با نتانیاهو درباره وضعیت غزه و ایران گفت‌وگو می‌کنم

رئیس‌جمهور آمریکا در پیامی اعلام کرد که موضوع ایران و غزه در دستورکار دیدار آتی او با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی است. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهورآمریکا دیروز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران پیش از سفر به فلوریدا گفت که دوشنبه آتی در کاخ سفید با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دیدار و با او درباره وضعیت غزه و ایران گفت‌وگو خواهد کرد. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز امروز اعلام کرد که هفته آینده در کاخ سفید با رئیس‌جمهور آمریکا دیدار خواهد کرد. به گفته نتانیاهو، او در این دیدار درباره مجموعه‌ای از مسائل، از جمله دستیابی به یک توافق تجاری جدید، تبادل نظر خواهد شد. وی افزود که پیش از نهایی‌شدن هر توافقی، رایزنی‌های مهمی با ترامپ و دیگر مسئولان آمریکایی انجام خواهد گرفت. این نخستین سفر رسمی نتانیاهو به واشنگتن از زمان تجاوز نظامی رژیم اشغالگر و ایالات متحده به تاسیسات هسته‌ای ایران است. ترامپ همچنین گفت که دموکرات‌ها می‌خواهند آمریکا را خراب کنند. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که امیدوار است آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا در هفته آینده انجام شود.

 

نوسازی و بازسازی مهمترین اولویت ملی پساجنگ

  معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت بازسازی و نوسازی پس از جنگ ۱۲ روزه تصریح کرد: باید خیلی سریع نشان دهیم که توانایی بازسازی در همه جبهه‌های پساجنگ را داریم و امروز نوسازی و باز سازی مهمترین اولویت ملی پساجنگ است. 
محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور در دیدار با مدیران شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی از این مجموعه بزرگ اقتصادی به عنوان بخشی مؤثر و پیشتاز در پیشبرد طرح‌های صنعتی و اقتصادی کشور یاد کرد و با قدردانی از تلاش‌های مدیران این شرکت برای سرمایه‌گذاری‌ها در بخش‌های مختلف به برنامه ریزی دولت چهاردهم برای هدایت سرمایه‌گذاری شرکت‌های دولتی و غیردولتی در مسیر تحقق برنامه هفتم پیشرفت اشاره و  تاکید کرد: بهره‌گیری از پیشران‌های اقتصادی و سرمایه‌گذار جزء راهبردهای دولت چهاردهم در مسیر تحقق برنامه هفتم پیشرفت است.
عارف به پیشی گرفتن 80 میلیون لیتری میزان مصرف بنزین بر تولید در روز اول جنگ 12 روزه اشاره کرد و افزود: این وضعیت به خوبی مدیریت شد.

بازدید پزشکیان از  
 مناطق آسیب‌دیده در جنگ
رئیس جمهور از برخی مناطق و منازل هدف قرار گرفته شده در جریان جنگ تحمیلی 12 روزه در تهران، بازدید کرد.
به گزارش تجارت به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت ، مسعود پزشکیان بعد از ظهر دیروز سه‌شنبه، از برخی مناطق و منازلی که در جریان جنگ تحمیلی 12 روزه، از سوی رژیم صهیونیستی بمباران شده بودند، بازدید و ضمن صحبت با اهالی و صاحبان این منازل، در جریان جزئیات خسارات وارده و اقدامات انجام شده برای امدادرسانی و جبران خسارات آنها قرار گرفت.

 پزشکیان به جمهوری آذربایجان سفر می‌کند
خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان دیروز به نقل از سفارت ایران در باکو خبر داد که رئیس‌جمهوری ایران برای شرکت در اجلاس سران اکو به این کشور سفر خواهد کرد. ترند نوشت که مسعود پزشکیان ۱۲ و ۱۳ تیر در هفدهمین اجلاس کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) که قرار است در خانکندی برگزار شود، شرکت خواهد کرد. به نوشته ترند، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان، اخیراً از همتای ایرانی خود برای شرکت در اجلاس اکو دعوت کرده بود. دبیرخانه سازمان همکاری اقتصادی (اکو) پیش‌تر از برگزاری هفته اکو طی روزهای ۱۰ تا ۱۳ تیر و اجلاس سرای کشورهای عضو این سازمان طی روزهای ۱۲ و ۱۳ تیرماه در جمهوری آذربایجان خبر داده بود. در این اجلاس رؤسای کشورها و دولت‌های عضو اکو، وزرا، ناظران اکو، مهمانان ویژه از کشورهای غیر عضو اکو و رؤسای سازمان‌های بین‌المللی برای دستیابی به توسعه و رفاه از طریق توسعه اقتصادی گرد هم خواهند آمد.

تلاش آمریکا برای بهبود روابط
 میان سوریه و رژیم‌ صهیونیستی
آکسیوس گزارش داد که آمریکا ترجیح می‌دهد بهبود روابط میان سوریه و اسرائیل به صورت تدریجی انجام شود. به گزارش راشاتودی، ‌آکسیوس‌ به نقل از مقامات آمریکایی و صهیونیستی گزارش داد که واشنگتن می‌خواهد به تدریج روابط بین سوریه و اسرائیل را بهبود ببخشد، در حالی که ‌تل‌آویو‌ به دنبال تضمین‌ صلح است. یک مقام آمریکایی ‌به خبرنگاران گفت: «به سود سوریه است که به سمت اسرائیل حرکت کند و رئیس‌جمهور الشرع گفته است که می‌خواهد مذاکرات با اسرائیل را آغاز کند. راه جلب نظر سوری‌ها این است که توافق با اسرائیل برای آنها سودمند باشد». به گزارش آکسیوس، مقامات صهیونیست امیدوار بودند که آمریکا برخی از تحریم‌ها علیه سوریه را حفظ کند تا این کشور را برای حرکت به سوی عادی‌سازی کامل روابط با اسرائیل تحت فشار قرار دهد. یک مقام صهیونیست گفت: «تل‌آویو به دنبال تضمین‌هایی است که هرگونه مذاکره‌ای منجر به توافق جامع صلح و عادی‌سازی روابط شود».

تاکید مصر و عمان بر لزوم تثبیت
 آتش‌بس بین تهران و تل‌آویو
«بدر عبدالعاطی» وزیر خارجه مصر در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان گفت: ما در مورد مسئله هسته‌ای ایران بحث و بر سر لزوم اجرای پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای توافق کردیم. ما بر لزوم تثبیت آتش‌بس بین ایران و اسرائیل تأکید کردیم. طبق گزارش الحدث، عبدالعاطی گفت: من از تلاش‌های مداوم عمان که منجر به توافق آتش‌بس در یمن شد، قدردانی می‌کنم. دیدگاه‌های ما در مورد اهمیت کاهش تنش و حفظ وحدت و ثبات یمن با هم مطابقت دارد. عبدالعاطی گفت: هدف اصلی ما کاهش تنش و ممانعت از تشدید تنش برای جلوگیری از فرو رفتن منطقه به سمت آشوب است. در طول ۱۲ روز، شاهد تشدید نظامی غیرقابل توجیه اسرائیل بودیم. عبدالعاطی گفت: مصر و قطر، با هماهنگی ایالات متحده تلاش‌های فشرده‌ای برای دستیابی به آتش‌بس در غزه دارند. بدون تشکیل یک کشور فلسطینی، امنیت برای اسرائیل یا منطقه محقق نخواهد شد. 

حمایت اتحادیه اروپا از صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان
«کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جریان سفر خود به ارمنستان، بار دیگر حمایت خود را از برقراری صلح و عادی‌سازی روابط میان ارمنستان و آذربایجان اعلام کرد. کالاس در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان، تصریح کرد که اتحادیه اروپا قویاً از عادی‌سازی روابط میان ارمنستان و آذربایجان بر اساس اصول احترام به تمامیت ارضی، حاکمیت و مصونیت مرزها حمایت می‌کند. وی تاکید کرد که هیچ جایگزینی برای این اصول وجود ندارد. این مقام ارشد اروپایی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد فوریت امضای پیمان صلح گفت: «نتیجه‌گیری سریع در روند صلح میان دو کشور برای اتحادیه اروپا مهم است. 

هشدار بن گویر نسبت
 به عادی‌سازی روابط با سوریه
وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نسبت به عواقب امضای توافق عادی‌سازی روابط با سوریه هشدار داد و به رئیس انتقالی در این کشور حمله کرد. «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی با اشاره به اظهارات «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر این رژیم در مورد گسترش توافق‌های صلح بین رژیم و کشورهای خاورمیانه، به احتمال دستیابی به توافق عادی‌سازی روابط با سوریه پرداخت. 

مدیرکل آژانس: برای پیش رفتن کارها باید دوباره اعتماد را برگردانیم!

  گروه سیاسی: بعد از حملات متجاوزانه رژیم اسرائیل و آمریکا به کشورمان در جنگ 12 روزه، وضعیت آینده مذاکرات تهران با واشنگتن از یک سو و وضعیت آتی روابط با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از سو دیگر، به معمای بزرگ برای ناظران سیاسی و حتی تصمیم‌گیرندگان صحنه سیاسی تبدیل شده است. تردیدی وجود ندارد که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس‌ بین‌المللی انرژی اتمی نقشی موثر را در بهانه پیدا کردن رژیم اسرائیل برای حمله به ایران ایفا کرد. همچنین، ایالات متحده آمریکا نیز از روز نخست آغاز حملات ددمنشنانه رژیم صهیونیستی به کشورمان همراه و حامی بی‌چون‌وچرای تل‌آویو بود. اکنون در وضعیت جدید این مساله مهم قابل طرح است که تهران می‌یایست چه راهبردی را در قبال آینده میز ذاکرات با آمریکا و نیز تعاملات آتی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته باشد؟
به گزارش «تجارت»، طی روزهای گذشته تا حدودی زیادی مقام‌های وزارت امور خارجه و تصمیم‌گیرندگان سیاسی ارشد ایران پیرامون این دو موضوع توضیحاتی را ارائه کرده‌اند اما نکته مهم این است که در این بین هیچ تضمینی نسبت به کم و کیف تحولات آتی وجود ندارد. در یک سوی ماجر آمریکایی‌ها همچنان به رویکرد قلدرمابانه خود در قبال ایران اصرار دارند و در سوی دیگر ماجرا رافائل گروسی بر ادامه نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اصرار می‌ورزد. در جبهه مقابل ایران نیز در بحث آمریکا خواستار گرفتن تضمین امنیتی است و در بحث آژانس، مصوبه مجلس را اقدامی قانونی برای محدود کردن نظارت‌ها معرفی می‌کند. 

غرب خواستار بازگشت ایران به میز مذاکره و ایران در پی گرفتن ضمانت امنیتی
در جدیدترین موضع‌گیری وزرای امور خارجه «گروه هفت» در بیانیه‌ای مشترک ضمن اعلام حمایت از آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی، خواستار ازسرگیری مذاکرات تهران-واشنگتن برای دستیابی به یک توافق هسته‌ای جامع و با دوام شدند. وزرای امور خارجه «گروه هفت» در بیانیه‌ای مشترک از آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و ایران حمایت کرده و خواستار ازسرگیری مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران شدند.
در مقابل ادعاها و خواسته‌های طرف غربیجدیدترین نمود از مطالبه ایران برای بازگشت به میز مذاکره را می‌توان در اظهارات وزیر امور خارجه کشورمان مورد مشاهده قرار داد.  در گفت‌وگو با رسانه آمریکایی و در واکنش به اظهارات هفته گذشته «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا درباره اینکه گفت‌وگوها با ایران ممکن است این هفته از سر گرفته شود، گفت: فکر نمی‌کنم مذاکرات به این سرعت از سر گرفته شود. عراقچی که با خبرنگار شبکه سی‌بی‌اس، در تهران گفت‌وگو می‌کرد، تصریح کرد: برای اینکه تصمیم به مذاکره مجدد بگیریم، ابتدا باید مطمئن شویم که آمریکا در طول مذاکرات ما را هدف حمله نظامی قرار نمی‌دهد. عراقچی در ادامه گفت: با همه این ملاحظات، هنوز به زمان بیشتری نیاز داریم. او با این حال تاکید کرد که «درهای دیپلماسی هرگز بسته نخواهد شد».  عراقچی همچنین در واکنش به ادعای ترامپ مبنی بر نابودی تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: کسی نمی‌تواند فناوری و علم غنی‌سازی را با بمباران از بین ببرد. 

اصرار گروسی و غرب به تداوم بازرسی‌ها 
در سطحی دیگر، در ادامه رد خواست‌های چند وقت اخیر، وزرای امور خارجه گروه هفت پس از اظهارات مطرح شده در یکی از نشریات ایرانی درباره «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که ایران معتقد است در این درگیری نقش بی‌طرفانه نداشته، در عمل به وظایف قانونی‌اش در حفاظت از تاسیسات اتمی ایران کوتاهی کرده و گزارش جانبدارانه اخیر او درباره برنامه هسته‌ای ایران زمینه‌ساز حملات متجاوزانه به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران شده است، آنچه «تهدید» علیه گروسی خوانده‌اند را محکوم کردند.
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در پیامی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس از تماس تلفنی خود با «بدر عبدالعاطی» وزیر امور خارجه مصر خبر داده و نوشت: از تلاش‌های وزیر امور خارجه مصر برای بازسازی راه‌های ارتباط میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قدردانی می‌کنم. گروسی گفت: در این برهه، گفت‌وگو و دیپلماسی باید پیروز شود و ما تلاش خواهیم کرد اعتماد لازم برای پیش رفتن را دوباره ایجاد کنیم.
اظهارت گروسی در پی این مطرح می‌شود که مجلس شورای اسلامی ایران در پی عملکرد جانبدارانه مدیرکل آژانس  در عمل به وظایف قانونی‌اش در حفاظت از تاسیسات اتمی ایران و ارائه گزارشی درباره برنامه هسته‌ای ایران که زمینه‌ساز حملات متجاوزانه اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران شد، طی مصوبه‌ای همکاری ایران با آژانس را به تعلیق درآورده است. سازمان انرژی اتمی ایران نیز اعلام کرده است که کوتاهی گروسی در عمل به وظایفش در قبال ایران را تحت پیگرد قانونی قرار خواهد داد.
در سطحی دیگر، «علی ربات جزی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در بروکسل که همزمان نماینده ایران در اتحادیه اروپاست، به پیام «کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که از «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در رابطه با موضوع ایران حمایت کرده بود، واکنش نشان داد. سفیر ایران در بروکسل در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اظهار کرد:‌ رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادعا می‌کند که حافظ ان‌پی‌تی و موافقتنامه جامع پادمان است، اما او حملات مسلحانه ایالات متحده آمریکا و رژیم اسرائیل علیه تاسیسات هسته‌ای ایران را محکوم نکرد. سفیر ایران تاکید کرد که گروسی بی‌طرف نیست و تعصبات عمیقی در مورد ایران و وفاداری محکمی به ایالات متحده دارد.

مهاجرانی: با وجود بی‌اطمینانی، مسیر مذاکرات را ترک نمی‌کنیم

 گروه سیاسی: فاطمه مهاجرانی سه‌شنبه (10 تیر) در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: در جنگ ۱۲ روزه شاهد شلیک به صلح، علم و رسانه بودیم. فجایعی را دیدیم که جهان متعجب شد. حمله به صدا و سیما و کوی اساتید و زندان اوین اتفاق افتاد. کدام آدمی به زندانیِ بی پناهی که در زندان است، حمله می‌کند؟ حمله به بیمارستان‌ها، یگان‌های امدادرسان و هلال‌احمر در این مدت اتفاق افتاد.
به گزارش «تجارت»، وی بیان کرد: اتفاقات سختی را پشت سر گذاشتیم، اما ایران پر از حسین و علی و سیاوش‌ها و اسفندیارهاست. این کشور هر بار قوی تر از قبل قد علم کرده است. سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: دولت به عنوان نهاد خدمت‌رسان از اولین دقایق جنگ کارش را شروع کرد. دکتر ظفرقندی در اولین دقایق به عنوان اولین وزیر کابینه اتاق‌های کنترل اورژانس را فعال کردند و همراهی با دانشگاه‌های علوم پزشکی هماهنگ شد. ایشان مرد جنگ و علم است و بحمدالله کار به خوبی پیش رفت.

۹۳۵ شهید تقدیم وطن شد
سخنگوی دولت بیان کرد: طبق آمار پزشکی قانونی ۹۳۵ شهید تقدیم وطن شد که از این تعداد ۱۴۰ زن و کودکِ شهید داشتیم حتی شهادت‌های خانوادگی تا ۱۲ عضو یک خانواده را هم شاهد بودیم. طبق آخرین آمار وزارت بهداشت و درمان ۵۶۴۶ مجروح به بیمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند. خدمت‌رسانی به این مجروحان مازاد بر خدمت‌رسانی‌های معمول بیمارستان‌ها بود. ۱۱ آمبولانس منهدم شدند و ۹ نفر از کادر درمان شهید شدند و ۵ نفر از امدادرسانان  هلال‌احمر نیز شهید شدند. وی ادامه داد: علاوه بر مناطق مسکونی بیمارستان‌های مطهری، ولی عصر، خاتم‌الانبیاء، مرکز توانبخشی هلال‌احمر و بیمارستان لبافی‌نژاد در تهران، بیمارستان فارابی کرمانشاه، مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست قصرشیرین هم آسیب دیدند. یک مرکز توانیابی هم صدمه دید. ۷۱ نفر هم در زندان اوین به شهادت رسیدند و کار آواربرداری در این مکان همچنان ادامه دارد.

هیچ تاریخی برای مذاکره تعیین نشده است
وی گفت: طبق گفته وزیر امور خارجه هیچ تاریخی برای مذاکره تعیین نشده و متحمل است که این تاریخ، نزدیک هم نباشد. سخنگوی دولت گفت: نفس اقدام رژیم صهونیستی از منظر کیفر بین‌المللی، جنایت علیه بشریت است. ۱۰ مکاتبه با دبیرکل سازمان ملل، سه جلسه در شورای امنیت و جلسات متعدد دیگری در این زمینه برگزار شد. کمیته ملی حقوق بشردوستانه و معاونت حقوقی ریاست جمهوری به همراه سایر دستگاه های مسوول پیگیری های حقوقی لازم را دنبال می‌کنند.

دهک‌های اول تا سوم می‌توانند ۱۱ قلم کالا دریافت کنند
مهاجرانی در پاسخ به دلیل حذف پنج دهک از یارانه کالابرگ گفت: سیاست دولت همان هفت دهک تعیین شده است اما طبق اولویت‌های بودجه‌ای فعلا دهک های اول تا سوم که حدود ۲۸ میلیون نفر هستند، می‌توانند ۱۱ قلم کالا را دریافت کنند و به بقیه دهک های نیز به مرور اختصاص می‌یابد. وی در پاسخ سوالی درباره توقف اجرای قانون حجاب و افزایش همدلی در جامعه، گفت: وضع موجود تاییدی است بر صحت عملکرد و درست عمل کردن دولت.
مهاجرانی با اشاره به بسته حمایتی دولت از مردم، گفت: همه سناریوها روی میز دولت بود. در طول این مدت هماهنگی های خوبی با وزارتخانه های کشاورزی، صنعت، راه و گمرکات انجام شد تا کالاهای سریع تر ترخیص شود. این وسط برخی سازمانها مثل سازمان غذا و دارو کمتر دیده شدند. این سازمان ذره‌ای از اصول حرفه‌ای اش در مدت جنگ کوتاه نیامد. اجناس بی‌کیفیت مرجوع شدند و به هیچ وجه اجازه ترخیص ندادند. موانع ورود کالاهای اساسی در حد بسیار خوبی رفع شد اما مشکلاتی هم وجود دارد که با آسیب‌شناسی آن دنبال رفع آنها هستیم.

ذخائر استراتژیک هنوز دست نخورده است
وی گفت: ۲۱۰ هزار تن برنج، ۲۰۰ هزار تن روغن، ۱۰۵ هزار تن شکر، ۴۰ هزار تن آرد و مقادیر زیادی هم نهاده‌های دامی توزیع شد اما تنها ۲۵ درصد از آنها استفاده شد و ذخائر استراتژیک هنوز دست نخورده است. سخنگوی دولت در تشریح برنامه دولت برای ساماندهی اتباع غیرقانونی و اخراج آنها از کشور، گفت: تصمیمات وزارت کشور در این باره اجرایی می‌شود. از دیپلماسی هم استفاده می‌کنیم. امیدوارم هیچ کشوری ناامن نشود و مردمش مجبور به مهاجرت به کشورهای دیگر نشوند. بسیاری از مهاجران در خاورمیانه به دلیل دخالت های بیگانگان مهاجرت می‌کنند.

ایلان ماسک خواستار تشکیل حزب سیاسی جدیدی در آمریکا شد

گروه سیاسی: ایلان ماسک درخواست‌های خود برای تشکیل یک حزب سیاسی جدید را تکرار کرد و همزمان با تلاش سنا برای رأی‌گیری نهایی در مورد طرح بزرگ مالیاتی ترامپ، انتقادات شدیدی را علیه این لایحه کلان رئیس‌جمهور مطرح کرد.
به گزارش «تجارت»، ماسک، میلیاردی که تا مدتی قبل از متحدان و حامیان سرسخت ترامپ محسوب می‌شد و اکنون با او دچار اختلاف شده، گفت: هزینه‌های دیوانه‌وار این لایحه سقف بدهی را به میزان بی‌سابقه پنج تریلیون دلار افزایش می‌دهد. واضح است که ما در یک کشور تک‌حزبی زندگی می‌کنیم - حزب خوک‌های بی‌عرضه!! وقت آن رسیده که یک حزب سیاسی جدید تشکیل شود که واقعاً به مردم اهمیت دهد. این میلیاردر حوزه فناوری که رابطه نزدیکش با ترامپ به سرعت در اوایل این ماه به یک درگیری عمومی تبدیل شد، «لایحه بزرگ و زیبای» ترامپ را «کاملاً دیوانه‌وار» و «خودکشی سیاسی» برای حزب جمهوری‌خواه خوانده است.
در بحبوحه اختلافاتش با ترامپ، ماسک پیش از این یک نظرسنجی راه‌اندازی کرده بود و از کاربران ایکس پرسیده بود که آیا کشور به یک جناح جدید برای نامزدهای سیاسی نیاز دارد یا خیر؛ سپس ایده «حزب آمریکا» را برای «نمایندگی ۸۰ درصد میانه‌رو» مطرح کرد. ماسک، قبل از کناره‌گیری از کاخ سفید در ماه گذشته، رئیس وزارت بهره‌وری دولت (DOGE) ترامپ بود و رهبری کاهش‌های گسترده و تغییرات گسترده در دولت فدرال را بر عهده داشت. او اکنون استدلال می‌کند که بسته مالیاتی و هزینه‌های بلندپروازانه ترامپ، تلاش‌های DOGE برای مهار هزینه‌ها را تضعیف می‌کند. در پست بعدی روز دوشنبه، ماسک از «اندی هریس» (جمهوری‌خواه از مریلند) رئیس فراکسیون آزادی مجلس نمایندگان و «چیپ روی» (جمهوری‌خواه از تگزاس) نماینده مجلس انتقاد کرد. ماسک  گفت کسانی که برای کاهش هزینه‌ها مبارزه انتخاباتی کرده بودند اما سپس از این لایحه حمایت کردند، «باید سر خود را از شرم پایین بیندازند.» وی افزود: «و اگر این آخرین کاری باشد که من روی این زمین انجام می‌دهم، سال آینده در انتخابات مقدماتی شکست خواهند خورد.» ماسک همچنین تهدید کرد که چهره‌هایشان را روی پوستری قرار می‌دهد که روی آن نوشته شده «دروغگو»، کسانی که «به افزایش بدهی آمریکا به میزان ۵ تریلیون دلار (۳.۶ تریلیون پوند) کمک کرده‌اند.» این پست‌ها با واکنش سریع ترامپ مواجه شد که ادعا کرد این میلیاردر «ممکن است بیش از هر انسانی در تاریخ» برای کسب و کار خودروهای برقی خود یارانه دریافت کند. او در  شبکه اجتماعی خود نوشت: «بدون یارانه، ایلان احتمالاً مجبور می‌شود مغازه‌اش را ببندد و به خانه‌اش در آفریقای جنوبی برگردد.» «دیگر خبری از پرتاب موشک، ماهواره یا تولید خودروهای برقی نیست و کشور ما کلی پول پس‌انداز می‌کند. شاید باید از DOGE بخواهیم که خوب و دقیق به این موضوع نگاه کند. پول هنگفتی برای پس‌انداز!!!»