شهرستان تردد زیاد است، گفت: حتی در مسیر ریل راه‌آهن که از منطقه شکار ممنوع عبور می‌کند نیز تلفات آهو و سایر گونه‌ها را داشته‌ایم.  وی با اعلام اینکه در همه نوع از گونه‌های جانوری از جمله شغال، روباه، کفتار، مار و ... تلفات داشته‌ایم، بیان کرد: تاکنون چندین مورد کفتار در جاده‌های شهرستان تلفات داشته‌ایم، متأسفانه انواع حیات‌وحش در جاده‌ها تلف می‌شوند.
 رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست مه‌ولات با بیان اینکه از گذشته تلفات را در جاده‌های مواصلاتی و در مسیر راه‌آهن داشته‌ایم، گفت: از شهروندان تقاضا داریم از این گنجینه ژنتیکی که برای تنوع محیط زیستی شهرستان، استان و کشور لازم است بیشتر مراقبت کنند.
 وی تأکید کرد: ما همگی مسئول حفاظت از محیط‌زیست و جانوران هستیم و باید برای آینده‌ای پایدار تلاش کنیم.
 به گزارش ایسنا، مه‌ولات زیستگاه گونه‌های جانوری متنوع شامل آهو، هوبره، گربه وحشی، روباه شنی، روباه معمولی، خرگوش، گرگ، شغال، کفتار، انواع پرندگان شکاری، تیهو، باقرقره شکم سیاه، کبوتر چاهی، انواع گنجشک‌سانان، انواع مارها و خزندگان است.
 فیض‌آباد، مرکز شهرستان ۵۰ هزارنفری مه‌ولات در فاصله ۲۰۷ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

موزه ملک همزمان با اعلام برنامه‌های ویژه ماه رمضان در این موقوفه فرهنگی آستان قدس رضوی در تهران از نمایش و معرفی «قرآن منسوب به دست‌خط امام حسن (ع)» خبر داد.
 به گزارش ایسنا، امیر خوراکیان، رئیس کتابخانه و موزه ملی ملک درباره این برنامه‌ها توضیح داد: آیین وقف‌نامه‌ای جشن میلاد امام حسن (ع) که هر سال به سفارش زنده‌یاد حاج حسین آقا ملک، بنیانگذار و واقف این مجموعه با تدارک برنامه‌های متنوع مذهبی و فرهنگی در نیمه ماه رمضان برگزار می‌شود، مهمترین برنامه این موقوفه در این ماه است.
 خوراکیان افزود: به مناسبت این ماه، همچنین بیست و ششمین نمایشگاه تک اثر کتابخانه و موزه ملی ملک با محوریت نمایش و معرفی «قرآن منسوب به دست‌خط شریف امام حسن مجتبی (ع)» در سالن تک‌اثر این مجموعه افتتاح خواهد شد. این مصحف ارزشمند، یکی از نایاب‌ترین آثار قرآنی و از قدیمی‌ترین نفایس مجموعه خطی کتابخانه و موزه ملی ملک به شمار می‌آید که توسط حاج حسین آقا ملک، وقف این مجموعه شده است.
 رئیس کتابخانه و موزه ملی ملک هم‌چنین از برپایی نمایشگاه «تقویم‌های رقومی» در سرسرای طبقه همکف این موقوفه فرهنگی با توجه به هم‌زمانی ماه مبارک رمضان و فرارسیدن نوروز ۱۴۰۴ خبر داد.